Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις θα επιτηρούν τις καμμένες περιοχές – Η μάχη συνεχίζεται - Δύσκολες «μάχες» σε Εύβοια και Ηλεία – Βελτιωμένη η εικόνα στην Αττική

 

Η μάχη θα συνεχιστεί, με πολύ μεγάλη ένταση από όλες τις δυνάμεις, όλη τη νύχτα στην Εύβοια ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πύρινων μετώπων στην Ελλάδα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα, στο νότιο τμήμα της η κατάσταση είναι σταθερή ενώ στο βόρειο εξαιρετικά κρίσιμη.

Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλα και τα δύο πύρινα μέτωπα – Καίνε σε περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης / Καλύτερη η κατάσταση στην Ανατολική Μάνη – Επιστρέφουν οι κάτοικοι στο Γύθειο

 Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλα και τα δύο πύρινα μέτωπα – Καίνε σε περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης 

Δύο πύρινα μέτωπα που έχουν περάσει στην Αρκαδία, από την Ηλεία και τη Μεσσηνία, αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «είναι δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, γι’ αυτό και δημιουργείται μια αντιπυρική ζώνη, προκειμένου να σταματήσει η πορεία της φωτιάς».

O NORD STREAM 2, O EAST MED ΚΑΙ Η ΚΑΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

 


Της Λέττας Καλαμαρά

Ένα από τα μεγάλα ιστορικά ερωτήματα στους αιώνες τους ανθρώπινου πολιτισμού είναι αν οι Έλληνες και ο Μενέλαος εκστράτευσαν στην Τροία για τα μάτια της Ωραίας Ελένης ή τους σιτοβολώνες της Μικράς Ασίας. Το δίλημμα της σάρκας μπορεί να υπήρξε ρητορικό το σίγουρο όμως είναι ότι παραμένει διαχρονικό...

Περισσότερα:  thedayaftergr.blogspot.com

Κόρινθος : Τροχαίο με έναν νεκρό στο δρόμο προς Τρίπολη

 Κορινθία: Τροχαίο με έναν νεκρό στο δρόμο προς Τρίπολη 

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 120ο χλμ του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου -Τριπόλεως λίγο μετά τον κόμβο της Νεμέας στο ρεύμα προς Τρίπολη.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός.Mεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Άργους όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μεγάλη φωτιά πλέον και στην Αρκαδία! – Πληροφορίες για εγκλωβισμούς - Εκκενόνονται τα χωριά Ελαία, Νεοχώρι, Χώρα, Δάφνη και Ράχες, Γορτυνίας

 Μεγάλη φωτιά πλέον και στην Αρκαδία! Εκκενώσεις χωριών – Πληροφορίες για εγκλωβισμούς 

Πολύ δύσκολη είναι πλέον η κατάσταση και στην Αρκαδία, με τη φωτιά να έχει περάσει από την Ηλεία και να έχει φουντώσει σε περιοχές του Δήμου Γορτυνίας.  Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για το χωριό Ράχες. Οι φλόγες έχουν φτάσει στην Χώρα. Σοβαρό πρόβλημα στην δημοτική ενότητα Τροπαίων. Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στον οικισμό Ελαία όπου υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Ελαία, Νεοχώρι, Χώρα, Δάφνη και Ράχες, Γορτυνίας στην Αρκαδία καθώς οι φλόγες απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . / 277 νέα κρούσματα σήμερα ( 56 στην Κορινθία - 49 στην Μεσσηνία - 102 στην Αχαΐα.)

   

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες)  κρουσμάτων κορωνοϊού ( +23), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 277 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  102 στην Αχαΐα, 56 στην Κορινθία, 49 στην Μεσσηνία, 25 στην Αργολίδα, 22 στην Αρκαδία, 6 στην Ηλεία και 17 στη Λακωνία.

Εκατόν εξηνταενέα (169) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 56 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 49 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 64 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (25), Αρκαδίας (22 ) και Λακωνίας (17).

Επίσης άλλα 108 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (102) και Ηλείας (6).   

Σήμερα  7/ 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 277 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 31.558 ( 14.526 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 7 / 8 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (102),  Μεσσηνίας  (49 ) ,  Κορινθίας (56), Ηλείας (6), Αργολίδας (25), Αρκαδίας (22) και Λακωνίας (17)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                13.805

Π.Ε. Κορινθίας             5.386

Π.Ε. Ηλείας                  3.309

Π.Ε. Αργολίδας            2.909

Π.Ε. Μεσσηνίας          2.657

Π.Ε. Αρκαδίας             2.502

Π.Ε. Λακωνίας            1.265