Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ισόπαλη η ρεβάνς της Τρίπολης. Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1 - 1

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός στη ρεβάνς του 5-0 του πρώτου αγώνα.
Λίγα πράγματα διακυβευόταν στη ρεβάνς ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας επικρατήσει 5-0 στο πρώτο παιχνίδι, δεν υπήρχε το περιθώριο για ανατροπή στον επαναληπτικό.
Κάτι που αποδείχθηκε κιόλας με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1 και έτσι ο Ολυμπιακός να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης χωρίς να… ιδρώσει.
Οι γηπεδούχοι στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν στο 20’ άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας. Η απάντηση από τον Ολυμπιακό, ήρθε στο 53’ όταν ο Ντα Κόστα με κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς της Τρίπολης ήταν μία τυπική διαδικασία που δεν χωράει κριτική. Ουσιαστικά για τον Σίλβα ήταν ακόμα μία ευκαιρία να βάλει παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, να δει για μία ακόμη φορά τους νεαρούς που αποτελούν και το μέλλον της ομάδας και ταυτόχρονα να δει και την κατάσταση του Φουστέρ, ενός παίκτη που αποτελεί χρυσή εφεδρεία, πόσο μάλλον τώρα που έρχεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να δούμε νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.
Οσον αφορά στον Αστέρα ήταν μία ευκαιρία να παίξει κόντρα στον αήττητο στην Ελλάδα Ολυμπιακό, να σβήσει την βαριά ήττα του πρώτου ματς στο Φάληρο και να πάρει τονωτική ένεση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Το γκολ του Ιγκλέσιας στο πρώτο μέρος ήταν αυτό που έδωσε νοστιμιά σε μια αναμέτρηση που θύμιζε αγγαρεία. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 20' και ουσιαστικά έθεσε ερώτημα στους Πειραιώτες σχετικά με το αήττητο σερί τους. Ο Ολυμπιακός τη βρήκε στην απάντηση στο 53' με τον Ντα Κόστα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1, σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Μέχρι το σφύριγμα της λήξης είδαμε καλό ποδόσφαιρο, είδαμε και μια αποβολή (ο Ντούντου με δεύτερη κίτρινη στο 86'), αλλά το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιήθηκε.

Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Ντουντού, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (55' Χαμντανί), Μάσα (72' Ιγκόρ), Τσοκάνης, Μουκάμ, Γιάννου (76' Ιωαννίδης)
Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας (46' Σάλιακας), Μπουχαλάκης (90+1' Λάτσι), Κασάμι, Κολοβός, Φουστέρ (90+1' Μανθάτης), Σεμπά, Πουλίδο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας! Που θα χιονίσει - Αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ

http://www.protothema.gr/files/1/2015/01/06/xionia-attiki%20(3).jpg
Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν προβλέπει η ΕΜΥ για τον καιρό, αύριο, Πέμπτη. Αναμένεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Δείτε σε χάρτες που θα βρέξει.
Από τη νύχτα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία.
Δείτε ανά τρίωρο στους παρακάτω χάρτες, την πορεία των ισχυρών βροχοπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα:

Ποιοί απεργούν αύριο! Παραλύει η χώρα

Ποιοί απεργούν αύριο! Παραλύει η χώρα

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης αναμένεται να είναι μαζική, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ παραδοσιακά το ΠΑΜΕ κάνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία.
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ για οικίσκους λαθρομεταναστών



  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ για οικίσκους λαθρομεταναστών - Φωτογραφικό διαγωνισμό 9 ωρών έστησαν τα λαμόγια Σύριζα-Ανέλ!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο θίασος Τσίπρα-Καμμένου τα δίνει όλα στους λαθρομετανάστες και καταστρέφει τον Ελληνικό λαό.
Την 1η Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στην Διαύγεια απόφαση του υπουργού Σπίρτζη για την σπατάλη 14.145.000 ευρώ για την κατασκευή οικίσκων για λαθρομετανάστες. Ο ίδιος υπουργός πριν λίγες μέρες αύξησε τα εισιτήρια των ΜΜΜ για να εξοικονομήσει πόρους για το Δημόσιο. Παίρνουν τα λεφτά από τους φτωχούς Έλληνες και τα χαρίζουν σε λαθρομετανάστες.
Ο εν λόγω άθλιος διαγωνισμός ήταν 100% στημένος και φωτογραφικός. Ξεκίνησε το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου στις 9πμ και ολοκληρώθηκε το ίδιο απόγευμα στις 5μμ. Τα αίσχη των συριζαίων και των καμμένων ξεπερνούν τις λαμογιές της Νδ-Πασόκ α.ε.

Ιδού το έγγραφο της ντροπής: 

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Τυπική διαδικασία Κόντρα στον Αστέρα με Μπουχαλάκη και επτά παίκτες της ομάδας νέων στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός - Ενισχηση Aστέρα με Σίλβα καιΤριανταφυλόπουλο


Με Μπουχαλάκη και επτά παίκτες της ομάδας νέων στην Τρίπολη ο ΟΣΦΠ
Με τον Μπουχαλάκη και επτά παίκτες της ομάδας νέων, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης σήμερα, Τετέρτη (19:30), στην Τρίπολη.



Ο Μπουχαλάκης συμπεριελήφθηκε στην αποστολή μετά από πάρα πολύ καιρό, ενώ στη διάθεση του Σίλβα θα βρίσκονται ακόμη οι νεαροί Τσιμίκας, Σιάλακας, Λάτσι, Μανθάτης, Ρέτσος, Πλέγας και Νικολάου. Από το σημερινό πρόγραμμα απουσίαζαν οι Καμπιάσο, Ερνάνι και Ντομίνγκεζ, με τον τελευταίο να κινείται και πάλι συντηρητικά.

Αναλυτικά η αποστολή: Μπουχαλάκης, Ντα Κόστα, Φουστέρ, Χουτεσιώτης, Καπίνο, Κασάμι, Κολοβός, Λάτσι, Μανθάτης, Νικολάου, Πλέγας, Πουλίδο, Ρέτσος, Σάλιακας, Σαλίνο, Σεμπά, Τσιμίκας, Βούρος. Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με σκορ 5-0.
 κόντρα στην ομάδα της Πελοποννήσου και μόνο με… θαύμα θα χάσουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάντως, στον Αστέρα θέλουν να διεκδικήσουν τις ελάχιστες πιθανότητες για τη μεγάλη ανατροπή.
Με νέα πρόσωπα οι γηπεδούχοι
Στην αποστολή των Αρκάδων βρίσκεται ο Ιωαννίδης, όπως και οι Σίλβα και Τριανταφυλλόπουλος.
Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Καπετάνος, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Τσοκάνης, Δημούτσος, Ντουντού, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Νίκο, Μάσα, Ιγκόρ Σίλβα, Μούκαμ, Ιωαννίδης, Γιάννου.

Το μνημόσυνο της «Θύρας 7»

Το μνημόσυνο της «Θύρας 7» και ενημέρωση για τον Αστέρα
 Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε ότι «...το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14:00, θα τελεστεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την τράπεζα Πειραιώς στο Άργος- Δείτε το βίντεο!

Άργος: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την τράπεζα Πειραιώς - Δείτε το βίντεο!
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο της Δαλαμανάρας έκλεισαν την είσοδο της τράπεζας Πειραιώς με τα τρακτέρ τους στην πόλη του Άργους... 
Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της τράπεζας, φώναξαν συνθήματα, ενώ σήκωσαν πανό του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας. 
Οι αγρότες ύστερα έκαναν πορεία με τα τρακτέρ τους στην πόλη του Άργους...

argolikeseidhseis.gr

Απεγρία: Το σποτ της ΓΣΕΕ με... Θανάση Βέγγο! (ΒΙΝΤΕΟ)

http://www.madata.gr/files/apergia601_864222659.jpg
Η ΓΣΕΕ με ένα βίντεο καλεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, ημέρα γενικής απεργίας. Στο επίκεντρο φυσικά το ασφαλιστικό και στο σχέδιο Κατρούγκαλου, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος καλεί όλους τους εργαζομένους στο συλλαλητήριο της πλατείας Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί, με το σποτάκι να έχει και... "άρωμα" Θανάση Βέγγου και φυσικά Γιώργου Κατρούγκαλου.
Δείτε το

Έδιωξαν τον Καμμένο από την Κω! - Το Σινούκ προσγειώθηκε σε χωράφι με αγελάδες! ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε οδύσσεια εξελίχθηκε το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στην Κω, καθώς δεκάδες κάτοικοι σε διάφορα σημεία του νησιού βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα. Από το πρωί είχε φτάσει στο νησί μια διμοιρία των ΜΑΤ με C130 γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι οι κάτοικοι θα διαμαρτύρονταν.
Και έτσι, τα πράγματα έγιναν ως εξής: Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας στο νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο, καθώς όταν έγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, ξεκίνησαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.
Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική και για λόγους ασφαλείας, ο πιλότος έκανε στροφή προς τη Λέρο... Λίγη ώρα αργότερα όμως επέστρεψε και σύμφωνα με το vimatisko.gr το οποίο δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, ο υπουργός κατέβηκε σε άλλη έκταση για να δει άλλο χώρο που έχει προταθεί για την δημιουργία hot spot, αφού όπως φαίνεται δημιουργείται πρόβλημα με το οικόπεδο Κανταρζή, αφού οι ιδιοκτήτες αρνούνται να το παραχωρήσουν. Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χώρο πίσω από τον Ιππικό Όμιλο. Ο Υπουργός κατέβηκε συνοδευόμενος από μηχανικούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, έκανε μια σύντομη περιήγηση στο ακίνητο και αναχώρησε αμέσως.

Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ: Μόνιμη αύξηση 0.4% του ελληνικού ΑΕΠ και 13% άνοδος στις εξαγωγές


Η Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP) αναμένεται να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας μόνιμα κατά 0.4% καθώς και τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ κατά 13%. Μια συνολική συμφωνία ΤΤΙΡ θα οδηγήσει σε μόνιμη αύξηση των επιπέδων του ΑΕΠ για 27 κράτη μέλη από 0,3 έως 1,6%, σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Εμπορίου (WTI).

Κατατίθεται (επιτέλους) στη Βουλή το ν/σ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο – Γιατί είναι έξαλλοι Τσίπρας, Βερναρδάκης

Μετά από καθυστέρηση παραπάνω από μία εβδομάδα κατατίθεται σήμερα ή αύριο, όπως προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Όπως μαθαίνει η στήλη, το ν/σ που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την προπερασμένη Κυριακή ότι θα κατατεθεί τη Δευτέρα, «κόλλησε» στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής η οποία τελικώς επέφερε επουσιώδεις (φραστικές) αλλαγές. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο ο ίδιος ο Α. Τσίπρας όσο και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός να είναι «στα κάγκελα». Να σημειωθεί ότι, όπως και ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και η κυβερνητική εκπρόσωπος χθες έριξαν το «γάντι» στα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με το αν θα στηρίξουν ή όχι το νομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι   κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» για συναίνεση στο ν/σ Βερναρδάκη τονίζοντας ότι «βλέπει στο ν/σ και αρκετά θετικά στοιχεία που είναι συνέχεια προτάσεων που είχα ξεκινήσει».

aftodioikisi.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην συμβολή των Λεωφόρων Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη ενάντια στο κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό

http://www.pireaspiraeus.com/wp-content/uploads/2016/01/sxisto-640x428.jpg 
Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30μμ διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην συμβολή των Λεωφόρων Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη ενάντια στο κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό.

Αν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών επιθυμούν να λάβουν συνέντευξη ή δηλώσεις από τους εκπροσώπους των Επιτροπών μας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Επιτροπές Κατοίκων

 

Τρία έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης



http://www.inout.gr/attachment.php?attachmentid=76014&d=1328489126 
Τρία έργα  για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.
Πρόκειται για τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση Εθνικής Οδού Τρίπολης – Άργους» και για τη δημοπράτηση των έργων «Ευστάθεια και προστασία πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην Ε.π. Οδό Βαλτεσινίκο – Μυγδαλιά» στο Δήμο Γορτυνίας και «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Λεωνιδίου – Βασκίνας και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή» στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Aνέγερση μνημείου Εκτελεσθέντων Πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8-2-1944, στο πρώην στρατόπεδο 9ου Συντάγματος Καλαμάτας



Ομόφωνα αποφασίστηκε από την Επιτροπή Κρίσης Εικαστικών Έργων η έναρξη των διαδικασιών για την ανέγερση του μνημείου Εκτελεσθέντων Πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8-2-1944, στο πρώην στρατόπεδο 9ου Συντάγματος Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016.
Η Επιτροπή συνεδρίασε μετά την πρόσκληση της Προέδρου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, η οποία ορίστηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, κατόπιν αποφάσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και η ανέγερση του μνημείου θα γίνει υπό την καθοδήγηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.).
Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας για την υλοποίηση του έργου και ομόφωνα αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στο Δήμο ώστε να ορίσει τον εκπρόσωπό του.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε ο επικεφαλής της Παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» κος. Μπρεδήμας Θεόδωρος.    

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Οριστικά και άμεσα να λυθεί το πρόβλημα διενέργειας εξετάσεων των οδηγών»



Την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών ζήτησε με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση απειλείται ευθέως η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών Μεταφορών.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ιδιαίτερα ότι αυτή τη στιγμή οι Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης και ότι μετά την κατάργηση του Ν. 4354/2015, «η πραγματοποίηση των εξετάσεων εντός του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των υπηρεσιών για δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, δημιουργώντας ανεπανόρθωτο πρόβλημα, τόσο στην εύρυθμη λειτουργία τους, όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διαβίβασε επίσης την επιστολή την Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με την επιστολή αυτή και με την οποία ζητείται οριστική λύση στο πρόβλημα. 

 

Η πρόταση της ομάδας των Ευρωπαϊστών στο FB για ενιαίο εκλογικό Μέτωπο

Ως μια συνέχεια του κινήματος Μένουμε Ευρώπη που με την πετυχημένη παρουσία του το καλοκαίρι συνέβαλε να αποφευχθεί η τραγική επιλογή της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε., χρήστες των social media δημιούργησαν την ομάδα "Ευρωπαϊστές" Η ομάδα αυτή εχει σαν στόχο την επικοινωνία των Ευρωπαϊστων, ωστε να αποτελέσει μοχλό πίεσης, σε ολους τους Ευρωπαϊστές ολων των πολιτικών χώρων, των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, να εκφραστούν ενιαία στο πολιτικό πεδίο,ωστε η χώρα μας να αποτελεί, για πάντα και χωρίς ταλαντευσεις,αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ

Η ομάδα ήδη έχει περίπου 6000 μέλη και μετά από έρευνα που έκανε μεταξύ των μελών ο εκ των διαχειριστών της ομάδας κ.Γιάννης Πουλάκης γράφει στο παρακάτω άρθρο τα συμπεράσματα που προέκυψαν

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οχι» σε οικουμενική κυβέρνηση


Το ενδεχόμενο να ζητήσει πρόωρες εκλογές απέρριψε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος, στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. «Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά βιάζομαι πάρα πολύ να κάνω ένα συνέδριο το οποίο θα αλλάξει τις δομές της ΝΔ και θα την κάνει ένα σύγχρονο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη σε μία οικουμενική κυβέρνηση». Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων υποστήριξε πως «δεν έχουν κομματικό χρώμα» προσθέτοντας μάλιστα ότι ενθάρρυνε συναδέλφους βουλευτές να μην συμμετάσχουν σε αυτές». Ερωτηθείς για το εάν τίθεται κατά την άποψή του ζήτημα παραλογισμού ή εμμονών από την πλευρά του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε κατηγορηματικός. «Πράγματι το ΔΝΤ έχει πάρα πολλές εμμονές. Οι απολύσεις, ο ποσοτικός στόχος των απολύσεων ήταν μια εμμονή του ΔΝΤ». Κληθείς να απαντήσει εάν χρειάζονται απολύσεις στο δημόσιο τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων και της συνέχισης της προσπάθειας που ο ίδιος είχε ξεκινήσει «για την τελική εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων για πλαστά δικαιολογητικά».
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ιστορίες» με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



Στην Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λασιθίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα Φεβρουαρίου 2016, παραβρέθηκε,  ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μεταξύ άλλων δήλωσε:
¨Πριν ένα μήνα, αφήσαμε πίσω μας μια χρονιά την οποία θα χαρακτήριζα καταστροφική για τους Έλληνες και την ελληνική οικονομία.
Ήταν μια χρονιά στην οποία επικράτησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού που με την ανευθυνότητα, την ανικανότητα, τους πειραματισμούς και τη κρυφή ατζέντα τους, μας οδήγησαν στον όλεθρο. 
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν έχουν γίνει ακόμη.
Πρωτίστως όμως, χρειάζεται να εξέλθουμε  οριστικά από την κρίση και να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις οικονομικής ανάπτυξης.
Πιστεύω ότι η Ελλάδα για να εξέλθει από τη κρίση, θα πρέπει να βασιστεί στις δυνατότητες και τις γνώσεις του ανθρώπινου δυναμικού της, στην αξιοποίηση των εθνικών της πόρων και την εκμετάλλευση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, αλλά και να επενδύσει στη καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία.¨