Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοί απεργούν αύριο! Παραλύει η χώρα

Ποιοί απεργούν αύριο! Παραλύει η χώρα

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης αναμένεται να είναι μαζική, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ παραδοσιακά το ΠΑΜΕ κάνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία.
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

 
Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία και τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.
Οι αγρότες, που ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη την Ελλάδα, ετοιμάζουν εντυπωσιακή... "εισβολή" στην Αθήνα. Οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την άλλη Δευτέρα (08.02.2016), ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως την Παρασκευή (05.02.2016). Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν και οι φορτηγατζήδες, με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών να ξεκινά απεργία διαρκείας.
Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, με τους βενζινοπώλες να μπαίνουν κι εκείνοι στο χορό των κινητοποιήσεων. Απεργούν και οι οδηγοί ταξί, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τρόλεϊ, τρένα, Προαστιακός δεν θα κινηθούν καθόλου. Τα λεωφορεία θα κινηθούν μόνο από τις 09:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ, ενώ ΗΣΑΠ και Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00. Το ίδιο και το Μετρό. Από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, δεν θα κινούνται οι συρμοί λόγω της απεργίας στον προαστιακό.
Κλειστά θα είναι επίσης τα φαρμακεία, παραστάσεις θα ακυρωθούν στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ λόγω στάσης εργασίας της ΥΠΑ θα ακυρωθούν 16 πτήσεις της Olympic Air.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία, οι προνομιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Στην απεργία συμμετέχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι οδοντίατροι και οι φυσιοθεραπευτές. Οι γιατροί θα απέχουν και από τις συνταγογραφήσεις.

newsit,gr