Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Απονομή δικαιοσύνης. Πέταξε... με Λαζαρίδη ο Ατρόμητος 1 - 0 τον ΠΑΟΚ


Μπορεί ο Ατρόμητος να εμφανίστηκε καλύτερος του ΠΑΟΚ και να αναζήτησε πολύ πιο θερμά τη νίκη μέσα στο "σπίτι" του, ωστόσο τη νίκη την έδωσε η... άμυνα, καθώς η εύστοχη κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 79΄, ήταν αρκετή για να "πληγώσει" τους Θεσσαλονικείς και τον πρώην τεχνικό των "κυανόλευκων", Γιώργο Δώνη. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους , το σουτ του Καραμάνου στο 6΄ και το δοκάρι του Ιγκλέσιας στο 88'.
* Χθες Αρης και ΟΦΗ είχαν θέληση και επιθετικές βλέψεις, αλλά όχι και τον τρόπο να σκοράρουν κι έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι και σαφώς πιο απειλητικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη (πρώτη στο πρωτάθλημα) στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, καθώς δεν είχαν τρόπο να «τελειώσουν» επιτυχώς τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ, αφού «άντεξε» στο πρώτο ημίχρονο, επιχείρησε να «κλέψει» το παιχνίδι στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους, είχε δοκάρι (57' Κουτσιανικούλης)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ​Σ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​ΟΥΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ​Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Με τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα συναντηθεί, αύριο, Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού (Παναγή Κυριακού 21).  

Επίσης, με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα συναντηθεί μετά την επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού, από την Κρήτη, τις αμέσως προσεχείς μέρες.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - τα Ειρηνοδικεία Δερβενίου και Ξυλοκάστρου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο στο Ειρηνοδικείο Σικυώνος με έδρα το Κιάτο




"Βαθύς» Καλλικράτης επέρχεται στα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς η συγχώνευσή τους φτάνει το 50%. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».


Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται. Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, όπως εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβλημένη, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο ΣτΕ οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων , στην Πελοπόννησο έχουν ως εξής:

Περιφέρεια Εφετείου Ναυπλίου:
Το Ειρηνοδικείο Επιδαύρου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου, το Ειρηνοδικείο Πρασιών στο Ειρηνοδικείο Άστρους με έδρα την Παραλία Άστρους,
τα Ειρηνοδικεία Στυμφαλίας και Φενεού στο Ειρηνοδικείο Νεμέας,
τα Ειρηνοδικεία Δερβενίου και Ξυλοκάστρου στο Ειρηνοδικείο Σικυώνος με έδρα το Κιάτο,
τα Ειρηνοδικεία Ορχομενού και Τάνιας-Δολιανών στο Ειρηνοδικείο Τριπόλεως,
το Ειρηνοδικείο Καρύταινας στο Ειρηνοδικείο Μεγαλοπόλεως,
τα Ειρηνοδικεία Τευθίδος, Τροπαίων και Νυμφασίας στο Ειρηνοδικείο Ψωφίδος με έδρα τη Δημητσάνα και τα Ειρηνοδικεία Κροκέων και Καστορείου στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης.

Περιφέρεια Εφετείου Καλαμάτας:
Τα Ειρηνοδικεία Οιχαλίας και Παμίσου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας,
τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Φιγαλείας στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας και
τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Περιφέρεια Εφετείου Πατρών:
Τα Ειρηνοδικεία Τριταίας και Φαρρών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Πατρών,
το Ειρηνοδικείο Εριννεού στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας με έδρα το Αίγιο,
τα Ειρηνοδικεία Κλειτορίας και Αροανίας στο Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων,
τα Ειρηνοδικεία Ωλένης, Λαμπείας και Ελευσίνος Πελοποννήσου στο Ειρηνοδικείο Ολυμπίων με έδρα το Πελόπιο,
 τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας και Κρεστένων στο Ειρηνοδικείο Αρήνης με έδρα τη Ζαχάρω,
το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, τα Ειρηνοδικεία Μυρτουντίων και Βάρδας στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης,
το Ειρηνοδικείο Ληξουρίου στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου και το Ειρηνοδικείο Ιθάκης στο Ειρηνοδικείο Σαμαίων.

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου - Χάλκινος” ο Μακροδημήτρης

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του μπότσια στην κατηγορία ΒC3 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 17:45.

Οι Έλληνες αθλητές ξεπέρασαν το εμπόδιο του Βελγίου στον ημιτελικό του αγωνίσματος νικώντας με 7-0.
Πλέον περιμένουμε να δούμε αν η ελληνική ομάδα θα αναδειχθεί “χρυσή” ή “αργυρή”.Αντίπαλος της Εθνικής στον τελικό θα είναι η Πορτογαλία που στον άλλο ημιτελικό επικράτησε της Κορέας με 4-3.
Επίσης την τρίτη θέση στα 100μ. ελεύθερο (κατηγορία S2) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης.
Ο Έλληνας κολυμβητής με χρόνο 2:21.04 κατετάγη τρίτος στον τελικό του αγωνίσματος ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Μόνος του ο Βενιζέλος στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ - Ποιοί πρωτοκλασσάτοι λείπουν


Από τη γιορτή του κόμματος απουσιάζουν οι Μ.Χρυσοχοίδης, Γ.Ραγκούσης, Α.Λοβέρδος και η Α.Διαμαντοπούλου.
Ομιλία με ιδεολογικό πρόσημο στην οποία εξηγεί πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος με τη σημερινή συγκυρία απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη διαβεβαίωση ότι το νέο πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο για τον ελληνικό λαό έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.
Όπως είπε, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένα και δίκαια ενώ πρόσθεσε ότι συνοδεύονται από ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό αλλά και από ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθύνει ομιλία με ιδεολογικό πρόσημο, στην οποία εξηγεί πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος με τη σημερινή συγκυρία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει επτά άξονες για την ιδεολογική φυσιογνωμία και τη στρατηγική του Κινήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει, το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει επτά, αντί για εννέα ακτίνες, όπως, δηλαδή, ήταν το έμβλημα της παράταξης, το 1974. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ιπποκράτους στη σημερινή εκδήλωση είναι το γεγονός ότι απέστειλε πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης, από τα παλαιότερα έως τα νεώτερα, από τα ιδρυτικά και ιστορικά έως τα στελέχη που συνέβαλαν στην προσπάθεια του κόμματος, είτε ως βουλευτές είτε μέσα από τα όργανά του. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπική επικοινωνία με την πλειοψηφία αυτών των στελεχών, προκειμένου να τους προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση.

Το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση δίνει, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος προσκλήθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν. Κανονικά στην εκδήλωση και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, γι' αυτό τον λόγο, επέσπευσε την επιστροφή του στην Αθήνα από το Κέιπ Τάουν, όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, προεδρεύοντας στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Η 38η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πανηγυρικούς εορτασμούς», αλλά «αντιθέτως, αποτελεί μια νέα αφετηρία που μπορεί να επαναβεβαιώσει την αφοσίωσή μας στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, την προσήλωσή μας, την πίστη μας, στις δυνάμεις του ελληνισμού και τις δυνατότητες της χώρας», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος, στο περιοδικό BHMAGAZINO.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ο αγώνας που δίνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει κοινούς στόχους με αυτούς που οδήγησαν στην ίδρυσή του, το 1974. Ο αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας, σημειώνει, τότε ήταν από γεωπολιτικές δυνάμεις που επέβαλαν διαχρονικά τη θέλησή τους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, ενώ «σήμερα, είναι αγώνας για την απεξάρτηση της χώρας από τις αδυναμίες και τις παθογένειες ενός άδικου πελατειακού συστήματος και από τις συντηρητικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που εξέθρεψαν τον παρασιτισμό και οδήγησαν στη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους».

Με δήλωσή του, χθες, και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, εκτός Αθηνών. Από την εκδήλωση απουσιάζει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.
Με δήλωσή του, χθες, και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, εκτός Αθηνών.
Από την εκδήλωση θα απουσιάζει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.
Όσον αφορά σε πληροφορίες και δημοσιεύματα, που θέλουν κορυφαία στελέχη να απουσιάζουν από την αποψινή εκδήλωση, στην Ιπποκράτους υποστηρίζουν, όπως το έθεσε και η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real Fm, «οι σημερινές παρουσίες είναι αυτές που θα δώσουν το μήνυμα και όχι οι απουσίες».

 

Πατέρας τριών παιδιών ο ιερέας που δολοφόνησαν στην Ηλεία - "Δεν ήταν ληστές" λέει η Αστυνομία

 

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι στην διασταύρωση της Κρέστενας. Ο ιερέας είχε σταματήσει για λίγο με το αυτοκίνητό του.
Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέταζαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία, ωστόσο τώρα, το αποκλείουν και διευκρινίζουν ότι, όπως όλα δείχνουν, είναι μια δολοφονία για προσωπικούς λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.
Τρία παιδιά άφησε πίσω του ο 52χρονος ιερέας Αθανασίοs Αυγερόπουλοs ,τα οποία έφτασαν πριν από λίγες ώρες στην Ηλεία και εξετάζονται απο τις Αρχές για να βοηθήσουν όπως μπορούν στην υπόθεση.
Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του 52χρονου ιερέα, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, Πυρά Ηρακλέους, στους πρόποδες της Οίτης, ένα πανέμορφο χωριό της Φωκίδας,, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Το χωριό του , στην έχει βυθιστεί στο πένθος. Kανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο Παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν το τέλος του άτυχου ιερέα που ήταν άριστος οικογενειάρχης ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά. Τα παιδιά του είναι μικρά και πηγαίνουν σχολείο στην Γραβιά.
Στην Πυρά  κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο Παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο,
"Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια έχει 3 υπέροχα παιδιά και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα...έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε" , αναφέρουν οι συγχωριανοί του ιερέα που δολοφονήθηκε από αγνώστους σήμερα το πρωί, στο LamiaReport.gr

Στην Ηλεία, ο ιερέας βρισκόταν για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, η οποία κατάγεται από χωριό Φλόκατ ης Αρχαίας Ολυμπίας.
Σήμερα ξεκίνησαν για τη Ζαχάρω για να κάνουν κάποιες δουλειές. Οι κάτοικοι στο Κάτω Σαμικό (κοντά στο σημείο της δολοφονίας) λένε στο newsit ότι προφανώς χρειάστηκε να σταματήσει για λίγα λεπτά στο σημείο και εκεί βρήκαν την ευκαιρία οι δράστες να τον πλησιάσουν.

Η σύζυγος του ιερέα τη στιγμή της δολοφονίας δεν ήταν παρούσα. Είχε απομακρυνθεί κάποια μέτρα. Άκουσε, είπε στους αστυνομικούς, δύο πυροβολισμούς. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο είδε τον σύζυγό της νεκρό και κατέρρευσε.
Η σύζυγος του ιερέα κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είδε μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο, ωστόσο ενδέχεται να μην σχετίζεται με την υπόθεση...

Ρύθμιση Οφειλών δημοτών προς το Δήμο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 9 του ν. 4071/2012 και τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 3 του ν. 4038/2012 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 5 του ν. 4047/2012
Ο Δήμος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ δέχεται αιτήσεις με σκοπό τη
ΡΥΘΜΙΣΗ
Οφειλών ή δόσεων οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την 29-2-2012 και εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις 10.000€ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000€ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 7-10-2012
Η ρύθμιση προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών όπως παρακάτω:
Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις
Σε δύο (2) μέχρι δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό μέχρι 90% από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις,
Σε δεκατρείς (13) μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό μέχρι 75% από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις,
Σε είκοσι πέντε (25) μέχρι τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό μέχρι 60% από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις,
Σε τριάντα επτά (37) μέχρι σαράντα οχτώ (48) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό μέχρι 45% από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις,
Σε σαράντα εννέα (49) μέχρι εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό μέχρι 25% από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις.
Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης, γίνεται την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
Για κάθε πληροφορία θα απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου μας και στα τηλ. 2743360204 και 2743360246.
O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Φεστιβάλ Κρουστοπανήγυρις - Δερβένι: Στις 9 Σεπτέμβρη , Ξυλόκαστρο: Στις 16 Σεπτέμβρη

IMG 4247
Από την συνέντευξη που οργανώθηκε στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» με την ευκαιρία της έναρξης της ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ.
Διακρίνονται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Νίκος Τουλιάτος, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Αρβανίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Νανόπουλος Βασίλειος.
 
Με την συμμετοχή και την ενεργή υποστήριξη φορέων του Νομού Κορινθίας, ξεκινησε από τις 2 Σεπτέμβρη και κορυφώνεται στις 30 Σεπτέμβρη, στην εμπορική έκθεση στη σωληνουργία Κορίνθου, ένα σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ταξίδι στο Νομό Κορινθίας. Στη διάρκεια του θα γίνονται συναυλίες, παραστάσεις, μαθήματα, εργαστήρια, εκθέσεις, εκδρομές και παράλληλες δραστηριότητες. Συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί σε συνεργασία με ντόπιες πολιτιστικές δράσεις και ντόπιους δημιουργούς.
Το αντίδοτο στη σημερινή βαρβαρότητα είναι ο πολιτισμός.
Η κρουστουπανήγυρις είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που φιλοδοξούμε να ξεπεράσει τα όρια της Κορινθίας, να προβάλλει και να αναδείξει τον ντόπιο πολιτισμό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ομορφιές του νομού μας και να προκαλέσει το πανελλήνιο και όχι μόνο ενδιαφέρον αυξάνοντας την επισκεψημότητα στα πλαίσια του καλλιτεχνικού τουρισμού.
Κυρίως, έχει βασικό στόχο να δημιουργήσει τις υποδομές και να κεντρίσει το ενδιαφέρον στους νέους για καλλιτεχνικές δράσεις.
Ο θεσμός αυτός υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Κέντρο Νέων Κορίνθου, τη Συνεταιριστική Τράπεζα, τους Δήμους: Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας και Νεμέας.
Στις περισσότερες παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε πολύ λίγες η είσοδος θα είναι συμβολική από 3 έως 7 €.

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προγραμματίστηκαν δύο εκδηλώσεις:
1) Δερβένι: Στις 9 Σεπτέμβρη ημέρα Κυριακή και ώρα 21:30 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Δερβενίου, συναυλία κρουστών με τα γκρουπ Κροταλάρτα και Rudbeats DRUMLINE.
2) Ξυλόκαστρο: Στις 16 Σεπτέμβρη ημέρα Κυριακή και ώρα 21:30 στο Ανοιχτό θέατρο Β. Γεωργιάδης συναυλία του συνθέτη Σταύρου Λάντσια.

Στα "καγκέλα" για τα ειδικά μισθολόγια - Πόσο κόβει ο Στουρνάρας σε ένστολους και πανεπιστημιακούς - Απειλείται να τιναχτεί στον αέρα η Εξεταστική

 
Σύμφωνα με τους ένστολους ο Στουρνάρας ήταν αδιάλλακτος στις μειώσεις
- Οι πανεπιστημιακοί καταγγέλουν ότι με τις νέες περικοπές επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο από αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς
- Δείτε τις κλίμακες με τις μειώσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών
- Τι αποκαλύπτει στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των ένστολων, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%- 7% εφέτος και 12% το 2013.

Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Κάλεσαν δε, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».

Όπως αποκάλυψε στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Xρήστος Φωτόπουλος οι ένστολοι αποχώρησαν από το διάλογο καθώς όπως τονίζει "μας πηγαίνουν για ενταφιασμό", ενώ σημείωσε με νόημα πως "έχουμε συνηθίσει τις δολοφονίες, αλλά αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε να δούμε να δολοφονούν τη ζωή μας΄".

Αναφορικά με τη στάση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως ήταν αδιάλλακτος και όταν ρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας εάν αυτή είναι η τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, τόνισε πως αυτή η πρόταση του οικονομικού επιτελείου, την οποία θα καταθέσει στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Την Τετάρτη λοιπόν στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που απαρτίζουν τη κυβέρνηση, θα παρθεί και η τελική απόφαση για τη μείωση στα ειδικά μισθολόγια μιας και η λέξη πλέον ισοδύναμα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Πάντως, οι ένστολοι ετοιμάζουν ήδη κινητοποιήσεις και ξεκινούν την Πέμπτη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ

Μεσοσταθμικές περικοπές της τάξεως του 17,5% θα υποστούν στα ειδικά μισθολόγιά τους οι πανεπιστημιακοί, όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους τους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, οι μειώσεις στις αποδοχές θα είναι κλιμακωτές και συγκεκριμένα, στα 0- 1.000 ευρώ θα είναι 5%, στα 1.001- 1.500 ευρώ θα είναι 15%, στα 1.501- 2.500 ευρώ θα είναι 25% και στις αποδοχές των 2.501 ευρώ και άνω θα γίνουν περικοπές 30%.

Οι πανεπιστημιακοί κατήγγειλαν ότι, με τις περικοπές αυτές, επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995 και αντιπροτείνουν να υπάρξει, για το σύνολο των ειδικών μισθολογίων, επιστροφή στα μισθολογικά επίπεδα του 2001.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πολιτική της κυβέρνησης ισοπεδώνει τον κλάδο των πανεπιστημιακών, ακυρώνει το ερευνητικό έργο και ωθεί τους νέους φοιτητές και ερευνητές να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. Εξετάζουν δε, το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Με λευκή απεργία απειλούν οι ένστολοι εάν περικοπούν οι αποδοχές τους - Αδιάλλακτος ο Στουρνάρας

Τρεις βουλευτές της ΝΔ σκέφτονται να μην ψηφίσουν τις περικοπές στους ενστόλους!

newsit.gr

Κοντά στο “μπαμ” με Ντελ Πιέρο ο Ολυμπιακός!

Πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει μία μεταγραφική... βόμβα φαίνεται πως βρίσκονται οι “ερυθρόλευκοι”. Μεταγραφή στις... καθυστερήσεις με Ντιακιτέ

Μεταγραφή στις καθυστερήσεις - Υπογράφει στον Ολυμπιακό ο Ντιακιτέ (VIDEO)

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο “NovaΣπορ FM” εντός της ημέρας ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο θα απαντήσει σε πρόταση των Πειραιωτών και σκέφτεται πολύ σοβαρά να πει το μεγάλο “ναι”..

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην άσος της Γιουβέντους έχει στα χέρια του άλλες τέσσερις προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά από αυτές ξεχωρίζει αυτή του Ολυμπιακού.

Ο αδελφός του Ντελ Πιέρο -είναι και ο μάνατζέρ του- επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πρόταση από τους “νταμπλούχους” Ελλάδας και επίσης παραδέχεται ότι ο Ιταλός σούπερ-σταρ το σκέφτεται σοβαρά να απαντήσει θετικά.

Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα καθώς στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας λήγει η προθεσμία της UEFA για να κατατεθούν από τις ομάδες οι λίστες με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

newsit.gr

Ντίνα Νικολάκου : Τιμητές των ιερατείων που βυθίζουν τη χώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο κινούνται κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών


Σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσαν προς το Υπουργείο Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μεσσηνίας Πετράκος, Αρκαδίας Ζαχαριάς και Αργολίδας Κοδέλας) σχετικά με το περιφερειακό ταμείο επιχειρηματικότητας η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ντίνα Νικολάκου δήλωσε: 

Η ερώτηση του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο θεσμό του Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας εκφράζει αντιλήψεις που συνεχίζουν δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου θεσμού να υπονομεύουν  το ρόλο και τη θέση της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η στρατηγική επιλογή και πολιτική απόφαση της αιρετής διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι οι αποφάσεις που αφορούν την τοπική κοινωνία και  τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου, να λαμβάνονται από αυτούς που ζουν, γνωρίζουν, δουλεύουν  και αντιμετωπίζουν από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες των εμπόρων, επιχειρηματιών και των ικανών ανθρώπων που παλεύουν στην Πελοπόννησο. 

Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους τιμητές των κάθε είδους συντεχνιακών ή κομματικών ιερατείων ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου  δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της να καθορίζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την οικονομική πρόοδο του τόπου  με βάση  τις ανάγκες των παραγωγικών  δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας. Γι' αυτό πρότεινε την εξαίρεση από το σχέδιο του κεντρικού κράτους που οδηγεί όλες τις επενδύσεις να υλοποιούνται μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, και πέτυχε να αντλήσει πόρους από το Περιφερειακό Πρόγραμμα για να τους διαχειριστούν οι υπηρεσίες της υπό την αιγίδα ενός Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, με πρωτόγεννη γνώση των κοινωνικών και οικονομικών αντίκτυπων ανάπτυξης.

Σήμερα που η ύφεση βαθαίνει και το κεντρικό κράτος απορροφά όλη τη ρευστότητα της οικονομίας με κάθε τρόπο, οι επιχειρήσεις και οι παραγωγικές δυνάμεις δεν θέλουν «υποσχετική» βοήθειας μέσω μελλοντικών επιχορηγήσεων, αλλά άμεση και πραγματική βοήθεια μέσα από την πρόσβαση σε σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία και στο τραπεζικό σύστημα.

Η επιλογή που προωθεί το κεντρικό κράτος για τις άλλες περιφέρειες - και υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - στηρίζεται στην επιδότηση επενδυτικών σχεδίων κατά 50%, το μέγιστο. Αυτό σημαίνει ότι για να πάρει ένας επιχειρηματίας  π.χ. 50.000€ επιχορήγηση θα πρέπει σε αυτή την εποχή να εξασφαλίζει ρευστότητα ιδίων κεφαλαίων άλλα 50.000€. Δώρο άδωρον λέει ο λαός. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν αναζητούν μέρος επενδυτικών κεφαλαίων και δεν διαθέτουν ούτε μπορούν να εξασφαλίσουν από το τραπεζικό σύστημα, το 50% της ιδίας συμμετοχής που προβλέπει το πρόγραμμα του Υπουργείου. Προφανώς κάποιοι συνεχίζουν να ζουν σε ένα κόσμο που δεν έχει επαφή με την πραγματική οικονομία και την κοινωνική καθημερινότητα, και φαίνεται ότι δεν έμαθαν τίποτα γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.

Φαίνεται ότι κάποιοι αγνοούν ότι η πρακτική αυτή των επιχορηγήσεων  χρησιμοποιήθηκε  πολλές φορές από την κεντρική εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες.  Η πικρή αλήθεια είναι τα επιδοτούμενα προγράμματα απέτυχαν. Χαραμιστήκαν σε υπερτιμολογήσεις και τελικά οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις στη καταστροφή λόγω της καθυστέρησης καταβολής των χρημάτων από το κράτος με αποτέλεσμα να μην βοηθήσουν ουσιαστικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα ακόμα και σε περιόδους υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο  σήμερα, που διανύουμε περίοδο εντεινόμενης ύφεσης.

Η απάντηση της αιρετής διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε αυτή την μίζερη πραγματικότητα, είναι μια συγκροτημένη καλά μελετημένη και πρωτοποριακή λύση που στηρίζεται στην τεχνογνωσία από τις ευρωπαϊκές περιφέρειες .

Η καινοτόμος πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την  Πελοπόννησο, που θα πρέπει να αποτελέσει μοντέλο για την υπόλοιπη χώρα, είναι η δημιουργία του Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας. Στόχος του Ταμείου θα είναι η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου μέσω της εφαρμογής πολλαπλών  χρηματοδοτικών δράσεων και σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων. Το Ταμείο αυτό θα λειτουργεί ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης,  με κεφάλαιο τα 22 εκατομμύρια Ευρώ που θα εκταμιευτούν από το ΠΕΠ και η διαχείριση τους θα παραμείνει στην περιφέρεια μας. Θα αποτελεί μόνιμη και βιώσιμη δομή που θα διευκολύνει την  πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα και σε πηγές χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους όπως είναι οι εγγυήσεις και τα μικροδάνεια, καθώς και επιδοτήσεις. Έτσι θα υπάρχει μόχλευση ιδιωτικών πόρων με παράλληλη χρήση κάθε διαθέσιμου εργαλείου χρηματοδότησης και η εφαρμογή προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Ήδη το σχέδιο της περιφέρειας έχει παρουσιαστεί στην Task Force και θα λάβει την στήριξη των Ευρωπαϊκών θεσμών
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  με την ερώτηση τους αποκαλύπτεται ότι είναι αρνητές του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της υποχρέωσης που αυτή έχει προς τους ψηφοφόρους, που επιλέγουν την Διοίκηση που θα τους κυβερνά, και που θα παίρνει πρωτοβουλίες για να χαράζει νέους δρόμους. Αποκαλύπτεται ότι είναι απολογητές του κεντρικού κράτους, τιμητές των ιερατείων που θέλουν να χειραγωγούν και να ελέγχουν τις περιφερειακές δυνάμεις. Αποκαλύπτεται ότι είναι λάτρεις του παρελθόντος που καταρρέει.

Στο διεθνή σχεδιασμό για τους προορισμούς κρουαζιέρας τα λιμάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Στο διεθνή σχεδιασμό για τους προορισμούς κρουαζιέρας εντάσσονται επίσημα πλέον τα λιμάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά τη συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Γεωργίου Ανωμερίτη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.
Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη των λιμανιών, με σκοπό την προσέλκυση του τουρισμού της κρουαζιέρας, και τόνισε ότι «ο τουρισμός κρουαζιέρας αποτελεί κομβικό σημείο, αλλά και πρόκληση για τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και για το λόγο αυτό κινούμαστε μεθοδικά για την αναβάθμιση των λιμανιών της Πελοποννήσου, αλλά και των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών». 
Ο κ. Ανωμερίτης εξέφρασε την άποψη ότι τα λιμάνια της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου αποτελούν σημαντικούς και ελκυστικούς προορισμούς στο χώρο της Μεσογείου και ότι απαιτούνται ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε τέλος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με έξυπνες λύσεις, αποφασιστικότητα και κυρίως ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη μιας δυνατής τοπικής οικονομίας.

Να μην πάει χαμένη η αλλαγή κλίματος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όλο και πιο συχνά και όλο και περισσότεροι ξένοι αξιωματούχοι συνειδητοποιούν (και ομολογούν) τον τελευταίο καιρό τους κινδύνους που εγκυμονεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Πολιτικοί και οικονομολόγοι από χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο τόσο στην οικονομία των χωρών τους (θα έχαναν περίπου το 10% του ΑΕΠ τους λόγω απωλειών από τις εξαγωγές), όσο και στη σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Μια δήλωση που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα από τον αντιπρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Μίκαελ Μάιστερ, από το βήμα της Μπούντεσταγκ, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, ακόμη και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Μάιστερ, αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποσταθεροποιούσε ακόμα περισσότερο την ήδη ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η πικρή ιστορία των υποδομών στην Κόρινθο – Α’ Μέρος

Αρθρογραφία - Β.Μπαλάφας

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 1 Σεπτεμβρίου 2012, σελίδα 7 :

Η πικρή ιστορία των υποδομών στην Κόρινθο – Α’ Μέρος

Ήθελα σήμερα να θυμίσω μερικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατά το 2008, σχετικά με τα περίφημα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα) που είχαν προκηρυχθεί και σχεδιάζονταν από την τότε κυβέρνηση, δυστυχώς όμως, δεν θα είναι εύκολο να τις αναζητήσετε εσείς στο διαδίκτυο διότι η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος βρίσκεται σε επανασχεδιασμό και το αρχείο δεν είναι διαθέσιμο, ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε και πάλι πρόσβαση στο άμεσο μέλλον. Μπορείτε όμως να βρείτε αρκετές δηλώσεις από τα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Περιορίζομαι λοιπόν να αναφέρω, και μπορείτε να το ελέγξετε, ότι το ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, αντιτάχθηκε με όλες του δυνάμεις, σχεδόν σε όλα τα έργα που σχεδιάζονταν, προκηρύχτηκαν ή ακόμα και δημοπρατήθηκαν (!) να γίνουν μέσω ΣΔΙΤ. Υπήρχε μια γενική θέση που αποδεχόταν τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, όμως επί του πρακτέου, σε οποιοδήποτε έργο προχώρησε με αυτόν τον τρόπο, η αντίδραση ήταν έντονη και καθολική.

ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ… ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ

 
του Γρηγόρη Κλαδούχου
 

Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση. Το ιδρυτικό τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ ήταν όνειρο για πολλούς. Με τα προδομένα όνειρα αυτής της μεταπολιτευτικής εποχής προσπαθούν να κρύψουν τη φτώχεια τους.
Το ΠΑΣΟΚ που δημιουργήθηκε-όπως έλεγαν- για μια άλλη διαδρομή μας απασχολε

ί την 3η του Σεπτέμβρη και αυτή τη χρονιά ως κλοπή , εκμετάλλευση του συμβολικού κεφαλαίου της αρχικής του πολιτικής υπόστασης. Αυτής της στελεχοκρατικής παρέας ενώ έχει γίνει η κηδεία και το μνημόσυνο, αυτοί γιορτάζουν τα γενέθλια.
Ο Νέος Αγωνιστής πήρε στην πλάτη το ιδρυτικό τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ και το πάει πλατεία. Θα το παραδώσει στον Τσίπρα. Εκτελούνται μεταφορές. Κωμικοτραγική πλευρά της λεγόμενης πολιτικής ζωής. Ο οικονομικός λαϊκισμός τους έχει τις ιδιαίτερες στιγμές φολκορίστικης και κακόγουστης φάρσας.
Η ανάγκη επιβίωσης του παλιού τέχνες κατεργάζεται. Το εφήμερο, η άμεση απόδοση τους ενώνει, κινητοποιεί εφευρέσεις της στιγμής. Ένας ολοκληρωτισμός του παρόντος, που ακυρώνει το δικαίωμα και το καθήκον της προοπτικής.
Η ερμηνεία, ο απολογισμός, είναι προϋπόθεση ειλικρίνειας, εισόδου στο νέο ιστορικό κύκλο, με νέα πολιτικά κινήματα απελευθέρωσης, αξιοπρέπειας, εναλλακτικού σχεδίου.

Ξυλόκαστρο Κορινθίας
1 Σεπτ. 2012

 

Οι εξελίξεις (για την Ελλάδα) τρέχουν…

Ακόμη και οι… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγνώριζαν ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει διαφοροποιηθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, σε επίπεδο Ευρωπαίων συμμάχων και… δανειστών.
Μετά τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, και σε συνδυασμό με την… ανάποδη μπλόφα που υπέστη η Γερμανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη χρηματοδότηση των Μνημονίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι εμφανές ότι το ελληνικό ζήτημα βαίνει προς επίλυση. Ή τουλάχιστον, προς εξομάλυνση, που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη, ικανή και αναγκαία, για να πάρει η ελληνική κοινωνία τις ανάσες που τόσο ανάγκη έχει, και να αντικρίσει το μέλλον με ρεαλιστική αισιοδοξία.
Η διαδικασία της εξόδου από την κρίση φυσικά, δεν θα είναι εύκολη, ούτε θα θυμίζει κούρσα ταχύτητας. Η Ελλάδας έχει μπροστά της έναν μαραθώνιο αντοχής, με διαδοχικούς σημαντικούς σταθμούς και εξελίξεις. Ένα ημερολόγιο επιστροφής στην… κανονικότητα.
Αύριο, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης θα δουν στο Βερολίνο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί, μιας και έχει τη δυνατότητα να ασκήσει την πολιτική πίεση που απαιτείται, στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ώστε να δοθούν δημοσιονομικές διευκολύνσεις στην Ελλάδα. Να ξεκλειδώσει η ανάπτυξη.
Την Τετάρτη, στη νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, αναμένεται να γίνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην οριστικοποίηση της τελικής μορφής και του περιεχομένου του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα. Αλλά και για να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για τη χαλάρωση του Μνημονίου.
Στις 7 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ένας ακόμη κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρώπης, μετά τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έρχεται στην Αθήνα, γκρεμίζοντας το τείχος του… εμπάργκο, που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου αλλά και Λουκά Παπαδήμου.
Την ίδια μέρα, 7 Σεπτεμβρίου, επιστρέφουν στην Ελλάδα οι επικεφαλείς του κλιμακίου της τρόικας, Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς, οι οποίοι θα έχουν στις 9 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον Γιώργο Προβόπουλο. Βλέπετε, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να περιμένει, εν μέσω μάλιστα συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, και αφού στις συναντήσεις με Στουρνάρα και Προβόπουλο θα έχουν… λυθεί οι παρεξηγήσεις, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Προκειμένου να δοθεί πολιτική διάσταση στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας που θα συντάξουν και θα παρουσιάσουν εν συνεχεία στις Βρυξέλλες.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Με φόντο τις ζυμώσεις που κορυφώνονται στο παρασκήνιο, για μια καταλυτική παρέμβαση της ΕΚΤ στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, όπως για παράδειγμα την αγορά ομολόγων «προβληματικών» χωρών, στα πρότυπα της στρατηγικής που ακολουθεί η αμερικανική Fed.
Στις 13 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στην Αθήνα για συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα ο Γάλλος ομόλογός του, Ζαν-Πιέρ Μοσκοβισί. Ο οποίος δεν είναι απλώς ο Γάλλος… θησαυροφύλακας, και ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο άλλοτε εξ απορρήτων του Ντομινίκ Στρος-Καν, και διευθυντής της καμπάνιας του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ. Προ… Sofitel. Γνωρίζει λοιπόν εκ των έσω… κάτι παραπάνω για το Μνημόνιο.
Η διαδρομή αυτή, καταλήγει (;) στο Eurogroup το οποίο συνέρχεται άτυπα στη Λευκωσία στις 14 Σεπτεμβρίου, από όπου και αναμένεται να φανεί… λευκός καπνός για το ελληνικό ζήτημα. Έτσι ώστε, στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, αλλά και εκείνη που θα ακολουθήσει τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου να αποφασιστεί η συνολική και ριζική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Που θα συμπαρασύρει σε λύση και την Ελλάδα.
Εφόσον οι εξελίξεις έχουν την αναμενόμενα θετική κορύφωση που διαφαίνεται, θα πρέπει να αναμένουμε βήματα μπροστά και στο εσωτερικό μέτωπο: Την επίσπευση της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού του 2013. Και πιθανότατα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με πολιτική πλέον συμμετοχή σε αυτή τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Έτσι ώστε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης να μπουν ακόμη πιο έντονα στο κάδρο των πρωταγωνιστών της λύσης, δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ… στα βουνά. Της εθνικής μιζέριας και μελαγχολίας.
statesmen.gr

Ένα σενάριο φρίκης για την Ελλάδα

Το δημοσίευμα των New York Times ανήκει σε αυτά που δεν θα θέλαμε να διαβάσουμε ποτέ. Και που σίγουρα θα θέλαμε να ξεχάσουμε, καθώς αναφέρεται στο πως προετοιμάζονται αμερικανικές επιχειρήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πρόταση-έκπληξη από Κεφαλογιάννη

Ποδαρικό… τρέχοντας θέλει να κάνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στη Συγγρού, καθώς από σήμερα ουσιαστικά ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας πιάνει δουλειά, μετά την εντολή αλλαγής που του έδωσαν τα μέλη του κορυφαίου οργάνου της Παράταξης.
Το “Statesmen” έχει παρουσιάσει μια σειρά από προτάσεις που σχεδιάζει να καταθέσει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, στοχεύοντας στη ριζοσπαστική ανανέωση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας. Ενόψει των δύσκολων πολιτικών αναμετρήσεων που έρχονται, στο περιθώριο της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αλλά και του Συνεδρίου της ΝΔ, που ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να πραγματοποιηθεί εντός του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σχεδιάζει να καταθέσει και μια πρόταση-έκπληξη, σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: Οι υποψήφιοι τους οποίους θα στηρίξει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, να προκύψουν απευθείας από τις τοπικές κοινωνίες, με δικτυακά δημοψηφίσματα, και αφού πρώτα θα έχει καλλιεργηθεί μια περισσότερο άμεση και αδιαμεσολάβητη σχέση της κυβερνητικής παράταξης με τη βάση της.

statesmen.gr

ΣΠΕΤΣΕΣ...

Γράφει η Ντίνα Γεωργαντοπούλου

 Κάθε χρόνο στις Σπέτσες, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο σε εορταστικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον εορτασμό της Παναγίας της Αρμάτας (κοντά στον Φάρο) και της επετείου της ναυμαχίας της 8ης Σεπτεμβρίου 1822.
 Γίνεται αναπαράσταση της καύσεως της τουρκικής ναυαρχίδας. Οι Σπέτσες είναι μία από οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων.
 Η Ναυμαχία των Σπετσών (8 Ιουλίου 1822).

Η Ντινα Γεωργαντοπούλου κατάγεται απο το Χελυδόρι

Κρέστενα: Εν ψυχρώ δολοφονία ιερέα στην εθνική οδό

Ένας ιερέας  52 ετών που καταγόταν και λειτουργούσε στην περιοχή της Φωκίδας. αγνώστων λοιπών στοιχείων βρέθηκε νεκρός στην άκρη της Εθνική Οδού Πύργου - Κυπαρισσιας ,στο τμήμα ανάμεσα στην Κρέστενα και το Κάτω Σαμικό.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας εκτελέστηκε εν ψυχρώ απο δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Ο ιερέας είχε μεταβεί με τη σύζυγό του στην Ζαχάρω. Εκεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έκανε ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα τραπέζης και έφυγε στη συνέχεια προς Πύργο. Στο σημείο που δολοφονήθηκε σταμάτησε για προσωπική ανάγκη της συζύγου του. Μόλις αυτή απομακρύνθηκε εμφανίστηκαν δύο άντρες σε μοτοσικλέτα, όπου εκτέλεσαν εν ψυχρω τον ιερέα και τράπηκαν σε φυγή με τη μοτοσικλέτα τους. Η σύζυγός του, που κατάγεται από το χωριό Φλόκα, μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε σε κατάσταη σοκ στο νοσοκομείο Κρεστένων. Η εκτέλεση του ιερέα έγινε στο ύψος των Κρουνών στο σημείο όπου υπάρχει επί της Εθνικής Οδού, ένα παλιό μεγάλο καβούκι από χελώνα, σύμβολο για τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εξακριβωθεί αν το κίνητρο ήταν η ληστεία ή συνέβη κάτι άλλο
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμάται ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν και περίμεναν την κατάλληλη γι΄αυτούς ευκαιρία για να τον προσεγγίσουν.
ilialive.gr

“Τρικούβερτο” γλέντι του Αστέρα κόντρα στην Κέρκυρα

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Αστέρας ζευγάρωσε τις νίκες του στο πρωτάθλημα. Επικράτησε με 3-0 της Κέρκυρας η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του ματς και μπορεί να αγχώθηκαν στο πρώτο μέρος όταν η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι αλλά στο δεύτερο “καθάρισαν”.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλα κέφια τον Μπακασέτα που προσπάθησε σε τρεις περιπτώσεις να νικήσει τον Αναστασόπουλο όμως τις δύο ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας του είπε “όχι” ενώ στην τρίτη σημάδεψε το δοκάρι.

Δοκάρι είχε και η Κέρκυρα στο 42' όμως η μπάλα πήγε εκεί από το κεφάλι του Σανκαρέ σε διεκδίκηση με τον Μπάρκογλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας ανέβασε την πίεση του και στο 61' άνοιξε το σκορ. Ο Ράγιος εκτέλεσε το φάουλ και ο Χαμπλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Κέρκυρα μετά το γκολ κατέρρευσε και οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους. Μέσα σε 5 λεπτά (73'-78') Περόνε και Πιπίνης σκόραραν και διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Ο Αστέρας όχι μόνο ζευγάρωσε τις νίκες τους αλλά εξακολουθεί να μην έχει δεχθεί γκολ, ενώ η Κέρκυρα έμεινε στο μηδέν.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Ταμπούρης, Πιπίνης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ράγιος (80' Κάντο), Μπακασέτας (58' Ντε Μπλάσις), Ναβάρο, Περόνε (86' Ντινιωτάκης), Αλβάρεζ.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος):
Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Μοντέιρο, Βενέτης, Κοντοδήμος, Χαμπλ, Ηλιάδης (63' Καραπέτσας), Καραλής, Τσουμάνης (63' Τσοκάνης), Λεόν, Μπάρκογλου (76' Αγρίτης).

Βγήκαν τα... πολυβόλα – Τεσσάρα στο ρελαντί ο Ολυμπιακός

Ένας αποτελεσματικός Ολυμπιακός "καθάρισε" χωρίς να αγχωθεί τον Λεβαδειακό και ζευγάρωσε τις νίκες του στη Σούπερ Λίγκα. Πρωταγωνιστές του 4-0 οι δύο Αλγερινοί. Ο Αμπντούν σέρβιρε και ο Τζιμπούρ "εκτελούσε" ενώ Μανιάτης και Σιόβας σημείωσαν τα πρώτα τους γκολ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Στο +4 οι πρωταθλητές Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό.
Δεν πιέστηκε, δεν εντυπωσίασε αλλά σίγουρα ικανοποίησε τον κόσμο της η ομάδα του Ζαρντίμ που ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με την πρεμιέρα της στη Σούπερ Λίγκα. Το γρήγορο γκολ βοήθηκε τα μέγιστα τους γηπεδούχους που εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν όλες τους τις ευκαιρίες και έφτασαν άνετα στο 4-0.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ασκεί πίεση στους αντιπάλους όπως πέρυσι όμως είναι αποτελεσματικός και παίρνει ως τώρα αυτό που θέλει.

Στο πρώτο του ματς μπροστά στο κοινό του ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και να βγάλει από πάνω του το άγχος. Στο 5' ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε αλλά έφτασε στον αμαρκάριστο Σιόβα ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το τέρμα δεν έδωσε ζωντάνια και ρυθμό στο ματς και ο Λεβαδειακός σιγά σιγά αναθάρρησε και βγήκε στην επίθεση χωρίς πάντως να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Κάρολ.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ μετά το 30΄ πήραν την κατοχή της μπάλας και στο 38' έφτασαν στο δεύτερο γκολ. Ο Παπάζογλου πήρε με το κεφάλι τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Κυριακίδη και ο Τζιμπούρ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός αναγκάστηκε να βγει μπροστά, ο Ολυμπιακός βρήκε ακόμη περισσότερους χώρους και δεν τους άφησε ανεκμετάλλευτους.

Στο 63' ο Μανιάτης βρήκε το γκολ που έψαχνε από πέρυσι. Ο Αμπντούν πάσαρε και ο διεθνής μέσος σημείωσε με προβολή το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες όμως ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Στο 74' ενώ όλος ο Λεβαδειακός ήταν πάνω από τη σέντρα ο Αμπντούν έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Τζιμπούρ και ο επιθετικός του Ολυμπιακού διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Από εκεί και μετά οι παίκτες του Ζαρντίμ έριξαν το ρυθμό τους και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον κόσμο της ομάδας να τους χειροκροτεί.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 6 βαθμούς, 4 περισσότερους από το βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο, Παναθηναϊκό ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ)
: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (73' Φουστέρ), Αμπντούν (81' Φετφατζίδης), Μασάντο, Τζιμπούρ (85' Πάντελιτς).

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Γκονζάλεθ, Μαχαίρας, Κόρμπος, Ροτζέριο, Πόι (57' Ναπολεόνι), Βασιλείου (75' Μίλιεβιτς), Ζησόπουλος (70' Κοτίτσας), Λισγάρας, Μεντί, Ακόστα.