Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ισπανία - Σουηδία 0-0: Την «κλείδωσε» με ήρωα τον Όλσεν!

 Ισπανία - Σουηδία 0-0: Την «κλείδωσε» με ήρωα τον Όλσεν! 

Με αμυντικό ρεσιτάλ και έναν Όλσεν που τα... έπιασε όλα, η Σουηδία κράτησε την Ισπανία στο ισόπαλο 0-0 για τον 5ο όμιλο του Euro!

Έτσι η αντίπαλος της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ έμεινε στο μηδέν και δεν κατάφερε να νικήσει την Σουηδία.

Οι δύο ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να… μην στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τους Μορένο και Μπεργκ να χάνουν ανεπανάληπτα τετ α τετ, και γενικά κανέναν παίκτη να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς την εστία.

Δεν χωρά πάντως αμφιβολία για τον MVP της αναμέτρησης κι αυτός ήταν ο τερματοφύλακας της Σουηδίας, Ρόμπιν Όλσεν ο οποίος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Euro 2020: Η Σλοβακία πήρε το τρίποντο, η Πολωνία ψάχνεται

 

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε Πολωνία και Σλοβακία σε τελική φάση κορυφαίας διοργάνωσης, ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την δεύτερη με 2-1, στο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου του Euro 2020, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη.

Η καλή παράδοση που έχουν οι Σλοβάκοι απέναντι στους Πολωνούς συνεχίστηκε και σήμερα, με το συγκρότημα του Στέφαν Τάρκοβιτς να επικρατεί για 4η συνεχόμενη φορά στις πέντε τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ συνολικά ήταν η 5η νίκη στα 10 ματς που έχουν δώσει έως τώρα στην Ιστορία τους.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τα… παιχνίδια του φωτογραφικού φακού και το «χειροφίλημα» Ερντογάν σε Μπάιντεν

 Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τα… παιχνίδια του φωτογραφικού φακού 

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά την είσοδο του πρώτου στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, και ενόψει της μεταξύ τους συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον χαιρετισμό των δύο ηγετών, καταγράφοντας, μεταξύ άλλων και ένα περίεργο στιγμιότυπο στο οποίο μοιάζει ο πρόεδρος της Τουρκίας να κάνει κίνηση για να… φιλήσει το χέρι του Αμερικανού προέδρου. Υπενθυμίζεται πως η χειραψία είναι απαγορευμένη τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Υπήρξε λοιπόν κάτι σαν το γνωστό άγγιγμα της γροθιάς μεταξύ των δύο ηγετών, το οποίο όμως κατέληξε να μοιάζει με χειροφίλημα από τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχει προαναγγείλει ότι θα θέσει στον πρόεδρο Μπάιντεν το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, ωστόσο , σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ, φρόντισε να «υπενθυμίσει» την σημαντική εμπλοκή της χώρας του στις νατοϊκές επιχειρήσεις και να «διαφημίσει» την αξία της Τουρκίας ως νατοϊκού συμμάχου.

Από τη δική του πλευρά ο Τζο Μπάιντεν έχει προαναγγείλει αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν – «Έσπασε» ο πάγος λένε διπλωματικές πηγές

 Όλο το παρασκήνιο για το πώς κλείστηκε το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν και γιατί δεν προκάλεσε έκπληξη 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε στις 5.20 μετά το μεσημέρι, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο πάγος έσπασε και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως το καλοκαίρι του 2020, παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τι είπε ο Μητσοτάκης πριν από τη συνάντηση

Euro 2020 – Κεφαλογιάννης: Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Απάντηση UEFA στον Αυγενάκη: «Δεν θα επιτρέψουμε μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων»

 Καταγγελία Κεφαλογιάννη στον Παυλόπουλο: Τούρκοι αξιωματούχοι παρουσίασαν χάρτες χωρίς το Καστελόριζο 

Την «κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο EURO 2021 από την πλευρά της γειτονικής χώρας καθώς στις φανέλες ποδοσφαίρου της εθνικής της ομάδας αναγράφεται η ομοσπονδία ποδοσφαίρου ως “Μακεδονία”», καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την ερώτηση συνυπογράφει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Εuro 2020: Η Σκωτία τις ευκαιρίες, νίκη και γκολάρα από την Τσεχία

  

Σικ… νίκη για την Τσεχία στην πρεμιέρα της στο Euro 2020, μέσα στο σπίτι της Σκωτίας, μπροστά σε 12.000 φιλάθλους στο «Hampden Park» της Γλασκόβης, για τον 4ο ομίλο (όπου συμμετέχουν επίσης Αγγλία και Κροατία).

Η πρώτη εμφάνιση της Σκωτίας σε μεγάλο τουρνουά, μετά από 23 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998), ολοκληρώθηκε με απογοήτευση. Η νίκη της Τσεχίας φέρει την υπογραφή του 25χρονου επιθετικού της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, που με δύο γκολ (46′, 52′) -το δεύτερο με σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα- διαμόρφωσε τις αποστάσεις στο σκορ, αλλά επίσης και των αποφασισμένων Τσέχων αμυντικών, που  σταμάτησαν με επιτυχία τις προσπάθειες των παικτών του Σβικ Κλάρκ.

AstraZeneca – Οριστικό: Δεν θα το κάνουν οι κάτω των 60 ετών

 AstraZeneca 

Εισήγηση για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca μόνον για τους πολίτες άνω των 60 ετών έκανε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι η επικαιροποίηση για τα ηλικιακά όρια για τον εμβολιασμό με AstraZeneca γίνεται λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία βρίσκεται σε μέτρια έως χαμηλά ποσοστά διασποράς.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 40 νέα κρούσματα σήμερα (13 στην Αχαΐα - 8 στην Λακωνία - Ένα μόνο νεο κρούσμα στην Κορινθία.)

 

Αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-17) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 40 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 8 καταγράφονται στην Λακωνία και  13 στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

Εικοσιτρία (23) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. με τα 8 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π. Ε. Λακωνίας και 6 να καταγράφονται στην Π.Ε. Αρκαδίας.Ένα νέο κρούσμα  καταγράφηκε στις Π. Ε.Κορινθίας.

 Επίσης άλλα 17 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (13) και  Ηλείας (4). 

Σήμερα  14 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 40 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.237 ( 10.901 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 14 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (13),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (1), Ηλείας (4), Αργολίδας (3), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (8) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.637

Π.Ε. Κορινθίας             3.876

Π.Ε. Ηλείας                  2.684

Π.Ε. Αργολίδας            2.327

Π.Ε. Αρκαδίας             2.103

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.624    

Π.Ε. Λακωνίας               971