Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Τίτλοι τέλους» για Κόκκαλη

Την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο των «ερυθρόλευκων» υπέβαλε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ύστερα από… θητεία 17 ετών. Ο πρώην «ισχυρός άνδρας» των Πειραιωτών, στην γενική συνέλευση της Παρασκευής (31/12) θα καταθέσει και επίσημα την παραίτησή του, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλαμβάνει και τυπικά τα ηνία του Ολυμπιακού.

Η αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη είναι στο αρχικό πλάνο της συμφωνίας των δύο ανδρών από το καλοκαίρι και από το νέο έτος, ο νυν μεγαλομέτοχος της ομάδας του Πειραιά, θα αναλάβει την θέση του προέδρου, ύστερα από επιθυμία και του πρώην μεγαλομετόχου, όπου θεωρεί πως ο μεγαλομέτοχος θα πρέπει να είναι και ο πρόεδρος της ομάδας.

Η αλλαγή ηγεσίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή, όποτε έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση, στην οποία θα προκύψει και το νέο διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν θα αποχωρήσει από το ΔΣ των Πειραιωτών, αλλά θα κατέχει την θέση του αντιπροέδρου, ενώ αναμένονται και μερικές αλλαγές προσώπων.

www.inews.gr

Δήλωση βόμβα του Πάγκαλου - Χαρακτήρισε "κοπρίτες" τους δημοσίους υπαλλήλους

- Μετά τους "αντιπαραγωγικούς" ένστολους ήρθαν και οι "κοπρίτες" δημόσιοι υπάλληλοι
- Επιμένει στην φράση "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
- Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Νέα βόμβα από το Θεόδωρο Πάγκαλο, αυτή τη φορά εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά τους "αντιπαραγωγικούς" ένστολους ήρθαν και οι "κοπρίτες" δημόσιοι υπάλληλοι . Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" αναφέρει χαρακτηστικά.
Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" συμπληρώνοντας... "αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο".
Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας "δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος".

newsit.gr

Η Ανασκόπηση των γεγονότων του 2010, της χρονιάς που σε λίγες ώρες μας αφήνει… όπως τα κατέγραψαν οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ( B' μέρος)

Την καταγραφή των γεγονότων του 2010 ( Β’ μέρος), μπορείτε να την αναζητείστε στην αρχειοθήκη του ιστολογίου μας, όπου από της 17 Μαΐου έως και σήμερα περιλαμβάνονται πάνω από 2140 δημοσιεύματα .
Τον Μάιο καταγράφηκαν 79 γεγονότα.
Τον Ιούνιο καταγράφηκαν 226 γεγονότα.
Τον Ιούλιο καταγράφηκαν 229 γεγονότα.
Τον Αύγουστο καταγράφηκαν 234 γεγονότα.
Τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 260 γεγονότα.
Τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 393 γεγονότα.
Τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 259 γεγονότα, ενώ
Τον Δεκέμβριο τα γεγονότα που καταγράφηκαν και καταγράφονται μέχρι αυτή την στιγμή ξεπερνούν τα 410.

Τα κυριότερα από αυτά είναι: η Παράδοση άνευ όρων της χώρας στο ΔΝΤ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η εφαρμογή του «Καλλικράτη» με την κατάργηση πολλών Δήμων , την κατάργηση των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων , τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές , την αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία , την άγρια περικοπή μισθών και συντάξεων και την άγρια λιτότητα που επέβαλαν στον Ελληνικό λαό τα σκληρά μέτρα από την Τρόικα. κ λ. π.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Το 2011 ας είναι καλύτερο από το 2010 που σε 27 ώρες θα είναι παρελθόν!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 η "παρθενική" συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου υπό τον Πέτρο Τατούλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στις 15.00, θα συνεδριάσει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.
Η μετάδοση της συνεδρίασης του Συμβουλίου θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος στη διεύθυνση http://www.neapeloponnisos.gr. Το Σάββατο 1η Ιανουαρίου θα κοινοποιηθεί στον ιστότοπο κώδικας που θα προσφέρει την δυνατότητα στους bloggers αλλά και στα ενημερωτικά site που το επιθυμούν να αναμεταδώσουν ζωντανά την συνεδρίαση του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Γραφείο Τύπου Νέα Πελοπόννησος

Οι εκλογές δεν μοιάζουν απίθανες. Αλλά σε τι θα μας ωφελήσουν;

Οι εκλογές δεν μοιάζουν απίθανες. Αλλά σε τι θα μας ωφελήσουν;
Γράφει ο Χρήστος Καψάλης

Η σχέση της κυβέρνησης τόσο με τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες αλλά και με πολλούς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πλησιάζει στον κόκκινο και δεν αποκλείεται σύντομα να το φτάσει, πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην κοινωνία αλλά και στο Κοινοβούλιο.
Αυτή είναι σημαντικότερη αιτία για να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές κατά το προσεχές τρίμηνο. Αν δηλαδή η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι τα επιπλέον, ακόμη πιο σκληρά μέτρα, που απαιτεί η τρόϊκα για να εγκρίνει την τέταρτη δόση (ή έστω την πέμπτη) ξεπερνούν τα όρια αντοχής και ανοχής των πολιτών και προμηνύουν εκρηκτικές εξελίξεις που δεν θα μπορεί να ελέγξει, είναι πιθανόν να επιλέξει την οδό των πρόωρων εκλογών.

Στο θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" στο Ξυλόκαστρο για δύο μοναδικές παραστάσεις ο "ΣΚΡΟΥΤΖ" του Charles Dickens

deltio2-small.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις  6:00μ.μ.  & 8:30μ.μ.
ΣΚΡΟΥΤΖ
Του Charles Dickens
Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου
Η παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε
Για εσάς που θέλετε να δείτε μια παράσταση ευρωπαϊκών προδιαγραφών και δεν θα πάτε στο Λονδίνο, η  Ocean Productions παρουσιάζει μια φαντασμαγορική παράσταση για όλους.

Η Ανασκόπηση των γεγονότων του 2010, της χρονιάς που σε λίγες ώρες μας αφήνει… όπως τα κατέγραψαν οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ( Α' μέρος)


Την καταγραφή των γεγονότων έκανε ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
3.- Από την ψηφοφορία , που έγινε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, για την ανάδειξη των καλύτερων ποδοσφαιριστών των ομάδων της Α' κατηγορίας Κορινθίας , κατά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, από την εφημερίδα το «ΣΗΜΕΡΑ» ο αρχηγός του Αστέρα Δερβενίου Γιώργος Βορινιώτης με 60 ψήφους αναδείχτηκε ο καλύτερος αμυντικός του πρώτου γύρου
στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας.
-Παρελθόν αποτελούν για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου οι Χίσο, Πετούμενος και Γ. Γιαννόπουλος.
- Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Δερβενίου.
- Δύο νεκροί στην Πατρών- Κορίνθου στην Ακράτα.
Ο παραλιακός δρόμος, που συνδέει το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο καταρρέει σταδιακά καθώς η διάβρωση που προκαλεί η θάλασσα γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη. Το πλέον επικίνδυνο σημείο βρίσκεται στην ευθεία μετά από την στροφή για Άνω Διμηνιό.

Το πολύ μέχρι 25 χρονών οι δράστες της αιματηρής ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μελίσσι

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας ταξίαρχου κ. Θ. Αγόρη δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με την αιματηρή ληστεία πριν από μία εβδομάδα σε πρατήριο υγρών καυσίμων (REVOIL) στο Μελίσσι. Οι δύο δράστες που πυροβόλησαν τον υπάλληλο και τον σκότωσαν εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έχει καταγράψει τι συνέβη αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει σε πολλά πράγματα καθώς οι δράστες φορούσαν κουκούλες. Σύμφωνα με τον ταξίαρχο οι δύο δράστες είναι νεαροί, το πολύ μέχρι 25 χρονών, οι οποίοι μπορεί να είναι και άτομα της… διπλανής πόρτας (ακόμα δηλαδή και από την ίδια περιοχή). Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται κανονικά…

korinthiannews.gr

Η ακίνητη περιουσία της Πελοποννήσου…

Η στατιστική επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν το 2009 και κατέγραψε η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών μας δείχνουν σε απόλυτους αριθμούς τον πλούτο που έχει όλη η Πελοπόννησος σε ακίνητη περιουσία.
Στα ακίνητα περιλαμβάνονται οι κατοικίες ή διαμερίσματα, οι μονοκατοικίες, η επαγγελματική στέγη, τα οικόπεδα, οι αποθήκες και οι θέσεις στάθμευσης και άλλα λοιπά ακίνητα…
Ο συνολικός πλούτος από την αξία των 1.470 εκατομυρίων περίπου ακινήτων σε όλη την Πελοπόννησο σε συνολικά 447 χιλιάδες περίπου φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό κοντά στα 40 δις ευρώ.

Αναλυτικά:

Βίντεο με τον 45χρονο που απειλούσε να αυτοκτονήσει στο κοιμητήριο Αιγίου



Ένα τέταρτο μετά τη μια τα ξημερώματα της Τετάρτης έληξε το θρίλερ με τον 45χρονο οπλισμένο άνδρα στο δημοτικό κοιμητήριο του Αιγίου.
Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο άνδρας πείσθηκε να παραδοθεί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και να μεταφερθεί στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα. Όλα άρχισαν στις 17.30 το απόγευμα της Τρίτης όταν ο 45χρονος ξεκίνησε από την Πάτρα και πήγε με το αυτοκίνητο του στο Νεκροταφείο του Αιγίου στο μνήμα του γιου του ζητώντας να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το χαμό του παιδιού του.
Δείτε το ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας SUBER B


report24.gr

Ποιοί Νομοί της Πελοποννήσου αποκτούν συνολικό πίνακα αντικειμενικών τιμών Ακινήτων

Αντικειμενικές τιμές ακινήτων με πλήρεις πίνακες, αποκτούν περίπου  4.500 νέες περιοχές σε 25 νομούς -ανάμεσά τους η Αργολίδα , η Αρκαδία, η Μεσσηνία και η Λακωνία- της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε σήμερα. Με την απόφαση, υπάρχει πλήρης κάλυψη με  Πίνακα τιμών Αντικειμενικών Αξιών όλων των  εντός σχεδίου πόλης ή οικισμών, περιοχών στους νομούς:

Ξεκίνησε επεισοδιακά η «Εποχή Καμίνη» στο Δήμο Αθηναίων



«Ζωσμένο» από τα ΜΑΤ το Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων τα οποία προσπαθούν να εμποδίσουν την ομαδική είσοδο των «Χρυσαυγητών» κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα δημάρχου Γιάννη Καμίνη και του 48μελούς δημοτικού συμβουλίου (148 σύνολο μαζί με τους Κοινοτικούς), προϊδεάζει για το «εκρηκτικό» αύριο της νέας δημοτικής αρχής με τις .επτά παρατάξεις....