Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το "Ράλι των θεών", ξεκίνησε

Ράλι Ακρόπολις: Έδωσε την εκκίνηση ο Σαμαράς (photos) | onsports.gr
Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, άνοιξε και επίσημα η «αυλαία» του φετινού Ράλι Ακρόπολις, καθώς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Ζάππειο σε μια λαμπρή εκδήλωση η τελετή εκκίνησης για τον ελληνικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός σηκώνοντας την σημαίαέδωσε το σήμα για την έναρξη του "Ράλι των θεών", όπως το αποκαλούν οι φίλοι του αθλήματος . Με το πρόσταγμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, άρχισε το φετινό Ράλι Ακρόπολις
Η εκκίνηση δόθηκε από το Ζάππειο Μέγαρο, όπου τα πληρώματα των συμμετεχόντων ξεκίνησαν τον φετινό τους αγώνα επί ελληνικού εδάφους.
Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στην ομιλία του, πριν την έναρξη του Ράλι, μίλησε για τη σημασία που έχει η διεξαγωγή του αγώνα, που συγκαταλέγεται στο καλεντάρι του WRC για την Ελλάδα. «Είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός της χώρας μας και πρέπει να το στηρίζουμε με κάθε τρόπο, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες», υποστήριξε χαρακτηριστικά τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά και στην συνέχεια τα πληρώματα πήραν θέση στην ειδική ράμπα για να αρχίσουν τον αγώνα τους, με την πρώτη ειδική Κινέττα-Πίσσια.

Με πολλές ανατροπές άρχισε το φετινό Ράλι Ακρόπολις στην ειδική Κινέττα-Πίσσια, καθώς μόλις ένας οδηγός από τη πρώτη πεντάδα της ειδικής βαθμολογίας κατάφερε να φτάσει στο σημείο τερματισμού χωρίς απώλειες.
Συγκεκριμένα, ο πρωτοπόρος Σεμπάστιαν Οζιέ με Φολκσβάγκεν, που είχε πετύχει τον καλύτερο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική σταμάτησε μετά το 20ο χιλιόμετρο με πίεση του καυσίμου και θα εκκινήσει το Σάββατο (1/6) υπό καθεστώς Rally 2 με ποινή δέκα λεπτών, ενώ ο Μίκο Χιρβόνεν με Σιτροέν αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης του DS3 και ο Μαντς Όστμπεργκ με Φόρντ έχασε χρόνο όταν έφυγε ο τροχός του.
Νικητής της πρώτης ειδικής αναδείχθηκε ο Εβγκένι Νοβίκοφ με Φορντ, ο οποίος κάλυψε τη διαδρομή Κινέττα-Πίσσια σε 32 λεπτά και 58,6 δευτερόλεπτα, ενώ δεύτερος ήταν ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με Σιτροέν (+20.6 δεύτερα) και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φινλανδός Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με Φολκσβάγκεν (+36.3). Από ελληνικής πλευράς, ο Γιώργος Κλουβάτος ήταν 29ος (+8:12.8), ενώ εγκατέλειψε ο Λάμπρος Αθανασούλας.


Ατόπημα Βούτση - εξομείωσε τους αστυνομικούς με μπράβους! Σκληρή ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης για τους Αστυνομικούς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα.
Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον αδειάσει άμεσα». 
------
 Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σήμερα ότι το να μην φέρουν όπλο οι βουλευτές, αλλά να οπλοφορεί «ο κάθε μπάτσος-μπράβος» έξω από τη Βουλή, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν λύνει το πρόβλημα...
Σε διευκρινιστική του δήλωση, υποστήριξε ότι δεν εννοούσε τον αφοπλισμό των αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, αλλά τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ωστόσο δεν επιχείρησε καμία αναδίπλωση για τη χρήση του όρου «μπάτσος», ο οποίος ήδη προκαλεί αναστάτωση στους κύκλους των συνδικαλιστών της αστυνομίας.

Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά στο Λεόντιο Νεμέας.


anemea2013
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Λεόντιο Νεμέας. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης.
Μάχη με τις φλόγες έδιναν για ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και στο σημείο έλαβαν δράση 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.
Τις επίγειες δυνάμεις ενίσχυσαν και δυο αεροσκάφη.

Έπιασαν τον 23χρονο Αλβανό για την αρπαγή της 13χρονης Χριστίνας!



Ο 23χρονος μπορεί να κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, όταν τον εντόπισαν μαζί με τη μικρή Χριστίνα, ωστόσο ήταν θέμα χρόνου να πέσει τελικά στα χέρια τους. Ουσιαστικά, κατάφερε μόνο να πάρει μια μικρή παράταση για τη σύλληψή του, γιατί γνώριζε καλά την περιοχή. Παλαιότερα άλλωστε, εργαζόταν εκεί ως βοσκός.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αστυνομικοί τον βρήκαν κρυμμένο σε ένα δέντρο.
Κάπως έτσι, έλαβε τέλος η υπόθεση που τις τελευταίες ημέρες έχει αναστατώσει ολόκληρη τη χώρα, με τις φωτογραφίες της 13χρονης και του 23χρονου να φιγουράρουν παντού.

Ο άνθρωπος που οδήγησε την υπόθεση, στο αίσιο τέλος που όλοι ήλπιζαν,
δεν είναι άλλος από τον κτηνοτρόφο και πρώην εργοδότη του 23χρονου Αλβανού. Έδινε φαγητό στα παιδιά κι εκείνα ήταν ήσυχα ότι έχουν έναν άνθρωπο να τους βοηθάει. Όμως η αλήθεια ήταν ότι ο κτηνοτρόφος, όταν διαπίστωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επικοινώνησε με την Αστυνομία.

Χθες βράδυ, όταν πήγε το ζευγάρι στον κτηνοτρόφο για να πάρει φαγητό, οι αστυνομικοί ήταν εκεί και περίμεναν...
Αμέσως, πήραν την 13χρονη ενώ ο 23χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, κατάφερε να ξεφύγει στο σκοτάδι. Όχι όμως για πολύ.

Κάπως έτσι, έλαβε τέλος η αγωνία της οικογένειας της μικρής Χριστίνας.
Όσο για τα πρώτα της λόγια στους Αστυνομικούς; Πήγα με την θέλησή μου! Μην τον κυνηγάτε!

Η μικρή πάντως, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.
newsit.gr

Συνέλαβαν μεγάλη σταρ του θεάτρου γιατί "γκάριζε"


Η Λόλα η γαϊδουρίτσα είναι η μεγάλη σταρ μιας θεατρικής παράστασης που παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες, όμως το. . . γκάρισμά της δεν ενθουσίασε καθόλου τους γείτονές της οι οποίοι απευθύνθηκαν στην αστυνομία ζητώντας να την απομακρύνουν από το μπαλκόνι του πολιτιστικού κέντρου όπου διαμένει το τελευταίο διάστημα.
Η "πρωταγωνίστρια" του έργου που παρουσιάζεται στο Αραβικό Πολιτιστικό Κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας ζει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου κτιρίου. Οι υπάλληλοι του Κέντρου της δίνουν νερό με έναν κουβά και έχουν στρώσει άχυρα ώστε να κάνουν λίγο πιο άνετη τη διαβίωσή της.

Όμως η αστυνομία κάλεσε τον ιδιοκτήτη της και ζήτησε να μεταφερθεί η Λόλα στο εσωτερικό του κτιρίου, αφού οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν για τον θόρυβο.

Παρά την παρέμβαση της αστυνομίας, η Λόλα παρέμενε και σήμερα στο μπαλκόνι και η διευθύντρια του Κέντρου εμφανίστηκε πολύ εκνευρισμένη, κατηγορώντας τους γείτονες για "παρέμβαση". Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί η γαϊδουρίτσα παραμένει έξω, η Χάουα Τζαμπιλί απάντησε ότι "χρειάζεται αέρα".

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών είπε ότι οι αστυνομικοί θα επιστρέψουν μαζί με κτηνιάτρους της υπηρεσίας προστασίας των ζώων και θα απομακρύνουν τη Λόλα εάν το Κέντρο δεν συμμορφωθεί με την εντολή.

Η Λόλα εμφανίζεται στο έργο "Ο Παλαιστίνιος", μια παράσταση που θα παίζεται μέχρι και αύριο στο Αραβικό Πολιτιστικό Κέντρο.

newsit.gr

Κορινθία: Μπροστά ο οδηγός και πίσω... 87 κιλά χασίς! ΦΩΤΟ


Συνελήφθη ο 29χρονος Έλληνας οδηγός του αυτοκινήτου, καθώς και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την ποσότητα χασίς.
Το αυτοκίνητο εντόπισαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας χθες το πρωί, στο 87ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών. Το ακατέργαστο χασίς που βρήκαν μέσα, ήταν βάρους 83 κιλών, ενώ βρήκαν και ποσότητα κατεργασμένου χασίς, σε μορφή "σοκολάτας", βάρους 4 κιλών και 284 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στον Κολωνό Αττικής, ο 26χρονος και ο 33χρονος, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την ποσότητα των ναρκωτικών.
Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκαν επίσης, ένα αυτοκίνητο, μία μοτοσικλέτα και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

newsit.gr

Η δήμαρχος στο Σούλι απαντά στη Ρεπούση για το χορό του Ζαλόγγου

Σφοδρό κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση της κας Ρεπούση πως ο χορός του Ζαλόγγου ήταν ένας εθνικός μύθος.

Αδιανόητα θεωρεί η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη τα όσα φέρεται να είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση για τον «χορό του Ζαλόγγου» στον ραδιοσταθμό Alpha 989.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Μπραΐμη τόνισε: "για μας, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών.


Με αυτά μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέραν από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο, σε μία τέτοια εποχή, που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείριση μας. Να το θεωρήσω ως όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον; Θεωρώ αδιανόητο, απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, όχι μόνο ως δήμαρχος Σουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, εκφράζω την αντίδραση και την δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι να θέσω το ζήτημα τέτοιων στοχευμένων δηλώσεων για ψήφισμα".

Από την πλευρά της, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 η κα Ρεπούση είπε ότι οι δηλώσεις της παραποιήθηκαν, αρνούμενη ότι μίλησε για το Ζάλογγο και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών που έχει στο στόχαστρο κυρίως τις γυναίκες.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 223.500,00

Ειδικότερα,
1. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  223.500,00

Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης είναι η προμήθεια του απαραίτητου (ιατροτεχνολογικού ξενοδοχειακού και λοιπού) εξοπλισμού για την λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο υπάρχον κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο του παλαιού κτιρίου αναπτυσσόμενη στις πτέρυγες Ι, ΙΙΙ, ΙV καθώς και στη νέα προσθήκη του κτιρίου Γ). Η Ψυχιατρική Κλινική καταλαμβάνει συνολικά εμβαδόν επιφανείας 1.070 τ.μ. Το ψυχιατρικό τμήμα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

Α. ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Α1. Κεντρικές Λειτουργίες
Α2. Νοσοκομείο ημέρας
Α3. Νοσηλεία

Β. ΟΞΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Ο απαραίτητος Εξοπλισμός για τη λειτουργία της δομής περιλαμβάνει τα εξής:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΕΙΔΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΔΙΑΦΟΡΑ

 

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΟΤ για την ανάπτυξη του τουρισμού


«Με την εξωστρεφή μας πολιτική, για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλάξαμε τη διεθνή αναγνωρισιμότητά της, αλλά και του τουριστικού της προϊόντος, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πλέον δέκτες αιτημάτων συνεργασίας από πολλές χώρες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 και πρόσθεσε ότι «οι Περιφέρειες αποτελούν το καλύτερο εργαλείο προσέγγισης του τουριστικού προϊόντος, μέσω των διαπεριφερειακών συνεργασιών τους και των περιφερειακών πολιτικών τους, αλλά και με το μικρότερο κόστος και τα πιο άμεσα αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν».

Η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης, έχει ανάγκη από επενδύσεις και όχι επικλήσεις, σημειώνοντας παράλληλα το θετικό αντίκτυπο που έχει το σήμα «Ελλάδα» απέναντι στο face loss της χώρας.

Ο τουρισμός αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνέχισε ο Περιφερειάρχης και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας της χώρας για την τουριστική της προβολή, αλλά και για να γίνουν διακριτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας.

Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομικά χρονική συγκυρία ο Περιφερειάρχης κ Τατούλης ανέφερε ότι οι νέες ιδέες αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και ότι τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ενθαρρυντικά, όπως αποτυπώνονται στην προσδοκία για αύξηση της τουριστικής της κίνησης.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Λειβαδάς, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι Περιφέρειες αποτελούν για τον ΕΟΤ τους καλύτερους συνεργάτες, αφενός, για την προβολή της χώρας και, αφετέρου, για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων της κάθε Περιφέρειας. «Για την ενδυνάμωση της προσπάθειας χρειάζονται νέα εργαλεία και αποτελεσματικές συνέργειες και για το σκοπό αυτό συστήνονται ομάδες εργασίες ανά Περιφέρεια» σημείωσε ο κ. Λειβαδάς και τόνισε ιδιαίτερα ότι οι Περιφέρειες είναι αυτές που μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα το προϊόν τους εφόσον αυτές το παράγουν, κάτω όμως από μια ενιαία εθνική στρατηγική. Σήμερα εδραιώνεται η συνεργασία του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους καλύτερους οιωνούς, δήλωσε τέλος ο Γενικός Γραμματέας, επ’ ωφελεία τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της χώρας.

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ περνούν από «κόσκινο» την πρόταση ΝΔ για το αντιρατσιστικό

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ  περνούν από «κόσκινο» την πρόταση ΝΔ για το αντιρατσιστικόΕξαιρετικά αρνητικά εξελίσσεται για τη ΝΔ - ενώ είχε αρχίσει να ανακάμπτει δημοσκοπικά - η υπόθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασής της, για σημειακή «διόρθωση» του υπάρχοντος νομοσχεδίου του 1979, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης απάντησαν ιδιαίτερα απορριπτικά: Ως εξαιρετικά προβληματική χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση της ΝΔ ενώ την κατηγορεί ότι αναγκάστηκε να την καταθέσει «κυρίως υπό τη πίεση των διεθνών αντιδράσεων». Επίσης, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ αναλύει σε πέντε σημεία, τα προβλήματα που προκαλεί, η πρόταση νόμου της ΝΔ. Ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ η οποία δημοσιοποιεί επίσης τα κύρια σημεία διαφωνίας με τις "προσθήκες" που έχει καταθέσει η ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «ουσιαστικά εισάγει νέο νόμο». Την υποβάθμιση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, επιχείρησε...

Τσίπρας σε αριστερούς οικονομολόγους: Αν πάρουμε την Προεδρία της Ε.Ε. θα...

 

Τσίπρας σε αριστερούς οικονομολόγους: Αν πάρουμε την Προεδρία της Ε.Ε. θα...Την ευρωπαϊκή διάσταση της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ με την επερχόμενη Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε, έθεσε για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε ημερίδα αριστερών οικονομολόγων «Ενάντια στην κρίση»: Είπε πως «το πρώτο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα αναλαμβάνει την εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Πιστεύουμε βάσιμα ότι, εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει ή εξωθηθεί σε πρόωρες εκλογές φέτος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έρθει στην εξουσία. Δεν σας υπόσχομαι ότι, σ' αυτήν την περίπτωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα οικοδομήσουμε την Ευρώπη που θέλουμε, σας υπόσχομαι όμως ότι...

Υπ. Εσ: Κριτήριο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά η ελληνική εκπαίδευση

 

Υπ. Εσ: Κριτήριο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά η ελληνική εκπαίδευσηΤη συμμετοχή στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έθεσε ως κριτήριο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στη Βουλή. Ενημέρωσε τη Βουλή ότι η τροποποίηση του νόμου 3838 για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, σε ό,τι αφορά τις διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης και διεμήνυσε ότι η νέα ρύθμιση θα βασίζεται στην...

Ο «διάλογος» του πρωθυπουργού με τον ποιητή Ν. Βαλαωρίτη για το ναζισμό...

 

Ο «διάλογος» του πρωθυπουργού με τον ποιητή Ν. Βαλαωρίτη για το ναζισμό...Στην κριτική του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη ότι η ΝΔ «δεν έχει αποκηρύξει ουσιαστικά του νεοναζί» απάντησε με επιστολή του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Απορρίπτει το σχόλιο του ποιητή και προειδοποιεί ότι «με αφορμή τον κίνδυνο των νεοναζί να διχαστούμε μεταξύ μας». Αντιθέτως, ζητάει «να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δυναμώνουν και να τους περιθωριοποιήσουμε πλήρως. Όχι να τους μετατρέψουμε σε δήθεν «θύματα» και να τους δυναμώσουμε!». Η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού. Ανταπάντησε όμως άμεσα ο ποιητής, σε γλώσσα άμεση και καυστική, εκφράζοντας την άποψη ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δεν έχει αποκηρύξει τη Χρυσή Αυγή ως «μόρφωμα». Η απάντηση του Ν. Βαλαωρίτη...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟ​Σ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η  Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το ΠΟΥ σαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος για να μας υπενθυμίζει τις καταστροφικές συνέπειές του στην υγεία των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ κάθε χρόνο χάνονται από το κάπνισμα πάνω  από 5 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 600 χιλιάδες είναι παθητικοί καπνιστές

Οι Έλληνες κατατάσσονται στους πλέον φανατικούς καπνιστές της Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι το κάπνισμα αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων αλλά και τη θνησιμότητα από αυτά τα νοσήματα, που είναι στεφανιαία νόσος (έμφραγμα), καρκίνος του πνεύμονα, του λάρυγγα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αγγειακές παθήσεις, επιπλοκές στις κυήσεις.

Η προστασία των παιδιών και των εφήβων από το κάπνισμα είναι βασικό μέλημα της πολιτείας για την υγεία των μελλοντικών γενεών.

Είναι, γι’ αυτό, αναγκαία τόσο τα μέτρα κατά του καπνίσματος, όσο και η εφαρμογή μεθόδων πρόληψης, ώστε να αποθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες να το αρχίσουν, τονίζοντάς τους το τρίπτυχο: αγαπώ τη ζωή μου, νοιάζομαι για τον εαυτό μου, απέχω από ό,τι έχει βλαβερή συνέπεια για μένα, όπως ο καπνός».

 

Νέα Δημοκρατία: O κ. Τσίπρας... Αφού δεν μπόρεσε να “σώσει” την Ελλάδα, αποφάσισε να διαλύσει την Ευρώπη».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, κ. Αλ. Τσίπρα, για την οικονομία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ξέρουμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να μην πάνε καλά τα πράγματα. Ας μην μας το λέει κάθε μέρα. Ας καταλάβει ότι έτσι βλάπτει την Πατρίδα»


Επίσης το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, κ. Αλ. Τσίπρα, ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται ότι αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρώπης, την οποία, κατά τα άλλα, απορρίπτει κάθε μέρα. Αφού δεν μπόρεσε να “σώσει” την Ελλάδα, αποφάσισε να διαλύσει την Ευρώπη».
 

Μια φωτογραφία της Eurostat εκθέτει ανεπανόρθωτα τις Βρυξέλλες

unemployment 2
Αν κάποιες φωτογραφίες διαθέτουν την ίδια δύναμη όση χίλιες λέξεις, η συγκεκριμένη διεκδικεί επάξια ακόμα μεγαλύτερη μνεία.
Η φωτογραφία αυτή συνόδευσε τα σημερινά στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Eurostat σχετικά με την ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ευρωζώνη ειδικότερα και συγκρίνει την πορεία της με εκείνη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.
Καταγράφονται με τον πιο καταφανή τρόπο οι συνέπειες της πολιτικής λιτότητας, που υπαγορεύεται τα τελευταία χρόνια με αμείλικτο τρόπο από τις Βρυξέλλες, στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων και η τεράστια αύξηση όσων βιώνουν το δράμα της ανεργίας.
Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία δείχνουν με τις πολιτικές τους να σταθεροποιούν την κατάσταση και να βγαίνουν δειλά-δειλά από την κρίση, η ευρωζώνη, με κύρια θύματα τον ευρωπαϊκό Νότο και προεξάρχουσα την Ελλάδα, οδεύουν στην ανηφόρα της απελπισίας.
Η λήψη μέτρων έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Οι πολιτικές ανάπτυξης που θα συνόδευαν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ανύπαρκτες τα τελευταία χρόνια, πρέπει επειγόντως να εφαρμοσθούν, έστω και αν τα αποτελέσματά τους θα αργήσουν πια δραματικά να φανούν.
Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου στα αρχηγεία της Ευρώπης φανερώνοντάς τους ότι την ώρα που διαφημίζουν ότι η εγχείριση στέφεται από επιτυχία, πολλοί είναι οι ασθενείς που αφήνουν την τελευταία τους πνοή….

ysterografa.gr

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Algirdas ŠEMETA

logo-ce-horizontal-el-quadri-lrΟ Επίτροπος κ. AlgirdasŠEMETA, αρμόδιος για την Φορολογία,Τελωνεία, Στατιστικές, Εσωτερικό Έλεγχο και Καταπολέμηση της Απάτης, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 3 και 4 Ιουνίου 2013.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Επίτροπος θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 3/6, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 17.00, στο Υπουργείο) και με τον ΥφυπουργόΕξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Δημήτρη Κούρκουλα(ώρα 18.30, στο Υπουργείο).
Την Τρίτη 4/6, ο κ. Šemeta θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ),κ. Ανδρέα Γεωργίου.
Θα ακολουθήσει ομιλία του Επιτρόπου προς τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής (ώρα 10.30). Το θέμα της ομιλίας του Επιτρόπου θα είναι η «Βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης».
Το πρόγραμμα επίσκεψης του Επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με Συνέντευξη Τύπου(ώρα 12.15), που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (βλ. συνημμένη πρόσκληση).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μετον Επίτροπο AlgirdasŠEMETA μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

«30α ΘΩΔΕΙΑ 2013».





Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ο Α. Ο. Ποσειδών Λουτρακίου και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ, σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τους αγώνες στίβου, «30α ΘΩΔΕΙΑ 2013».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΟΥΙΚ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σπάρτη 31 Μαΐου 2013
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 85-87
Τ.Κ. 23100
Τηλέφωνο: 27310-81866, εσωτ. 109
FAX: 27310-22203
e-mail: sparti_press@yahoo.gr

      Η μετάβασή μου στα Γιάννενα για το τακτικό ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να ενημερωθώ έγκαιρα για την δυσαρέσκεια την οποία εξέφρασε ο κος Κουίκ απέναντι στην δημοτική αρχή. Ελπίζω ότι, παρόλα αυτά, η σημερινή τοποθέτησή μου θα δώσει τόσο στον κο Κουίκ, όσο και σε όλους όσοι έγιναν μέτοχοι της δυσαρέσκειάς του, επαρκή στοιχεία για να κατανοήσουν βαθύτερα το τι συνέβη.
  

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΑΕΠΙ)


Σε εξαιρετικά σοβαρό οικονομικό/φορολογικό ζήτημα αναδεικνύεται ο τρόπος λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), οι μεθοδεύσεις της οποίας για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, ομοιάζουν με αυτές που μπορεί να ασκήσει μία οικονομική απολυταρχική (δικτατορική) υπερεξουσία.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Αν το θέμα δεν ήταν «εφημερεύον», δεν θα το ξεχνούσαμε τόσο γρήγορα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για να καταλάβουμε πόσο ευκαιριακά αντιμετωπίζουμε τα πάντα και πώς κάθε φορά το «εφημερεύον θέμα» κλέβει το ενδιαφέρον μας για να ξεχαστεί λίγο μετά, αξίζει να δώσουμε λίγη προσοχή σε δυο πολύ πρόσφατες ειδήσεις (της περασμένης Τετάρτης) που είτε πέρασαν απαρατήρητες, είτε δημοσιεύθηκαν στα ψιλά.

Και πάντως δεν συνδέθηκαν με το θέμα που μόλις πριν από δεκαπέντε μέρες κυριαρχούσε στην επικαιρότητα – με αφορμή την σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Έτσι, την ώρα που εμείς εδώ συνεχίζουμε να διαφωνούμε για τον περίφημο «αντιρατσιστικό νόμο» - και δεχόμαστε και τις επιπλήξεις του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, διότι δεν ψηφίζουμε αυτό που δεν θέλουμε να ψηφίσουμε – έγινε γνωστό πως το γερμανικό δημόσιο πρόκειται να συνεισφέρει συνολικά 772 εκ. ευρώ από το 2014 ως το 2017 για να παρασχεθούν φροντίδες σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Πρόγραμμα σβούρας Ιουνίου


 

Εκδώσεις

  • Το Σάββατο και την Κυριακή 8 & 9/6 στις 7.00μ.μ. «Ομιλία - Συζήτηση για το Αλληλέγγυο εμπόριο και την ανταλλακτική οικονομία» παράλληλα  2ήμερη έκθεση προϊόντων
  • Την Τετάρτη 12/6 στις 8.00μ.μ. «Ομιλία - Συζήτηση για το δικαίωμα των γυναικών στην γέννα και τον θηλασμό»
  • Το Σάββατο 22/6 στις 8.00μ.μ. Παρουσίαση και ανάλυση της ταινίας «V for Vendetta» με τον Δημήτρη Ουλή 
  • Το Σάββατο 29/6 στις 8.00μ.μ. «Ερμηνεύοντας και αλλάζοντας τον κόσμο: Μία εισαγωγή στη βιογραφία και τις ιδέες του Καρλ Μαρξ» με τον ιστορικό Νίκο Βασιλόπουλο 

Εργαστήρια αυτομόρφωσης

  • Κάθε Δευτέρα στις 6.30μ.μ. «Η αυτοάμυνα μέσα από το ninjutsu»
  • Το Σάββατο 15/6 : 5.00μ.μ. θα γίνει μάθημα τεχνικών αυτοάμυνας για κάθε είδους επίθεση στο Κέντρο Νέων Κορίνθου.
  • Την Κυριακή 16/6 στις 7.00μ.μ. Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, με την Ξένια Καραγιάννη
  • Την Τετάρτη 26/6 στις 7.30μ.μ. Εργαστήριο βοτάνων με την Ευσταθία Δούκα

Προβολές             Ώρα έναρξης προβολών: 9.15 μ.μ.

  • Δευτέρα 3/6  «Για την αποκατάσταση του μαύρου» ντοκυμαντέρ αφιερωμένο στην Κατερίνα Γώγου και συζήτηση με την παρουσία του σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοίτη
  • Δευτέρα 10/6  «Ο μεγάλος Λεμπόφσκι» των αδελφών Κοέν
  • Δευτέρα 17/6  «2046” του Γουονκ Καρ Βαι»
  • Πέμπτη 20/6  «V for Vendetta» των αδελφών Γουατσόφσκι
  • Δευτέρα 24/6  «Free rainer» του Χανς Γουεινγκαρτνερ

Συνελεύσεις
Τέλος, κάθε Τρίτη στις 9.30 μ.μ. λαμβάνουν χώρα στη σβούρα συνελεύσεις:

  • 11/6 & 25/6  Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «περιβολάκια»
  • 4/6 & 18/6  Διαχειριστική συνέλευση κοινωνικού χώρου «σβούρα»
Ενημερωθείτε

  • Κάθε Τρίτη 7 - 9.30μμ για την Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου
  • Κάθε Παρασκευή 7 - 10μμ για την το δίκτυο παραγωγών – καταναλωτών «Αλλότροπον»

Μπορείτε να προωθήσετε το παρόν μήνυμα σε φίλους και γνωστούς που θα τους ενδιέφερε.

Σας ευχαριστούμε για την έως τώρα υποστήριξή σας και σας υποσχόμαστε πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο μέλλον!

Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 7μμ, εκτός από τα Σαββατοκύριακα !!!!

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα37 | Κόρινθος

http://svourakorinthos.espivblogs.net

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ανέγερση του 4ου και του 10ου Νηπιαγωγεί​ου Τρίπολης


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 2.320.000,00

Ειδικότερα,
1. «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 4ΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.120.000,00 €  

Το έργο αφορά στην ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης. Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης, έχει προκύψει από την πράξη εφαρμογής και έχει εμβαδό 852.35τ.μ. Το οικόπεδο αποτελεί από μόνο του οικοδομικό τετράγωνο, έχει χαρακτηριστεί από την πολεοδομική μελέτη για ανέγερση Νηπιαγωγείου και περικλείεται από ανώνυμες οδούς και την οδό Φώτη Ντάρα και βρίσκεται στο Ο.Τ 576 της Επέκτασης Φιλικών. Πλησίον του οικοπέδου, που θα ανεγερθεί το Νηπιαγωγείο, βρίσκεται παιδική χαρά και χώρος αθλοπαιδιών. Το 4ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο. Η ανάγκη μετεγκατάστασής του προκύπτει από το με αρ. πρωτ. Φ3.1/18α έγγραφο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω ανεπάρκειας χώρων και έλλειψης του προβλεπόμενου αύλιου χώρου. Σύμφωνα με το ανωτέρω ο αριθμός μαθητών είναι 42 και προβλέπεται να γίνει 50 την επόμενη τριετία.

Για το κτίριο εκδόθηκε η 244/2012 οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τρίπολης, βάσει και του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και αφορά σε ισόγειο κτίριο εμβαδού 471,81τ.μ. με 3 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, γραφείο νηπιαγωγών καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρο υγιεινής.

2.  «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 10ΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.200.000,00

Το έργο αφορά στην ανέγερση του 10ου νηπιαγωγείου Τρίπολης. Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το 10ο Νηπιαγωγείο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης, με τη Διαπιστωτική πράξη Απόφασης Νομάρχη Αρκαδίας (αρ.πρωτ.3933/13-04-2009) και έχει εμβαδό 3.414,76τ.μ. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο στεγάζεται το 8ο Δημοτικό σχολείο που έχει ανεγερθεί με την Ο.Α 347/94. Ο χώρος που θα ανεγερθεί το 10ο Νηπιαγωγείο είχε οριοθετηθεί με την 347/94 Ο.Α. Ο χώρος αυτός είναι επιχωματωμένος, προβλέπεται να γίνει κατεδάφιση των περιμετρικών τοίχων αντιστήριξης, και απομάκρυνση του επιχώματος ώστε να θεμελιωθεί το κτίριο σε υγιές ασβεστολιθικό έδαφος και θα γίνει στη συνέχεια αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου-προαυλίου στα αρχικά υψόμετρα.

Το 10ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο. Η ανάγκη μετεγκατάστασής του προκύπτει από το με αρ. πρωτ. Φ3.1/18β έγγραφο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω ανεπάρκειας χώρων και έλλειψης του προβλεπόμενου αύλιου χώρου. Σύμφωνα με το ανωτέρω ο αριθμός μαθητών είναι 45 και προβλέπεται να γίνει 50 την επόμενη τριετία.
Για το κτίριο εκδόθηκε η 167/2012 οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τρίπολης, με βάσει και το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και αφορά σε ισόγειο κτίριο με τμήμα υπογείου εμβαδού 2091,09τ.μ. με 3 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία γραφείο νηπιαγωγών καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Επίσης στο τμήμα υπογείου θα βρίσκονται το λεβητοστάσιο-μηχανοστάσιο, δεξαμενή νερού και αποθηκευτικοί χώροι. Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρος υγιεινής.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 10η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή, 31 Μαΐου, στην Πάτρα, όπου πραγματοποιείται η 10η Προσυνεδριακή στάση του κόμματος. 

- Βουλευτές, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας.  
-Αύριο, Σάββατο, 1η Ιουνίου, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας η κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο της 10ης Προσυνεδριακής στάσης του κόμματος, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η Δυτική Ελλάδα, ενώ θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Tο IIF “φρενάρει” την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Greece-Mnimonio

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ

Μπορεί ο Υπουργός Οικονομικών να προαναγγέλλει έξοδο στις αγορές το 2014, χωρίς πάντως να προσδιορίζει το ποσό της έκδοσης, όμως η διεθνής των τραπεζιτών σπεύδει να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών.
Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο, IIF, συνιστά προσοχή στους χειρισμούς για την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές, πέραν από την έξοδο, με συμβολικά ποσά, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό χρέος παραμένει εξαιρετικά υψηλό και σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα υπήρξε “σπεκουλάρισμα” για επιστροφή στις αγορές ίσως και φέτος. “Πολλά που πριν από λίγο καιρό δεν φαίνονταν εύλογα, τώρα φαίνονται πιθανά”υποστηρίζει το IIF, στη σκιά της απομάκρυνσης του Grexit και των νομισματικών συνθηκών στο εξωτερικό.
Τονίζει όμως πως θα ήταν έκπληξη μεγάλες ελληνικές ομολογιακές εκδόσεις, πέρα από συμβολικά ποσά, με δεδομένους τους κινδύνους για την ανάπτυξη, εντός και εκτός Ελλάδας, συμπληρώνοντας πως δανεισμός, μεγάλου εύρους και κόστους θα υπονόμευε τη διατηρησιμότητα του χρέους. Έτσι αναμένει αντίθεση της τρόικας σε κάτι τέτοιο, έως ότου ανακτήσουμε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 3,2%, που αναμένονται την περίοδο 2015-2020. Σύμφωνα με το IIF, το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας προβλέπει έξοδο στις αγορές μόλις το 2018 κι αυτό για μικρά ποσά, ενώ η πλήρης επιστροφή σε δανεισμό από τις αγορές δεν αναμένεται πριν το 2020.
Παράλληλα, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο εκτιμά πως τα τρία “κλειδιά” για να αναβιώσει η επενδυτική ζήτηση για ελληνικές μετοχές και ομόλογα, είναι η δυναμική προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, η απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και ευρείες μεταρρυθμίσεις που θα συνδράμουν στη “δύσκολη αποστολή” ανάκαμψης της οικονομίας.
Σύμφωνα με το IIF:
  • Η προσαρμογή σε όρους δημοσιονομικούς αλλά και ανταγωνιστικότητας είναι εντυπωσιακή, και στο ισοζύγιο πληρωμών, συνεκτιμώντας κεφαλαιακές μεταβιβάσεις αναμένεται πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ ίσως και φέτος. Ωστόσο η δημοσιονομική προσαρμογή την τρέχουσα 2ετία καθιστά “δύσκολη αποστολή” την ανάκαμψη.
  • Η επίτευξη των στόχων μπορεί να καταστεί δύσκολη, εάν οι υποθέσεις για την ύφεση δεν επιβεβαιωθούν, κάτι που είναι πιθανόν, ιδίως εάν καθυστερήσει η ανάκαμψη στην ευρωζώνη.
  • Για να αναθερμανθεί η ζήτηση για ελληνικές μετοχές απαιτούνται δυναμικές αποκρατικοποιήσεις, που προϋποθέτουν ισχυρή πολιτική βούληση για να καμφθούν οι “αντιδράσεις από κεκτημένα συμφέροντα σε όλο το πολιτικό φάσμα”.
  • Η αποτυχία της χώρας να κινηθούμε ταχύτερα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενισχύοντας ανταγωνισμό, επενδύσεις, ανοίγοντας επαγγέλματα – αγορές και μειώνοντας τιμές, υπονομεύει την ανάκαμψη και έτσι ασκείται μεγάλη πίεση σε μισθούς και απασχόληση.

ysterografa.gr

OMIΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ στα Καρυώτικα



Η Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΞΥΛΟΚΑΣΤΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ , σας καλεί στην ανοιχτή ομιλία – συζήτηση  , με θέμα  τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τη Κυριακή 2/6 στα Καρυώτικα στο καφενείο Γκενέ στις 8:00 μ.μ.  ,  με ομιλητή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , δικηγόρο  Γιώργο Ψυχογιό.

Live το συνέδριο της ΚΕΔΕ


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δεύτερη ημέρα εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στα Γιάννενα που ξεκίνησε στις 10.00, με τη χθεσινή ημέρα πάντως να κλείνει χωρίς απαντήσεις για το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ των δήμων αλλά και για το θέμα των εκλογών
Σήμερα θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις δημάρχων και αυτοδιοκητικών παραγόντων, ωστόσο η προσοχή όλων στρέφεται στην ομιλία του πρώην δημάρχου Χανιών και νυν υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, Κυριάκο Βιρβιδάκη, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν χτυπήσει «καμπανάκια» για απώλειες κονδυλίων.
Λίγο αργότερα στις 12.30 παρουσία του κ. Βιρβιδάκη σε διπλανή αίθουσα από αυτή του συνεδρίου, θα γίνει από εκπροσώπους πέντε Ελληνικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων η παρουσίαση των αναπτυξιακών ευκαιριών του Jessica.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ξεχωρίζουν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων στην ΚΕΔΕ (Ασκούνης, Τζανακούλης, Ιωακειμίδης, Τζόκας και Παντελάκη). Στο παρασκήνιο γίνονται από χθες προσπάθειες για την ύπαρξη ενός κοινού ψηφίσματος που θα τεθεί σε ψηφοφορία στο συνέδριο λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών το απόγευμα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό καθώς εκτός του ΚΚΕ που παραδοσιακά εκδίδει δικά του ψηφίσματα, πλην του βασικού της ηγεσίας της ΚΕΔΕ κυκλοφορούν και άλλα κείμενα.

Βιρβιδάκης: Εξασφαλιστηκαν τα χρήματα του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση
O υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης στην ομιλία ανακοίνωσε ότι «τα χρήματα του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση, εξασφαλίστηκαν και για το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση«, αναφέρθηκε στην συνεχή βελτίωση των διαδικασιών και των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε επίπεδο χρηματοδότησης έργων μέσω ΕΣΠΑ.
Όπως υπογράμμισε «με βάση πρόσφατα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, του ΟΠΣ, και εφόσον εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εφαρμογή του ΤΟΠΑΠ, που σημαίνει ότι και για τα 2014, 2015, η εθνική συμμετοχή θα είναι στο 5% και το 95% θα είναι ευρωπαϊκά χρήματα, σε όρους συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης οι νομικές δεσμεύσεις του ΕΣΠΑ σήμερα είναι 21.191.000.000 €, που σημαίνει ποσοστό δεσμεύσεων 95,57%. Δηλαδή με συμβάσεις από τα χρήματα του ΕΣΠΑ, εφόσον εγκριθεί το ΤΟΠΑΠ, είναι δεσμευμένα σε συγκεκριμένα έργα το 95,57% και οι πραγματοποιηθείσες δημόσιες δαπάνες είναι 11.905.000.000 €, που αντιστοιχούν σε ποσοστό απορρόφησης 53,69%.»
Πρόσθεσε δε ότι σε ότι αφορά λοιπόν την κοινοτική συνδρομή του ΕΣΠΑ, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Απρίλιο του 2013 το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων από τη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 56,7%, έναντι 49,2% του ευρωπαϊκού κοινοτικού μέσου όρου. Η Ελλάδα λοιπόν, είναι 7,5 εκατοστιαίες μονάδες ψηλότερα στην απορρόφηση, από ότι είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό το νούμερο μας κατατάσσει όγδοη χώρα στην απορρόφηση.
 
1η μέρα: Χωρίς απαντήσεις για απολύσεις, εκλογές
Χωρίς απαντήσεις για το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ των δήμων αλλά και για το θέμα των εκλογών ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα.
Παρά το γεγονός ότι στις ομιλίες τους τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης όσο και άλλοι αιρετοί έθεσαν μετ’ επιτάσεως το θέμα αυτό ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης απέφυγε στην ουσία να απαντήσει και για τα δύο βασικά θέματα:
- Για τις μεν απολύσεις είπε ότι είναι αντίθετος στο να είναι μαζικές και οριζόντιες, δείχνοντας το δρόμο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας στους δημάρχους, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι ο σχεδιασμός γίνεται εκτός ΥΠΕΣ
- Για τις δε εκλογές επισήμως ο υπουργός απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά, ανεπισήμως πάντως συνεργάτες του και για το θέμα του χρόνου και για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος έδειχναν προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου

aftodioikisi.gr

«Η Ελλάδα στον τουριστικό ανταγωνισμό - Ποιοι είναι οι παράγοντες της επιτυχίας;»,




Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, στην παρουσίαση της μελέτης του Ινστιτούτου για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Τουρισμό, της Ανωτάτης Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Westküste Γερμανίας, με τίτλο: «Η Ελλάδα στον τουριστικό ανταγωνισμό - Ποιοι είναι οι παράγοντες της επιτυχίας;», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στο Μουσείο Ακροπόλεως, στην Αθήνα.

Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”!


Xrysh-Aygh-ParliamentΈνα απίστευτο περιστατικό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όταν το όπλο που είχε πάνω του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να σφηνωθεί στο πάτωμα.
Τη σκηνή επικράτησε πανικός, καθώς από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ετοιμαζόταν να επιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όταν ετοιμαζόταν να παραδώσει το όπλό του στους ανθρώπους της αεροπορικής εταιρείας, για να το βάλουν σε σφραγισμένο φάκελο και να τον παραδώσουν στον πιλότο.
Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται, την ώρα όμως που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άδειαζε το όπλο του, εκείνο εκπυρσοκρότησε!

ysterografa.gr

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ : «Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ..»


Τον αφανισμό της γνώσης έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση με τη συγχώνευση και κατάργηση 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών. Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Χίου «Αδαμάντιος Κοραής» που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, «με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων, κατ’ επιταγή των Μνημονίων που υλοποιεί η Κυβέρνηση, η Ιστορική Κεντρική Βιβλιοθήκη του νησιού, με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής», πρόκειται να κατεβάσει ρολά».

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα οδηγήσει στη δραματική συρρίκνωση του ήδη πενιχρού προϋπολογισμού των Δημόσιων Βιβλιοθηκών, σε απολύσεις 200 εργαζομένων, στον κίνδυνο για την ασφάλεια του πολύτιμου ιστορικού αρχειακού και άλλου υλικού και στην κατάργηση της διοικητικής αυτοτέλειας των βιβλιοθηκών», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης  και τονίζει πώς «είναι πραγματικά αδιανόητο να αφήσουμε τον «Αδαμάντιο Κοραή», βιβλιοθήκη με αδιάλειπτη γνώση και προσφορά στη γνώση και τον πολιτισμό από το 1792 να υποκύψει στους απαράδεκτους σχεδιασμούς που υπαγορεύονται από τα συμβόλαια των μνημονίων».
«Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να αποτρέψετε τον αφανισμό των 46 Δημοτικών Βιβλιοθηκών;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μην επιτραπεί η συγχώνευση μίας βιβλιοθήκης σαν του Κοραή, που σεβάστηκαν ακόμα και οι Τούρκοι!
 
Για την ιστορία, ο Τέρενς Κουίκ αναγράφει όλες τις βιβλιοθήκες που πανελλαδικά καταργούνται. Αυτές είναι:
Η βιβλιοθήκη της Αίγινας, της Αρεόπολης, της Βυτίνας, των Δελφών, της Λευκάδας, των Μηλιών, των Μολάων, του  Πεταλιδίου, της Μήθυμνας, της Ζακύνθου, της Ζαγοράς, της Ανδρίτσαινας, της Σάμου, της Σιάτιστας, της Βέροιας, της Χίου, των Γρεβενών, της Καλαμάτας, της Δράμας, της Έδεσσας, της Ελευθερoύπολης, της Πύλης, του Καρπενησίου, της Κέρκυρας, του Κιλκίς, της Κόνιτσας, της Λαμίας, του Ληξουρίου, της Λιβαδειάς, της Ναυπάκτου και της Μυτιλήνης.

Γιώργος Φουρναράκης: Η Κόρινθος δεν ανήκει σε πρόσωπα, αλλά στους φιλάθλους της και αυτοί θα την επαναφέρουν εκεί που της αξίζει

Κόρινθος-Αχαρναϊκός: Όλα Χ στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου | onsports.gr
Σε ανακοίνωσή του,«φωτιά», που εξέδωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Κορίνθου Γιώργος Φουρναράκης , τονίζει τα εξής:

«Πριν από δυόμισι μήνες αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την Κόρινθο, όχι φυσικά γιατί είχα ποτέ στο μυαλό μου να γίνω πρόεδρος ή κάτι ανάλογο, αλλά μόνο και μόνο, γιατί η ομάδα βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να βρεθεί στον "γκρεμό".
Μπορεί κάποιοι να πίστεψαν ότι θέλω να αναλάβω θέση και να στενοχωρήθηκαν μήπως και χάσουν την καρέκλα τους, αλλά δεν είχα ποτέ σαν φιλοδοξία κάτι τέτοιο. Να ξέρουν όμως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω αυτούς που "λυμαίνονταν" χρόνια τώρα την Κόρινθο, να βρουν τρόπο και να πράξουν πάλι τα ίδια. Θα με βρουν απέναντί τους, όσοι προσπαθήσουν κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά αυτούς που σκέφτηκαν έστω και μια στιγμή ότι η «Μπάρτσα» δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στις αναμετρήσεις με Επισκοπή και Αστέρα Μαγούλας, ώστε να νιώσουν την ευχαρίστηση ότι αποτύχαμε, είδαν τα σχέδιά τους να αποτυγχάνουν.
Η Κόρινθος δεν ανήκει σε πρόσωπα, αλλά στους φιλάθλους της και αυτοί θα την επαναφέρουν εκεί που της αξίζει, με τη βοήθεια ανθρώπων με υγιή σκέψη και νοοτροπία».