Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ανέγερση του 4ου και του 10ου Νηπιαγωγεί​ου Τρίπολης


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 2.320.000,00

Ειδικότερα,
1. «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 4ΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.120.000,00 €  

Το έργο αφορά στην ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης. Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης, έχει προκύψει από την πράξη εφαρμογής και έχει εμβαδό 852.35τ.μ. Το οικόπεδο αποτελεί από μόνο του οικοδομικό τετράγωνο, έχει χαρακτηριστεί από την πολεοδομική μελέτη για ανέγερση Νηπιαγωγείου και περικλείεται από ανώνυμες οδούς και την οδό Φώτη Ντάρα και βρίσκεται στο Ο.Τ 576 της Επέκτασης Φιλικών. Πλησίον του οικοπέδου, που θα ανεγερθεί το Νηπιαγωγείο, βρίσκεται παιδική χαρά και χώρος αθλοπαιδιών. Το 4ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο. Η ανάγκη μετεγκατάστασής του προκύπτει από το με αρ. πρωτ. Φ3.1/18α έγγραφο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω ανεπάρκειας χώρων και έλλειψης του προβλεπόμενου αύλιου χώρου. Σύμφωνα με το ανωτέρω ο αριθμός μαθητών είναι 42 και προβλέπεται να γίνει 50 την επόμενη τριετία.

Για το κτίριο εκδόθηκε η 244/2012 οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τρίπολης, βάσει και του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και αφορά σε ισόγειο κτίριο εμβαδού 471,81τ.μ. με 3 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, γραφείο νηπιαγωγών καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρο υγιεινής.

2.  «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 10ΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.200.000,00

Το έργο αφορά στην ανέγερση του 10ου νηπιαγωγείου Τρίπολης. Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το 10ο Νηπιαγωγείο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης, με τη Διαπιστωτική πράξη Απόφασης Νομάρχη Αρκαδίας (αρ.πρωτ.3933/13-04-2009) και έχει εμβαδό 3.414,76τ.μ. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο στεγάζεται το 8ο Δημοτικό σχολείο που έχει ανεγερθεί με την Ο.Α 347/94. Ο χώρος που θα ανεγερθεί το 10ο Νηπιαγωγείο είχε οριοθετηθεί με την 347/94 Ο.Α. Ο χώρος αυτός είναι επιχωματωμένος, προβλέπεται να γίνει κατεδάφιση των περιμετρικών τοίχων αντιστήριξης, και απομάκρυνση του επιχώματος ώστε να θεμελιωθεί το κτίριο σε υγιές ασβεστολιθικό έδαφος και θα γίνει στη συνέχεια αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου-προαυλίου στα αρχικά υψόμετρα.

Το 10ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο. Η ανάγκη μετεγκατάστασής του προκύπτει από το με αρ. πρωτ. Φ3.1/18β έγγραφο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω ανεπάρκειας χώρων και έλλειψης του προβλεπόμενου αύλιου χώρου. Σύμφωνα με το ανωτέρω ο αριθμός μαθητών είναι 45 και προβλέπεται να γίνει 50 την επόμενη τριετία.
Για το κτίριο εκδόθηκε η 167/2012 οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τρίπολης, με βάσει και το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και αφορά σε ισόγειο κτίριο με τμήμα υπογείου εμβαδού 2091,09τ.μ. με 3 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία γραφείο νηπιαγωγών καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Επίσης στο τμήμα υπογείου θα βρίσκονται το λεβητοστάσιο-μηχανοστάσιο, δεξαμενή νερού και αποθηκευτικοί χώροι. Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρος υγιεινής.