Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κροατία: Ένας νεκρός πυροσβέστης από την πύρινη λαίλαπα

Ένας 45χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Οπάτια της Κροατίας, στα βόρεια παράλια της Αδριατικής, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό.
Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας και λόγω των δυνατών ανέμων εξαπλώθηκε σε κοντινά χωριά. Οι φλόγες απείλησαν κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν κάτοικοι και τουρίστες, ενώ εκκενώθηκε κατασκήνωση.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα καναντέρ κατάφεραν, νωρίς το πρωί,να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κ. Παπούλιας: «Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι συνεχής»

Στεφάνι για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι συνεχής», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά την κατάθεση στεφάνου στον χώρο του πρώην στρατοπέδου του ΕΑΤ-ΕΣΑ, με την οποία τίμησε συμβολικά την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι «η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σ' όλους αυτούς που αγωνιστήκαν, όπως είπε, για τη δημοκρατία και την ελευθερία.
«Τιμάμε με πολύ σεβασμό όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν βασανίστηκαν και προπηλακίστηκαν για τις ιδέες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Παπούλιας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αντώνης Σαμαράς: Υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας όσοι ξένοι αξιωματούχοι προεξοφλούν την αποτυχία μας!

 
 Σαφέστατο μήνυμα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με στόχο να αναστραφεί το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό, να τεθούν οι βάσεις για την επαναδιαπραγμάτευση και να ξεκινήσει η αναπτυξιακή πορεία έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 38 χρόνια υπάρχει μια ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση τριών κομμάτων με ορίζοντα τετραετίας και με ένα πρόγραμμα το οποίο χαρακτήρισε θαρραλέο, και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, και των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του πολιτικού και στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών και της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.
- Συμφωνία για επιμήκυνση το ταχύτερο δυνατό αλλά και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
- Μπορούμε να κατεβάσουμε την ανεργία 10% σε μια δεκαετία
- Τέλος η ασυδοσία των συντεχνιών - Το δείξαμε στο προαύλιο της Χαλυβουργίας
H Ομιλία του Πρωθυπουργού,
στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

«Ψωνίζουμε Ελληνικά» - προΤΙΜOΥΜΕ αυτούς που μας προΤΙΜΟΥΝ


ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR: Κάντε like στη σελίδα της στήλης στο facebook και στηρίξτε τις επιχειρήσεις που επιμένουν στο «Made in Greece»!

Παρά τις απίστευτα αντίξοες συνθήκες, υπάρχουν επιχειρηματίες στη χώρα μας που τιμούν την λέξη Έλληνας: Παράγουν στην Ελλάδα, δίνουν δουλειά σε Ελληνες, αγοράζουν ελληνικές πρώτες ύλες. Τα προϊόντα τους εξάγονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Η στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» του newsbomb.gr σας τους γνωρίζει και σας προτρέπει να τους προτιμήσετε.
Μετά από δύο μήνες ζωής, μπορούμε πια να πούμε με υπερηφάνεια ότι η στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» του newsbomb.gr είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού Internet. Κάθε Τρίτη παρουσιάζει και μια ελληνική επιχείρηση που, σε αυτό το απίστευτα δυσχερές περιβάλλον, επιμένει να επενδύει στην Ελλάδα. Στο εργατικό της δυναμικό, στις πρώτες ύλες της, ακόμη και στην αισθητική της. Τις εταιρείες αυτές –παραδείγματα προς μίμηση- τις τιμά το newsbomb.gr μέσα από την στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί οι εξής επιχειρήσεις: Boxer ΦειδάςBic Βιολέξ, Apivita,  HerbalTea, Κορρές, Κρι-Κρι, Κύκνος, Όλυμπος. Αλλά η λίστα του newsbomb.gr είναι πολύ μεγαλύτερη. Σκοπός του μεγάλου ενημερωτικού portal της DPG Digital Media είναι να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό κάθε επιχείρηση που αξίζει της προσοχής και της στήριξής του.
Πλέον, η στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» αποκτά παρουσία και στο facebook! Εκεί, θα αναδημοσιεύονται όλα τα άρθρα της στήλης, άλλα σχετικά ρεπορτάζ, ενώ όλοι οι Ελληνες αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για επιχειρήσεις που αξίζουν να αποτελέσουν αντικείμενο του ρεπορτάζ της στήλης στο μέλλον, αλλά και να ανταλλάσσουν σχετικές εμπειρίες και γνώμες.
Ολοι μαζί, μπορούμε. Ενώστε τις δυνάμεις σας με το newsbomb.gr, κάνοντας like στη σελίδα του «Ψωνίζουμε Ελληνικά» στο facebook!


Ύποπτη και επικίνδυνη παγίδα η επίθεση στον κοινοβουλευτισμό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως όσα λέω και γράφω για το περίφημο «κόστος της Δημοκρατίας», δεν είναι απόψεις που διατυπώνω τώρα, αλλά απόψεις που υποστηρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια – σε ανύποπτο χρόνο και όσον αφορά στην οικονομική κρίση και όσον αφορά στην προσωπική μου εμπλοκή στην πολιτική.

Κατ’ αρχήν, διαφωνώ ριζικά με τον όρο «κόστος της Δημοκρατίας». Διότι το κόστος λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος δεν αφορά – δεν πρέπει να αφορά – σε έξοδα προκειμένου να διατηρείται μια βιτρίνα επίφασης Δημοκρατίας.

Πρέπει να αφορά στην ουσιαστική λειτουργία του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, ώστε ο λαός να εκπροσωπείται με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, με γνώμονα την ευημερία του Έθνους.

Συμφωνώ ότι όλα τα παραπάνω κριτήρια δεν έχουν εκπληρωθεί – με τα γνωστά αποτελέσματα της χρεοκοπίας της χώρας.

Τα πράγματα, όμως, δεν θα γίνουν καλύτερα αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αναποτελεσματική και βλαπτική για τη χώρα λειτουργία και απλώς περικόψουμε τις δαπάνες της.

Μεγάλωσαν μαζί, πέθαναν μαζί - Δυο άνδρες της ΔΙΑΣ από την Αργολίδα νεκροί σε τροχαίο


Τραγωδία στην άσφαλτο τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα δυο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Δυο αδελφικούς φίλους, από το ίδιο χωριό...
Μόλις είχαν τελειώσει τη βάρδια τους. Ήταν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν οι δυο άνδρες της ΔΙΑΣ, ηλικίας 31 και 27 ετών, ανέβηκαν στη μηχανή τους για να επιστρέψουν στη βάση τους και στη συνέχεια σπίτι τους.

Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια και για τους δυο.

Στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου, πιθανόν λόγω υπερβολικής ταχύτητας αλλά και εξαιτίας του κακού υπολογισμού στη στροφή, ο 31χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής η οποία "καρφώθηκε" στα κολωνάκια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου.

Παρόλο που φορούσαν και οι δυο κράνος, τραυματίστηκαν σοβαρά. Μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.
Δυστυχώς, ο θάνατος για τα δύο παλικάρια ήταν ακαριαίος.
Πίσω από την τραγωδία βρίσκεται μια σχέση ζωής. Τα δυο παιδιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο ήταν αδελφικοί φίλοι. Σύμφωνα με το bloko.gr κατάγονταν από το ίδιο χωριό της Αργολίδας. Μεγάλωσαν μαζί, ενώ οι οικογένειές τους δέχονταν επίσης με ισχυρή φιλία. Η τραγική μοίρα το θέλησε να ήταν παρέα στη ζωή, παρέα και στο θάνατο.

Αυτό ήταν το τρίτο θανατηφόρο τροχαίο για την ομάδα ΔΙΑΣ σε διάστημα λίγων μηνών.

newsit.gr

Εδώ και τώρα, θέσπιση δικονομικο​ύ εγγυητή για τους λαθρομεταν​άστες

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
Δεν είναι λίγες οι φορές που ασχοληθήκαμε επισταμένα με το μείζον ζήτημα της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης, μιας νοσηρής κατάστασης που κατατρώγει σαν καρκίνος όλα τα υγιή κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό πρέπει να ευρεθούν λύσεις και να υιοθετηθούν μέθοδοι, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές. Μέθοδοι προερχόμενες τόσο από την Αρχαία Ελλάδα, κοιτίδα του Παγκόσμιου Πολιτισμού, όσο και από τη σύγχρονη Ευρώπη, πολλά κράτη της οποίας, διαθέτοντας σοβαρές κυβερνήσεις και ορθή πολιτική βούληση, εγκαθίδρυσαν το θεσμό του δικονομικού εγγυητή.
Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, ακόμα και το Ισραήλ, κατανόησαν ότι για την αντιμετώπιση της αθρόας λαθρομετανάστευσης απαιτείται (όπως συνέβαινε και στην Αρχαία Ελλάδα), για κάθε λαθρομετανάστη και εν γένει αλλοδαπό που διαβιεί στη χώρα, να εγγυάται ένας πολίτης του συγκεκριμένου κράτους. Ένας γηγενής κάτοικος δηλαδή, ο οποίος θα εγγυάται στο κράτος για λογαριασμό του λαθρομετανάστη, ότι για τις τυχόν αστικές αλλά και ποινικές ευθύνες αυτού, θα είναι συνυπεύθυνος και ο ίδιος ο πολίτης του κράτους.

Πως φτάσαμε από τη "Μαντίνεια" στη μάχη του λιγνίτη ;

Τα γεγονότα που συνέβησαν τον Απρίλιο στην περιβόητη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη μονάδα βιοαερίου στη θέση Μπέρμπερη του Δήμου Τρίπολης είναι ακόμα νωπά.

Ο πολιτικός χρόνος όμως στην Ελλάδα της κρίσης τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και με κινηματογραφικές ταχύτητες άλλαξαν σχεδόν όλα.

Εκείνοι που είχαν πει τα στεντόρεια "ΟΧΙ" στην περίπτωση της Μαντίνειας, άλλαξαν στάση, σε ψηφοφορίες εξπρές άλλαξαν τα δεδομένα και μαζί τους άλλαξαν ακόμα περισσότερα στη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες

Ενώ… εσύ κοιμόσουν, η Ελλάδα γύριζε σελίδα, θα μπορούσε να είναι ο περιγραφικός τίτλος όσων συνέβησαν σαν σήμερα, στις 24 Ιουλίου του 1974. Τότε που, στις 2 τα ξημερώματα, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Έλληνες, προκειμένου να υποδεχτούν ως λυτρωτή τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Τον πολιτικό ηγέτη ο οποίος επέστρεφε από την αυτοεξορία του στο Παρίσι, με το προεδρικό αεροσκάφος που του είχε διαθέσει ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέρν, γνωρίζοντας ότι αναλαμβάνει το δυσκολότερο ίσως έργο που ανατέθηκε ποτέ σε Έλληνα πολιτικό, τουλάχιστον από την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια και εντεύθεν: Να φτιάξει κράτος από τα συντρίμμια.
«Boys, pray for me», ήταν η χαρακτηριστική έκκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό, προτού αναχωρήσει από το Παρίσι για την Αθήνα. Εκεί όπου, περίπου δυο ώρες μετά την προσγείωσή του, θα ορκιζόταν πρωθυπουργός, μιας και δεν υπήρχαν περιθώρια για να χάνεται χρόνος. Η Ελλάδα ήταν ακυβέρνητη, και στην Κύπρο είχε εισβάλλει ο Αττίλας.
Στα χέρια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Δημοκρατία κατάφερε να ισορροπήσει και να περπατήσει όπως κανείς δεν μπορούσε να περιμένει, με δεδομένες τις οριακές καταστάσεις εκείνης της εποχής. Η Μεταπολίτευση, που ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου του 1974, έχει ιστορικά παραδώσει τα… πνευματικά δικαιώματα της ύπαρξής της στον Εθνάρχη. Μια πρωτοφανής για τα ιστορικά δεδομένα ταύτιση μιας καταλυτικής εξέλιξης με εκείνον που πρωταγωνίστησε.
Η εθνική επανεκκίνηση την οποία δρομολόγησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με εφαλτήριο την 24η Ιουλίου του 1974, επιβεβαιώνει τη δίχως σύνορα παρεμβατική δυνατότητα που μπορεί να έχει η δύναμη μιας ιδέας. Εφόσον κάποιος την πιστέψει τόσο πολύ, ώστε να μετατρέψει την υλοποίησή της σε σκοπό και αποστολή της ζωής του, όπως συνέβη με τον Εθνάρχη. Γιατί, οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες.
Στην περίπτωσή μας, η ιδέα ήταν η Δημοκρατία. Την προστιθέμενη αξία της οποίας συνειδητοποίησαν οι Έλληνες μονάχα όταν τη στερήθηκαν. Η Δημοκρατία που έκτοτε, και ιδιαίτερα εσχάτως, έχει μπει πολλές φορές στο… απόσπασμα.
Όπως ακριβώς περιέγραφε στο ομώνυμο βιβλίο του ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Του Κινήματος που σταμάτησε την πρόοδο στη χώρα. Που διαστρέβλωσε το μήνυμα και τις αξίες της Μεταπολίτευσης. Που κατέστησε την ηθική και αξιακή φθορά συνώνυμο της καθημερινότητάς μας.

Του ίδιου αρθρογράφου / statesmen.gr

Ο Τσίπρας σε πολιτική ομηρία

Ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας πολιτικός αρχηγός, εκφράζει πολύ περισσότερα πράγματα από… απλώς τον εαυτό του. Εκφράζει το κόμμα του οποίου ηγείται, δηλαδή την Ιστορία και τις αρχές του, τα στελέχη που τον εμπιστεύονται, την κοινωνική βάση που τον ακολουθεί. Εκφράζει όμως ακόμη και τη γενιά του, όποια κι αν είναι η γενιά αυτή. Και τη χαρακτηρίζει.
Ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δυσκολεύεσαι να κρύψεις την απογοήτευσή σου. Ένας εκπρόσωπος της (πολύ) νεώτερης γενιάς πολιτικών, με αριστερό αυτοπροσδιορισμό και παραστάσεις εφηβικού ακτιβισμού (καταλήψεις στα σχολεία), παρόλο που είναι εξαιρετικά βελτιωμένος σε σχέση με τον… εαυτό του που παρέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέκο Αλαβάνο, μοιάζει εγκλώβισμένος σε αυτοκαταστροφικές διαδρομές.
Ο Αλέξης Τσίπρας που ανέβηκε χθες στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένας ηγέτης σε αποδρομή. Που αδικεί, μεταξύ άλλων, και τη γενιά του. Ένας ηγέτης σε πολιτική ομηρία από τον λαϊκισμό, για τον οποίο άνοιξε την πόρτα της Κουμουνδούρου, όταν έμεινε άστεγος, λόγω της προϊούσας ιδεολογικής φθοράς και κοινωνικής απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ.
Πλέον, η μάχη με τον λαϊκισμό, αποκτά διαστάσεις εθνικού στοιχήματος. Η απόδοση του οποίου θα χαράξει κατά τρόπο μη αναστρέψιμο την εθνική διαδρομή προς το μέλλον. Εκεί, όπου η επόμενη Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τους εκπροσώπους του χθες. Των παθογενειών που μας καθήλωσαν στο τέλμα.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Προσοχή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, λέει η UEFA

Η Ευρωπαική ομοσπονδία κρούει τον «κώδωνα κινδύνου» σ όλους τους νέους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (twitτer, facebook κ.λπ.) καθώς με την οικονομική κρίση που υπάρχει, η ανάγκη για εύκολο χρήμα, καθιστά τους παίκτες , ευάλωτους στο «στήσιμο αγώνων». Ειδικά οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν υποχείρια επικίνδυνων ατόμων ακόμη και εγκληματιών, με στόχο την εκμετάλλευση των προσωπικών τους στοιχείων απο το facebook!!!
Γι αυτό πρέπει να αποφεύγουν να δημοσιεύουν ευαίσθητα προσωπικά τους στοιχεία τα οποία μπορούν άμεσα ή και μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν απο διάφορους επιτήδειους και να τους «εξαναγκάσουν»σε χειραγώγηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Μέσω της κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά εύκολο να μάθει κάποιος ποιά είναι η οικογένεια ενός ποδοσφαιριστή,με ποιούς κάνει παρέα ,τους φίλους του και οτιδήποτε άλλο θεωρήσει οτι μπορεί να τον βοηθήσει στο …έργο του !
Προσφατα ο συντονιστής της Πειθαρχικής υπηρεσίας της ΟΥΕΦΑ, Γκρέιαμ Πίκερ πήγε στην Εσθονία που διεξαγόταν η τελική φάση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος Νέων – να μη ξεχνάμε οτι η εθνική Ελλάδος πέτυχε μία μεγάλη διάκριση, φθάνοντας έως τον τελικό, ασχέτως αν ηττήθηκε με 1-0 απο την κορυφαία Ισπανία. Κι εκεί ο κ.Πίκερ μίλησε στα νέα παιδιά, δίνοντάς τους το στίγμα της επικινδυνότητας να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία δια μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης…Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Πίκερ «η βιομηχανία του στοιχήματος είναι σχετικά περίπλοκη. Όμως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ξέρουν πως να χειραγωγούν καταστάσεις.Υπάρχουν αγώνες σε διάφορα ευρωπαικά πρωταθλήματα που χειραγωγούνται για στοιχηματικούς σκοπούς και η προσπάθειά μας να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο είναι έντονη και σκληρή».
Η Ευρωπαική ομοσπονδία ουσιαστικά κάθε χρόνο διοργανώνει γύρω στα 1800 παιχνίδια , ενω αν δούμε τι γίνεται και στα 53 εθνικά πρωταθλήματα των χωρών-μελών της,τότε τα παιχνίδια που διεξάγονται ετησίως ξεπερνούν σίγουρα τα 30.000!!!
Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ και τις έρευνες της, υπάρχουν άτομα επικίνδυνα που έχουν εμπλοκή ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα..Οπότε αν κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής κάνει το …λάθος και πέσει στην παγίδα τους για να βγάλει εύκολα και δίχως κόπο χρήματα,τότε θα πρέπει να γνωρίζει οτι θα τον έχουν στο χέρι τους , πιθανότατα για όλη του τη ζωή!!
Έτσι λοιπόν οι παίκτες μίας ομάδας θα πρέπει να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, και αν αντιληφθούν κάτι το περίεργο να ειδοποιούν την διοίκηση ή και την αστυνομία…Δυστυχώς οι καιροί είναι χαλεποί…

ΜΑΝΟΣ ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / statesmen.gr

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 και ώρα 12:00, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του
Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα
του κόμματος, στην Αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή.
Την Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της
Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος
(Λεωφόρος Συγγρού 340), για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής
Επιτροπής.
Θα προηγηθεί η πολιτική εισήγηση του Προέδρου της ΝέαςΔημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά. 

Ο Λιάρος για εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Στην τελική φάση των ζυμώσεων για τις αλλαγές σε επιτελικές θέσεις και όργανα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Κινήματος έχει καταλήξει στο σχήμα μάχης στο οποίο θα στηριχτεί, προκειμένου να επιχειρήσει την πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ μέσα στο επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο πάντα των ευαίσθητων ισορροπιών τις οποίες καλείται να τηρήσει, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις πλέον σημαντικές αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα κατέχει η Φώφη Γεννηματά. Το ρεπορτάζ από την Ιπποκράτους αναφέρει ότι για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προορίζει τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουλίου ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με το Κίνημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί, λόγω της συρρίκνωσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.
Η αξιοποίηση του Αντώνη Λιάρου σε θέση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να οδηγήσει τη Φώφη Γεννηματά σε μετακίνηση σε κάποια άλλη προβεβλημένη θέση, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι έτσι κι αλλιώς ευαίσθητες εσωκομματικές ισορροπίες.

statesmen.gr

ΟΤΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ 57.400 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΣΕΠ


Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθούν οι 57.400 ή μέρος αυτών από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας*, συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ, που υλοποιούνται μέσω των δήμων και των Νομικών τους Προσώπων. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει λόγω του ΑΣΕΠ το οποίο κλήθηκε να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» σε σχέση με την αξιοκρατική επιλογή των ανέργων που θα συμμετάσχουν επί πεντάμηνο στα συγκεκριμένα προγράμματα.
AΣΕΠ: Επικαλείται φόρτο εργασίας και έλλειψη προσωπικού
Μόνο που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή λόγω και της αναστολής του προγράμματος επί ένα και πλέον μήνα πριν την πρώτη και ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (από 25.4 έως 28.5) μετά από δική της εισήγηση, επικαλείται τώρα φόρτο εργασίας και έλλειψη προσωπικού και μόλις οκτώ ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία δεν έχει ακόμη εγκρίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας στους δήμους.
Περισσότερα εδώ

Τρίωρο «λουκέτο» στους δήμους λόγω εφάπαξ και δανείων

Κλειστοί θα παραμείνουν μετά τις 12 το μεσημέρι και έως τις 3 οι δήμοι όλης της χώρας μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ λόγω της «νέας προκλητικής επίθεσης σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα), μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και θα ακολουθήσει πορεία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα) και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).
«Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με μοναδικό στόχο να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο οξυμένο πρόβλημα αντιμετώπισης των δανείων των εργαζομένων αλλά και να δώσουμε απάντηση στη νέα περικοπή που σχεδιάζεται στο εφάπαξ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για «ΚΟΥΡΕΜΑ» των Δανείων των εργαζομένων όχι μόνο στα Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις Ιδιωτικές Τράπεζες και να σταματήσει η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Τσακώνας - Καλαμάτας

Κατά 20 λεπτά μειώνεται από σήμερα ο χρόνος της διαδρομής Τρίπολης-Καλαμάτας, με την παράδοση τμήματος 22 χλμ. από την Τσακώνα έως την είσοδο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που θα συντομεύσει τη διαδρομή κατα περίπου 20 λεπτά.
Το έργο που δόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία (τμήμα Τσακώνα - Θουρία) ξεκινά από τα όρια του νομού Μεσσηνίας και φτάνει ως την είσοδο της Καλαμάτας. Έχει διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων συν λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση.
Επιπλέον, το εν λόγω τμήμα περιλαμβάνει «Cut & Cover» μήκους 250 μέτρων μεταξύ Σκάλας - Τσουκαλέικων, μια κοιλαδογέφυρα μήκους 200 μέτρων στη Σκάλα, δύο νέους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στην περιοχή Αρφαρών, καθώς και βοηθητικό κέντρο ελέγχου και συντήρησης στα Αρφαρά.
Για την εξυπηρέτηση των περιοχών που συνορεύουν με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έχει κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 50 χλμ, καθώς και τρεις ανισόπεδοι κόμβοι.
Με την παράδοση του νέου τμήματος, η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 20 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα, σε σχέση με την προϋπάρχουσα διαδρομή μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, που διασχίζει κατοικημένες περιοχές.
Σύντομα και το υπόλοιπο τμήμα
Με την ολοκλήρωση και του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, το οποίο κατασκευάζεται από το ελληνικό δημόσιο και αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στο έργο, θα βρίσκεται σε λειτουργία ένας πλήρως αποπερατωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 147 χλμ., με ενιαίο επίπεδο εξυπηρέτησης στο σύνολο της διαδρομής του.
Οι εργασίες κατασκευής στα υπόλοιπα τμήματα του έργου συνεχίζονται εντατικά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας μήκους 11,5 χλμ., στην οποία περιλαμβάνεται η γέφυρα του Νέδοντα μήκους 360 μέτρων, ενώ κανονικά προχωρά και η κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο - Σπάρτη, μήκους 46 χλμ.
Τέλος, με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, εντός της ημέρας θα τεθεί σε λειτουργία και ο νέος σταθμός διοδίων στα Αρφαρά.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού 27/7/2012


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς :Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού, που θα πραγματοποιηθεί τη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 και ώρα 12,00 μ.μ. στο γραφείο του Αντιδημάρχου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων των κατωτέρω θεμάτων: :

1.- Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του ΦΟΔΣΑ (σύμφωνα και με το αριθ.πρωτ.7/17-07-2012 έγγραφο του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου)

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου

Μενούνος Περικλής

33ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ O ΛΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕUROBANK ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εξιχνιάστηκε ακόμα μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της Αστυνομικής έρευνας  που αφορούσε εξιχνίαση δύο ενόπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τράπεζας και ΕΛ.ΤΑ, στην Κορινθία και την Αρκαδία αντίστοιχα, την σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού, καθώς και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου FYROM , ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε ο 33χρονος είχε διαπράξει ακόμα μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Λουτράκι .
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος την 16-07-2012 το πρωί, στο Λουτράκι , έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση συνεχίζονται, για τον εντοπισμό του 33χρονου και την τυχόν συμμετοχή του σε άλλα παρόμοια παράνομα αδικήματα.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ η εισβολή η προδοσία οι Αμερικάνοι

Τα απόρρητα έγγραφα, οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών. Στις 20 Ιουλίου του 1974 οι Τούρκοι έκαναν απόβαση στην Κύπρο. Σήμερα όλα τα στοιχεία μάλλον αποδεικνύουν πως απλώς αποβιβάστηκαν. Οι ελληνικές δυνάμεις κυνηγούσαν να σκοτώσουν τον Μακάριο στην Πάφο, την ώρα που τα τουρκικά αποβατικά χωρίς αντίσταση έβγαιναν στην Κερύνεια...

Το πραξικόπημα στην Κύπρο, άνοιξε πολιτικά και στρατιωτικά την κερκόπορτα στους Τούρκους. Οι προφάσεις για έναν αγώνα που θα οδηγούσε σε μια Κυπρο ελληνική και όχι Μακαριακή, μία βδομάδα μετά το πραξικόπημα, εξανεμίστηκαν πάνω στη φωτιά του πολέμου.Προδοσία, ανοησία ή μια παγίδα στην οποία μαζί με τα «ποντίκια» της φιλοδοξίας έπεσε και ολόκληρη η Κύπρος και η Ελλάδα;
Τι έγινε στην Κύπρο στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή;
Η κρυφή ατζέντα του Χένρι Κίσινγκερ και τα σχέδια των Αμερικανών.
Πόσο ήρωες ήταν αυτοί που διεκδίκησαν αργότερα τα μετάλλια και τις δάφνες από τα πεδία των μαχών που εγκατέλειψαν;

Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ
Κ.Α.Π.Α.
filologos10
kontiloforos.blogspot.gr

Σάλος στην Τουρκία με πορτραίτο με ελληνικούς τίτλους του Μωάμεθ

Άλλη μια τρανταχτή απόδειξη για την μεγάλη κλίση και προτίμηση που είχε ο Μωάμεθ ο Πορθητής στους Ελληνορθόδοξους... έρχεται να προκαλέσει έκπληξη και μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία.

Αυτή είναι ένα μοναδικό πορτραίτο του Μωάμεθ του Πορθητή, του δεκάτου πέμπτου αιώνα, φιλοτεχνημένο από Έλληνα ζωγράφο με ελληνικές επιγραφές παρά του ότι όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την μουσουλμανική θρησκεία αποτελεί μεγάλη αμαρτία η προσωπογραφία.

Μέχρι σήμερα το μόνο γνωστό πορτραίτο του Μωάμεθ του Πορθητή ήταν το γνωστό πορτρέτο που φιλοτέχνησε ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, ενώ όσα άλλα υπάρχουν είναι φανταστικά και μεταγενέστερα και βασίζονται κυρίως στα γεγονότα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

tromaktiko blogspot.com

Πυρκαγιά στη Λακωνία

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Αρεόπολη, Λακωνίας που εκδηλώθηκε χθες Δευτέρα, στις 11.30, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα.