Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

"Εφυγε" από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Δερβενίου Ανδρέας Ρήγας


Από αριστερά όρθιοι : Απ. Μανέτας,  Γεωρ. Καΐτσας, Ανδρ. Ρήγας, Ιωαν. Κανελλόπουλος, Ανδ. Μούγιος, Κων. Γκολφινόπουλος Καθήμενοι : Διαμ. Κουρής, Νικ. Σκανδάλης, Βασ. Μαραμαθάς, Ανδρ. Σιάπικας, Ανδρ. Κούκιος

H ποδοσφαιρική οικογένεια του Αστέρα Δερβενίου, έγινε πιο φτωχή σήμερα, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, ο παλαίμαχος αμυντικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, Ανδρέας Ρήγας.
Ο Ανδρέας Ρήγας  στελέχωσε την ομάδα του Αστέρα από το ξεκίνημά της την περίοδο 1972 - 73 καθώς και την περίοδο το 1973 - 74, όπου ένα κτύπημα στο πόδι μου τον  ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. . Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρα ότι ήταν αμυντικός στην σταδιoδρομία του στον Αστέρα είχε πετύχει και τρία τέρματα.



Αύριο η οικογενειά του , συγγενείς και φίλοι θα  του απευθύνουν το "ύστατο αντίο" στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου , όπου θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Ας είναι ελαφρύ το χωμα της Δερβενιώτικης γης που θα τον σκεπάσει... 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Αστέρα εκφράζουν τη θλίψη τους στην είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Συλλόγου Ανδρέα Ρήγα. Ο Ανδρέας υπήρξε από τους πρώτους ποδοσφαιριστές του Αστέρα μετά την ίδρυσή του τη περίοδο 1972-73. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Με “τριάρα” στα ημιτελικά ο Απόλλων Σμύρνης

Πάρτι... πρόκρισης! Με “τριάρα” στα ημιτελικά ο Απόλλων Σμύρνης (VIDEO)Την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας -μετά από 14 χρόνια- πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του ΑΟ Χανιά στη Ριζούπολη (1-1 ο πρώτος αγώνας στην Κρήτη). Δυο από τα τρια γκολ των γηπεδούχων ξεκίνησαν από τα πόδια του Παναγιώτη Λαγού

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Απόλλων Σμύρνης, μετά την επικράτηση του με 3-1 επί των Χανιών στο "Γεώργιος Καμάρας", στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα.

Οι γηπεδούχοι πήραν την τεράστια πρόκριση εκμεταλλευόμενοι τις στημένες φάσεις, με πρωταγωνιστή και εκτελεστή τους τον Λαγό. Ο Ανγκούλο άνοιξε το σκορ στο 39', ωστόσο η απάντηση των Χανίων ήταν άμεση, με τον Κρητικό να φέρνει το ματς στα ίσα, πέντε λεπτά αργότερα. Στο 59' ο Λαγός βρήκε τον Φαρινόλα -σε εκτέλεση φάουλ- με τον παίκτη της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” να κάνει το 2-1.

Στο 66' ο Απόλλων “κλείδωσε” την πρόκριση, με γκολ του Δημήτρη Σουάνη, που ξεκίνησε πάλι από τα πόδια του Λαγού. Οι φιλοξενούμενοι, που μετά την ισοφάριση δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί, τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Παπουτσογιανόπουλου (82')
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Κοτσώνης, Γκόλιας, Ηρακλής (53' Λαγός), Ψιάνος (85' Χατζής), Πινέιρο, Φαρινόλα (64' Σουάνης), Ανγκούλο, Τζιώρας
ΧΑΝΙΑ (Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κοντέων, Γανωτής, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Νύκταρης (54' Σακελαρίου), Ρένια (69' Χανιά), Πάγκαλος (89' Εσόνο), Γκονσάλες, Κρητικός

ΚΕΔΕ: Αλαζονική συμπεριφορά να απαντά η Δούρου σε επίσημη επιστολή, με διαρροή non paper


Με αφορμή το περιεχόμενο ανώνυμου non paper που κυκλοφορεί από χθες το απόγευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, το οποίο παρουσιάζεται ότι απηχεί τις απόψεις της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου κι αφορά την απάντησή της στην επίσημη επιστολή που της έστειλε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, σε καμία περίπτωση η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης δεν επιδιώκει κανενός είδους αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Αττικής. Ούτε φυσικά να οριοθετήσει πεδίο σύγκρουσης μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό που επιθυμούμε, είναι η ειλικρινής συνεργασία με τους εκπροσώπους των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, αυτή να στηρίζεται στην ισοτιμία και το σεβασμό.

«Ξηλώνουν» διοικήσεις Ταμείων για να πάρουν τις καταθέσεις

Αποκλειστικό στον Ε.Τ.

Αποκλειστικό: «Ξηλώνουν» διοικήσεις Ταμείων  για να πάρουν τις καταθέσειςΑλλάζουν οι διοικήσεις σε 4 ασφαλιστικά ταμεία, σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία εντείνονται οι πιέσεις για την άντληση ρευστότητας από τα υπόλοιπα των καταθέσεών τους με αντάλλαγμα κρατικούς τίτλους (ρέπος) βραχυπρόθεσμης ή και μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Ο κύκλος των αλλαγών, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ξεκινά από τα ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), των ανεξάρτητα απασχολουμένων (ΕΤΑΑ-μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι), του ταμείου επικουρικής ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Οι σχετικές αποφάσεις είναι έτοιμες στο υπουργείο Εργασίας Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (σ.σ.: όπως μετονομάζεται πλέον με σχετική διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση), και οι αντικαταστάσεις των διοικήσεων αναμένεται να δρομολογηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Απώτερος στόχος είναι να διευκολυνθεί από τους νέους διοικητές η λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων για να δανείσουν οι ασφαλιστικοί φορείς το κράτος από τα ταμειακά τους διαθέσιμα, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο «εσωτερικού δανεισμού» -που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος την περασμένη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου- και που μέχρι τώρα δεν έτυχε αποδοχής από αρκετούς φορείς.

Τι θα συμβεί με τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών φορέων (ιδίως αν πουν όχι και οι νέες διοικήσεις) φαίνεται και από την απόφαση της κυβέρνησης (24/2/2015) να δεσμεύσει και να μεταφέρει υποχρεωτικά στο λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Τραπέζης της Ελλάδος τα διαθέσιμα του λογαριασμού αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να πάρει ρευστότητα 200 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο συνέβη και με αδιάθετα αποθεματικά ύψους 114,36 εκατ. ευρώ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που ξαφνικά στις 4 Μαρτίου «μεταφέρθηκαν» στον Κρατικό Προϋπολογισμό με σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.


Το σχέδιο εσωτερικού δανεισμού προβλέπει τη μετατροπή των καταθέσεων των ασφαλιστικών ταμείων σε κρατικούς τίτλους (ρέπος) με απόδοση 2,2%, αν τα ταμεία τους κρατήσουν για ένα έτος. Προηγήθηκε μάλιστα και επιστολή-επενδυτική σύσταση από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Π. Σκουρλέτη, σε 15 Ταμεία. Κανένα δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα. Η μεγαλύτερη πίεση ασκήθηκε στον ΟΑΕΔ ο οποίος έχει ταμειακά διαθέσιμα 450 εκατ. ευρώ, πλην όμως τα 12 από τα 15 μέλη του διοικητικού του συμβουλίου δεν αποδέχτηκαν την πρόταση, φοβούμενοι να τοποθετήσουν σε ρέπος τα χρήματα που προέρχονται από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών και προορίζονται για επιδόματα ανεργίας και για προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ).
Καταρχήν «όχι» είπε και ο ΟΑΕΕ και εκτιμάται ότι με τη νέα διοίκηση η απόφαση θα αλλάξει.

Οχι είπε αρχικά και το ΕΤΑΑ. Ωστόσο, ο τομέας των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) έχει εισηγηθεί να επενδυθούν 200 εκατ. ευρώ, σε ρέπος και η απόφαση θα ληφθεί από τη νέα διοίκηση.

Οχι είχε πει αρχικά και ο ΟΓΑ, πλην όμως θα επανεξετάσει αν είναι επωφελές το να μετατρέψει σε ρέπος τα 147 εκατ. ευρώ που διαθέτει από τις εισφορές της Αγροτικής Εστίας που προορίζονται για τον «κοινωνικό τουρισμό» των αγροτών.

Το ΙΚΑ θα αποφασίσει σήμερα και όλα δείχνουν ότι ο κ. Σπυρόπουλος θα θελήσει να «διευκολύνει» την κυβέρνηση, δανείζοντας το κράτος με 350 εκατ. ευρώ, έστω και αν το Ιδρυμα φέτος θα έχει έλλειμμα κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Με στόχο λοιπόν να διευκολυνθούν οι αποφάσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση των διαθεσίμων τους, το υπουργείο Εργασίας άνοιξε τον κύκλο των αλλαγών στις διοικήσεις των Ταμείων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη:

• Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) προτείνεται να αναλάβει θέση διοικητή ο συνδικαλιστικής, Θανάσης Καποτάς, υπάλληλος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και νυν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ). Από τη θέση του διοικητή αποχωρεί με παραίτηση ο Τάσος Παπανικολάου. Αξιον απορίας είναι ότι ο διορισμένος υποδιοικητής του ΕΤΕΑ, Αθ. Αθανασίου, (σ.σ.: υπάλληλος του πρώην επικουρικού ταμείου Ιπποδρομιών) παραμένει στη θέση του. Σημειώνεται ότι η θέση υποδιοικητή στο ΕΤΕΑ δεν προβλεπόταν στο νόμο 4052/12, αλλά υπήρξε μεταγενέστερη διάταξη με την οποία καλύφθηκε η θέση αυτή από τον κ. Αθανασίου, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε επί συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και κατά τα φαινόμενα βρήκε στέγη και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.! Υπενθυμίζεται ότι επί των ημερών του οι επικουρικές μειώθηκαν κατά 5,2% και προγραμματίστηκε νέα μείωση κατά 15%, την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, έχει πει ότι θα την αναστείλει με διάταξη που όμως ακόμη δεν έχει πάει στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος, Θ. Καποτάς, έχει να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας και μάλιστα με επιτυχία όλα όσα ο ίδιος κατήγγειλε τους τελευταίους μήνες, δηλαδή να μη γίνουν νέες μειώσεις, να αυξηθούν τα έσοδα του Ταμείου σε θεαματικό βαθμό, αλλά και να αποσυμφορηθούν οι εν αναμονή αιτήσεις για επικουρική σύνταξη που ξεπερνούν τις 65.000 και αυτή τη στιγμή βγαίνουν αποφάσεις για όσους αποχώρησαν από το 2012!

• Για τη θέση του διοικητή στον ΟΑΕΕ προαλείφεται, σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του «Ε.Τ.», δικηγορικό στέλεχος (από τα Κρέσταινα του Νομού Ηλίας) ενώ αποχωρεί η μέχρι πρότινος διοικητής, Γεωργία Κωτίδου. Αναμένεται ότι θα αντικατασταθεί και ο υποδιοικητής του οργανισμού, Αδ. Γάκης.

• Στο ΤΠΔΥ, τη θέση του διοικητή αναλαμβάνει ο δικηγόρος, Νίκος Φραγκισκάτος, και αποχωρεί ο Μ. Κωνσταντίνου.

• Στα χέρια των μηχανικών θα παραμείνει όπως φαίνεται το ταμείο των ανεξάρτητα απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), καθώς για τη θέση του προέδρου προορίζεται ο Παν. Μούζιος που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Ιταλία). Τη θέση του προέδρου μέχρι την αντικατάστασή του κατέχει σήμερα ο αρχιτέκτων πολιτικός μηχανικός, Αντ. Σελλιανάκης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Κόρινθος: Αντί να σταματήσει για έλεγχο... προσπάθησε να πατήσει τον αστυνομικό με το αυτοκίνητο!

http://www.newsit.gr/files/Image/00-ATHINA/A-FOTOGRAFIESSS/resized/PERIPOLIKOO_532_355.jpgΟ λόγος για έναν Ολλανδό, ηλικίας 51 ετών ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο 103ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, ο 51χρονος,
ενώ κλήθηκε από τον αστυνομικό να δεχθεί νόμιμο έλεγχο, αρνήθηκε,
και κίνησε το όχημα που οδηγούσε, προς το μέρος του αστυνομικού.

Τότε εκείνος απομακρύνθηκε άμεσα και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο 51χρονος Ολλανδός συνελήφθη ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου
για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και εξύβριση.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραίτηση Σαμαρά και έκτακτο συνέδριο ζήτησε η Ντόρα

http://www.sofokleousin.gr/files/ntora_775467027.jpgΗ Ντόρα Μπακογιάννη, κατα την ομιλία της στην Κ.Ο ,  κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί και ζήτησε να γίνει έκτακτο συνέδριο, όπως αναμενόταν. "Όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ όταν έχαναν, παραιτούνταν", είπε και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο και επανεκκίνηση του κόμματος. Ακόμη άσκησε κριτική στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, τόνισε τα ακόλουθα:

Άκουσα με προσοχή τον κ. Σαμαρά στην περιγραφή του για την κατάσταση της χώρας. Και συμφωνώ απολύτως με τα περισσότερα απ’ όσα είπε. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά μετά το 2010 στην κόψη του ξυραφιού. Η σημερινή κυβέρνηση αθροίζοντας ιδεοληψίες και άγνοια, και παίζοντας με ισχυρές δόσεις επικοινωνιακής πολιτικής, έβαλε τη χώρα σε πολύ δυσμενέστερη θέση από εκείνη στην οποία βρισκόταν πριν από τις εκλογές.

Ζυμώσεις και συγκρούσεις για την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο


Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ
Συνεδριάζει, από τις 2 το μεσημέρι στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Η συνεδρίαση γίνεται για να συζητηθούν τα αίτια της ήττας και να αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει η παράταξη στο επόμενο διάστημα, υπό τα νέα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα.
Ούτε ένας ούτε δυο αλλά 45 (!) από τους 76 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ζητήσει να μιλήσουν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει!
Το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν είναι το καλύτερο και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές μιλούν για αλλαγή ηγεσίας. Το θέμα είναι αν θα θέσουν τους προβληματισμούς τους και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία αναμένεται να είναι μαραθώνια!
Από τους πρώτους στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είναι ανάμεσα στους βουλευτές που δεν έχουν ζητήσει να μιλήσουν. Συνολικά 45 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο αλλά είναι άγνωστο αν θα προλάβουν όλοι να μιλήσουν σήμερα. Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε, χαμογελαστός, λίγο μετά τις 14:00, με την Έλενα Ράπτη να φτάνει τελευταία και να μπαίνει στην αίθουσα σχεδόν 20 λεπτά μετά τον πρόεδρο του κόμματος. Από τους τελευταίους έφτασε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η συνεδρίαση άνοιξε  με την ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξαπέλυσε  σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για πράξεις και παραλείψεις, που όπως θα πει μπορούν να απειλήσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας,  προχώρησε  σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ θα παρουσιάσει και προτάσεις για την «επανίδρυση» του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στα σενάρια αντικατάστασής του και κάλεσε όποιον θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας, να το κάνει κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή», είπε και κάλεσε όποιον θέλει να θέσει θέμα αλλαγής στην ηγεσία του κόμματος, να το κάνει στην Κ.Ο. ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα πάει σε έκτακτο συνέδριο. Το σκέφτηκα, είπε αλλά «θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα μέγιστης εσωστρέφειας της παράταξης και θα εκμεταλλεύονταν την παραμικρή δήλωση στελέχους μας για να δείξουν την παράταξη σπαρασσόμενη τις κρίσιμες ώρες».
Αντίθετα, ανακοίνωσε εθνική συνδιάσκεψη, προκειμένου όπως είπε, «να υπάρξει ένας ευρύτερος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίησης της ιδεολογικής μας ταυτότητας».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη δημιουργία άτυπου 15μελούς οργάνου του προέδρου που θα συνέρχεται τακτικά και θα συμμετέχουν όσοι έχουν θεσμικό ρόλο στο κόμμα και στην ΚΟ.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μητσοτάκης, Βρούτσης, Γεωργιάδης, Πλακιωτάκης, Κακλαμάνης, Παπαμιμίκος , Σάκης Ιωαννίδης, Κώστας Καραγκούνης και 3 βουλευτές που θα εκλέξει απευθείας η ΚΟ σε επόμενη συνεδρίαση της.

Επίσης θα συμμετέχουν δύο μέλη της πολιτικής επιτροπής και δύο σύμβουλοι του Προέδρου που θα επιλεγούν από αυτόν.

Επίσης θα υπάρξει ανασυγκρότηση γραμματειών εκ βάρθρων όμως γραμματείς θα τοποθετηθούν βουλευτές, ενώ θα αναδιοργανωθεί πλήρως η επικοινωνία του κόμματος και θα υπάρξει στενή σύνδεση Ινστιτούτου Καραμανλή με ΚΟ και ιδεολογικά ανασυγκροτείται η βάση του κόμματος ώστε να έρθουν κοντά η μεσαία τάξη και οι αγρότες να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε ένα σύγχρονο κόμμα της κεντροδεξιάς από την δημοκρατική δεξιά έως τις παριφές της σοσιαλδημοκρατίας.

Αμέσως μετά το λόγο αναμένεται να πάρουν οι βουλευτές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τουλάχιστον δέκα στελέχη, πρώην υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι θα προχωρήσουν σε αυστηρή πολιτική κριτική και θα θέσουν θέμα έκτακτου Συνεδρίου, με ανοικτά όλα τα θέματα. Στην περίπτωση αυτή στην ηγετική ομάδα της Λεωφόρου Συγγρού έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να προταθεί η πραγματοποίηση Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Αν ωστόσο η συζήτηση εκτραχυνθεί, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να πέσει στο τραπέζι το θέμα διεξαγωγής έκτακτου Συνεδρίου, με βασική προϋπόθεση, όμως, να δεσμευτούν όλοι ότι μια τέτοια διαδικασία δεν θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αναζωπυρωθούν σενάρια αλλαγής ηγεσίας και έτσι η Ν.Δ. να περιέλθει σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να αποχωρήσει μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά, ενώ την ίδια στάση πιθανότατα θα κρατήσει και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη λογική του ότι είχε να πει, το έχει πει τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, ενώ προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η πορεία της χώρας.

Ανοικτά αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα τα θέματα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με άλλα κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργούς της παράταξης, όπως τους Νίκο Δένδια, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Κώστα Τζαβάρα, Ευάγγελο Αντώναρο και άλλους.

Η κυρία Μπακογιάννη σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στα ζητήματα της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ και της λειτουργίας των οργάνων του κόμματος, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις έπρεπε να περνούν μέσα από αυτά, ενώ ανάλογα με την πορεία της συζήτησης δεν αποκλείεται να θέσει και θέμα ηγεσίας.

Στο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της παράταξης, το οποίο θα πρέπει να βρει τον κεντροδεξιό προσανατολισμό του, θα αναφερθεί και ο Νίκος Δένδιας, δίνοντας έμφαση στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Ο κ. Δένδιας βρίσκεται επίσης σε ανοικτή γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή και με όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ενώ αναμένεται να δώσει έμφαση και στις διαδικασίες που περιλαμβάνουν ζήτημα εκλογής νέων οργάνων, ακόμα και στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Αυστηρή πολιτική κριτική, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ασκήσει και ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος θα ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου με όλα τα θέματα ανοικτά. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και άλλοι βουλευτές, όπως οι Γιώργος Βλάχος, Νικήτας Κακλαμάνης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Αλέκος Κοντός.

Θέμα ηγεσίας έχει δηλώσει ότι δεν θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει βγει ήδη ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, μη ψηφίζοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Το θέμα αυτό το θέτει ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος φαντάζομαι θα τοποθετηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρώτος, ώστε να τον ακούσουμε, θα κάνει κι αυτός υποθέτω την αυτοκριτική του και από κει και πέρα θα γίνει μια γόνιμη συζήτηση», δήλωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης στον αντίποδα φέρονται έτοιμοι να υπερασπιστούν τον κ. Σαμαρά και βασικά τους εαυτούς τους, καθώς η κριτική ως προς το ιδεολογικό κομμάτι φωτογραφίζει και εκείνους.

Εκείνο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η στάση που θα κρατήσουν οι νέοι βουλευτές και οι πρωτοεκλεγέντες βουλευτές του 2012, οι οποίοι έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη είχαν συνάντηση οι Κώστας Σκρέκας, Βασίλης Κικίλιας, Χρίστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Στύλιος και Φωτεινή Αραμπατζή, των οποίων κοινή πεποίθηση είναι ότι προέχει η πορεία της χώρας και τα εσωκομματικά έπονται. 










Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ποια είναι η υπουργός-ακτιβίστρια που αναστάτωσε την κυβέρνηση και έκανε “μάγκα” τον Σαμαρά

Όταν την περασμένη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου η νέα αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, παρότι δεν είχε ορκιστεί (σ.σ. κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη και σήμερα) ανέπτυσσε σε συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους το όραμά της για τη νέα μεταναστευτική πολιτική, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μία εβδομάδα αργότερα με τις ενέργειες της θα κατάφερνε να ρίξει την κυβέρνηση στο καναβάτσο “ανασταίνοντας” ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                        Λουτράκι 05/03/2015
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                        Αριθ. Πρωτ.  3531
 – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                              

                                                               Προς:    Τους Αθλητικούς Συλλόγους
                                                                                & Σωματεία Δήμου μας


ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ»
Η Δημοτική Αρχή  έχει θέσει ως ένα από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου μας  την αύξηση του Τουριστικού Προϊόντος, μέσα από την ενίσχυση του Αθλητικού Τουρισμού. Πιστεύουμε ότι η στοχευόμενη ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη στην Τοπική μας Κοινωνία.
Ο Δήμος μας ως γνωστό διαθέτει ήδη αξιόλογες αθλητικές Υποδομές, τις οποίες έχουμε πρόθεση να τις ενισχύσουμε σημαντικά την ερχόμενη 4ετία. Έχουμε προγραμματίσει παράλληλες δράσεις στον Τομέα Αθλητισμού, ώστε να επιτύχουμε  αύξηση της συμμετοχής σε ένα πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων. Στοχεύουμε στις συμπράξεις συνεργασίας, όχι μόνο σε Εθνικό Επίπεδο αλλά και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της τόσο σημαντικής για τον Τόπο μας ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού είναι απαραίτητη η χαρτογράφηση όλων των Αθλητικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα Διοικητικά όρια του Δήμου μας.  Καλούμε να μας αποστείλετε αναλυτική περιγραφή των πάσης φύσης δραστηριοτήτων σας, ώστε να καταρτίσουμε τον Αθλητικό Χάρτη του Δήμου μας.
Προσδοκώντας στην θετική ανταπόκριση, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα σχετικά αναλυτικά στοιχεία έως την 13η Μαρτίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@loutraki.gr
Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Σακελλαρίου
                                                                                                           Αντιδήμαρχος

ΒΟΜΒΑ: Διαλύεται το κόμμα του Παπανδρέου! Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ως πρόεδρος;

ÍÔÁÂÏÓ ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÏ ÖÏÑÏÕÌ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ Ã.

Όργιο φημών έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ότι το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), οδεύει προς τις τελευταίες του… στιγμές.
Η αποτυχία του κόμματος τις τελευταίες εκλογές να μπει στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε σε πολλές σκέψεις τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος φάνηκε να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος.
Ασφαλώς καμιά απόφαση δεν έχει ακόμη παρθεί. Όμως, πλέον, όλα είναι στο τραπέζι, παρά τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο αμέσως μετά τις εκλογές αλλά και μέχρι σήμερα, ότι το Κίνημα θα συνεχίσει τη λειτουργία του.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Παύλος Γερουλάνος, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Γ. Παπανδρέου και πρώην υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ως μέλος της ΚΕ του κόμματος.
Βέβαια, ακόμη και όταν ο Γ. Παπανδρέου ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ ο Π. Γερουλάνος, κράτησε αποστάσεις… ασφαλείας. Μάλιστα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε επικαλεστεί φόρτο εργασίας και δεν ενεπλάκη ενεργά στο εγχείρημα του Γ. Παπανδρέου

arouraios.gr

Διαψεύδει η Αθήνα τα περί παρασκηνιακών επαφών με τους δανειστές

  • 0


«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια άφιξη ούτε κάποιο σχέδιο για έλευση της τρόικα ή των τεχνικών κλιμακίων της στην Αθήνα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο δημοσιεύματος που κάνει λόγο για επαφές μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για να διαμορφωθεί η φόρμουλα της διαπραγμάτευσης.
Σε διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για εντατική παρασκηνιακή προετοιμασία του πρώτου γύρου επαφών με αντιπροσώπους των δανειστών, στην Αθήνα, προέβη η ελληνική κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια άφιξη ούτε κάποιο σχέδιο για έλευση της τρόικα ή των τεχνικών κλιμακίων της στην Αθήνα», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον σταθμό MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, οι ως τώρα συζητήσεις με τους εταίρους πιστωτές για τη φόρμουλα των διαπραγματεύσεων καταλήγουν σε ένα 9μελές σχήμα τεχνοκρατών από την πλευρά των δανειστών και σε μια αντίστοιχη 9μελή αντιπροσωπεία από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» προσέθεσε ο κ. Σακελλαρίδης.

arouraios.gr 

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 110 θέσεις στη ΔΕΗ (αναλυτικά)

Στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 110 θέσεων προσωπικού προχωρά η ΔΕΗ σύμφωνα με την 1Κ/2015 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που εστάλη για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Το προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Οριστικά εκτός υπηρεσίας αντιδήμαρχος, επειδή διέθετε πλαστό πτυχίο αγγλικών (φωτο)


schoinaraki-aggeliki1-620x330
 Η πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αγγελική Σχοιναράκη, η οποία είχε εμπλακεί σε υπόθεση ανάθεσης εργασιών από το δήμο σε εταιρεία που ήταν μέτοχος,  απολύθηκε την περασμένη Δευτέρα από τον δημόσιο οργανισμό στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία 12 χρόνια, επειδή θεωρήθηκε ότι είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό.Όπως γράφει το candianews.gr, η κ. Σχοιναράκη εργαζόταν στον ΟΚΑΝΑ από το 20ο3, από τότε δηλαδή που εξελέγη δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου με τον κ. Κουράκη, αλλά η ίδια ουδέποτε το ανέφερε στα βιογραφικά της, καθώς σημείωνε μόνο ότι ήταν αρχαιολόγος. Τώρα λοιπόν, με αφορμή την απόλυσή της, μάθαμε ότι ήταν εργαζόμενη στη γραμματεία του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από τον Ιούνιο του 2003, με άδεια από τη δουλειά της όμως για όσα χρόνια ήταν αντιδήμαρχος.
Η απόλυσή της έγινε με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, η οποία λήφθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2015 και υπογράφηκε στις 2 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, η κ. Σχοιναράκη είχε προσκομίσει πτυχίο αγγλικών το οποίο όμως θεωρήθηκε πλαστό!
Σχοιναράκη Αγγελική














aftodioikisi.gr

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας



           EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                     Λουτράκι 05 /03/15
                               ΔΗΜΟΣ                                                                Αρ.Πρωτ.3543
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                 

               ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

             ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Δ/νση:      Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι                                      Με Αποδεικτικό

Τηλ:         2744360112
Φαξ:         2744067978
E-mail:     info@loutraki.gr             
Π Ρ Ο Σ :        -Τoν κ. Δήμαρχο
                        -Τους κ.κ. Συμβούλους Δημοτικής
                                                                                                Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας
      

Θ Ε Μ Α  :  "Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση
Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας".


            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 9η   Μαρτίου   2015, ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ   και ώρα 18:30 για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.        Εισηγήσεις – προτάσεις για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου( 2015-2019).

2.        Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας, ψυχαγωγικών παιδειών ( χρωμοσφαίριση-ποδηλασία-αναρρίχηση κ.λ.π.), σε ιδιωτικό χώρο εντός των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης « ΣΠΟΡΤ ΚΑΜΠ Α.Ε.» , στην περιοχή Κατουνίστρα Λουτρακίου.




                                                                                                           H ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                               ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Κοινοποίηση:
-            Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου
                                                                                                        ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ