Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Άμεση αντίδραση και διαμαρτυρία από Καϊλή σε Σούλτς για την "Μακεδονία" της Μογκερίνι

Άμεση αντίδραση από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή για το ατόπημα από την ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, που αποκάλεσε «Μακεδονία» τη ΠΓΔΜ  (δείτε εδώ)
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε την Τετάρτη η ευρωβουλευτής με την «Ελιά»,κυρία Εύα Καϊλή.

Η κ. Καϊλή διμαρτυρήθηκε στον κ. Σούλτς για την ατυχή και και λαναθασμένη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αντί του επισήμως δεκτού από την ΕΕ για το κράτος των Σκοπίων ΠΓΔΜ, από την Υπατη Εκπρόσωπο για την Εωτερική Πολιτική κα. Φεντερίκα Μογκερίνι και ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να της ζητήσει να επανορθώσει.

Η κα. Καϊλή τόνισε στον κ. Σούλτς πως «όσοι καταγόμαστε από την Μακεδονία, δεν αποδεχτήκαμε ποτέ να διευκρινίζουμε από ποια καταγόμαστε... Οι χειρισμοί αυτοί παραβιάζουν κατάφορα την ιστορική αλήθεια και δεν γίνονται αποδεκτοί από τους Ελληνες».

Η κυρία Καϊλή συζήτησε με τον κ. Σουλτς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα. Οι εταίροι φαίνεται να ζητούν πλέον επιτακτικά από την Αθήνα να λέει την αλήθεια στους πολίτες για όλα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν με Σούλτς, Μοσκοβισί κ.α.

Ο κ. Σουλτς «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφία από τη συνάντησή του με την ελληνίδα ευρωβουλευτή.


Η Εύα Καϊλή έγραψε σχετικά στην προσωπική της σελίδα:

Σχετικά με την λανθασμένη καιατυχή χρήση του ονόματος "Μακεδονία", αντί για την επισήμως αποδεκτή απο την ΕΕ ονομασία του κράτους των Σκοπίων με το όνομα FYROM, από την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι σήμερα, την καλούμε άμεσα να επανορθώσει!
Όσοι καταγόμαστε από την Μακεδονία, δεν αποδεχτήκαμε να διευκρινίζουμε από ποιά..
Οι χειρισμοί αυτοί, παραβιάζουν κατάφορα την Ιστορική αλήθεια και δεν γίνονται αποδεκτοί από τους Έλληνες.