Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κλείνουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων για τα ρεβεγιόν – Όλη η απόφαση

  

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν.

Θα επιτρέπεται μόνον στους διαμένοντες η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Εντός των προσεχών ημερών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Αναδρομικά: Παράταση στις αιτήσεις για τις συντάξεις θανόντων – Δείτε τα δικαιολογητικά και τους αναλυτικούς πίνακες

 

Παράταση της υποβολής αιτήσεων από τους κληρονόμους – δικαιούχους αναδρομικών ποσών  για τα αναδρομικά στον e-EΦΚΑ έως τις 21/12/2020 ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στον e-ΕΦΚΑ 183.028 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους.

Ο ΕΦΚΑ καλεί τους κληρονόμους να υποβάλλουν τις αιτήσεις και στην περίπτωση που εκκρεμούν τα πιστοποιητικά δίνει το περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 προκειμένου να επισυναφθούν στην αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

Τα ποσά, σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα που δημοσιεύει το Eleftherostypos.gr φτάνουν ως και 11.254 ευρώ και τα δικαιούνται:

Τα «Αστέρια της Ευχής» στολίζουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις κεντρικές πλατείες Ξυλοκάστρου και Δερβενίου

 «Αστέρι της Ευχής» 

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και εν μέσω covid-19, το ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης, προγραμμάτισε την εκδήλωση «Αστέρι της Ευχής», σε συνεργασία με το Make- A- Wish Ελλάδος

Προμηθευτήκαμε Αστέρια της Ευχής, για να στολίσουμε τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις δύο κεντρικές πλατείες του Δήμου μας, Ξυλοκάστρου και Δερβενίου. Με αυτόν τον τρόπο,  δίνουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα τα φετινά Χριστούγεννα, υποστηρίζοντας 210 παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες και βρίσκονται σε αναμονή της εκπλήρωσης της ευχής στους.

Γιατί αυτό το Αστέρι δεν είναι απλά μια ευχή.

Στη Σπάρτη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας

 

www.ppel.gov.gr

Ουκ ολίγες συναντήσεις είχε στη Σπάρτη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο Περιφερειάρχης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, Σταύρο Αργειτάκο, με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης, Αναστασία Κανελλοπούλου, καθώς και με τον πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, Δημοσθένη Τσαπάρα.

Ο κ. Νίκας, είχε επαφές και με αυτοδιοικητικούς της Π.Ε. Λακωνίας.

Εξετάστηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το Νομό.

Δόθηκαν 400 τεστ ταχείας ανίχνευσης του SARS COV -2 στο Nοσοκομείο Μολάων

  

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, προχώρησε στην παράδοση 400 τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test), του ιού SARS COV-2, προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, Κωνσταντίνο Κορωνιό.

Τα εν λόγω τεστ, διατίθενται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε νοσηλευτικές δομές, προκειμένου να εξετάζονται προληπτικά οι εργάτες γης, που απασχολούνται στις αγροτικές εργασίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης, δέχθηκε τις ευχαριστίες του διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, ενώ ξεναγήθηκε στην Νοσηλευτική Μονάδα.

Κορονοϊός: Σκληραίνουν τα μέτρα στην δυτική Αττική που «βράζει»

 κορονοϊός δυτική Αττική lockdown 

Από αυστηρότερα μέτρα μέχρι και… lockdown Μαρτίου για περιοχές στην δυτική Αττική. Ο Κικίλιας το προανήγγειλε, οι ειδικοί το συζητούν και η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει. Οι εξελίξεις όσο ο κορονοϊός “επελαύνει”. Ποιες περιοχές της επαρχίας είναι στα “κόκκινα” και “φλερτάρουν” με καθολικό “λουκέτο”.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 17/12/2020

 https://yt3.ggpht.com/a/AATXAJy9vRNUa2tz3b7XtcZh10MiH7myvGyqpFZ2xRVzdg=s900-c-k-c0x00ffffff-no-rj

 ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 17 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν.4555/2018 με θέματα: 

Λήψη απόφασης γι την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για τη αντιμετώπιση κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών στο Δήμο Ξυλοκάστρου  Ευρωστίνης (πρόσληψη σχολικών καθαριστών /καθαριστριών) και εισήγηση για τροποποίηση προϋπολογισμού. 

Το κατεπείγον συνίσταται ότι υφίσταται  άμεση ανάγκη  για πρόσληψη εποχικού προσωπικού λόγω αυξημένων αναγκών στην υπηρεσια  καθαριότητας.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ


Κορωνοϊός: «Φλέγεται» το κέντρο της Αθήνας

 Κορωνοϊός: «Φλέγεται» το κέντρο της Αθήνας - Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα 

Αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική αλλά και στον Δήμο της Αθήνας περιελάμβανε η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτή το κέντρο της Αθήνας «βράζει», καθώς σε αυτό τον τομέα της πρωτεύουσας εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα ενώ στο «κόκκινο» είναι και η Δυτική Αττική. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα στον Δήμο Αθηναίων κατανέμονται ως εξής: 

Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών έχει 42 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 22,86)

Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει 53 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 29,86)

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει 58 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 44)

Ο Νότιος Τομέας Αθηνών έχει 13 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 12,86).

COVID-19 Ελλάδα: Ο χάρτης με τη γεωγραφική κατανομή των θανάτων

 COVID-19 

 Περάσαμε τους 10 μήνες επιρροής της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην χώρα μας. Όλο αυτόν τον καιρό η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων βαραίνει τις ψυχές μας πολύ περισσότερο απ' όσο τα νούμερα με όσους ξεπερνούν την COVID-19. Άλλωστε, τίποτα δεν μπαίνει στον "ζυγό" απέναντι από τον θάνατο.

Τη γεωγραφική κατανομή των επιβεβαιωμένων θανάτων στη χώρα μας καταγράφει εφαρμογή του iMEdD Lab, με τη βόρεια Ελλάδα να θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς

Περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από την COVID-19, εκ των οποίων οι 3.061 απεβίωσαν από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου.

Τα κρουσματα κορονοιου στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα .. Ξεπέρασαν τα 3900 - 38 θάνατοι.

 

  

Δεκατρία (13) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτός από τις Π.Ε.  Αργολίδας  και Μεσσηνίας όπου δεν αναφέρθηκαν νέα κρούσματα . Επίσης άλλα 28 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 16/12 κατεγράφησαν, συνολικά 41 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.926 ( 2.086 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τετάρτη 16/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (25 ),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (6), Ηλείας (3), Αργολίδα (-) , Αρκαδία (4) και Λακωνία (3) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 38 θάνατοι ( 18 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.411 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          642   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           562   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                429    (8)

Π.Ε. Αργολίδας          405    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            311    (0)

Π.Ε. Λακωνίας           166   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 16/12: 552 διασωληνωμένοι, 85 νεκροί και 1190 νέα κρούσματα - Ο χάρτης της διασποράς

  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνουμε 1190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η διασπορά των νέων κρουσμάτων:

Super League 1: Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ έχασε το διπλό μέσα από τα χέρια του , 1- 1 με την ΑΕΚ

  

Μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει στο πρωτάθλημα έχασε ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 57' με γκολ του Βρουσάι, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 80' από τον Σιμόες. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στους έξι βαθμούς, αλλά ο Ολυμπιακός πήγε στο +3 από τον Άρη και στο +5 από τον ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" γι' ακόμα μία φορά στο ΟΑΚΑ αν και κρατούσαν τη νίκη στα χέρια

Ασφαλτοστρώσεις επαρχιακών οδών από Ξυλόκαστρο προς Τρίκαλα -Καρυά και Ζεμενό / Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτοψία διενήργησε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΖΕΜΕΝΟ»προϋπολογισμού 2.200.000€.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας και τον εκπρόσωπο της εργολαβικής εταιρείας κ. Μ. Μήλιο όπου σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι ασφαλτοστρώσεις μετά τη Ρίζα Κορινθίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφιέρωμα στη συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, στο 9ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!»

Ευρύτατο αφιέρωμα στη συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2021, αλλά και τον φάκελο Ιδεόπολις με θέμα «Η  ελληνική οικονομία μετά την πανδημία» περιέχει το νέο 9ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων. Για το θέμα αυτό αρθρογραφούν δέκα πρώην υπουργοί Οικονομικών, οι Γιώργος Αλογοσκούφης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μανόλης Δρεττάκης, Στέφανος Μάνος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Τσοβόλας και Γκίκας Χαρδούβελης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του περιοδικού κάνοντας εδώ κλικ.

Στα περιεχόμενα του νέου τεύχους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ για τα ακόλουθα θέματα:

Το πρωτοποριακό Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης που θα φιλοξενήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το ανακαινισμένο κτήριο του Καπνεργοστασίου της οδού Λένορμαν.

Το πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, όπου στεγάζονται το Τυπογραφείο και τμήμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ανοίγει τις πύλες του στη σύγχρονη τέχνη, με τη συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων και του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ.

Κρατικός προϋπολογισμός:

Τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Τι προβλέπει για τις επιχειρήσεις, ποιες ήταν οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής σε ό,τι αφορά την Τουρκία και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες των υπουργών για το 2021.

Ρεπορτάζ για τις προβλέψεις της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος, που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, ο Διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γ. Στουρνάρας.

Ρεπορτάζ για την Έκθεση Πισσαρίδη και τις θέσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης όπως διατυπώθηκαν σε σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Τι προβλέπει το πολεοδομικό και χωροταξικό νομοσχέδιο. Τι υποστήριξε η κυβέρνηση, τι είπαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων.

Ρεπορτάζ για την αναβάθμιση του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Στο 9ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής μπορείτε να διαβάσετε επίσης:

Τι είπε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την εκστρατεία εμβολιασμού, τι προβλέπει η τροπολογία για τη διατίμηση των τεστ και των συνοδών υπηρεσιών και τι είπαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον αλγόριθμο ελέγχου των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ρεπορτάζ για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα.

Την κόντρα για την απολιγνιτοποίηση, την αντιπαράθεση για το μέλλον των ΕΛΤΑ και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του οργανισμού.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε σειρά θεμάτων για την κοινοβουλευτική διπλωματία αλλά και για την πολιτιστική εξωστρέφεια της Βουλής, όπως:

Την απονομή του βραβείου «Ανθρώπινες αξίες» από τη Βουλή των Ελλήνων στην ταινία «Οι μικροί λύκοι» στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για το επόμενο δεκαπενθήμερο. 

 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Διαδικτυακή συζήτηση με τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς συλλόγους του Ν. Κορινθίας, Πέμπτη 17.12, ώρα 20:30

 

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κορινθίας διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς συλλόγους του Ν. Κορινθίας, την Πέμπτη 17.12.2020  και ώρα 20:30.
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Νίκος Σκορίνης, Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, αναπληρ. υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας και Γιάννης Σαρακιώτης, μέλος Τομέα Οικονομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας και Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής Ν. Κορινθίας,Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
Για όσες και όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας στο Facebook.

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΙΟΛΗ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ