Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφιέρωμα στη συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, στο 9ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!»

Ευρύτατο αφιέρωμα στη συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2021, αλλά και τον φάκελο Ιδεόπολις με θέμα «Η  ελληνική οικονομία μετά την πανδημία» περιέχει το νέο 9ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων. Για το θέμα αυτό αρθρογραφούν δέκα πρώην υπουργοί Οικονομικών, οι Γιώργος Αλογοσκούφης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μανόλης Δρεττάκης, Στέφανος Μάνος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Τσοβόλας και Γκίκας Χαρδούβελης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του περιοδικού κάνοντας εδώ κλικ.

Στα περιεχόμενα του νέου τεύχους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ για τα ακόλουθα θέματα:

Το πρωτοποριακό Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης που θα φιλοξενήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το ανακαινισμένο κτήριο του Καπνεργοστασίου της οδού Λένορμαν.

Το πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, όπου στεγάζονται το Τυπογραφείο και τμήμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ανοίγει τις πύλες του στη σύγχρονη τέχνη, με τη συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων και του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ.

Κρατικός προϋπολογισμός:

Τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Τι προβλέπει για τις επιχειρήσεις, ποιες ήταν οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής σε ό,τι αφορά την Τουρκία και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες των υπουργών για το 2021.

Ρεπορτάζ για τις προβλέψεις της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος, που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, ο Διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γ. Στουρνάρας.

Ρεπορτάζ για την Έκθεση Πισσαρίδη και τις θέσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης όπως διατυπώθηκαν σε σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Τι προβλέπει το πολεοδομικό και χωροταξικό νομοσχέδιο. Τι υποστήριξε η κυβέρνηση, τι είπαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων.

Ρεπορτάζ για την αναβάθμιση του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Στο 9ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής μπορείτε να διαβάσετε επίσης:

Τι είπε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την εκστρατεία εμβολιασμού, τι προβλέπει η τροπολογία για τη διατίμηση των τεστ και των συνοδών υπηρεσιών και τι είπαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον αλγόριθμο ελέγχου των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ρεπορτάζ για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα.

Την κόντρα για την απολιγνιτοποίηση, την αντιπαράθεση για το μέλλον των ΕΛΤΑ και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του οργανισμού.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε σειρά θεμάτων για την κοινοβουλευτική διπλωματία αλλά και για την πολιτιστική εξωστρέφεια της Βουλής, όπως:

Την απονομή του βραβείου «Ανθρώπινες αξίες» από τη Βουλή των Ελλήνων στην ταινία «Οι μικροί λύκοι» στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για το επόμενο δεκαπενθήμερο.