Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Σκληραίνουν τα μέτρα στην δυτική Αττική που «βράζει»

 κορονοϊός δυτική Αττική lockdown 

Από αυστηρότερα μέτρα μέχρι και… lockdown Μαρτίου για περιοχές στην δυτική Αττική. Ο Κικίλιας το προανήγγειλε, οι ειδικοί το συζητούν και η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει. Οι εξελίξεις όσο ο κορονοϊός “επελαύνει”. Ποιες περιοχές της επαρχίας είναι στα “κόκκινα” και “φλερτάρουν” με καθολικό “λουκέτο”.

Βρισκόμαστε πια… εννιά και σήμερα από τα φετινά Χριστούγεννα, όμως ο κορονοϊός έχει “φροντίσει” τίποτα να μη θυμίζει εορταστική περίοδο.

Η επιδημιολογική εικόνα είναι άκρως ανησυχητική, καθώς το -πλέον των πέντε εβδομάδων πια- lockdown δεν έχει επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η ελπίδα πριν λίγο καιρό ήταν να… χαλαρώσουν τα μέτρα όσο θα πλησιάζουμε προς τις γιορτές και όχι μόνο αυτό δεν συμβαίνει, αλλά είναι ορατό πια το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά!

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και στο επίκεντρο βρίσκεται η δυτική Αττική η οποία είναι… στο κόκκινο.

Το είπε νωρίτερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο Βασίλης Κικίλιας, βάζοντας μάλιστα στο ίδιο κάδρο και πολλές περιοχές της επαρχίας, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και νέων, αυστηρότερων μέτρων!

Μέχρι και… lockdown τύπου Μαρτίου έχει πέσει στο τραπέζι για την δυτική Αττική

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ειδικά για την δυτική Αττική, οι ειδικοί συζητούν τρεις προτάσεις:

Πρώτον, την αυστηροποίηση της επιτήρησης.

Δεύτερον, τα αυξημένα τεστ.

Και τρίτον, τον περιορισμό του μέτρου του click away για το εμπόριο.

Υπάρχουν βέβαια και οι πληροφορίες, όπως αυτές που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, που λένε πως οι ειδικοί ζητούν αυστηρό lockdown, τύπου… Μαρτίου δηλαδή, σε συγκεκριμένες περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος.

Μιλάμε για ολικό απαγορευτικό, με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό, αλλά και πολύ αυστηρούς ελέγχους συνεχώς, ειδικά τη νύχτα.

Τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Όπως και να ‘χει, οι ειδικοί θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, ενώ απηύθυνε έκκληση ειδικά σε πολίτες των επιβαρυμένων περιοχών που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και να σκεφτούν τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Επιπρόσθετα, σε έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Αττική, τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του… θα σφραγιστούν οι περιοχές ακόμα και σπίτι – σπίτι», στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα…