Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τα πρωταπριλιάτικα

Τηρώντας το έθιμο της πρωταπριλιάς όπου σοφιζόμαστε διάφορα ψέματα , κατασκευάσαμε και σας μεταδώσαμε ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ μας είδηση για  "Ξαφνικές αλλαγές με τον «Καλλικράτη» στην Κορινθία" και με σχετική φωτογραφία τον χάρτη της Κορινθίας.

Πυροβολισμοί έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολης - Νεκρός ο ένας δράστης | Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Πυροβολισμοί έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολης 
Βίας συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη, καθώς πριν από λίγο η Τουρκική αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον δύο ένοπλων έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης.

Το πρακτορείο Dogan News μετέδωσε ότι ο ένας από τους ενόπλους είναι νεκρός ενώ ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν και δύο άντρες της αστυνομίας, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το περιστατικό αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η τελευταία επίθεση έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά από το αιματηρό περιστατικό στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα ο εισαγγελέας Μεμέτ Σελίμ Κιράζ –ο άνθρωπος που διαχειριζόταν την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.


e-typos.com

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group | «Δεν διαφαίνεται συμφωνία» λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group | «Δεν διαφαίνεται συμφωνία» λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι
Ξεκίνησε πριν από λίγο η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εξεταστούν η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ, συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η λίστα Βαρουφάκη δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους πιστωτές της χώρας και χτες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν από το τέλος Απριλίου.

Το ίδιο δήλωσε σήμερα το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης Μάρτιν Γιάγκερ, που τόνισε ότι δεν περιμένει πολλά από τη σημερινή συζήτηση.

«Το καλύτερο σενάριο που μπορούμε να περιμένουμε είναι να υπάρξει κάποια ενδιάμεση επανεξέταση αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Γιάγκερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Financial Times Πίτερ Σπίγκελ έγραψε στο Twitter ότι έχει συζητήσει με διάφορους αξιωματούχους, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν θα υπάρξει Eurogroup νωρίτερα από αυτό που είναι ήδη προγραμματισμένο για τις 24 Απριλίου στην Ρίγα.


e-typos.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ




Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τους διορισμούς Κατρούγκαλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Κατρούγκαλος, αφού διόρισε τους συνεργάτες του γραφείου του, προχώρησε και στο διορισμό της συμβίας του υπουργού Δικαιοσύνης ως πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).
Πρώτη φορά στην ιστορία δύο ζευγάρια υπουργών βρίσκονται στην κυβέρνηση. Τόσο το ζεύγος Δρίτσα, όσο και το ζεύγος Παρασκευόπουλου.
Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του κ. Κατρούγκαλου και αυτό είναι το νέο ήθος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ TOY ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ TΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/07/Notis-Mitarakis.jpgΣύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο καταγράφεται μια δραματική και ταυτόχρονα επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια, αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.  
Μόνο στη Λέσβο το μήνα Φεβρουάριο, καταγράφηκαν 1.041 άτομα, όταν τον περσινό Φεβρουάριο 2014 είχαν καταγραφεί 250 άτομα. Αντίστοιχα το Μάρτιο 2014 κατεγράφησαν 650 άτομα και φέτος μέχρι τις 30 Μαρτίου έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 3000!!! Τα στελέχη του Λ.Σ. εκτιμούν μάλιστα ότι με τα σημερινά δεδομένα το 2015 θα φτάσουν στη χώρα μας περίπου μισό εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες, γεγονός που θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις αρχικά στα νησιά του Αιγαίου και αργότερα σε ολόκληρη τη χώρα.
Είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα:
Πρώτο, για την ενίσχυση με προσωπικό και μέσα όλων των μονάδων που φέρουν το βάρος για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Δεύτερο, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να αποσαφηνίσει πλήρως την μεταναστευτική της πολιτική προκειμένου να μην εμφανίζει την Ελλάδα ως έναν ιδανικό προορισμό
Τρίτο, να ζητήσει άμεσα την έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή της ΕΕ για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Πρέπει να καταστεί σαφές στους εταίρους μας ότι η χώρα μας επωμίζεται ένα δυσβάστακτο βάρος σε σχέση με τον πληθυσμό της από τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.
Υπενθυμίζω ότι πριν από έναν χρόνο, μετά τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Χέρμαν βαν Ρομπάι τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Γιατί τώρα που το πρόβλημα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σιωπά; Είναι αυτονόητο ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και  διοχέτευσης των μεταναστών στη υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτές οι απειλές το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μας με τους συμμάχους μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, σχετικά με τα έκτροπα στο Πανεπιστήμιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/12/fortsakis.jpgΗ Κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο. Να παραδώσει το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας σε μια βίαιη μειοψηφία εξωπανεπιστημιακών και να κλείσει απέξω, εδώ και τρεις μέρες, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς υπαλλήλους.
Σήμερα το πρωί, οι καθηγητές που διαμαρτύρονταν στα Προπύλαια απωθήθηκαν βίαια απροστάτευτοι από τους κουκουλοφόρους που συγκεντρώθηκαν την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο.
Η Κυβέρνηση με τη στάση της κατ' ουσίαν στηρίζει τους καταληψίες. Εμποδίζει την αστυνομία να πράξει το καθήκον της, παρά την εισαγγελική παραγγελία για τη λήψη μέτρων κατά του αυτοφώρου αδικήματος.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι οι δύο κυρίως κυβερνητικοί υπεύθυνοι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Υπουργός Παιδείας, είναι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και βαρύνονται με διπλή ευθύνη.
Οφείλουν να ενεργήσουν αμέσως.

Η Δημοκρατία έχει τα όρια της, αλλά και η υπομονή των Ελλήνων -Η μόνη σωτηρία, εθνική κάθαρση με τιμωρία όλων των ενόχων-

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης 

Εμφάνιση DSC00008.JPGΗ αγωνία του Ελληνικού Λαού έχει φθάσει εις το αποκορύφωμα. Ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Τίποτε το οποίο συμβαίνει εις την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι τυχαίο. Ούτε αυτό το μαρτύριο εις βάρος του Λαού μας. Ο οποίος εδώ και 6 χρόνια βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση απίστευτης ένδειας, ταπείνωσης και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή.


final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη διαστρεβλωτική της πραγματικότητας «ενημέρωση», από τα γνωστά «έγκυρα» ΜΜΕ, διευκρινίζονται τα εξής προς πάσα κατεύθυνση:
Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις.
Τα πραγματικά περιστατικά:
Περί ώρα 13.15 εισήλθαν στον Προαύλιο χώρο της Βουλής περί τους 15 πολίτες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους και με ειρηνικό τρόπο εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους για τις φυλακές Τύπου Γ΄ και τη συμπαράστασή τους σε κρατουμένους οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία πείνας. Οι πολίτες έριξαν μικρών διαστάσεων φυλλάδια που συνοψίζουν τη διαμαρτυρία τους και κράτησαν για λίγη ώρα πανώ στην είσοδο της Βουλής, το οποίο ανέγραφε «Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων τους».
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις καταγραφές, ουδέν ανησυχητικό ανέκυψε και η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Οι πολίτες δεν επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, ούτε και θα είχαν τέτοια δυνατότητα, αφού ελήφθησαν προληπτικά από τη Φρουρά της Βουλής όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του κτηρίου και των ευρισκομένων εντός του. Οι πολίτες εξήλθαν οικειοθελώς του προαυλίου χώρου, αμέσως μετά τη διαμαρτυρία τους, υπό την επίβλεψη της Φρουράς της Βουλής.
Κάθε προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αισθήματος ανασφάλειας αφενός ενεργεί ως προβοκάτσια και αφετέρου δυναμιτίζει καταστάσεις σε μία περίοδο κατά την οποία επίκειται η συζήτηση στη Βουλή της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και διακυβεύεται η ζωή κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.
Προς τους ανησυχούντες: Τα μέτρα ασφαλείας της Βουλής είναι επαρκή για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Η Φρουρά της Βουλής έχει την εμπειρία να αξιολογεί γεγονότα και προθέσεις και αναλόγως να κινείται, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμη και εκείνων που μπορεί να διαμαρτύρονται εναντίον του Κοινοβουλίου, όπως έχουν δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Φρουρά διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαμαρτυρίας και, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ένταση, προέβη στο πρώτο μέτρο προστασίας του Κοινοβουλίου, κλείνοντας για καθαρά προληπτικούς λόγους όλες τις εισόδους του κεντρικού κτηρίου και επιβλέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών.

Η Ελλάδα στον αστερισμό της…κατάληψης | Ένταση στα Προπύλαια, αντιεξουσιαστές στο προαύλιο της Βουλής


 «Ντόμινο» καταλήψεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα, με ομάδες αντιεξουσιαστών να έχουν εισβάλει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, δήμους ή ακόμα και πολιτικά γραφεία και να δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των φυλακισμένων απεργών πείνας.
Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι στο προαύλιο της Βουλής, όταν εισέβαλαν στο χώρο άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Οι αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα, πέταξαν φέιγ βολάν και λίγο αργότερα αποχώρησαν –όχι, όμως, πριν η αστυνομία προχωρήσει σε 20 προσαγωγές.
Επεισοδιακή αποδείχτηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατάληψη Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα της. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, εκδιώχθηκαν από τους καταληψίες και υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν προς την πλατεία Κοραή. Μάλιστα, τα περίπου 100 μέλη του ΔΕΠ τόνισαν ότι οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα και ύβρεις εναντίον τους.
Εκτός από την κατάληψη του ιστορικού κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών που διαμαρτύρονται για τις φυλακές ύψιστης ασφαλείας (τύπου Γ’), ομάδα νεαρών έχει εισβάλει από το πρωί στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Υπό κατάληψη τελεί και το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί σήκωσαν πανό, με τα αιτήματά τους, στον 5ο όροφο του κτιρίου και διαμήνυσαν ότι η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα που έχει κάνει κατάληψη στο ΕΚΠΑ.
Νωρίς το πρωί, και πιο συγκεκριμένα στις 7:00, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Τα αιτήματα, όπως σε όλες τις περιπτώσεις καταλήψεων, είναι κοινά. Οι ομάδα των νεαρών από τη Νέα Σμύρνη ζητά την απελευθέρωση των συντρόφων τους που βρίσκονται σε απεργία πείνας (Νίκος Μαζιώτης, Κ.  Γουρνάς, Δ. Κουφοντίνας, Α. Σταμπούλος, Τ. Θεοφίλου, Φ. Χαρίσης κ.α.), την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικού υλικού.    
Στην Πάτρα, ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο κέντρο της πόλης και ανάρτησε πανό με τα ίδια αιτήματα. Μια δεύτερη ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής στην οδό Κορίνθου, φωνάζοντας συνθήματα.
Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί και το δημαρχείο της Ξάνθης από ομάδα 50 νεαρών, οι οποίοι δηλώνουν αλληλέγγυοι με τον αγώνα των ίδιων απεργών πείνας.  Από το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης έχει στηθεί μικροφωνική ενώ οι καταληψίες μοιράζουν κείμενα του Δικτύου Άγνωστων Κρατουμένων και του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων Αγωνιστών.

Την παραίτηση του Γ. Πανούση ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Δριβελέγκας - Αφορμή η εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής

Την παραίτηση του Γ. Πανούση ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Δριβελέγκας
 Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε πριν λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας.
«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν.

Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Δριβελέγκας.


e-typos.com

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Σγουρίδης αύριο επισκέφτεται την Π. Ε Κορινθίας

http://www.agro24.gr/sites/default/files/field/image/sgouridis_panagiotis.jpg

Αύριο 2-4-2015 και ώρα 13:00 μ.μ. ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος  Παναγιώτης Σγουρίδης θα επισκεφτεί τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Σχόλιο Νίκου Ανδρουλάκη,Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & Ευρωβουλευτή, στα social media σχετικά με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια

ΥΠΕΣΔΑ: Τέσσερις λύσεις για τους «κόκκινους» δήμους – Ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος και γιατί ανησυχεί για το μέλλον

Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» δήμων που ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης τους ανέβασε στους 30 επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να βρει το ΥΠΕΣΔΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δήμοι των οποίων δεν έχουν εγκριθεί από τις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ανέρχονται σε οκτώ (σ.σ. από 10 που ήταν) ανάμεσα στους οποίους οι δήμοι Γόρτυνας και Φαιστού. Οι εκτιμήσεις του ΥΠΕΣΔΑ αναφέρουν ότι τελικώς ακόμη και μετά την δίμηνη παράταση η οποία θα δοθεί θα εξακολουθήσουν να μην έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σχεδόν οι μισοί από αυτούς. Ωστόσο, η ανησυχία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ είναι ότι το επόμενο διάστημα πολλοί από τους 20 με 22 δήμους των οποίων οι προϋπολογισμοί έχουν μεν εγκριθεί αλλά τα οικονομικά τους στοιχεία δείχνουν πρόβλημα, σε κάποια από τις επόμενες αναθεωρήσεις τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους με αποτέλεσμα να πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης.
Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου οι συγκεκριμένοι δήμοι να μην κινδυνέψουν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής μέτρα:
  • Παροχή τεχνογνωσίας για καλύτερο management στους συγκεκριμένους δήμους με στόχο την αύξηση των εσόδων και την μείωση των εξόδων
  • Πίεση στους αιρετούς να εισπράξουν ανείσπρακτες οφειλές από τους δημότες τους με βάση και την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων στην οποία εντάχθηκαν και οι ΟΤΑ
  • Ρύθμιση των δανείων τους προκειμένου να μειωθεί το ύψος των δόσεων που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό
  • Έκτακτη χρηματοδότηση
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ αναγνωρίζει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις των «κόκκινων» δήμων το πρόβλημα οφείλεται στην μεγάλη μείωση των ΚΑΠ που φτάνει και το 65% και στην αδυναμία εξεύρεσης εσόδων από τους δήμους λόγω της αντίστοιχης αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα επιχειρηθεί να βρεθεί λύση. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός Νίκος Βούτσης έχει δεσμευτεί ότι όταν θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και η κυβέρνηση θα γνωρίζει τα δεδομένα, θα εξεταστεί η αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) προς τους ΟΤΑ η οποία θα λύσει τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των «κόκκινων» δήμων.

Υποκριτές και επικίνδυνοι


tsipras-lafazanisΗ πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από υποκρισία και επικινδυνότητα.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια... που στηρίχτηκε στο «ΟΧΙ» σε όλα, αποτελεί το μνημείο της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Κυρίως για τα μεσαία και ασθενή κοινωνικά στρώματα που εξαπατήθηκαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα εκείνα τα «ΟΧΙ» που τον έφεραν στην εξουσία.

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ( video)


 http://images.forwallpaper.com/files/images/4/4cdd/4cddea43/210688/easter-eggs-basket-snow-krashanki.jpg
 Φαίνεται ότι ο χειμώνας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα. Μπορεί ο Απρίλιος να μπήκε με ανοιξιάτικη διάθεση, ωστόσο στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και το Πάσχα θα θυμίζει Χριστούγεννα, με χιόνια και πολύ κρύο.
 Αναλυτική πρόγνωση: 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για την εισβολή αναρχικών στο προαύλιο της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής.
Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη.
Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή.
Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;