Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το ματς της χρονιάς! Από 0-3 τελικά 3-3 o Aπόλλων με τον ΠΑΟΚ. - Ισόπαλος 1 -1 ο ΠΑΣ με τον Πανθρακικό

Από 0-3 τελικά 3-3 στο Απόλλων-ΠΑΟΚ και ισπαλία για ΠΑΣ-Πανθρακικό
Απίστευτο ματς έγινε στην Ριζούπολη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Απόλλων επέστρεψε στο ματς και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με τελικό σκορ το 3-3. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην βόλεψε καμία ομάδα, όμως ο αγώνας στην Ριζούπολη ήταν εξαιρετικός. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει τη νίκη, προηγήθηκε με 3-0 όμως ο Απόλλων ισοφάρισε και μάλιστα έχασε απίστευτη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο.
 Μόνος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας βρέθηκε ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" προηγήθηκε 3-0 με τους Λούκας (16΄πεν., 27΄), Κατσικά (37΄), όμως η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κατάφερε να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό με σκόρερ τους Πετρόπουλο (40΄πεν., 86΄) και Δεληζήση (45΄).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Αργυρόπουλος (29΄ Φαρινόλα), Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Παντελιάδης (52΄ Τσοκάνης), Κόρμπος, Αρμπρόουζ (57΄ Κανακούδης), Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος, Ινσαουράλντε, Κατσικάς, Νάτχο (89΄ Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Μάρτενς (62΄ Μαντούρο), Λούκας, Στοχ (73΄ Γεωργιάδης), Χούσεν

Παράλληλα ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους «Ζωσιμάδες», σε ένα ματς που διακόπηκε στο 34΄ προσωρινά τον αγώνα για 5 λεπτά λόγω χαλαζόπτωσης οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ιγκόρ (26΄), ενώ για τον ΠΑΣ ισοφάρισε ο Τζημόπουλος (38΄).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Στρούνα (56΄ Τσάβες), Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Βίλα, Ακόστα (84΄ Γιάκος), Ιλιτς.
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μπεν Σαμπάτ, Εμπόου, Χρήστου, Ρομέου (90+5΄ Ζδράβος-Ρίζος), Μολίνα (74΄ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Μακρυδημήτρης, Τριανταφύλλου, Ιγκόρ (90+2΄ Σαρακατσάνος).

Η βαθμολογία 
( Σε 31 αγώνες}

1. Ολυμπιακός
86-17
80
2. ΠΑΟΚ
62-33
63
3. Ατρόμητος
51-22
62
4. Παναθηναϊκός
53-24
62
5. Αστέρας Τρίπολης
44-29
57
6. ΟΦΗ
26-34
41
7. Πανθρακικός
36-44
41
8. Παναιτωλικός
31-32
38
9. Εργοτέλης
35-39
38
10. ΠΑΣ Γιάννενα
32-42
37
11. Καλλονή
28-57
36
12. Λεβαδειακός
36-55
36
13. Ξάνθη
37-47
35
14. Πανιώνιος
29-40
35
15. Πλατανιάς
35-46
31
16. Βέροια
28-50
31
17. Απόλλων
39-51
30
18. Αρης
24-50
20

ΘΕΑΤΡΟ: BLASTED – ΕΡΕΙΠΙΑ

img2

της Σάρα Κέιν
μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου
Η Κέιτ σκέφτεται. Κατόπιν σηκώνεται και ψάχνει ολόγυρα, με το μωρό στην αγκαλιά. Βλέπει το περίστροφο στο χέρι του Στρατιώτη και το κοιτάζει έντονα αρκετή ώρα.
ΙΑΝ: Το βρήκες;
ΚΕΪΤ: Όχι.
Παίρνει το περίστροφο από τον Στρατιώτη και το περιεργάζεται. Το ανοίγει και κοιτάζει απλανώς τις σφαίρες. Τις αφαιρεί και κλείνει το όπλο.
ΙΑΝ: Αυτό είναι;
ΚΕΪΤ: Ναι.
ΙΑΝ: Μου το δίνεις;
ΚΕΪΤ: Δεν νομίζω.
ΙΑΝ: Κέιτι.

diastixo.gr

Απόσπασμα από το Blasted – Ερείπια της Sarah Kane, που παίζεται στο θέατρο Πορεία από την Πέμπτη 27/03, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με τους Ακύλλα Καραζήση, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλη Αφολάνιο.
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας. Τηλ.: 2108210991, 2108210082, http://www.poreiatheatre.com/gr/theatro/
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή, ώρα 21.00

Κουμουτσάκος: Η αλλαγή δεν θα έρθει με εμμονές (video)

Giorgos-Koumoutsakos

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος παρουσίασε σήμερα 27 Μαρτίου 2014, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην λεωφόρο Πειραιώς, το όνομα, το σήμα και τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις του συνδυασμού του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της  18ης Μαΐου 2014.

Ο κ. Κουμουτσάκος κορυφώνοντας την ανακοίνωση της διακήρυξής του, τόνισε ότι:

Video

 
“Στην Ευρώπη των Περιφερειών, η Αττική μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα. Δυναμική, παραγωγική, αισιόδοξη. Με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια, αξιοπρέπεια.

Η Αττική έχει ανάγκη νέο πρόσωπο, νέες ιδέες,νέα ταχύτητα. Δεν χρειάζεται απλούς διανομείς κονδυλίων, χωρίς στρατηγική αλλά συχνά με “πελατειακή” λογική.
Δεν αλλάζει με ιδεολογικές εμμονές. Δεν ωφελείται από λαϊκίστικες απλουστεύσεις.
Και βέβαια προσβάλλεται από τις κραυγές του μίσους.

Η Αττική είναι έμπνευση και όραμα.  Η αναγέννησή της απαιτεί μόχθο και πάθος.

Σεισμός 4,3R στα Δωδεκάνησα

seismos2Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Το επίκεντρο του σεισμού είναι 64 χλμ Ανατολικά της Καρπάθου και 123 χλμ Νότια της Ρόδου.

(Και) Η Gazprom εισβάλει στην Κριμαία!

Dmitry-Medvedev
Ήταν περίπου αναμενόμενο, ότι μετά τη στρατιωτική κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία, το καθεστώς της Μόσχας θα περνούσε στο επόμενο επίπεδο: Δηλαδή, στην οικονομική “εισβολή”, με πολιορκητικό κριό τη Gazpom.
Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ λοιπόν, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε σήμερα από τη διοίκηση της εταιρείας-κολοσσού, που… κάνει κουμάντο στην Ευρώπη σε ενεργειακό επίπεδο, να συμπεριλάβει στον στρατηγικό σχεδιασμό της για το 2014 και την Κριμαία.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη νέα ηγεσία της Ουκρανίας στο Κίεβο, ότι η Μόσχα κάθε άλλο παρά αστειεύεται, ή σχεδιάζει να… πατήσει φρένο, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, η Ουκρανία απειλούσε τις αρχές της Κριμαίας με διακοπή της ηλεκτροδότησης, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων με την ανεξαρτητοποίηση της χερσονήσου.

υστερόγραφα

Παρουσίαση του προγράμματος του ALDE για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων




"Επιτυχίες μετ’ εμποδίων"

Παρουσίαση του προγράμματος του ALDE για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με θέμα "Success Stories-Επιτυχίες μέσα στην κρίση", που διοργανώνουν η Δράση και η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ΑLDE), σας προσκαλούμε το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 11:00, σε εκδήλωση στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων), με τίτλο "Επιτυχίες μετ’ εμποδίων". Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα του ALDE για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

11:00 - 12:30
·         Angelika Werthmann, Αυστριακή Ευρωβουλευτής (ALDE) - Παρουσίαση προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
·         Αρετή Γεωργιλή, Ιδιοκτήτρια Free Thinking Zone
·         Απόστολος Σίσκος, Γενικός διευθυντής Envirometrics

12:30 - 14:30
·         Άγης Βερούτης, Μικρομεσαίος Επιχειρηματίας
·         Παναγιώτης Κολλάς, Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας, Εκπρόσωπος θεσμικών παρεμβάσεων ΟΕΣΥΝΕ
·         Γιώργος Παπασπυρόπουλος, Εκπρόσωπος Διαδικτυακών Ομάδων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ, Επιχειρηματίας
·         Γιώργος Φλωράς, Επιχειρηματίας

Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει και ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης

Συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Ζόρμπα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Δράσης www.drassi.gr

ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Της βγήκε το...



Νέα Ιταλίδα υπουργός την ώρα που υπογράφει ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και του πρωθυπουργού Ρένσι.
 To σίγουρο είναι πως έχει ένα χαρισματικό και απόλυτα πειστικό τρόπο να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της νέας κυβέρνησης.
Να δούμε, όμως αν και αυτά θα είναι τόσο ελκυστικά όσο υπόσχεται ο Ρένσι. Πάντως στην φωτογραφία.... φαίνονται όλα ..

greeksfun.org

«Όταν οι ηχηρές σιωπές του έρωτα… τραγουδούν Μπιθικώτση» 6 Απριλίου στο Λουτράκι

Εμφάνιση AFISA BITHIKOTSI-LOUTRAKI.jpg


Η ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ , Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ
ΚΑΙ Η
 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ««ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
ΣΕ ΜΙΑ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
«Όταν οι ηχηρές σιωπές του έρωτα…
τραγουδούν Μπιθικώτση»
Όταν  η ποίηση συναντά
το λυρισμό
 και τα τραγούδια
του Γρηγόρη Μπιθικώτση
το συναίσθημα…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ο Δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων, σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00 μ .μ ,στο « ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ » ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση που βασίζεται στο βιβλίο της «Ηχηρές σιωπές του έρωτα».  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Άννα Μπιθικώτση (Δραματοποιημένη αφήγηση)

Σωτήρης Δογάνης(Ερμηνεία- αφήγηση)
Φιλαρμονική Περαχώρας, Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλήτισμού – Περιβάλλοντος, Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».
Νίκη Άννα Παπουλάκου ( Συντονίστρια)
Πρόγραμμα


ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ -
ΛΟΓΟΣ -ΕΙΚΟΝΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ


Η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση μαζί με τον Σωτήρη Δογάνη συνοδεία μουσικής, αποδίδουν τους ρόλους των πρωταγωνιστών του έργου, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά προβάλλονται videoclip ανάλογου περιεχόμενου.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΣΤΗ

ΟΙ καλλιτέχνες με την συνοδεία της Φιλαρμονικής, αποδίδουν τραγούδια που ταξίδεψε με τη φωνή του στην αθανασία ο κορυφαίος έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης                      Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

·        Σενάριο: Άννα Μπιθικώτση
·        Σκηνοθεσία: Αθηνά Αβούρη
·        Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

·        Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

RALLY ACROPOLIS 2014

Εμφάνιση ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ 2014.jpg


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


RALLY ACROPOLIS 2014
INFO ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΝ
Ημερομηνία: 26 Μαρτίου 2014
Ημέρα: 1
 Οι κορυφαίοι οδηγοί του ERC ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα των αναγνωρίσεων. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε όλες τις ειδικές διαδρομές, με τους οδηγούς FIA, ERC Priority και αυτοκίνητων της κλάσης RC2 να πραγματοποιούν αναγνωρίσεις στις ασφάλτινες, καθώς και στην Κατατακτήρια Διαδρομή, τη στιγμή που οι υπόλοιποι βρέθηκαν στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του αγώνα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ 1
 BOUFFIER Bryan/PANSERI Xavier CITROEN DS3 RRC
 «Όπως γνωρίζετε, οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ γρήγορες και γλιστερές. Θα είναι πολύ διασκεδαστικές. Η Υπερειδική Διαδρομή είναι λίγο παράξενη, αλλά αν κάνω καλό χρόνο εκεί, τότε θα μου αρέσει».
2 BREEN Craig/MARTIN Scott PEUGEOT 208 T16 R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ δύσκολες αλλά κυρίως, πολύ γρήγορες. Θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα αύριο, που θα έχουμε δει όλες τις διαδρομές του αγώνα».
3 LAPPI Esapekka/FERM Janne SKODA Fabia S2000 «
Σήμερα κάναμε αναγνωρίσεις στις ασφάλτινες ειδικές του αγώνα, οι οποίες είναι πολύ γρήγορες. Το πρωί υπήρχε υγρασία, οπότε οι ειδικές ήταν πολύ γλιστερές. Θα δούμε τι θα συμβεί. Η Υπερειδική είναι καλή για το θέαμα».
 4 KAJETANOWICZ Kajetan/BARAN Jaroslaw FORD Fiesta R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι δύσκολες. Κάποια σημεία τους είναι πολύ γρήγορα και κάποια άλλα πολύ τεχνικά και δύσκολα, αλλά συνολικά μου αρέσουν. Σας παρακαλώ να το γράψετε… οι ειδικές διαδρομές μου αρέσουν»!
5 GRYAZIN Vasily/EREMEEV Dmitry FORD Fiesta S2000
«Οι ειδικές διαδρομές είναι αρκετά γρήγορες. Η Υπερειδική είναι καλή για το θέαμα. Στις ασφάλτινες το αυτοκίνητό μας θα κινείται για πολλή ώρα στον όριο, κάτι που δεν είναι τόσο καλό». 6 ABBRING Kevin/MARSHALL Sebastian PEUGEOT 208 T16 R5
 «Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ γρήγορες και είναι δύσκολο να γνωρίζεις ακριβώς το επίπεδο της πρόσφυσης, αφού υπάρχουν μερικά σημεία που δεν έχουν καθόλου καλή πρόσφυση. Έχω λάβει μέρος μόνο στο Μόντε Κάρλο με τετρακίνητο αυτοκίνητο, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα για να εξερευνήσουμε σε αυτό τον αγώνα».
7 MAGALHAES Bruno/MAGALHAES Carlos
«Οι ασφάλτινες ειδικές είναι πολύ γρήγορες. Η αγωνιστική επιφάνεια δεν είναι πολύ «βρώμικη», κάτι που είναι πολύ καλό, όμως οι ειδικές είναι τόσο γρήγορες, σε επίπεδο τρέλας».
 8 WIEGAND Sepp/FRANK Christian SKODA Fabia S2000
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες και γρήγορες. Είναι πολύ γλιστερές, ιδιαίτερα σήμερα με την υγρασία. Ο αγώνας θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και ανυπομονούμε για τον αγώνα».
 9 TARABUS Jaromir/TRUNKAT Daniel SKODA Fabia S2000
«Όπως θα είπαν και οι υπόλοιποι οδηγοί, οι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές είναι πολύ γρήγορες, ενώ νομίζω πως στο χώμα τα πάντα θα είναι καλύτερα».
 10 CONSANI Robert/LANDAIS Vincent PEUGEOT 207 S2000
«Σήμερα πραγματοποιήσαμε τις αναγνωρίσεις των ασφάλτινων ειδικών. Είναι φανταστικές, εκτός από την Υπερειδική που δε μου άρεσε».
14 SERDERIDIS Jourdan/MICLOTTE Frederic FORD Fiesta R5
«Πολύ καλή άσφαλτος, μου θύμισε το Μόντε Κάρλο. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ».
151 KOPECKY Jan/DRESLER Pavel SKODA Fabia S2000
«Βρισκόμαστε εδώ απλά για τις αναγνωρίσεις και για να γράψουμε τις ειδικές διαδρομές. Οι πρώτες δύο ασφάλτινες ειδικές είναι πολύ γλιστερές, καθώς και πολύ γρήγορες. Πάντως είναι ωραίες».

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, πατήστε εδώ.