Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κοντά στην απόσυρση από την πολιτική ο Προκόπης Παυλόπουλος

Prokopis-Pavlopoulos
Το όνομά του συνδέθηκε έντονα με την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υπηρέτησε τόσο τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσο και τον Κώστα Καραμανλή.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, που από την Προεδρία της Δημοκρατίας επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, βρέθηκε στη Ρηγίλλης επί Μιλτιάδη Έβερτ, και στη συνέχεια, την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών με αυξημένες αρμοδιότητες και παρεμβατικότητα, φαίνεται ότι βλέπει πλέον στον όχι και τόσο μακρινό ορίζοντα, την προοπτική απόσυρσής του από την ενεργό πολιτική.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μια αποστροφή του κατά τη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους βουλευτές Α΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ο Πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει θερμή στήριξη στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, στη μάχη που δίνει ο τελευταίος για τον δήμο Αθηναίων στην αναμέτρηση του Μαϊου.
Σύμφωνα με όσα καταγράφει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, ο Προκόπης Παυλόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον κόσμο του και είπε κάτι του τύπου “εγώ είμαι τώρα στα τελειώματα, δεν είναι στο χέρι μου να τους πείσω να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλον”.
Η προοπτική αποχώρησης του Προκόπη Παυλόπουλου από την Α’ Αθηνών, δημιουργεί κενό στον χώρο του καραμανλικού στρατοπέδου, καθώς πέραν της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία στο παρελθόν βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ως νομική σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, δεν υπάρχει άλλος προφανής υποψήφιος.

ysterografa.gr