Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Άρης-ΑΕΚ 0-2: «Παρέλαση» στο Βικελίδης

 Άρης-ΑΕΚ 0-2: «Παρέλαση» στο Βικελίδης .

Με... φόρα από τις νίκες επί Παναιτωλικού κι Ιωνικού η ΑΕΚ επικράτησε και του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με το 2-0 να μην αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων αφού είναι ...ελάχιστο σε σχέση με όσα κατέθεσαν οι φιλοξενούμενοι στο τερέν του γηπέδου πριν υποχρεώσουν τους Θεσσαλονικείς στην παρθενική τους φετινή εντός έδρας ήττα και δεύτερη σερί μετά από εκείνη στο Βόλο (χωρίς σκορ αμφότερες).

Ταυτόχρονα πήρε μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τον περασμένο Μάη,

Με πέναλτι του Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός «ξόρκισε» τον… δαίμονα! Είχε να κερδίσει από το 2019 τον Αστέρα Τρίπολης

 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: «Ξόρκισε» τον… δαίμονα! 

Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει από το 2019 τον Αστέρα Τρίπολης και έσπασε την… κατάρα κερδίζοντας με 1-0 στη Λεωφόρο.

Παράλληλα οι «πράσινοι» συνεχίζουν να προηγούνται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος παραμένοντας αήττητοι για 7η αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες προσπάθησαν να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας, έφεραν το ματς εκεί που τους βόλευε, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω… Αϊτόρ.

Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκαν Άγιος Νικόλαος, Κηφισιά, Καλλιθέα και Απόλλων Πόντου

 Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκαν Άγιος Νικόλαος, Κηφισιά, Καλλιθέα και Απόλλων Πόντου 

Ο Άγιος Νικόλαος απέκλεισε την Νίκη Βόλου (2-0) στην τέταρτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Στα πέναλτι προκρίθηκαν Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλων Πόντου.

Την έκπληξη στην τέταρτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Άγιος Νικόλαος, καθώς επικράτησε της Νίκης Βόλου με 2-0 και πέρασε πανηγυρικά στον πέμπτο γύρο της διοργάνωσης.

Ο ΑΟΑΝ ήταν η μοναδική ομάδα που αξιοποίησε την έδρα της στα ματς της Κυριακής (9/10). Οι άλλοι τρεις φιλοξενούμενοι προκρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Απόλλων Πόντου έκανε την υπέρβαση στην Καρδίτσα, η Καλλιθέα πέρασε με δραματικό τρόπο από την Φιλιππούπολη της Λάρισας και η Κηφισιά από την Ιεράπετρα.

Κύπελλο Ελλάδας, 4η φάση

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1: «Κηδεία» στο 93’

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1: «Κηδεία» στο 93’  

Ο Γάλλος άσος του ΛεβαδειακούΜπλεμόντ με γκολ στο 93’ ξέρανε τον ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά (1-1). Ο Νάρεϊ στο 73’ είχε κάνει το 0-1. 

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Λεβαδειακός κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν. Οι Νάρεϊ, Λύρατζης από δεξιά και ο Ντάντας στη μεσαία γραμμή προσπαθούσαν να δημιουργήσουν με τον ΠΑΟΚ να έχει τρεις καλές στιγμές όλες κι όλες, απέναντι στους «πράσινους» οι οποίοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο του διπλό νικώντας με 2-1 τον αξιόμαχο ΟΦΗ.

 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2: Το γλύκανε ο Χάμες, το γύρισαν Γκάρι, Μπακαμπού (highlights) 

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλη ανάγκη το διπλό στο Ηράκλειο, αφού πλέον δεν είχε περιθώρια γι' απώλεια βαθμών και επίσης ήθελε να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό φετινό σερί των εκτός έδρας αγώνων. Οι Πειραιώτες αν και βρέθηκαν πίσω από τον αξιόμαχο ΟΦΗ με το αυτογκόλ του Ντόι τελικά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν μία πολύ μεγάλη νίκη. Ο Χάμες στο 53' είδε τον Μανδά να του αποκρούει το πέναλτι και στο 58' πέρασε εκπληκτική πάσα στον Γκάρι, ο οποίος έκανε το 1-1. Στο 81' Ο Μπακαμπού με κεφαλιά έπειτα από υπέροχη εκτέλεση φάουλ από τον Βαλμπουενά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Οι Πειραιώτες έκαναν το πρώτο τους φετινό διπλό αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα τους στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο μέρος είχαν πολύ σοβαρά θέματα. 

Super league 1: Τα φώτα στραμμένα στο Άρης – ΑΕΚ, Να συνεχίσει το νικηφόρο σερί θέλει ο Παναθηναϊκός

LIVE: ΟΦΗ - Ολυμπιακός (16.00)

Συνεχίζεται η δράση στην Super League 1, με την αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ να δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής. 

Το κυρίως πιάτο της 7ης αγωνιστικής σερβίρεται σήμερα (9/10) με τέσσερις αναμετρήσεις. Την αυλαία της δεύτερης μέρας ανοίγει ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Euro 2024: Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική Ελλάδας – Με Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ

Euro 2024: Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική Ελλάδας –  Με Γαλλία, Ολλανδία,  Ιρλανδία και Γιβραλτάρ Προκριματικά Euro 2024: Δύσκολη η κλήρωση για την Ελλάδα - Οι αντίπαλοι 

Δύσκολη θα είναι η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο δρόμο για το Euro 2024, καθώς όπως προέκυψε από την κλήρωση της Φρανκφούρτης  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής θα αντιμετωπίσει κάποια μεγαθήρια του ευρωπαϊκού στερεώματος. 

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ θα βρεθεί αντιμέτωπη με Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ, την Ολλανδία, την Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ με φόντο τις δυο πρώτες  θέσεις που οδηγούν στα τελικά του Euro2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,1 Ρίχτερ στην Ιτέα

  

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το αν ο σεισμός μεγέθους 5,1  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου κοντά στην Ιτέα ήταν ο κύριος. Η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου και στην Αττική.  Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι το ρήγμα είχε διεύθυνση Ανατολή – Δύση, στην είσοδο του Κόλπου της Ιτέας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 με 3 χιλιόμετρα.

Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση αυτή τη στιγμή για το εάν ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς θα πρέπει να δούμε την μετασεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου.

Σεισμός 5.1 ρίχτερ στην Ιτέα: Αισθητός στην Αττική και τη μισή Ελλάδα

Σεισμός 5.1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:02 με επίκεντρο 26.1 χμ ΝΝΑ της Αμφισσας στην θάλασσα 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας. και βάθος τα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Αττική.

Αρχική ενημέρωση του Εργαστηρίου

Η ενεργειακή κρίση αλλάζει τις συνήθειες των Ευρωπαίων: «Φρένο» στους θερμοσίφωνες, επιστροφή... στα καυσόξυλα

Η ενεργειακή κρίση αλλάζει τις συνήθειες... 

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η Ευρώπη να κάνει περικοπές στην ενέργεια, αφού ήδη βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου, το ενεργειακό μένει άλυτο και η κρίση βαθαίνει.

Οι χώρες προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν λύσεις. Η Γαλλία για παράδειγμα με διάταγμα κόβει εξ αποστάσεως για 2 ώρες τη θέρμανση των θερμοσιφώνων για 4,3 εκατομμύρια πελάτες που έχουν ψηφιακό μετρητή. Χάρη στο μέτρο αυτό, η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι αμελητέα.

  • Ακόμα και «λουκέτο» σκέφτονται οι επιχειρηματίες