Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Super league 1: Τα φώτα στραμμένα στο Άρης – ΑΕΚ, Να συνεχίσει το νικηφόρο σερί θέλει ο Παναθηναϊκός

LIVE: ΟΦΗ - Ολυμπιακός (16.00)

Συνεχίζεται η δράση στην Super League 1, με την αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ να δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής. 

Το κυρίως πιάτο της 7ης αγωνιστικής σερβίρεται σήμερα (9/10) με τέσσερις αναμετρήσεις. Την αυλαία της δεύτερης μέρας ανοίγει ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη, είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ώστε να παραμείνει σε τροχιά τίτλου και να επαναφέρει την καλή ψυχολογία σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και σε αυτό το παιχνίδι δεν λείπουν οι εκπλήξεις από τον Μίτσελ στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ισπανός προπονητής επέλεξε τελικά τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια αν και υπήρχε το δίλημμα μήπως έκανε ντεμπούτο ο Πασχαλάκης. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκινάει ο Άβιλα και αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο της άμυνας ξεκινάει ο Σωκράτης και η μεγάλη έκπληξη έχει να κάνει με τον παρτενέρ του, ο οποίος είναι ο Ντόι. Στη μεσαία γραμμή ξεκινούν οι Εμβιλά, Αγκιμπού και Ιν Μπομ. Για την επίθεση ο Μίτσελ επέλεξε στα άκρα τους Μπιέλ και Μασούρα, ενώ στην κορυφή επιστρέφει ο Μπακαμπού.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Τζολάκης - Άβιλα, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ - Αγκιμπού, Εμβιλά, Ιν Μπομ - Μπιέλ, Μπακαμπού, Μασούρας 

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν αλλάζει σύστημα και παίζει ξανά με τετράδα στην άμυνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ ξεκινά με τον Μανδά στο τέρμα αντί του Στίβενς που είναι στον πάγκο. Τετράδα στην άμυνα οι Μαρινάκης (από δεξιά), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης. Τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Μεγιάδο, Περέα, Τοράλ (επιστρέφει στο αρχικό σχήμα). Στην επίθεση, δεξιά παίζει ο Λάρσον, αριστερά ο Ντίκο και στην κορυφή ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Γκερέρο.

Μισή ώρα αργότερα, στη Βοιωτία, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό που ακόμα αγνοεί τη νίκη, αλλά και την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να δυσκολία στο σκοράρισμα και να έχει απουσίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Στην κατάμεστη Λεωφόρο, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θέλει να διευρύνει το απόλυτο σερί του και να φτάσει στην έβδομη νίκη του σε ισάριθμα ματς.

Αντίπαλός του ο Αστέρας Τρίπολης, με την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να αποδεικνύεται «μετρ των ισοπαλιών» έως τώρα.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας της 7ης αγωνιστικής κλείνει το μεγάλο ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ με στόχο να μείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

 Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου θέλει να ανακάμψει μετά την ήττα στον Βόλο, στην αντίπερα όχθη ο «Δικέφαλος» επιθυμεεί να «πατήσει» στην ώθηση που του έδωσαν τα εγκαίνια της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» και το 4-1 επί του Ιωνικού ώστε να μείνει στο κατόπι του Παναθηναϊκού.

Τελευταίο χρονικά ματς αυτό που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι (18:00) τη Δευτέρα. Ο Ατρόμητος, ναι μεν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δείχνει πολύ πιο σταθερός και συμπαγής, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ουδεμία σχέση έχει με την πολύ καλή ομάδα των προηγούμενων δυο ετών.

 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

16:00 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Ολυμπιακός

16:30 Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ

19:30 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

21:15 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΑΕΚ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

18:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα