Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1: «Κηδεία» στο 93’

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1: «Κηδεία» στο 93’  

Ο Γάλλος άσος του ΛεβαδειακούΜπλεμόντ με γκολ στο 93’ ξέρανε τον ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά (1-1). Ο Νάρεϊ στο 73’ είχε κάνει το 0-1. 

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Λεβαδειακός κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν. Οι Νάρεϊ, Λύρατζης από δεξιά και ο Ντάντας στη μεσαία γραμμή προσπαθούσαν να δημιουργήσουν με τον ΠΑΟΚ να έχει τρεις καλές στιγμές όλες κι όλες, απέναντι στους «πράσινους» οι οποίοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο επιθετικά στην επανάληψη, δημιούργησαν φάσεις, είχαν δοκάρι με τον Κούρτιτς στο 48ο λεπτό αλλά και πάλι ο Λεβαδειακός κρατούσε το μηδέν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και ήταν πιο κοντά στο γκολ που τελικά ήρθε στο 73ο λεπτό με τον Νάρεϊ (ωραία πάσα του Μπίσεσβαρ που είχε περάσει ως αλλαγή), τον καλύτερο παίκτη των «ασπρόμαυρων» τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ που δεν εντυπωσίασε έπαιξε με τη φωτιά και ο Μπελμόντ στο 93' με σουτ έγραψε το 1-1 μετά την κακή έξοδο του Κοτάρσκι. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αλλά πήρε την απόφαση πίσω αφού απέβαλε τον Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, καταλογίζοντας τελικά φάουλ (υπήρξε σχετική παρέμβαση από τον VAR). Λίγο έλειψε και από αυτή τη φάση να γίνει το 2-1 αλλά ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το έμφραγμα!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς – Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου – Νίκας (95’ Τζημόπουλος), Μεχία – Μουτίνιο, Σκβάρκα (56’ Μπαχανάκ), Τορό (75’ Μπελμόντ) – Δούμτσιος (56’ Τσιριγώτης)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (61’ Βιεϊρίνια) (72’ λ. τρ. Κωνσταντέλιας) – Ντάντας (61’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς – Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (84’ Σβαμπ) – Γκορντεζιάνι (61’ Ολιβέιρα)