Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Άρης-ΑΕΚ 0-2: «Παρέλαση» στο Βικελίδης

 Άρης-ΑΕΚ 0-2: «Παρέλαση» στο Βικελίδης .

Με... φόρα από τις νίκες επί Παναιτωλικού κι Ιωνικού η ΑΕΚ επικράτησε και του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με το 2-0 να μην αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων αφού είναι ...ελάχιστο σε σχέση με όσα κατέθεσαν οι φιλοξενούμενοι στο τερέν του γηπέδου πριν υποχρεώσουν τους Θεσσαλονικείς στην παρθενική τους φετινή εντός έδρας ήττα και δεύτερη σερί μετά από εκείνη στο Βόλο (χωρίς σκορ αμφότερες).

Ταυτόχρονα πήρε μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τον περασμένο Μάη, στο ίδιο γήπεδο στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφς, όταν χάνοντας (3-2, ενώ κέρδιζε στο 78' 0-2...) απώλεσε την Ευρώπη... 
Το ματς ξεκίνησε με την ομάδα του Πάρντιου στο προσκήνιο να προσπαθεί να φανεί απειλητικός αλλά ο Μουκουντί έβαλε σωτήρια κόντρα στον Ιτούρμπε, ενώ οι Μανσίνι και Νταμπό δεν βρήκαν στόχο.

Αυτά ως το 25' που το συγκρότημα του Αλμέιδα πέρασε μαζικά μπροστά πιέζοντας την πρώτη μπάλα ...στραγγαλίζοντας τους Θεσσαλονικείς κι υποχρεώνοντας τους σε σωρεία λαθών.

Από εκείνο το χρονικό σημείο ως το 37' οι φιλοξενούμενοι είχαν πέντε τελικές κι ένα γκολ του Σιμάνσκι (στο 28', κεφαλιά ψαράκι από φάουλ του Γκατσίνοβις).

Ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον άλλα δύο αφού ο Αραούχο προ κενής εστίας έχασε το άχαστο κι ο Μαζικού στη γραμμή έβαλε το τάκλιν αποτρέποντας το 0-2 του Λιβάι που είχε περάσει και τον Κουέστα!

Έτσι το 0-1 του ημιχρόνου φάνταζε... κολακευτικό για τους γηπεδούχους.

Παρά ταύτα ο Πάρντιου δεν άλλαξε κάποιο πρόσωπο στην επανάληψη κι η ομάδα του απόλυτα φυσιολογικά δέχθηκε το δεύτερο γκολ (50') μετά από ένα ακόμη λάθος του Μανσίνι (πάσα στον Αραούχο που βρήκε τον Λιβάι ο οποίος «κρέμασε» τον Κουέστα)

Το ματς μετά ήταν διαδικαστικό με την ΑΕΚ να μην μπορεί ν' ανεβάσει το δείκτη του σκορ παρά τις ευκαιρίες που έφτιαξε...

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά (57’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό – Γκαρσία (66’ Ντιόπ), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66’ Πάλμα) – Μανού Γκαρθία (82’ Καμάτσο), Γκρέι (57’ Ζερβίνιο), Μαντσίνι.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης,- Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι - Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τσούμπερ), Ελίασον (80’ Άμραμπατ), Πινέδα (90’ Γιόνσον) – Γκαρσία (90’ Μάνταλος), Αραούχο.