Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Προγραμματισμένη αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ – Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών

  

  • Προγραμματισμένη αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ – Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9:00

    Στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Autumn Colors of Xylokastro Evrostini

 

.xylokastro-evrostini.gov.gr

Παγκόσμια ανησυχία: Οι ρώσικοι πύραυλοι σε πολωνικό έδαφος και οι πρώτες αντιδράσεις - Τι προβλέπει το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Παγκόσμια ανησυχία: Οι ρώσικοι πύραυλοι σε πολωνικό έδαφος και οι πρώτες αντιδράσεις  Τι προβλέπει το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ 

 Νέες διαστάσεις που προκαλούν τρόμο απειλεί να λάβει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία μετά το σημερινό άγριο σφυροκόπημα από το ρωσικό στρατό. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί από δύο ρουκέτες, πιθανώς ρωσικές, που χτύπησαν πολωνικό έδαφος, πολύ κοντά στα σύνορα με την Λβιβ στη δυτική Ουκρανία.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πύραυλοι ήταν «αδέσποτοι» από τους μαζικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας σήμερα (15.11.2022) στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Radio ZET, το οποίο επικαλείται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι ρουκέτες φέρεται να χτύπησαν ξηραντήρες σιτηρών, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Τώρα που ο Μπάιντεν “έκλεψε” τις ψήφους των Ελλήνων ομογενών, άρχισε τις… αγκαλιές με τον Ερντογάν / Λίγη αξιοπρέπεια, κύριε Πρόεδρε. Η Δύση και η Αμερική αξίζουν κάτι καλύτερο…

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-15-at-3.40.09-PM.png  

Του Νίκου Φυλάγγελου

Βλέπεις την εικόνα, και δυσκολεύεσαι να συγκρατήσεις την οργή σου για τον ακραίο κυνισμό ενός ετοιμόρροπου πολιτικού. Τώρα που οι Ενδιάμεσες Εκλογές των ΗΠΑ τελείωσαν, και ο Τζο Μπάιντεν “έκλεψε” τις ψήφους των Ελλήνων ομογενών, άρχισε τις… αγκαλιές με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ντροπιαστική η εικόνα και η γλώσσα του σώματος του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, μπροστά στον Ταγίπ

Μουντιάλ 2022: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα - Τι ισχύει για το ANT1+ σε καφετέριες και πρακτορεία

 Μουντιάλ 2022: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα  Τι ισχύει για το ANT1+ σε καφετέριες και πρακτορεία 

Λίγες μόλις μέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει το Μουντιάλ 2022 και ήδη το φίλαθλο κοινό αδημονεί να δει στον αγωνιστικό χώρο όλα τα αστέρια του κόσμου. Φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ  θα το δούμε μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 και της συνδρομητικής πλατφόρμας του ANT1+. 

Από τις 20 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου οι 64 αγώνες θα κρατήσουν συντροφιά στους ποδοσφαιρόφιλους. Ένα ερώτημα όμως που απασχολεί είναι εάν θα μπορούν να μαζεύονται στις καφετέριες και στα πρακτορεία προκειμένου να βλέπουν τα παιχνίδια του Μουντιάλ 2022 μέσα από το ANT1+ 

Η επίσημη θέση του καναλιού είναι πως δεν υπάρχει ιδική πρόβλεψη και πως ισχύουν οι όροι της υπηρεσίας της πλατφόρμας.

Οι όροι που υπάρχουν στο ANT1+ αναφέρουν : Σας παρέχουμε πρόσβαση στην Υπηρεσία ΑΝΤ1+ αποκλειστικά και μόνο για ιδιωτική/οικιακή χρήση. Απαγορεύεται ρητώς η διάθεση του περιεχομένου της Υπηρεσίας ΑΝΤ1+, σε άτομα εκτός της οικίας σας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε ευκαιριακά, είτε συστηματικά. Αποδέχεστε ότι απαγορεύεται ρητά η χρήση της Υπηρεσίας ΑΝΤ1+ για εμπορική χρήση και εκμετάλλευση ή για δημόσια προβολή (όπως ενδεικτικά σε χώρους συνάθροισης, καταστήματα, ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια κοκ). 


Μουντιάλ 2022: Το πλήρες πρόγραμμα των μεταδόσεων 

Μουντιάλ 2022: Το πρόγραμμα

Μουντιάλ 2022: Premier League και Μπάγερν Μονάχου την πρωτιά σε ποδοσφαιριστές στη διοργάνωση του Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Premier League και Μπάγερν Μονάχου την πρωτιά σε ποδοσφαιριστές στη διοργάνωση του Κατάρ 

Οι εθνικές ομάδες που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ 2022 ετοιμάζονται για τη μεγάλη “σέντρα” του τουρνουά του Κατάρ. Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια στοιχεία, σχετικά με τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα που θα έχουν… παρουσία στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Premier League και Μπάγερν Μονάχου την πρωτιά σε παίκτες.

Η Premier League είναι το πρωτάθλημα που έχει στείλει τους περισσότερους παίκτες -από κάθε άλλη Λίγκα- στο Μουντιάλ 2022 (164 ποδοσφαιριστές). Το σχετικό top 5 συμπληρώνεται από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1).

Κορονοϊός (07/11 - 13/11): 55.917 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - 115 θάνατοι - 81 διασωληνωμένοι

 Κορονοϊός (07/11  13/11): 55917 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα  115 θάνατοι  81 διασωληνωμένοι 

Μειώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα την εβδομάδα (7/11 – 13/11), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης της επιδημιολογικής πορείας του Sars-Cov-2 στη χώρα μας.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 55.917 κρούσματα COVID-19 (5.360 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -9% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 26% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.306.482 εκ των οποίων 52.1% γυναίκες.

To για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.90 (95% ΔΕ: 0.78 – 0.97).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.292 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 185, -11% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.152 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 165, -8% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 81 (71.6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 76 έτη και το 98.8% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 115 θάνατοι ασθενών COVID-19 (11 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -22% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 11 (10%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 34.024 θάνατοι, με το 96.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ ΕΔΩ 

 


Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε σήμερα τα 8 δισεκατομμύρια

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε σήμερα τα 8 δισεκατομμύρια 

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε σήμερα τα 8 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται "για ένα σημαντικό ορόσημο στην ανθρώπινη ανάπτυξη" και μια υπενθύμιση "της κοινής μας ευθύνης να φροντίζουμε τον πλανήτη μας". 

Για τον ΟΗΕ “αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη” — το 1950 στη Γη υπήρχαν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι—είναι αποτέλεσμα “μιας προοδευτικής αύξησης του προσδόκιμου ζωής χάρη στις

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Omar Amer Youssef.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αιγύπτιος Πρέσβης συμφώνησαν ότι η γεωγραφική εγγύτητα και οι μακρόχρονοι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου έχουν συμβάλει στην εγκαθίδρυση στέρεων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως επεσήμαναν, έχει οικοδομηθεί μια στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην επιτυχή συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα στην ηλεκτρική διασύνδεση.

Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στο τριμερές σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στο πλαίσιο του οποίου οι χώρες συνεργάζονται με επιτυχία σε διάφορα πεδία.

Ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να επισκεφθεί την Αίγυπτο σε χρόνο που θα συμφωνηθεί μέσω της διπλωματικής οδού.