Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ο Πύργος υποδέχθηκε θερμά το νέο Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο. / Ενθρονίστηκε στην Δημητσάνα ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος.

 

Με μεγαλοπρέπεια και μεγάλη χαρά, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, έγινε στον Πύργο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κ.κ. Αθανασίου, που διαδέχτηκε στον μητροπολιτικό θρόνο, τον επί 41 έτη Μητροπολίτη, Γερμανό.

Η ενθρόνιση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και πολλών Ιεραρχών απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Πριν την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, με

μεγάλη λαμπρότητα έγινε η τελετή υποδοχής από τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, στην πλατεία Ιατρίδη.

Εκεί τον περίμεναν κλήρος, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών, αιρετοί, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και εκατοντάδες πιστοί, που όλοι αναφώνησαν «Άξιος».

Ο ίδιος ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης ήταν εμφανώς συγκινημένος από την τελετή υποδοχής του και στις δηλώσεις του τόνισε ότι θα είναι πάντα δίπλα σε όλους τους πιστούς, για ό,τι τον χρειαστούν και θα συνεχίσει με ευλάβεια το θεάρεστο έργο του προκατόχου του κ.κ. Γερμανού.

  

 Ενθρόνιση και στη Δημητσάνα

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πολλών Ιεραρχών απ’ όλη την Ελλάδα ενθρονίστηκε στην ιστορική Δημητσάνα ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. κ. Νικηφόρος. Το νέο Ποιμενάρχη υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο κλήρος, οι άρχοντες και ο λαός της Μητροπόλεως.

“Eυλογημένος από τον Θεό να διακονήσει τον ιστορικό τόπο και τους κατοίκους του» ανέφερε κατά την ενθρονηστήρια ομιλία του ο νέος ποιμενάρχης. «Έρχομαι σαν πατέρας όλων σας, τόνισε ο νέος Μητροπολίτης για να σας αγκαλιάσω και να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και τον πόνο σας. Υποσχέθηκε ότι θα σκύψει πάνω στους προβληματισμούς των νέων, με ειλικρίνεια και υπομονή, ώστε να βοηθηθούν, να συνδεθούν με τον Χριστό και την Εκκλησία».