Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Τώρα που ο Μπάιντεν “έκλεψε” τις ψήφους των Ελλήνων ομογενών, άρχισε τις… αγκαλιές με τον Ερντογάν / Λίγη αξιοπρέπεια, κύριε Πρόεδρε. Η Δύση και η Αμερική αξίζουν κάτι καλύτερο…

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-15-at-3.40.09-PM.png  

Του Νίκου Φυλάγγελου

Βλέπεις την εικόνα, και δυσκολεύεσαι να συγκρατήσεις την οργή σου για τον ακραίο κυνισμό ενός ετοιμόρροπου πολιτικού. Τώρα που οι Ενδιάμεσες Εκλογές των ΗΠΑ τελείωσαν, και ο Τζο Μπάιντεν “έκλεψε” τις ψήφους των Ελλήνων ομογενών, άρχισε τις… αγκαλιές με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ντροπιαστική η εικόνα και η γλώσσα του σώματος του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, μπροστά στον Ταγίπ

Ερντογάν, λες και εκπροσωπούσε το… χωριό του, σαν να μην συμβαίνει τίποτα από την πλευρά του ολοκληρωτικού καθεστώτος Ερντογάν, με την… ομηρία της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη σημερινή Τουρκία.

Ντροπιαστική η συνάντηση, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση, μερικές ώρες μετά τους… αφορισμούς της Ουάσινγκτον από την Άγκυρα, για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και την άρνηση αποδοχής των συλλυπητηρίων των Αμερικανών.

Μόνο ντροπή…

Για το ίδιο θέμα και με τίτλο "Λίγη αξιοπρέπεια, κύριε Πρόεδρε. Η Δύση και η Αμερική αξίζουν κάτι καλύτερο…" η ψυχολόγος Μαρίκα  Λυσιάνθη γράφει :

Δεν μπορεί να είναι ο άνθρωπος αυτός ο φυσικός ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, και επομένως του δυτικού κόσμου. Στην ετοιμόρροπη εικόνα του προηγούμενου διαστήματος, με τον διαγωνισμό σε αδιανόητα σαρδάμ και τσαλακωμένη δημόσια παρουσία, ο Τζο Μπάιντεν ήρθε να προσθέσει και την αναξιοπρέπεια, στο αποτύπωμα που αφήνει στον Λευκό Οίκο.

Δεν περίμενε φυσικά κανείς, εκτός από τους… χαριτωμένους “ενσωματωμένους” εντός Ελλάδας, να αποφεύγει δια βίου τον Ταγίπ Ερντογάν. Όχι όμως έτσι, όχι τώρα, όχι με αυτόν τον τρόπο.

Ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να άρει το… εμπάργκο προς τον Τούρκο ομόλογό του, τώρα που τελείωσαν οι Ενδιάμεσες Εκλογές των ΗΠΑ, και έχει προλάβει να… υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων ομογενών. Το κάνει, την ίδια στιγμή που η Τουρκία δεν δέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Η γλώσσα του σώματος στο τετ-α-τετ με τον Ερντογάν, δεν παραπέμπει σε πλανητάρχη αλλά σε… φτωχό συγγενή. Και φυσικά, με τη συνάντηση στη δεδομένη χρονική συγκυρία, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου αναβαθμίζει περαιτέρω τον ρόλο της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, κάτι που φάνηκε και από την επί τουρκικού εδάφους συνάντηση των “πρώτων πρακτόρων” των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Λίγη ντροπή, κύριε Πρόεδρε. Λίγη αξιοπρέπεια στους εναγκαλισμούς με έναν ακραίο παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας της ίδιας, όπως είναι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αξίζουν κάτι καλύτερο. Και η Δύση το ίδιο.

ysterografa.gr