Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ο Καραμανλής έδειξε το μέλλον (που έρχεται). Απέναντι στον διχασμό και τη διχόνοια

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/10/Screenshot-2019-10-27-at-9.34.14-PM-850x560.png 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Μια ομιλία βγαλμένη από την καρδιά του. Απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εκείνους που ήταν πάντα η μόνη δύναμή του.
Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Και όσα είπε, συνιστούν παρακαταθήκη για τη σημερινή Ελλάδα, ανοίγοντας παράθυρο για το μέλλον. Απέναντι στον διχασμό και τη διχόνοια.
Το κείμενο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας συγχαρώ για την

Μεγάλη φωτιά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας!

Μεγάλη φωτιά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας!
 Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Χρυσοβίτσι Αρκαδίας Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι κοντά στο χωριό το οποίο δεν κινδυνεύει γιατί οι φλόγες κινούνται προς το βουνό και σε δύσβατη περιοχή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν  και βρίσκονται στο σημείο 75 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη και άλλα 4 Πετζετέλ.

Τιμή και Δόξα...


Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του 40 ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η«επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, όπου η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις εισβολείς, συνεχίστηκε ως Ελληνο-ϊταλο-γερμανικός πόλεμος, ή ορθότερα επί της ουσίας Ελληνο-Ιταλο-αλβανο-γερμανο-βουλγαρικός πόλεμος.

Ο πόλεμος αυτός ήταν προϊόν της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού

Σοφία Βέμπο η «Τραγουδίστρια της Νίκης»


Η Σοφία Βέμπο υπήρξε η τραγουδίστρια όλων των Ελλήνων. Με την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή της, με το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την ισχυρή της προσωπικότητα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μιας μοναδικής πανελλήνιας δημοτικότητας και να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.
Κι όταν το 1940 η χώρα ξεσηκώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη και είπε με ένα στόμα ΟΧΙ στην αδικία, ΟΧΙ στην βδελυρή σκλαβιά, η Βέμπο αγκάλιασε και ζέστανε με την φωνή της σύνορα και μετόπισθεν παίζοντας τη ζωή της κορώνα-γράμματα. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κι η ζωή της έγινε εφιαλτική, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Άγγελο Έβερτ (διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών) και το Αγγλικό Επιτελείο Μέσης Ανατολής, την φυγαδεύουν στην Μέση Ανατολή. Η Βέμπο τραγουδά για να εμψυχώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τραγουδά σε στρατόπεδα, αεροπορικές μονάδες, καταστρώματα πολεμικών πλοίων, νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς. Δίνει τα πάντα για τον αγώνα. Καλλιτεχνικά και οικονομικά. Και για όλη αυτή τη δράση της δεν πήρε δεκάρα από το Ελληνικό κράτος.
Όμως κέρδισε κάτι άλλο, ακόμη πιο πολύτιμο. Την αγάπη, τον σεβασμό, το χειροκρότημα ενός ολόκληρου λαού μαζί με τον τίτλο της «Τραγουδίστριας της Νίκης».

Πως «γεννήθηκαν» τα «Παιδιά,της Ελλάδος παιδιά»...

Το 1940 ένα από τα ελάχιστα θέατρα που είχαν παραμείνει ανοιχτά ήταν αυτό που πρωταγωνιστούσε η Βέμπο και φυσικά έπαιζε...πολεμική επιθεώρηση. Οι παραστάσεις δίνονταν η πρώτη στις 3 και η δεύτερη στις 6:30 το απόγευμα.
Εκείνο λοιπόν το χειμώνα η Βέμπο εμφανιζόταν στο θέατρο Μόντρεαλ στην επιθεώρηση


Περισσότερα : korinthiakoi-orizontes.blogspot.gr

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ...) ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 40



ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 40'

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXkW4JZhsWqpvPYA4oyIs5CxCWJUDeQxfLWLxWWtyS8cDLgEeUjrLbUjTyDTYBhhSWY7toUXiShyn3Oj8DsCc-eApjKm95uL-8Xk_5W7ZpyCKjNBA6DyUuLMjs-HRLpCv3giDKfKpqIGuR/s640/images.jpg
Θυμάμαι κείνο το πρωινό
που χαρμόσυνα χτυπούσαν οι καμπάνες
χωρίς νάναι γιορτή και οι μάνες
στα μπαλκόνια   «Πόλεμος, Πόλεμος»
σαν νάτανε γλέντι και  γιορτή
ομιλίες,   ζητωκραυγές της νίκης ιαχή , απότομα άλλαξε η ζωή

ΔΕΡΒΕΝΙ : 79χρόνια πριν , 1940 - 41 ( Φωτογραφικό υλικό)




Ιταλοί στο Δερβένι                                           Ιταλικά αεροπλάνα πάνω από το Δερβένι



Ημέρες κατοχής  στο Δερβένι 

Προσλήψεις 48 εποχικών σε Δήμους της Πελοποννήσου (προκηρύξεις)

 
Σε πρόσληψη εποχικού προσωπικού προχωρούν πέντε Δήμοι στη Πελοπόννησο . Δείτε τις προκηρύξεις που «τρέχουν» κάνοντας κλικ στους συνδέσμους:




Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Ήλιδας
Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κορινθίων
ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δ. Σικυωνίων
Προσλήψεις 33 ατόμων στο Δήμο Πατρέων
Προσλήψεις 7 πτυχιούχων φυσικής αγωγής στο Δ. Καλαμάτας
 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 
 
Επειδή πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την Ιστορία, τα μηνύματα και τα διδάγματά της, Αντιγράφουμε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Πρ. υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, πριν έναν χρόνο, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.  

"Σήμερα συμπληρώνονται 78 (79) χρόνια από εκείνη τη μακρινή Δευτέρα 28 Οκτωβρίου του 1940, που η Ελλάδα αρνήθηκε να υποταχθεί στους εκβιασμούς και να παραδοθεί στα στρατεύματα μιας φασιστικής κυβέρνησης. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος είχε ήδη αρχίσει και η Ελλάδα αναγκάστηκε να εμπλακεί στη δίνη αυτού του  τρομακτικού πολέμου. Η ημέρα αυτή, που άρχισε να γιορτάζεται