Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η σειρά των... γειτόνων: Τουρκία – Ελλάδα (22:00)

 

Να κάνει το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurobasket και την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλό της, θέλει η Eθνική Ελλάδος κόντρα στην Τουρκία (22:00, Ant1).

Η Γαλανόλευκη μετρά μέχρι στιγμής μόνο νίκες στο τουρνουά (κόντρα σε Σουηδία και Ρωσία) και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο και εναντίον των Τούρκων, οι οποίοι βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο, αφού έχουν δύο ήττες από Φινλανδία και Ιταλία.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι αμφίβολος για το συγκεκριμένο ματς. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε στην συνέντευξη Τύπου, πως ο διεθνής γκαρντ δε θα αγωνιστεί απέναντι στους γείτονες, ενώ είναι αμφίβολος και για άλλο γειτονικό ντέρμπι της εθνικής, την Κυριακή με τους Ιταλούς.

Οι διεθνείς μπορούν σε περίπτωση νίκης να σκέφτονται ήδη την επόμενη φάση της διοργάνωσης και απλά να παλέψουν κόντρα σε Ιταλία και Φινλανδία για την κορυφή του ομίλου. Όσο για τους Τούρκους, σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να… φτιάχνουν από τώρα βαλίτσες της επιστροφής.

 Ο Σπανούλης έβγαλε μαγνητική η οποία ήταν καθαρή και αυτό κάνει τους ανθρώπους της Εθνικής να αισιοδοξούν για την επιστροφή του στο ματς με την Ιταλία.

 Η Ιταλία μπορεί να είχε σε κακή ημέρα το αστέρι της, τον Μάρκο Μπελινέλι, όμως δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 62-44 την Φινλανδία και να διατηρήσει το αήττητο μία ημέρα πριν το ματς με την Εθνική Ελλάδος .

"Αμόρφωτοι και αποβράσματα τα μέλη της Χρυσής Αυγής"

 

Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των συνδέσμων του ΠΑΟΚ και της Χρυσής Αυγής καλά κραττεί. Ο σύνδεσμος του Αννόβερο με μία σκληρή ανακοίνωση εξαπέλυσε επίθεση και στήριξε την Θύρα 4.

Η ανακοίνωση του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στο Αννόβερο:

Επίθεση του αιγυπτιακού στρατού σε μαχητές του Σινά – 31 νεκροί

egyptΟ αιγυπτιακός στρατός εξαπέλυσε το Σάββατο σφοδρή επίθεση σε μαχητές του Σινά, κοντά στη λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 31 άτομα σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ ο αιγυπτιακός στρατός στην περιοχή του Σινά.
Συμμετείχαν μεταξύ άλλων οχήματα, τανκς, αλλά και ελικόπτερα Απάτσι.
Οι αντάρτες του Σινά έχουν έντονη αντικα

Ομπάμα: Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια για τη Συρία

Barack-Obama
Την ανάγκη να προχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας, επεσήμανε σε διάγγελμά του σήμερα Σάββατο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
“Το να μην κάνουμε τίποτα δεν αποτελεί επιλογή. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια για τη Συρία. Όχι όταν έχουμε μπροστά μας τέτοιες εικόνες. Γι’ αυτό ζήτησα από όλα τα μέλη του Κογκρέσου, και από τα δυο κόμματα, να συμφωνήσουν και να στείλουμε στην ανθρωπότητα ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το είδος του κόσμου στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε, και να αφήσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.
Θέλουμε να τιμωρήσουμε το καθεστώς του Προέδρου Άσαντ για μια επίθεση κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που την ίδια στιγμή συνιστά ευθεία απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας.
Με την ιδιότητα του Αρχιστρατήγου, ανακοίνωσα ότι θα εξαπολύσουμε στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας. Ζήτησα ωστόσο τη σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου, επειδή η χώρα μας θα είναι πιο δυνατή αν δρα ενωμένη. Και τα αποτελέσματά μας θα είναι καλύτερα”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό ο Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα, υπέρ της στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να ψηφίσει μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, μόνο που εκεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αβέβαιο.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Νέα βοήθεια δεν σημαίνει και νέο Μνημόνιο

samaras5000
Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία… Δεν θα είναι “νέα μνημόνια- νέοι επαχθεις όροι”, όπως κραυγάζουν κάποιοι».

Ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζει, στέλνοντας μήνυμα και στους δανειστές, ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα». Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως «κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται…» τόνισε.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα “κοινοβουλευτικού ατυχήματος” αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

υστερογραφα

Συνελήφθησαν 29 άτομα σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας , πραγματοποιήθηκε από χθες (6-9-2013) , έως σήμερα (7-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες , ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου Κορινθίας !!!
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης , έγιναν έλεγχοι σε 376 άτομα , εκ των οποίων 211 ήταν ημεδαποί και 165 ήταν αλλοδαποί , καθώς και σε 155 οχήματα και 12 καταστήματα !!!
Επιπλέον , προσήχθησαν συνολικά 100 άτομα , από τα οποία 56 ήταν ημεδαποί και 44 ήταν αλλοδαποί , ενώ συνελήφθησαν 29 άτομα !!!
Τα άτομα που συνελήφθησαν , είναι:
3 ημεδαποί για ναρκωτικά
3 ημεδαποί ΡΟΜΑ , για κλοπή.
1 ημεδαπός , για κλοπή οχήματος.
4 ημεδαποί ΡΟΜΑ , για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
5 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί , για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
5 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί , για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
1 ημεδαπός , για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού
2 αλλοδαποί , οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους !!! Επίσης , κατά την επιχείρηση , βεβαιώθηκαν συνολικά 13 παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , 7 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού , ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν , ποσότητα κάνναβης , βάρους 600 γραμμαρίων και ένα φορτηγό όχημα !!!
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου

Συνταγούλα της εποχής




 Της Ντίνας Γεωργαντοπούλου
 Ντίνα Γεωργαντοπούλου

Τι χρειαζόμαστε:

1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα αλεύρι
3.5 κούπες νερό
κανέλα
καρύδια (προαιρετικά)
σουσάμι

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύω το νερό με το πετιμέζι.
Στο μισό μείγμα διαλύω το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζω σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς καθώς βράζει.
Όταν αρχίζει να πήζει χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Μοιράζω σε μπολ τα οποία τα έχω πασπαλίσει με καρύδι και σουσάμι. Αφήνω να μισοκρυώσει και πασπαλίζω πάλι με καρύδι, κανέλα και σουσάμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια και μέσα στην μουσταλευριά αν μας αρέσει, όταν ρίχνουμε το χυλό με το αλεύρι στο μείγμα που βράζει

14 χρόνια από το σεισμό 5,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Αθήνα


Το εργοστάσιο Φουρλή. ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Πάνω από 140 νεκροί, 3 δισεκατομμύρια ευρώ οι ζημιές - Θρήνος για τους νεκρούς, δάκρυα συγκίνησης για όσους βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια - Ήταν ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων 50 χρόνων - Δείτε φωτογραφικό αφιέρωμα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 1999. Ωρα 14.56. Η Αθήνα συγκλονίζεται από τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, διάρκειας 15 δευτερολέπτων. Ο εφιάλτης αρχίζει… Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν τραυματίες. Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν τραυματίες. Πάνω από 140 νεκροί. Εκατοντάδες τραυματίες. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Παντού σκηνές πανικού.

Πηγή: ekorinthos.gr
Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις σημερινές δηλώσεις του κ. Καμμένου για τον Πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δήλωση του κ. Καμμένου είναι για μία ακόμα φορά συγκλονιστική.
Στην αρχή είχε αποκαλύψει ότι μας ψεκάζουν, ύστερα μίλησε για υδατάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ και μετά άλλαξε το νόμισμα της χώρας σε δολάριο.
Η περίπτωσή του συμπαθής, οι απόψεις του, όπως πάντα, διασκεδαστικές, αλλά το φαινόμενο λυπηρό».

Ιδού οι «κληρονόμοι» του Ηλία Ηλιάδη






Το Πινάκιο «τρύπωσε» εκεί όπου οι νέοι αθλητές του judo μυούνται στα μυστικά του αθλήματος από τους συνεργάτες του παγκόσμιας εμβέλειας πρωταθλητή


Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Καμιά αμφισβήτηση δεν χωρά το γεγονός πως ο Ηλίας Ηλιάδης είναι αθλητής παγκόσμιας εμβέλειας.
Πέρα όμως από τα μετάλλια, τις διακρίσεις και το σεβασμό που έχει αποσπάσει τα τελευταία 10 χρόνια με κόπους, ιδρώτα αλλά και αίμα έχει προχωρήσει σε ένα ακόμη επίτευγμα εξίσου σημαντικό.
Η πορεία του έχει προκαλέσει το θαυμασμό πολλών μικρών παιδιών που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα του. Λιλιπούτιοι αθλητές μυούνται στα μυστικά του judo από το Σύλλογο Ολυμπιονίκη ο οποίος βρίσκεται στο ΣΕΦ.

Περισσότερα στο:  pinakio.blogspot.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ


«Σε ποια χώρα αναφερόταν ο κ. Σαμαράς;»

«Τρεις, περίπου, ώρες μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Πρωθυπουργού και, ακόμα, όλες οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο ψάχνουν να βρουν σε ποια χώρα αναφερόταν ο κ. Σαμαράς.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Η κοροϊδία που ξεκίνησε πριν τις εκλογές του 2012, συνεχίζεται, με αμείωτο ρυθμό, ένα χρόνο μετά.

Η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες δίνει από μόνη της την απάντηση σε αυτά που είπε ο κ. Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη».

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! (Νο1)

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης
Μηχανολογικό , Υπουργείο Συγκοινωνιών ,τμήμα μεταβίβασης οχημάτων.
Εξυπηρετεί το κοινό κάθε μέρα απο τις 09.00-13.00 εκτός Τετάρτης.
Ωράριο εξυπηρέτησης απίθανο, παρεχόμενες υπηρεσίες χείριστες .Διάρκεια μεταβίβασης ενός οχήματος ένα ολόκληρο πρωινό ή αλλιώς σχεδόν μία εργάσιμη ημέρα για τους πολίτες. Μηχανογράφηση λίαν επιεικώς απαράδεκτη, υπαλληλικό προσωπικό με νοοτροπία 'Ιράκ' ή 'Τανζανίας'.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ TON ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ EIXE ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140f7eed8b05fbaa&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378573716537&sads=bBox02qZxWlgCrceY00dmD8U1sc&sadssc=1
 
Με την προαναγγελθείσα συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στα πλαίσια των ξεχωριστών Συνδιασκέψεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, των Υπουργών Άμυνας και των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική, που πραγματοποίησε η Λιθουανική Προεδρία, έληξε η τριήμερη επίσκεψη στο Βίλνιους, του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα όπως οι εξελίξεις στη Συρία, η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, η Αίγυπτος - Αραβική «Άνοιξη» και ΑΟΖ.

Οι ατάκες πρωθυπουργών στη ΔΕΘ που άφησαν ιστορία

 

Ο Σεπτέμβριος ανέκαθεν ήταν ο μήνας της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος; η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η ανάβαση των πρωθυπουργών για τα εγκαίνια συνοδεία ουκ ολίγων κυβερνητικών και κρατικών στελεχών που επί τρεις μέρες όργωναν την συμπρωτεύουσα για πολιτικούς και... καλλιτεχνικούς λόγους.

Ο Τόνι Άμποτ κέρδισε τις εκλογές στην Αυστραλία

Tony-AbbottΟ Τόνι Άμποτ θα είναι ο 28χρονος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα, του δίνουν άνετη πλειοψηφία 4%-6%.
Η νίκη του Άμποτ είχε ουσιαστικά προεξοφληθεί από τις μετρήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, που έδιναν στον συνασπισμό του οποίου ηγείται σημαντικό προβάδισμα έναντι του συνασπισμού του σημερινού πρωθυπουργού Πολ Ραντ, ο οποίος είχε διαδεχθεί στην πρωθυπουργία και την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος τη Τζούλια Γκίλαρντ.

Νέα πρόταση από κόμμα στον Τράγκα

Giorgos-Tragas
Την αποκάλυψη ότι έχει δεχθεί πρόταση από πολιτικό κόμμα να είναι υποψήφιος είτε στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές, είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, κάνει ο Γιώργος Τράγκας μέσω συνέντευξής του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Ο γνωστός δημοσιογράφος που “χώρισε” πρόσφατα τηλεοπτικά με τον ΣΚΑΪ του Ομίλου Αλαφούζου, και πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στον νέο τηλεοπτικό σταθμό “Ε”, έχει βρεθεί και άλλες φορές στο παρελθόν στον προθάλαμο της Βουλής, καθώς υπήρχε ενδιαφέρον από κόμματα να τον εντάξουν στους συνδυασμούς τους.
“Έχω μια πρόταση, την οποία μπορεί να αποδεχτώ, να είμαι επικεφαλής σε ένα ψηφοδέλτιο Ευρωβουλής, ή σε κάποιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας”, παραδέχεται ο Γιώργος Τράγκας με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα.

ysterografa.gr

Ολυμπιακοί 2020: Κωνστ/πολη, Μαδρίτη, Τόκιο, οι υποψήφιες πόλεις


Η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες της 32ης Ολυμπιάδας θα γίνει γνωστή αύριο το απόγευμα στο Μπουένος Αϊρες, όπου διεξάγεται η 125η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μεταξύ των πέντε υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν αρχικά, η ΔΟΕ προέκρινε τους φακέλους της Κωνσταντινούπολης, της Μαδρίτης και του Τόκιο, που αύριο θα κάνουν τις τελικές παρουσιάσεις τους και τεθούν στην κρίση των «αθανάτων», οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τον τόπο διεξαγωγής των Αγώνων του 2020. Αντίθετα «κόπηκαν» στην προκριματική φάση οι φάκελοι του Μπακού και της Ντόχα.

Στο Ναύσταθμο της Σούδας, βρετανικά πολεμικά πλοία


Στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας βρίσκονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρεταννίας BILL WARK και LYME BAY, που ανήκουν στη ναυτική δύναμη «COUGAR 13». Η παρουσία των δύο πλοίων, που πιθανότατα αναχωρούν αύριο, έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο για τον όγκο όσο και για την παρουσία τους στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία ξένων χωρών «δένουν» στο τμήμα αυτό και σε μικρή απόσταση από τα σημεία που «δένουν» τα πλοία της γραμμής και τα κρουαζιερόπλοια.

Σαμαράς: Σύγχρονη Απελευθέρωση το τέλος των Μνημονίων - Έτος ανάκαμψης το 2014, η χώρα αφήνει πίσω το χθες

Antonis-Samaras-DETH
(Photo Eurokinissi)
Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.

Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε.

Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Φέτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες ήταν δυσβάσταχτες, αναγνώρισε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα, καθώς θα ζητηθούν λίγα από πολλούς, ανάλογα με τις δηλώσεις του καθενός.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα- εφόσον δούμε πόσο είναι- θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων, ένστολων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δήλωσε πως ο στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%. Επέμεινε στο ότι θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο, λέγοντας ότι το πρώτο επτάμηνο του 2013 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισ. ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, επιχειρώντας να τους ταυτοποιήσει ως “τα δυο άκρα”, ενώ σχολίασε με νόημα ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, θα πρέπει και οι εταίροι και δανειστές της χώρας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Αθήνας.

H ομιλία  του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ

Φίλες και φίλοι,
 

Ο Χατζηνικολάου απέναντι στον Πρετεντέρη

Nikos-Xatzhnikolaou-Giannis-Pretenteris
Μια ιστορική, αν και περισσότερο παρασκηνιακή, δημοσιογραφική κόντρα φαίνεται ότι θα αναβιώσει από το φετινό φθινόπωρο στην τηλεόραση, με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Γιάννη Πρετεντέρη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα βράδια της Δευτέρας μέσω των εκπομπών τους.
Μετά τη συμφωνία του με τον Όμιλο Βαρδιονογιάννη για να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια του STAR να αλλάξει προφίλ και τα γίνει περισσότερο ενημερωτικό, ο Νίκος Χατζηνικολάου αναμένεται να μεταφέρει την παρουσίαση της εκπομπής του, η οποία θα μεταδίδεται και από το προσωπικό site του, κάθε Δευτέρα.
Δηλαδή, την ημέρα προβολής της εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη “Ανατροπή” στην τηλεόραση του MEGA, που μέχρι πρότινος έπαιζε χωρίς αντίπαλο στη μάχη της πολιτικής ενημέρωσης.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε αποχωρήσει με συγκρουσιακό τρόπο από το MEGA, εκεί όπου ο Γιάννης Πρετεντέρης ανέλαβε έκτοτε να σηκώσει το βάρος της πολτικής ανάλυσης και του σχολιασμού στο κανάλι των εκδοτών, ενώ οι σχέσεις τους ήταν πάντα “δύσκολες”.

ysterografa.gr

Συνάντηση Πέτρου Τατούλη - Γερμανού Πρέσβη Wolfgang Dold

Πέτρος Τατούλης, «Η Πελοπόννησος πιστεύει στην Ελληνογερμανική φιλία, ωστόσο εμείς μόνο μπορούμε να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα». 
 

«Η Πελοπόννησος έχει καθαρές σκέψεις με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, πιστεύει στην Ελληνογερμανική φιλία και στην ανάγκη εμβάθυνσής της» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Πρέσβη κ. Wolfgang Dold, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 στη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, ενόψει της επίσημης επίσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Υπουργού Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας κας Angelica Schwall - Durren.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εγκαινιάζει την 78η ΔΕΘ (LIVE)

Σεισμολόγοι απαντούν για τα 9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμολόγοι απαντούν για τα 9 Ρίχτερ στην Κρήτη  Τα 9 Ρίχτερ που λένε, τα δίνουν ρήγματα όπως αυτά που υπάρχουν στην Ιαπωνία … όχι στη χώρα μας!Τα 9 Ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο που προανήγγειλε η Λε Μόντ  μπορεί να αναστάτωσαν κάποιους σίγουρα όχι όμως τους επιστήμονες.
Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον Σκάι Κρήτης ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας μελέτης 55 επιστημόνων που ωστόσο θεωρώ ότι υπερβάλλουν διότι έβγαλαν ένα γενικό συμπέρασμα με δομές των 300 και 350 χιλιομέτρων  ενώ στη χώρα μας αυτές δεν ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα, δηλαδή οι δομές στην Κρήτη δεν φτάνουν πάνω από 100 χιλιόμετρα οπότε είναι μέχρι και τα 7 ρίχτερ. Μέχρι εκεί φτάνουν οι σεισμοί στην Ελλάδα.
Τα 9 Ρίχτερ που λένε, τα δίνουν ρήγματα όπως αυτά που υπάρχουν στην Ιαπωνία … όχι στη χώρα μας! Όλα αυτά λέγονται και γίνονται για λόγους οικονομικούς … για λόγους ασφάλειας μεταφορών, δικτύων, κτιρίων, ακόμα και για θέματα που άπτονται των ερευνών που γίνονται ίσως τώρα στην περιοχή μας. Είναι μία παρέμβαση σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είναι ο Ελλαδικός … όλα τούτα είναι υπερβολικά!» κατέληξε ο σεισμολόγος. 

thebest.gr

Τροπολογία Μητσοτάκη: Τρεις νέες εξαιρέσεις για τη διαθεσιμότητα

Τρεις νέες εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα θεσμοθετεί η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «αναδιάρθρωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης» που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα:
1) Οι 1891 υπάλληλοι που επί υπουργίας Αντώνη Μανιτάκη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις με βάση το πρώτο πρόγραμμα κινητικότητας και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό καθώς πρόσφατα κρίθηκε ως αναγκαίο από τους φορείς για την κάλυψη κενών.
2) Οι συγγενείς των θανόντων σε ώρα υπηρεσίας  δημόσιων λειτουργών.
3) Οι υπηρετούντες σε εγκαταστάσεις διεθνών οργανισμών (ΝΑΤΟ κλπ) οι οποίοι σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης   είναι με 4 με 5 άτομα και μισθοδοτούνται από τους Διεθνείς Οργανισμούς και όχι από τον κρατικό προυπολογισμό



H ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

aftodioikisi.gr

Ο χάρτης των στόχων στη Συρία - Θα είναι η Σούδα "ορμητήριο" ;


 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αμερικανική επίθεση στη Συρία . Αν και είναι μια επίθεση προαναγγελθείσα και αναμενόμενη όλος ο κόσμος της αναμένει με κομμένη την ανάσα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις που θα έχει.

Όπως προκύπτει και από το χάρτη που είχε δημοσιεύσει ο Guardian οι στόχοι έχουν προ καιρού εντοπιστεί κι έχουν να κάνουν με τις υποδομές στρατιωτικές και άλλες του καθεστώτος της Συρίας.

Οι πυρυαλικές επιθέσεις θα γίνουν από τα πάνοπλα αμερικανικά πολεμικά πλοία. Το ερώτημα είναι σ΄ ότι μας αφορά αν θα χρησιμοποιηθεί η Σούδα ως ορμητήριο των αμερικανικών μαχητικών. Έμπειρος πτέραρχος εξήγησε στο Onalert ότι “η Σούδα απέχει απο τους στόχους περίπου 850 μίλια ,απόσταση που δεν είναι μικρή για να επιχειρούν με άνεση τα αεροσκάφη. Με δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν βάσεις του Ισραήλ και της Ιορδανίας είναι μάλλον απίθανο να επιλέξουν ως ορμητήριο τη Σούδα . Αν μάλιστα στην επιχείρηση συμμετείχαν και οι Βρετανοί ,τότε δεν θα το συζητούσαμε καν αφού το Ακρωτήρι της Κύπρου είναι πολύ εγγύτερα”.

Παρόλα αυτά είναι δεδομένο ότι η Σουδα έστω και σε ρόλο υποστήριξης της επιχείρησης εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό ρόλο . 

 onalert.gr

Σεισμός 6,5R στα σύνορα Μεξικού - Γουατεμάλας


 Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή το βράδυ της Πρασκευής στις όμορες περιοχές μεταξύ Γουατεμάλας και Ελ Σαλβαδόρ, όπως ανακοίνωσε το σαλβαδοριανό σεισμολογικό κέντρο, προκαλώντας κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος στη Γουατεμάλα.

Με Μήτρογκολ η Ελλάδα, 1-0 το Λιχτενστάιν και έπιασε στην κορυφή τη Βοσνία- Ορθάνοιχτος ο δρόμος για Βραζιλία


Μετά από ένα κάκιστο ημίχρονο, η Εθνική μας ανέβηκε στην επανάληψη και με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 72′ πήρε την αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί του Λιχτενστάιν στο “Rheinpark Stadion”. Νίκησε η Σλοβακία στη Βοσνία, που πλέον ισοβαθμεί με την Εθνική μας στην πρώτη θέση, αλλά υπερτερεί λόγω διαφοράς τερμάτων.


Δώρο στην Ελλάδα από τη Σλοβακία, 1-0 τη Βοσνία!

slo
Η Σλοβακία πέτυχε σπουδαίο διπλό, επικρατώντας με 1-0 της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης στη Ζένιτσα, κάνοντας παράλληλα ένα… μεγάλο δώρο στην Εθνική μας ομάδα.
Περισσότερα στο sport.gr

Συλλαλητήριο αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στη ΔΕΘ

deu
Ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, πραγματοποίησαν απόψε συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας έτσι το χορό των κινητοποιήσεων που κορυφώνονται αύριο, με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.
Ένστολοι, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι διαδηλωτές πέρασαν έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων, όπου φώναξαν συνθήματα και επέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους, ενώ η πορεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Στους συγκεντρωθέντες, στο Λευκό Πύργο, μίλησαν επικεφαλής των πανελλήνιων ομοσπονδιών, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία “διέλυσε την πόλη” και τόνισε ότι ολόκληρο το βάρος της αστυνόμευσης έπεσε πλέον στα σώματα ασφαλείας.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αντίθετη με τις περικοπές σε ενστόλους, αλλά “και με την φύλαξη των πόλεων και των χωριών μας από παρακρατικές ομάδες”.

Από τη Συρία στην ομοφυλοφιλία, η σύγκρουση Ομπάμα-Πούτιν

obama
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ρωσία, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με ακτιβιστές, κυρίως υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, μετά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη.
“Οι δραστηριότητες που γίνονται εδώ είναι ουσιαστικές για την εξέλιξη της Ρωσίας και είμαι πολύ υπερήφανος για την δουλειά τους”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την υποδοχή ακτιβιστών που είναι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, του σεβασμού στο περιβάλλον και στην ελευθερία του Τύπου.
“Στην Ρωσία, στις ΗΠΑ, και παντού στον κόσμο, ο ρόλος μιας καλής κυβέρνησης είναι εν μέρει να αφήνει χώρο στην κοινωνία των πολιτών”, πρόσθεσε κατά την σύντομη αυτή συνάντηση που είχε με τους ακτιβιστές, πριν από την αποχώρησή του από την Ρωσία.
Την συνάντηση αυτή περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία οι ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ρωσία, οι οποίοι καταδικάζουν τον νόμο κατά της ομοφυλοφιλικής “προπαγάνδας” ενώπιον των ανηλίκων, τον οποίο έθεσε σε ισχύ τον Ιούνιο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικρίνει έντονα τον νόμο αυτόν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων που συνέβαλαν στην επιδείνωση των σχέσεων τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

ysterografa.gr

Στη ΔΕΘ πρωθυπουργός & Τσίπρας

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων το Σάββατο στη ΔΕΘ, το πρόγραμμα εγκαινίων του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, οι αρχηγοί κομμάτων
Το πιο «θερμό» Σάββατο της χρονιάς, έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εγκαινιάζει την 78η ΔΕΘ, χωρίς κόσμο εντός της Έκθεσης και σε μια πόλη –φρούριο όπου η αναμέτρηση αναμένεται μετωπική. Την ίδια ώρα με τον πρωθυπουργό φθάνει στη Θεσσαλονίκη και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας και ξεκινά τις επαφές του με απεργούς. Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει από κοινού ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΩΤΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και πλήθος επιστημονικών και συνδικαλιστικών ομοσπονδιών οι οποίοι από κοινού δηλώνουν ότι αποφάσισαν να απέχουν «ηχηρά» από την ομιλία του πρωθυπουργού και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα εξελίσσονται άλλα τρία συλλαλητήρια, του ΠΑΜΕ, των εξωκοινοβουλευτικών και των επιτροπών κατοίκων. Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί από όλη την Ελλάδα στην συμπρωτεύουσα για το «θερμό» διήμερο της ΔΕΘ…

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

Nikos Hiladakis

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης



olympiada

Πριν από τρία χρόνια και πριν από την έκρηξη του εισαγομένου από το εξωτερικό εμφυλίου στην Συρία, είχα συναντήσει μια ομάδα Σύριων ορθοδόξων προσκυνητών στο μοναστήρι της Σουρωτής. Μαζί τους βρίσκονταν και τρεις ψηλόκορμοι ρασοφόροι με μάτια αποφασιστικά που έδειχναν πως αυτό που έκαναν το πίστευαν ψυχή τε και σώματι. Συνομιλώντας μαζί τους, άκουσα λιγάκι έκπληκτος πως οι ίδιοι ονομάζουν τους εαυτούς τους, «Ρουμ Ορτοδόξ», δηλαδή Ρωμιοί Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο αραβόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι. Στη συζήτηση μας μου ανέφεραν ότι έχουν κάποιες δυσκολίες στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αισθάνονται σιγουριά με το καθεστώς Άσαντ ακριβώς γιατί και αυτός ανήκει σε μια θρησκευτική μειονότητα που διάκειται φιλικά με τους χριστιανούς και για τον λόγο αυτό δεν δίνει έδαφος σε ανάπτυξη φονταμενταλιστικών ισλαμικών ομάδων που θα ήταν μεγάλη απειλή για το χριστιανικό ποίμνιο.