Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στη ΔΕΘ πρωθυπουργός & Τσίπρας

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων το Σάββατο στη ΔΕΘ, το πρόγραμμα εγκαινίων του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, οι αρχηγοί κομμάτων
Το πιο «θερμό» Σάββατο της χρονιάς, έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εγκαινιάζει την 78η ΔΕΘ, χωρίς κόσμο εντός της Έκθεσης και σε μια πόλη –φρούριο όπου η αναμέτρηση αναμένεται μετωπική. Την ίδια ώρα με τον πρωθυπουργό φθάνει στη Θεσσαλονίκη και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας και ξεκινά τις επαφές του με απεργούς. Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει από κοινού ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΩΤΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και πλήθος επιστημονικών και συνδικαλιστικών ομοσπονδιών οι οποίοι από κοινού δηλώνουν ότι αποφάσισαν να απέχουν «ηχηρά» από την ομιλία του πρωθυπουργού και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα εξελίσσονται άλλα τρία συλλαλητήρια, του ΠΑΜΕ, των εξωκοινοβουλευτικών και των επιτροπών κατοίκων. Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί από όλη την Ελλάδα στην συμπρωτεύουσα για το «θερμό» διήμερο της ΔΕΘ…

Στο μεταξύ, άρχισαν να ανακοινώνουν το πρόγραμμα άφιξής τους στη Θεσσαλονίκη και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων. (Δείτε αναλυτικά)
Αναλυτικότερα:
Κινητοποιήσεις  
Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιείται η πρώτη  συγκέντρωση των ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΘ - ΕΔΟΘ του Σαββάτου.
Συνολικά στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται το Σάββατο που κορυφώνονται οι διαδηλώσεις,  τέσσερις παράλληλες συγκεντρώσεις
  • Στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ με σημείο συγκέντρωσης το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα. Στη συγκέντρωση αυτή, ανακοίνωσαν ήδη ότι συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη , θα δώσουν το Παρών στη συγκέντρωση . Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση Κολόμβου με Εγνατία.
  • Συγκέντρωση πραγματοποιεί το  ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μμ
  • Οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Καμάρα
  • Οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής, πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σοφίας.
Ο πρωθυπουργός
Εγκαινιάζεται στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου από τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που έχει ως κεντρικούς άξονες την τεχνολογία, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη. Οι πύλες της 78ης ΔΕΘ για το κοινό ανοίγουν δύο ώρες αργότερα. Το αναλυτικό πρόγραμμα της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει ανακοινωθεί.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης φθάνει το Σάββατο  στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, τον Υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας και θα συμμετάσχει στη διαδήλωση των συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
12:30: Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΛΒΟ (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ – Εγνατίας 76).
13:30: Συνάντηση με Υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας, Pablo Cesar Groux Canedo (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ- Εγνατίας 76)
18:00: Συγκέντρωση και πορεία Άγαλμα Βενιζέλου – Δηλώσεις
Συνέντευξη στην ΕΤ-3
Το πρόγραμμα των αρχηγών των κομμάτων
Την Κυριακή θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
Τετραήμερη παρουσία στη Θεσσαλονίκη θα έχει από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Την Τρίτη στις 12:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 όπου θα συναντηθεί με τους εργαζομένους και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη, στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει την Τετάρτη και την Πέμπτη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Φώτης Κουτσούμπας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και το Σάββατο.

eklogika.gr