Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ TON ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ EIXE ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140f7eed8b05fbaa&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378573716537&sads=bBox02qZxWlgCrceY00dmD8U1sc&sadssc=1
 
Με την προαναγγελθείσα συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στα πλαίσια των ξεχωριστών Συνδιασκέψεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, των Υπουργών Άμυνας και των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική, που πραγματοποίησε η Λιθουανική Προεδρία, έληξε η τριήμερη επίσκεψη στο Βίλνιους, του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα όπως οι εξελίξεις στη Συρία, η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, η Αίγυπτος - Αραβική «Άνοιξη» και ΑΟΖ.


Για άλλα ζητήματα, όπως η Θράκη, που είναι της αρμοδιότητας του Τέρενς Κουίκ από πλευράς Κινήματος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών, αυτό που τόνιζε σε ανακοινώσεις του από την προπερασμένη εβδομάδα, να ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών του ελληνικού Κοινοβουλίου το ταχύτερο δυνατόν και μάλιστα υπό το πρίσμα της «ενημέρωσης» που έκανε σήμερα στους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην άτυπη σύνοδό τους στη Λιθουανία, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Τζων Κέρυ.

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στο περιθώριο αυτής της νέας κοινοβουλευτικής αποστολής του, ως μέλος της ομάδας ΟΑΣΕ, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είχε ξεχωριστές συνομιλίες κατ’ αρχήν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Βόλκαν Μποζκίρ, τον οποίο γνωρίζει από τότε που ο Τούρκος Βουλευτής ήταν σύμβουλος του αποθανόντος Προέδρου Τουργκούτ Οζάλ.

Ο Τέρενς Κουίκ διατύπωσε στο συνομιλητή του τις ξεκάθαρες θέσεις του Κινήματος απέναντι και στο θέμα της Συρίας (στα πλαίσια του ΟΗΕ), όπως και τις θέσεις για την ασφυκτική υπόθεση των λαθρομεταναστών που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων περνά από τα τουρκικά παράλια και μέχρι πρότινος από την περιοχή του Έβρου.

Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Μποζκίρ να βοηθήσει στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του αρμοδιότητας στην επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος Ευρωβουλευτής και μάλιστα πρώην Δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής.

Και στο Γερμανό συνομιλητή του ο Τέρενς Κουίκ έθεσε τα θέματα Συρίας και λαθρομετανάστευσης, εισπράττοντας την πολύ θετική αντίδραση για προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θέμα των παράνομων μεταναστών.

Ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αποστολής, επιστρέφει στην Αθήνα αργά το βράδυ του Σαββάτου (7/9/2013).