Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ο χάρτης των στόχων στη Συρία - Θα είναι η Σούδα "ορμητήριο" ;


 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αμερικανική επίθεση στη Συρία . Αν και είναι μια επίθεση προαναγγελθείσα και αναμενόμενη όλος ο κόσμος της αναμένει με κομμένη την ανάσα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις που θα έχει.

Όπως προκύπτει και από το χάρτη που είχε δημοσιεύσει ο Guardian οι στόχοι έχουν προ καιρού εντοπιστεί κι έχουν να κάνουν με τις υποδομές στρατιωτικές και άλλες του καθεστώτος της Συρίας.

Οι πυρυαλικές επιθέσεις θα γίνουν από τα πάνοπλα αμερικανικά πολεμικά πλοία. Το ερώτημα είναι σ΄ ότι μας αφορά αν θα χρησιμοποιηθεί η Σούδα ως ορμητήριο των αμερικανικών μαχητικών. Έμπειρος πτέραρχος εξήγησε στο Onalert ότι “η Σούδα απέχει απο τους στόχους περίπου 850 μίλια ,απόσταση που δεν είναι μικρή για να επιχειρούν με άνεση τα αεροσκάφη. Με δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν βάσεις του Ισραήλ και της Ιορδανίας είναι μάλλον απίθανο να επιλέξουν ως ορμητήριο τη Σούδα . Αν μάλιστα στην επιχείρηση συμμετείχαν και οι Βρετανοί ,τότε δεν θα το συζητούσαμε καν αφού το Ακρωτήρι της Κύπρου είναι πολύ εγγύτερα”.

Παρόλα αυτά είναι δεδομένο ότι η Σουδα έστω και σε ρόλο υποστήριξης της επιχείρησης εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό ρόλο . 

 onalert.gr