Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Από τη Συρία στην ομοφυλοφιλία, η σύγκρουση Ομπάμα-Πούτιν

obama
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ρωσία, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με ακτιβιστές, κυρίως υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, μετά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη.
“Οι δραστηριότητες που γίνονται εδώ είναι ουσιαστικές για την εξέλιξη της Ρωσίας και είμαι πολύ υπερήφανος για την δουλειά τους”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την υποδοχή ακτιβιστών που είναι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, του σεβασμού στο περιβάλλον και στην ελευθερία του Τύπου.
“Στην Ρωσία, στις ΗΠΑ, και παντού στον κόσμο, ο ρόλος μιας καλής κυβέρνησης είναι εν μέρει να αφήνει χώρο στην κοινωνία των πολιτών”, πρόσθεσε κατά την σύντομη αυτή συνάντηση που είχε με τους ακτιβιστές, πριν από την αποχώρησή του από την Ρωσία.
Την συνάντηση αυτή περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία οι ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ρωσία, οι οποίοι καταδικάζουν τον νόμο κατά της ομοφυλοφιλικής “προπαγάνδας” ενώπιον των ανηλίκων, τον οποίο έθεσε σε ισχύ τον Ιούνιο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικρίνει έντονα τον νόμο αυτόν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων που συνέβαλαν στην επιδείνωση των σχέσεων τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

ysterografa.gr