Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η σειρά των... γειτόνων: Τουρκία – Ελλάδα (22:00)

 

Να κάνει το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurobasket και την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλό της, θέλει η Eθνική Ελλάδος κόντρα στην Τουρκία (22:00, Ant1).

Η Γαλανόλευκη μετρά μέχρι στιγμής μόνο νίκες στο τουρνουά (κόντρα σε Σουηδία και Ρωσία) και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο και εναντίον των Τούρκων, οι οποίοι βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο, αφού έχουν δύο ήττες από Φινλανδία και Ιταλία.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι αμφίβολος για το συγκεκριμένο ματς. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε στην συνέντευξη Τύπου, πως ο διεθνής γκαρντ δε θα αγωνιστεί απέναντι στους γείτονες, ενώ είναι αμφίβολος και για άλλο γειτονικό ντέρμπι της εθνικής, την Κυριακή με τους Ιταλούς.

Οι διεθνείς μπορούν σε περίπτωση νίκης να σκέφτονται ήδη την επόμενη φάση της διοργάνωσης και απλά να παλέψουν κόντρα σε Ιταλία και Φινλανδία για την κορυφή του ομίλου. Όσο για τους Τούρκους, σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να… φτιάχνουν από τώρα βαλίτσες της επιστροφής.

 Ο Σπανούλης έβγαλε μαγνητική η οποία ήταν καθαρή και αυτό κάνει τους ανθρώπους της Εθνικής να αισιοδοξούν για την επιστροφή του στο ματς με την Ιταλία.

 Η Ιταλία μπορεί να είχε σε κακή ημέρα το αστέρι της, τον Μάρκο Μπελινέλι, όμως δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 62-44 την Φινλανδία και να διατηρήσει το αήττητο μία ημέρα πριν το ματς με την Εθνική Ελλάδος .