Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα και Ηλεία

 Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα και Ηλεία 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο Δευτέρα (22/07/2024) σε περιοχές στις περιφέρειες Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία) και Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία).

Οι περιοχές στις περιφέρειες Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία) και Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) βρίσκονται στην κατηγορία 4 πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο Δευτέρα (22/07/2024) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας) 

Στο «πορτοκαλί» για πυρκαγιές ένα μεγάλο μέρος της Αρκαδίας και της Λακωνίας

Εκλογές ΗΠΑ: Τέλος ο Τζο Μπάιντεν - Αποσύρει την υποψηφιότητα του και στηρίζει την Καμάλα Χάρις για διάδοχό του

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει πλέον δεύτερη θητεία. Μάλιστα ανακοίνωσε την απόφασή του σε επιστολή που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας», έγραψε και πρόσθεσε: «Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να διεκδικήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα μιλήσει στο έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα «με περισσότερες λεπτομέρειες» για την απόφασή του.