Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Στον τάφο του Κ. Καραμανλή ο Πρ. Παυλόπουλος λίγο πριν την ορκωμοσία |απέτισε φόρο τιμής

Στον τάφο του Κ. Καραμανλή ο Πρ. Παυλόπουλος λίγο πριν την ορκωμοσία
Φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή απέτισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος -λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στο Προεδρικό Μέγαρο- επισκέφθηκε το ίδρυμα «Κ. Καραμανλής», όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν μέχρι τώρα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Κ. Καραμανλής».

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου


Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

 Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώπιον της Ολομέλειας. Αρχικά η ορκωμοσία είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.
Αυτή τη στιγμή ο κ. Παυλόπουλος  καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Το εγκώμιο του νέου Προέδρου έπλεξε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη συγκυρία, τα διακυβεύματα πολλά με πρώτιστο αυτό της εθνικής συνεννόησης» σημείωσε ο κ. Παπούλιας δηλώνοντας βέβαιος ότι ο διάδοχός του θα είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο νέος Πρόεδρος εισέρχεται σε έναν γνώριμο χώρο, δεδομένου ότι υπηρέτησε δύο προκατόχους του, τον Μιχάλη Στασινόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε με εξίσου καλά λόγια για τον απερχόμενο Πρόεδρο και τον άψογο τρόπο με τον οποίο επιτέλεσε τα καθήκοντά του σε δύσκολες εποχές.

Αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες προκλήσεις της εποχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, ιδίως των νέων.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς επίσης και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές και τον Αρχιεπίσκοπο.
Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος - Υποκλίθηκε στους βουλευτές που του φώναζαν `άξιος!`
Τα συγχαρητήριά τους θα υποβάλλουν επίσης, η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων Διπλωματικών Αποστολών, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968.

Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή.
Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).

Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων.
Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.
Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα.

Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α’ Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990), Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009)





AIMOΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ 19/4/2015

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/04/2015
Κυριακή, 19 Απριλίου στις 9:30 π.μ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Στις 100 δόσεις και οι οφειλές προς τους δήμους – Προσθήκη στο νομοσχέδιο Βαλαβάνη

Διάταξη που θα συμπεριλάβει στην τακτοποίηση οφειλών με ευνοϊκούς όρους και τα χρέη των δημοτών προς τους δήμους, με έναν τρόπο αντίστοιχο των 100 δόσεων που περιγράφεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να προστεθεί άμεσα στη ρύθμιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr από πηγές της Σταδίου, έπειτα από συννενόηση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βάλαβάνη, η εν λόγω διάταξη αναμένεται να συμπεριληφθεί το ταχύτερο στο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βούτσης προέβη στην εν λόγω κίνηση λαμβάνοντας υπόψη του και το σχετικό αίτημα της Αυτοδιοίκησης.

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δεν θα χάσει κανένας δημοτικός αστυνομικός τη δουλειά του

Το μέτρο εντάσσεται στην γενικότερη ρύθμιση για την επαναφορά των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων  ...

Η μεγάλη ώρα του Κοινωνικού Κέντρου

koinoniko-kentroΤο 2015 έφερε στις μνήμες το 2012. Ημέρες και ώρες μεγάλου λαϊκισμού. Είναι οι στιγμές που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνονται στην πραγματικότητα. Κυρίως όμως προσγειώνουν ανώμαλα την Ελληνική κοινωνία με οδυνηρές συνέπειες.

Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνοντας από τα πανηγυρικά Ζάππεια έσερνε την Ελλάδα στις εκλογές βυθίζοντάς τη στον οικονομικό πάγο, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Ήταν τότε που είχε μπαντιέρα, το σκίσιμο των μνημονίων και κυρίως τα περιβόητα ισοδύναμα μέτρα. Όλη η Ελλάδα έζησε στο πετσί τη χειρότερη φορολογία προκειμένου να φτιαχτεί το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Τσίπρας περιγράφει το νέο Δημόσιο – Τι είπε στον ΟΟΣΑ για διορισμούς, αξιολόγηση, κινητικότητα & αποτελεσματικότητα

Στην παραδοχή ότι «η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα» προχώρησε μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΟΣΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Περιγράφοντας τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει η κυβέρνηση του στο Δημόσιο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «έχουμε ήδη ξεκινήσει, με τον εξορθολογισμό της ίδιας της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «έχουμε ήδη μειώσει τον αριθμό των Υπουργείων».
Όσον αφορά το τι θα κάνει από εδώ και στο εξής ο έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την προώθηση μηχανισμών και δίκαιων διαδικασιών που θα οδηγούν σε:

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη της συμβούλου του κ.Γ.Α.Παπανδρέου στο παρελθόν και του κ.Βαρουφάκη στο παρόν κας Παναρίτη ότι οι μισθοί και οι συντάξεις του ελληνικού λαού τεθηκαν σε διαπραγμάτευση, πριν το 2015 σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με σχετικές προτάσεις των δανειστών χορηγών της ζωής μας.

Φυσικά δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για σκέψη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μία Κυβέρνηση που σχηματίστηκε κατόπιν της εκλογής του κ.Τσίπρα για να φέρει μία υποτίθεται όμορφη επόμενη ημέρα στη ζωή μας. Να διώξει την καταχνιά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου που είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο απομύζησης της ελληνικής οικογένειας για να μη διαταράξουν τις ολιγαρχικές αιμοδοσίες του κρατικού προϋπολογισμού. Για να μην αλλάξουν τίποτα στην ουσία στα καρτέλ της αγοράς και της ζωής μας παρά μόνο να χαϊδέψουν τα αυτιά μας.

Τέλος οι διώξεις για χρέη έως 50.000 ευρώ


F836ACA63AD8BDAD96AC81963210FB0A.jpg
  • 0


  Στα 50.000 ευρώ, από τα 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνεται το κατώτερο ποσό συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων, προσαυξήσεων για την άσκηση ποινικών διώξεων, με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις 100 δόσεις.
Ειδικότερα ορίζεται ότι όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης:
α) τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ και
β) τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α”, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.
Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για χρέη μικρότερα και δεν έχουν εκτελεστεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος». Αν άρχισε η εκτέλεση τους, διακόπτεται.
Επίσης προβλέπεται ευνοϊκότερος τρόπος φορολόγησης του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει για φορολογούμενους χωρίς εισόδημα και η κατάργηση της ελάχιστης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των 3.000 ευρώ για άτομο και 5.000 για ζευγάρι σε περίπτωση απόκτησης εισοδήματος μόνο από τόκους και ακίνητα.

/arouraios.gr/

Χρυσή Αυγή - Για τις μνημονιακές επαφές Τσίπρα με Γιούνκερ και Σουλτς

Για τις μνημονιακές επαφές Τσίπρα με Γιούνκερ και Σουλτς

Ο Τσίπρας συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και φτωχοποιεί τους Έλληνες προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση κατάργηση όλων των αιματηρών μνημονιακών μέτρων όπως επιβάλλει η νωπή λαϊκή εντολή.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κας Ε. ΠΑΝΑΡΙΤΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις της κας Ε. Παναρίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κα Παναρίτη, με τις δηλώσεις της επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις για το ασφαλιστικό του mail Βαρουφάκη.
Αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για τις οποίες προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ διερρήγνυε τα ιμάτιά του.
Τώρα, βέβαια υιοθετούν αυτό για το οποίο τότε κραύγαζαν.
Τέτοια πρωτοφανής κοροϊδία…

Συνελήφθη ο διαχειριστής του dvdmovies.gr

Συνελήφθη ο διαχειριστής του dvdmovies.gr
Tον διαχειριστή του γνωστού site www.dvdmovies.gr, το οποίο παρήχε πρόσβαση σε χιλιάδες online ταινίες και σειρές, συνέλαβε η αστυνομία.
Το site «εξυπηρετούσε» περισσότερους από 500.000 χρήστες που είχαν απευθείας πρόσβαση σε περισσότερους από 65.000 τίτλους, τους οποίους μπορούσαν να δουν online, χωρίς καν να χρειαστεί να τους «κατεβάσει».
Η σύλληψή του 37χρονου διαχειριστή έγινε με τη διαδικασία του αυτόφωρου, με βάση το νόμο για παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και, σύμφωνα με την αστυνομία, «προκλήθηκε σημαντική απώλεια εσόδων τόσο για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου, όσο και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων».
Προηγήθηκαν ψηφιακές καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία ήταν δεύτερη σε επισκεψιμότητα σε αυτό το είδος των site.
Κατά την έρευνα, στο σπίτι του διαχειριστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην εν λόγω ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία.

techit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών για δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δημιουργεί, αλλά και συντηρεί την αβεβαιότητα με το να διαψεύδει και να επαναφέρει μόνη της το δημοψήφισμα καθημερινά.
Την ρωτάμε ευθέως:
Έχει αναλογιστεί τι επίπτωση θα έχει αυτό στην οικονομία της χώρας σήμερα, αλλά και στην ευρωπαϊκή της πορεία αύριο;
Τι ακριβώς απειλεί η κυβέρνηση ότι θα ρωτήσει τον Ελληνικό λαό;
 Αν θέλει να «αυτοκτονήσει»;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΑΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ



http://www.lay-out.gr/wp-content/uploads/2014/09/%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%851.jpgΟ Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής από ομάδα κουκουλοφόρων, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η κυβέρνηση θερίζει τους καρπούς των όσων έσπειρε!! Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τότε που ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος δήλωνε από του βήματος της Βουλής ότι «Η Πολιτεία οφείλει να διαλέγεται και με τους κουκουλοφόρους»! Οι ίδιοι (κουκουλοφόροι) μόλις σήμερα, με την κατάληψη της Νομικής, έδειξαν πόσο τιμούν τη σχετική πρόσκληση που ο κ. Υπουργός τους απηύθυνε.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Υπουργός, ότι οι διαδηλώσεις γίνονται όχι για καταστροφές και λεηλασίες αλλά για να προστατευθούν έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα προς εργασία. Για να προβληθούν αιτήματα και  διεκδικήσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και να διακηρυχθούν ιδέες και αρχές.
Η Δημοκρατία οφείλει να διαλέγεται. Οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα ακόμα και των αρνητών της και να δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Αλλά δεν μπορεί να διαλέγεται με όσους καλύπτουν το πρόσωπό τους για να επιδοθούν σε καταστροφές, βιαιοπραγίες και καταλήψεις.
Εξάλλου, με ποιούς θα κάνει διάλογο ο κ. Υπουργός, αφού δεν αποκαλύπτεται το πρόσωπό τους; Εκτός και αν τους γνωρίζουν!

Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση "εγκαταλείπει" το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα;

Εμφάνιση kege.jpg
Δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου, Υπεύθυνου Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα

«Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη (ΕΣΚΕ) που έχει επεξεργαστεί η Ελλάδα το 2014 και έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2015.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε ισάριθμους δήμους των 13 Περιφερειών της χώρας,ολοκληρώνεται τέλος Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέχρι 15 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση με την τακτική της φαίνεται να εγκαταλείπει το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος και αρνείται επίμονα να απαντήσει, αν έχει τη βούληση να το διευρύνει μέσα στο 2015, επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους.

Το ίδιο άλλωστε πράττει η Κυβέρνηση  και με τους δικαιούχους  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, του οποίου το επιχειρησιακό  σχέδιο εγκρίθηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Δεκέμβριο, και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα»

Ασχοληθείτε με την τρόικα και αφήστε ήσυχους τους νεκρούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και κυρίως του αναγκαστικού δανείου το οποίο η τότε χειμαζόμενη Ελλάδα υποχρεώθηκε να λάβει για να… τρέφει τον γερμανικό στρατό Κατοχής δεν εγκαταλείπεται και τίθεται συνεχώς από την Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.
Κατά τη προηγούμενη βουλευτική περίοδο λειτούργησε ειδική επιτροπή που ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, έλαβε όλα τα αναγκαία στοιχεία – και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – και εξέδωσε πόρισμα, προκειμένου όλα αυτά να αξιοποιηθούν από την πατρίδα μας, αλλά και να αποφασιστεί ο προσφορότερος τρόπος και χρόνος κατά τον οποίο θα εκκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης.

Διακομματική ερώτηση στη Βουλή για τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού κόλπου με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα



Ενέργειες και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών ζητάνε με διακομματική ερώτηση (ΝΔ – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ) οκτώ βουλευτές νομών που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο (Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Κορινθίας).

Στην ερώτηση που κατατέθηκε στα αρμόδια υπουργεία (με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα) γίνεται λόγος για επιτακτική ανάγκη ανάληψης δράσεων σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο για την συντονισμένη διαπεριφερειακή συνεργασία (Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας) και με τη σύμπραξη των τοπικών αρχών προκειμένου η αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών να λάβει μια πιο συγκροτημένη και ολοκληρωμένη από τη σημερινή προσέγγιση.
Οι βουλευτές σημειώνουν παράλληλα πως το πρόβλημα εντείνεται με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ισορροπία ενάλιων και χερσαίων οικοσυστημάτων, τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική ευημερία των παράκτιων οικισμών, τα σπίτια, οι περιουσίες, οι δρόμοι και οι υποδομές ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η αισθητική αξία της φυσικής ακτογραμμής. Επιπρόσθετα, ζητάνε να πληροφορηθούν το χρηματοδοτικό πλαίσιο, εθνικό ή περιφερειακό στο οποίο μπορεί να ενταχθεί ο μηχανισμός προστασίας των ακτών του Κορινθιακού κόλπου καθώς και τον άμεσο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ανακάλυψαν την "Αμφίπολη" της Αιγύπτου - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ανακάλυψαν την `Αμφίπολη` της Αιγύπτου - Εντυπωσιακές φωτογραφίες
"Αόρατοι" για χιλιάδες χιλιάδες χρόνια, εντυπωσιάζουν οι αιγυπτιακοί τάφοι που ανακαλύφθηκε και μέσα τους δεσπόζουν περίτεχνες και πολύχρωμες τοιχογραφίες.
Ο αρχαίος τάφος που ανήκει στον Amenhotep, φύλακα του ναού της αιγυπτιακής θεότητας Amun ανακαλύφθηκε στο Λούξορ από Αμερικανούς αρχαιολόγους.

Χρονολογείται, σύμφωνα με το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, πίσω στο Νέο Βασίλειο της 18ης δυναστείας (1543-1292 π.Χ.), μιας εκ των πιο διάσημων της αρχαίας Αιγύπτου.

Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες - Κακοκαιρία και στην Κορινθία

Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες - Κακοκαιρία και στην Αττική  
Πρόσκαιρη χειμωνιάτικη επιδείνωση του καιρού κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές που έχει ξεκινήσει από το Ιόνιο, προχωράει στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και αργότερα στο Αιγαίο.
Περιμένουμε ισχυρές βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες και νησιωτικές περιοχές αλλά και χιόνια στα ηπειρωτικά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου από 500 με 600 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Χιόνια θα πέσουν ακόμη και στα βουνά της Κρήτης.

Οι πόλεις στις οποίες θα ειναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες είναι το Άργος, το Ναυπλιο, η Κόρινθος, το Λεωνίδιο, τα Κύθηρα, η Αθήνα, τα Χανιά, οι Σπέτσες, η Υδρα, η Αίγινα, το Λαύριο, η Κάρυστος, η Κέα και η Άνδρος. Από το απόγευμα η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Κύμη, την Σκύρο, τον Αι Στράτη, την Αλλονησο, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, όμως σιγά - σιγά και από τα βορειδυτικά θα γυρίσουν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Και στο Αιγαίο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και από νωρίς το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες με ένταση εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 14 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 15 βαθμούς και στην Κρήτη και εως 17 βαθμούς κελσίου στη Ρόδο.

Στην Αττική από το πρωί επικρατούν νεφώσεις με βροχές και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες το απόγευμα στο Λαύριο και στα νησιά του Αργοσαρωνικού θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στον Κιθαιρώνα από τα 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω και στην Πάρνηθα από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά το απόγευμα θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.  
Το Σάββατο ο καιρός βελτιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από τα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της Ελλάδας. Απο το απόγευμα πάντως και μετά και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. 
Η Κυριακή θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγα σύννεφα. 

Σκιώδη κυβέρνηση ετοιμάζει ο Σαμαράς

Σκιώδη κυβέρνηση  ετοιμάζει ο Σαμαράς
Σε δύο επίπεδα κινείται ο στρατηγικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας της Λεωφόρου Συγγρού, με φόντο τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με εταίρους και δανειστές και τις διεργασίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτος στόχος του Αντώνη Σαμαρά και των στενών συνεργατών του είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο η κατάρτιση του νέου κομματικού οργανογράμματος με τον ορισμό στη θέση των τομεαρχών πρώην υπουργών, οι οποίοι θα καταγράφουν τις κινήσεις της κυβέρνησης και θα παρεμβαίνουν ανάλογα.
Παράλληλα, με την επιλογή συγκεκριμένων στελεχών στις θέσεις αυτές, πρόθεση της Συγγρού είναι να διεμβολιστούν οι ομάδες των κορυφαίων στελεχών του κόμματος που συνεχίζουν να θέτουν θέμα ηγεσίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μάλιστα, χθες, δημοσιεύτηκε και η απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. για τη συγκρότηση και τη σύσταση του άτυπου δεκαπενταμελούς Πολιτικού Συμβούλιου του κόμματος, το οποίο είχε προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση θα συμμετέχουν, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο γραμματέας της Π.Ε. Ανδρέας Παπαμιμίκος, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Καραγκούνης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στην απόφασή του ο κ. Σαμαράς μειώνει τον αριθμό των συμβούλων του προέδρου και αυξάνει τους βουλευτές που θα συμμετέχουν στο όργανο. Ετσι από δύο που ήταν αρχικά θα συμμετέχει ένας από τους συμβούλους του (είτε ο κ. Λαζαρίδης είτε ο κ. Παπασταύρου) και από τρία που ήταν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συμμετέχουν τέσσερα, που θα εκλεγούν από το σώμα αυτό με μυστική ψηφοφορία.
Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και ο ορισμός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, ο οποίος εκλέγεται στην ίδια Περιφέρεια με τον Νίκο Δένδια που έχει εκφράσει ανοικτά τις απόψεις του και για τη σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου και για την αλλαγή ηγεσίας, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του κ. Σαμαρά, με την οποία ανέλαβε, στην πρώτη συνέντευξή του εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Δένδια. Με συνέντευξή του στο BHMA FM, χωρίς να κατονομάζει το κορυφαίο στέλεχος της παράταξης, τον κάλεσε  να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι πολιτικές που άσκησε η Ν.Δ. που χαρακτηρίζουν το κόμμα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο ή ότι έχει πάρει ακροδεξιά κατεύθυνση.

Η αντιπολιτευτική ρητορική της Ν.Δ., πάντως, πρόκειται να σκληρύνει το επόμενο διάστημα, με τα πυρά να είναι συντονισμένα. Ενδεικτικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος, τόσο για τη συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία όσο και για τις δηλώσεις Βαρουφάκη, αλλά και τις αποκαλύψεις Φωτίου ότι το μέτρο της σίτισης αφορά 155 και όχι 300 χιλιάδες δικαιούχους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ