Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΑΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ



http://www.lay-out.gr/wp-content/uploads/2014/09/%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%851.jpgΟ Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής από ομάδα κουκουλοφόρων, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η κυβέρνηση θερίζει τους καρπούς των όσων έσπειρε!! Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τότε που ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος δήλωνε από του βήματος της Βουλής ότι «Η Πολιτεία οφείλει να διαλέγεται και με τους κουκουλοφόρους»! Οι ίδιοι (κουκουλοφόροι) μόλις σήμερα, με την κατάληψη της Νομικής, έδειξαν πόσο τιμούν τη σχετική πρόσκληση που ο κ. Υπουργός τους απηύθυνε.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Υπουργός, ότι οι διαδηλώσεις γίνονται όχι για καταστροφές και λεηλασίες αλλά για να προστατευθούν έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα προς εργασία. Για να προβληθούν αιτήματα και  διεκδικήσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και να διακηρυχθούν ιδέες και αρχές.
Η Δημοκρατία οφείλει να διαλέγεται. Οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα ακόμα και των αρνητών της και να δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Αλλά δεν μπορεί να διαλέγεται με όσους καλύπτουν το πρόσωπό τους για να επιδοθούν σε καταστροφές, βιαιοπραγίες και καταλήψεις.
Εξάλλου, με ποιούς θα κάνει διάλογο ο κ. Υπουργός, αφού δεν αποκαλύπτεται το πρόσωπό τους; Εκτός και αν τους γνωρίζουν!