Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση "εγκαταλείπει" το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα;

Εμφάνιση kege.jpg
Δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου, Υπεύθυνου Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα

«Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη (ΕΣΚΕ) που έχει επεξεργαστεί η Ελλάδα το 2014 και έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2015.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε ισάριθμους δήμους των 13 Περιφερειών της χώρας,ολοκληρώνεται τέλος Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέχρι 15 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση με την τακτική της φαίνεται να εγκαταλείπει το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος και αρνείται επίμονα να απαντήσει, αν έχει τη βούληση να το διευρύνει μέσα στο 2015, επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους.

Το ίδιο άλλωστε πράττει η Κυβέρνηση  και με τους δικαιούχους  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, του οποίου το επιχειρησιακό  σχέδιο εγκρίθηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Δεκέμβριο, και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα»