Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

24 ώρες Ξυλόκαστρο Σάββατο 29-8-2015

"Έφυγε" από τη ζωή ο τ. Δήμαρχος Κορινθίων Θωμάς Θωμαΐδης

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών τ. Δήμαρχος Κορινθίων Θωμάς Θωμαΐδης, μετά  την  τελευταία σκληρή περιπέτεια υγείας με την καρδιά του
Ο Θωμάς Θωμαΐδης , είχε προβλήματα με την καρδιά του. Ξημερώνοντας Κυριακή 2.8.2015  σε σοβαρή κατάσταση στην υγεία του μεταφέρθηκε  αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου και εν συνεχεία διασωληνομένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία γιατρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών...

Ο εκλιπών είχε σημαντική ενασχόληση με τα πολιτικά , συνδικαλιστικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας , πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και πρόεδρος της Χορωδίας Κορίνθου, ενώ επί θήτειας ίδρυσε τα πρώτα 4 ΚΑΠΗ στην Κόρινθο 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 15:00 στον Μητροπολιτικό ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 11 το πρωί.
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" εκφράζουν στην οικογένεια του εκλιπόντος θερμά συλλυπητήρια

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



http://nstatic.tanea.gr/22688845_15666839.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTUlMmYwOCUyZjI2JTJmMjI2ODg4NDVfMTU2NjY4MzkuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα περιοδεύσει την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στη Βοιωτία και την Εύβοια.
Το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντήσει Δημάρχους της Βοιωτίας και εκπροσώπους του επιμελητηρίου, ενώ στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα.
Στις 19:30 θα μιλήσει στο «Στρογγυλό» της παραλίας της Χαλκίδας.  

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



http://www.tokarfi.gr/wp-content/uploads/2015/07/ko-nd.jpg
Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, 27 Αυγούστου, στις 12:00, στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Συγχαρητήριο Μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων



"Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στην πορεία που ξεκινούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως επίσης να εκπληρώσουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχουν θέσει.

Η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι νέοι και οι νέες όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποτελεί ίσως το σημαντικότερο εφόδιο που θα συνοδεύει και θα  οδηγεί στο μέλλον και αυτούς που πέτυχαν το στόχο τους, αλλά και αυτούς που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν δεν σταματά η προσπάθεια και δεν χάνεται η προσήλωση, τότε μόνο επιτυγχάνονται πλήρως οι στόχοι που θέτει ο καθένας.

Η νέα γενιά απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο στόχο επιτυγχάνει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, υπερβαίνει τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί και αποτελεί τον οδηγό για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Θερμά συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά σε όλους για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλλαν ∙ και σε όσους πέτυχαν το στόχο τους και σε όσους δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά. Το κρίσιμο είναι να μη σταματήσει η προσπάθεια και να μην εγκαταλείψουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

Οι επιτυχίες αυτές συνιστούν αναμφίβολα μια διαφορετική ελπίδα και προσδοκία για τον τόπο".

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας – Τα προγράμματα και οι θέσεις που «ανοίγουν» τις επόμενες ημέρες (αναλυτικά)

Σειρά δράσεων με στόχο τη συμμετοχή 110.000 ωφελούμενων ανέργων έχει προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επανασχεδιασμού των υφιστάμενων προγραμμάτων, με καλύτερη στόχευση και διεύρυνση των δικαιούχων, καθώς και βελτίωση, όπου ήταν δυνατό, των αμοιβών για τους ανέργους.
Αναλυτικά, έχει προγραμματιστεί η προκήρυξη των εξής προγραμμάτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2015

Συντάξεις: Μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές 80.000 γονείς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Πίνακας με τις ανατροπές στα όρια ηλικίας

Μεγάλο θα είναι το σοκ για περίπου 80.000 ασφαλισμένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που μέχρι πρόσφατα είχαν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και να βγουν νωρίς στην σύνταξη έχοντας περάσει τα 50.
Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι, – κυρίως μητέρες ανηλίκων θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται σε κάποιες περιπτώσεις και 17 χρόνια αφού από 01/01/2022 όλοι θα βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 62 ή στα 67 με 40 χρόνια και με μειωμένη στα 62 με 15ετία.
Οι μητέρες πλήττονται και με τις αλλαγές στο καθεστώς των κατώτατων ορίων όπως επίσης και από το νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που πλέον θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 01/01/2015 αλλά και από το αυξημένο πέναλτι του 10% για όποιον βγαίνει με μειωμένη/ πρόωρη.
Πιο αναλυτικά:

Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ της Φώφης και παίρνεις Γιώργο με μερικούς κηπουρούς ..δώρο!


gennimata-papandreouΑποφασισμένη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να προχωρήσει στο βήμα της συνένωσης του «μεγάλου» πόλου της κεντροαριστεράς με βασική πολιτική πράξη, την ανάσταση του Γιώργου και των κηπουρών του, που απέτυχαν με όχημα το επίθετο Παπανδρέου να μπουν στη Βουλή. 

Πώς θα γίνει αυτό; Μαθαίνουμε πως η Φώφη θα στήσει μία πανηγυρική φιέστα των δήθεν διασπασμένων συντρόφων όπου αυτή, ο Γιώργος και ο νεαρός πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα ανέβουν στο πάλκο της πολιτικής «αγάπης» θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά ενωμένα και θα δώσουν το νέο αέρα πνοής. Κάπου εκεί ως gueststar, θα εμφανιστεί και ο Φώτης Κουβέλης, περιχαρής που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και έδωσε τη χώρα στον πρώην σύντροφό του Αλέξη Τσίπρα....
διαβάστε τη συνέχεια...   

tokentro.com

Όταν ο Δένδιας συνάντησε τον Άδωνι του ΣΥΡΙΖΑ

dendias-tzakriΧωρίς κραυγές, χωρίς οξύτητες, ο Νίκος Δένδιας καταφέρνει να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα στην οικονομία και το μεταναστευτικό, έχοντας άλλωστε την εμπειρία από τα υπουργεία που πέρασε. Επιπλέον έριξε τα καρφιά του για τον Σαμαρά, μιλώντας για τη μεγάλη ενότητα που παρουσιάζει η ΝΔ με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



http://www.serrestv.gr/tv/uploads/articles/162ceaa1.jpgΗ Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η «πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνηση, ολοκληρώνοντας το βραχύβιο και απόλυτα αποτυχημένο πέρασμά της από την διακυβέρνηση της χώρας, αφήνει πίσω της έναν αγροτικό τομέα καθημαγμένο και σε πλήρη κατάρρευση, πιστή στην ιδεολογική της απάθεια για τον πρωτογενή τομέα του μόχθου, της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης.
Η αβελτηρία της δεν τελειώνει δυστυχώς στη μηδενική παραγωγή έργου αλλά φτάνει ως την πλήρη αδυναμία της έγκαιρης καταβολής των ήδη δεσμευμένων κοινοτικών πόρων στον αγροτικό μας κόσμο.
Είναι πραγματικά λυπηρό ότι μέχρι σήμερα εκκρεμούν:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ



http://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2015/08/fortsakis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τη χαριστική βολή στο εκπαιδευτικό σύστημά μας επιχειρεί να δώσει ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ επίκειται η αποχώρησή του από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά τα σχέδια της τελευταίας στιγμής για αλλαγές στη διοίκηση της εκπαίδευσης, η υλοποίηση των οποίων, πέραν των πολιτικών ζητημάτων που θέτει, θα καταστήσει αδύνατη την έγκαιρη αντιμετώπιση φλεγόντων προβλημάτων και κατ’ επέκταση την ομαλή έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, την τιμητική της έχει τώρα η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Κ.Ε.Δ.Ε.: Να υπάρξουν άμεσα κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος




Η σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης των μεταναστευτικών ροών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και των εμπλεκόμενων υπουργείων ...
asiretos.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών  εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Συγχαίρω θερμά τις νέες και τους νέους μας που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Εύχομαι να προχωρήσουν δυνατά στο δρόμο της μάθησης και της επιστήμης για ένα δημιουργικό αύριο.
Θέλω ταυτόχρονα να πω σε όλες και όλους τους άλλους πως παρά τις δυσκολίες οι ευκαιρίες δεν σταματούν. Η ζωή είναι μπροστά.
Καλή πορεία σε όλες και όλους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τον ορισμό νέας Διοίκησης στην Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΥΜΑΔΕΣ



ΦΩΤΟ από το himara.grΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα απαράδεκτα γεγονότα και τελικά, την κατεδάφιση του παρεκκλησίου του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες, είχαμε τις προσβλητικά αμετροεπείς δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Ράμα, ο οποίος χαρακτήρισε ως «οικοδόμημα που μοιάζει με γκαράζ» το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας.
Σήμερα, ξημερώματα, στις 4:00 το πρωί, επήλθε το αναπόδραστο αποτέλεσμα αυτών των σκόπιμα προκλητικών δηλώσεων.
Κατεδαφίστηκε το παρεκκλήσιο και στα ερείπια θάφτηκαν τα ιερά του σκεύη.
Η καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι μείζον ζήτημα.
Δεν είναι διμερές Ελληνο-αλβανικό. Είναι πολύ ευρύτερο. Αφορά στις σχέσεις Αλβανίας – Ευρώπης.
Ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Και ο νοών νοείτω».