Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πέθανε η «σκονισμένη γυναίκα» των Δίδυμων Πύργων - H 42χρονη έγινε σύμβολο της ανθρώπινης δύναμης

Πέθανε η «σκονισμένη γυναίκα» των Δίδυμων Πύργων
Κατάφερε να επιβιώσει της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και βγήκε από το κτίριο σκονισμένη και εμφανώς τρομοκρατημένη. Η Μάρσι Μπόρντερς, η γυναίκα που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως «η σκονισμένη γυναίκα», πέθανε από καρκίνο του στομάχου σε ηλικία 42 ετών, μόλις 14 χρόνια μετά από την κατάρρευση των δύο ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης.

Η ίδια πίστευε ότι η ασθένειά της σχετιζόταν με τα βλαβερά μικροσωματίδια που εισέπνευσε κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης, κάτι το οποίο οι γιατροί θεωρούν αρκετά πιθανό αλλά δεν είναι σε θέση να αποδείξουν.

«Λέω στον εαυτό μου, αυτό το πράγμα ήταν που ξύπνησε τα καρκινικά κύτταρα μέσα μου» φέρεται να είχε γράψει παλαιότερα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Πραγματικά το πιστεύω γιατί δεν είχα άλλα προβλήματα υγείας. Δεν έχω υψηλή πίεση, χοληστερίνη ή διαβήτη…» είχε αναφέρει η 42χρονη μητέρα δυο παιδιών στην εφημερίδα New Jersey Journal τον Νοέμβριο του 2014.

Η φωτογραφία της Μάρσι Μπόρντερς, που απεικόνιζε τη στιγμή που βγήκε από τα χαλάσματα, έγινε σύμβολο της ανθρώπινης δύναμης και δημοσιεύτηκε σε χιλιάδες έντυπα σε όλο τον κόσμο.