Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

-Η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολείται με τακτικισμούς, αλλά με την ουσία.



NON PAPER

-Η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολείται με τακτικισμούς, αλλά με την ουσία. Υποστηρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτούμε  τόσο επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο και μετά τις εκλογές είναι το μείζον για να βγει η χώρα με ταχύτητα και ασφάλεια από την κρίση, που η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να την επιτείνει. Γι’ αυτό και επέλεξαν την οδό της απόδρασης δια των εκλογών, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες της ανικανότητας,  της απειρίας τους, αλλά και το λογαριασμό.

-Η προεκλογική περίοδος δεν είναι «νεκρός χρόνος» για τη χώρα. Διεξάγεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, με την οικονομία κατεστραμμένη και τις τράπεζες κλειστές, ενώ έχει έλθει ένα τρίτο μνημόνιο και ενώ η χώρα τελεί υπό διαρκή αξιολόγηση. Επομένως, δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε άλλους ερασιτεχνισμούς, που θα ανεβάσουν το κόστος για τον ελληνικό λαό.
-Θα έχουμε λόγο και γνώμη για όλα και θα παρεμβαίνουμε με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ομαλή πορεία ως τις εκλογές. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο ως την ημέρα που θα αποχωρήσουν.
-Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναβρεί την ηρεμία του ο ελληνικός λαός, να αισθανθεί ότι η χώρα κυβερνάται υπεύθυνα και όχι από μαθητευόμενους μάγους, οι οποίοι μετατρέπουν ακόμη και τα πιο συνήθη και αναμενόμενα προβλήματα διακυβέρνησης σε αδιέξοδα χωρίς λύσεις.
-Αυτοί που προκάλεσαν αυτά τα προβλήματα, συνεχίζουν να ψεύδονται ως προς το αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσής» τους. Την ώρα που έχουν διαλύσει τη χώρα, τη Βουλή και το κόμμα τους, την ώρα που απέτυχαν σε όλους τους τομείς, προσπαθούν να υφαρπάσουν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού λέγοντας απροκάλυπτα το επόμενο ψέμα: Ότι θα εφαρμόσουν τη συμφωνία… αλλάζοντάς τη!
Λένε δηλαδή ότι, αφού έθαψαν το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» κάτω από ένα βαρύ τρίτο μνημόνιο που οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν, αφού αποδείχθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν οποιαδήποτε προεκλογική τους δέσμευση και οποιοδήποτε πρόγραμμα, τώρα θα αποκτήσουν ξαφνικά την ικανότητα να εφαρμόζουν τη συμφωνία συγχρόνως με ένα δικής τους έμπνευσης «παράλληλο πρόγραμμα».
Το «παράλληλοι πρόγραμμα» που λένε ότι θα ανακοινώσουν είναι προφανώς, έναν ακριβώς χρόνο μετά, η νέα προπαγανδιστική παγίδα, το νέο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Πανικόβλητοι και έντρομοι μπροστά στις ίδιες τους τις αποτυχίες, εξακολουθούν να παραπληροφορούν.
Αποκαλυπτικός του γεγονότος ότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και καθόλου για τη χώρα, ήταν σήμερα ο απερχόμενος υπουργός των Εσωτερικών Ν. Βούτσης, που μίλησε για «πρωτόγνωρη εμπειρία της διακυβέρνησης» και για «πείραμα».
Έτσι βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ  της χώρα και τον ελληνικό λαό: Ως πεδίο πειραματισμού για την ανικανότητα και την ιδεολογική θολούρα τους.