Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«Κλείδωσε» την πρωτιά, ντεμπούτο για τον Σον Τζέιμ.ς ΛΙΜΟΖ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 67-76

«Κλείδωσε» την πρωτιά, ντεμπούτο για τον Σον Τζέιμς
Την πρώτη θέση του Β' ομίλου εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πλαίσιο της 9ης (και προτελευταίας) αγωνιστικής της Α' φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, επικράτησε (76-67) της αποκλεισμένης Λιμόζ στην Γαλλία
Οι πρωταθλητές, που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τους Λοτζέσκι και Σπανούλη διεύρυναν το ρεκόρ τους στο 8-1. Κορυφαίοι Πρίντεζης και Μάντζαρης, ενώ το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε ο Σον Τζέιμς. Ο Αμερικανός σέντερ, αγωνίστηκε για 2:23 λεπτά (μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν όλα είχαν κριθεί), στα οποία είχε ένα άστοχο δίποντο, αλλά και 1 ριμπάουντ
Οι ερυθρόλευκοι, ήταν σοβαροί, μεστοί και ουσιαστικοί και απλά επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους απέναντι στην χειρότερη άμυνα της Ευρωλίγκας.
Με σωστό και υπομονετικό passing game (11 ασίστ στο α' μέρος) και ηγέτες στην επίθεση τους Πρίντεζη και Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή μια διαφορά πολύτιμη διαφορά (10-17, 27-40), πηγαίνοντας στο ημίχρονο με «αέρα» 10 πόντων (36-46). Σκορ που διαμορφώθηκε με… τρελό τρίποντο του Σαφάρτζικ στην εκπνοή από το κέντρο του γηπέδου!
Ο Ολυμπιακός έβαλε βάσεις νίκης στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες διατήρησαν την επιθετική τους αποτελεσματικότητα στα ίδια επίπεδα με τα δύο πρώτα, ωστόσο ο τομέας που βελτιώθηκαν αισθητά ήταν η άμυνα. Δέχθηκαν μόλις 12 πόντους, την ώρα που επιθετικά οι λύσεις έρχονταν από… παντού για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ετσι εκτόξευσε τη διαφορά ακόμη και στο +17 (48-65 στο 30'), με την τελευταία περίοδο να αποκτά ουσιαστικά διαδικαστική σημασία.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά ακόμη και στο +20 (50-70), με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ρίχνει στο παρκέ και τον νεοαποκτηθέντα Σοντ Τζέιμς, αλλά και τον νεαρό Μουράτο.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-46, 48-65, 67-76
Λιμόζ: Σαφάρτζικ 5, Βολκιετσόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκέιτενς 8, Βέστερμαν 14, Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνγκού 2, Τραορέ 14, Ζερμπό 4.
Ολυμπιακός: Τζέιμς, Χάντερ 6 (4ρ), Παπαπέτρου 11 (4ρ), Στρόμπερι 9, Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Μουράτος, Πρίντεζης 13 (5/8 σουτ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (3ασ), Χάκετ 9, Αθηναίου 8 (2/5 τρίποντα).

Άφησε το... καλύτερο για το τέλος - Ιστορικό διπλό στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

Europa League: Περήφανος `αετός`! Ιστορικό διπλό στη Γερμανία
Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε στη Βεστφαλία την Ντόρτμουντ με 1-0 χάρησε πολύ όμορφο γκολ του Μακ, υποχρεώνοντας μάλιστα τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο «δικέφαλος» απαλλαγμένος από το άγχος του αποτελέσματος και παρότι παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές έκανε τη νίκη της σεζόν, έστω και αν δεν είχε βαθμολογικό αντίκτυπο.
Οι γηπεδούχοι είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα στο 10' έφτασαν κοντά στο γκολ όμως η μπάλα από το σουτ του Καγκάβα κατέληξε στο δοκάρι.
Μετά από το 20άλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά ενώ στο 26' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Τζαβέλλα που ήταν αφύλακτος μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.
Στο 33' μετά από πάσα του εξαιρετικού Μυστακίδη ο Μακ βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έκανε το 0-1. Η Ντόρτμουντ άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Ρόις «σημάδεψε» το δοκάρι του Γλύκου.
Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί έγιναν πολλές φορές απειλητικοί, είτε όμως ο Γλύκος είτε το δοκάρι (στο 75' με τον Ομπαμεγιάνγκ) δεν επέτρεψαν την ισοφάριση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κίπερ του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι υποφέροντας.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τούχελ): Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (46' Μκχαταριάν), Γιανουζάι, Ρόις (46' Βάιλ), Καγκάβα (66' Αμπουμεγιάνγκ), Ράμος.
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (77' Ροντρίγκες), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66' Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71' Σαμπό).

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα ολοκληρώνεται στην Τρίπολη εκεί που υποδέχεται τη γερμανική Σάλκε

Europa League: Αστέρας Τρίπολης - Σάλκε
Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την Σάλκε, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.
Οι Αρκάδες θέλουν να ολοκληρώσουν το φετινό ευρωπαϊκό τους παιχνίδι με ψηλά το κεφάλι, παίρνοντας ρεβάνς και για την συντριβή του πρώτου γύρου στην Γερμανία.
Οι Αρκάδες δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όμως ένας αγώνας απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι η Σάλκε, δίνει κίνητρο στους παίκτες του Στάικου Βεργέτη.
  • Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Aστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Φερνάντες, Λανθαρότε, Τσοκάνης, Γιάννου.Στον πάγκο για τους Αρκάδες: Καπετάνος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ζησόπουλος, Μπερτόλιο, Κουρμπέλης και Φούντας.
    Σάλκε: Φάρμαν, Κολάσινατς, Χέβεντες, Σαϊκαρά, Νοϊστάντερ, Γκάις, Χόισμπεργκ, Σαμ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Ντι Σάντο, Χούντελαρ.Αναπληρωματικοί για τους Γερμανούς: Γκσπούρνινγκ, Φριέντριχ, Κάαν Αγιάν, Ρίετερ, Ματίπ, Μέγιερ και Σανέ.
    Ηδη η Σάλκε προηγείται με 2 - 0! Στο 29'O Ζούνιορ Σαϊκαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Ντι Σάντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Πέντε γκολ σε έξι αναμετρήσεις για τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Τα τέσσερα εξ αυτών τα έχει βάλει κόντρα στον Αστέρα.
    Στο 37'  0-2 η Σάλκε! Ο Τσούπο-Μοτίνγκ βρέθηκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο και με εξαιρετικό πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του!
    Ο ΑΠΟΕΛ προηγείται με 1-0 της Σπάρτα Πράγας.
    Η βαθμολογία του 11ου ομίλου
    1. Σάλκε 11
    2. Σπάρτα Πράγας 9
    3. Αστέρας Τρίπολης 4
    4. ΑΠΟΕΛ 3
    Περισσότερα στο τέλος του αγώνα

4 δήμαρχοι της Αττικής κατα Μουζάλα για τους πρόσφυγες

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων ...
airetos.gr

Πολιτοφυλακή για τους ...αναρχικους φτιαχνει ο Μπέος

Πολιτοφυλακή για την αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών συγκροτεί ο Αχιλλέας Μπέος, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια ... 
airetos.gr

Να επιτραπούν επιτέλους οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους

Η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι οι Δήμοι της χώρας σήμερα λειτουργούν οριακά, εξαιτίας τόσο της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, που  ... 
airetos.gr

Γιώργος Κύρτσος: Tο ΕΛΚ πρέπει να εμπλουτίσει τη στρατηγική του - Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ στη σύνοδο του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΕΛΚ στην Πράγα



Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος παρενέβη στη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ που οργάνωσε το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στην Πράγα για να υποστηρίξει ότι το ΕΛΚ πρέπει να εμπλουτίσει και να ανανεώσει τη στρατηγική του για να ανταποκριθεί στις νέες πολιτικές προκλήσεις.

Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι τους τελευταίους 18 μήνες άλλαξε η πολιτική αρχιτεκτονική της ΕΕ. Στην Ελλάδα επικράτησε πολιτικά η ριζοσπαστική Αριστερά, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της ριζοσπαστική Αριστεράς, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ η πολιτική δυναμική είναι υπέρ των δεξιών ευρωσκεπτικιστών και των ακροδεξιών αντιευρωπαίων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η επικράτηση των συντηρητικών στο Ηνωμένο Βασίλειο στη βάση του ευρωσκεπτικισμού, η εκλογική νίκη των δεξιών ευρωσκεπτικιστών στην Πολωνία και η πρωτιά του ακροδεξιού εθνικού μετώπου στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία.

Θεόδωρος Ζαγοράκης: "Μόνο όφελος μπορεί να έχει η κοινωνία μας από τον αθλητισμό"



Συμμετοχή του Θεόδωρου Ζαγοράκη ως γενικού γραμματέα της διακομματικής ομάδας * για τον αθλητισμό στον διάλογο για την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο της διακομματικής ομάδας για τον αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Το συνέδριο με θέμα " Ο ρόλος του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων" διοργανώθηκε από το προεδρείο της αρμόδιας διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία ο κ. Ζαγοράκης  συμμετέχει ως γενικός γραμματέας.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου  τοποθετήθηκαν ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οργανισμών, όπως μεταξύ άλλων η UEFA. Στην εκδήλωση συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό κ. Tibor Navracsics.

Μαρία Σπυράκη: Θα επιστρέψει η Ελλάδα 6,5 δισ. στον κοινοτικό προϋπολογισμό γιατί δεν ολοκλήρωσε συγχρηματοδοτούμενα έργα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ; Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε η κυβέρνηση και τι κάνει η Κομισιόν ώστε να αποφύγουμε αυτόν το κίνδυνο;



Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να κληθεί να επιστρέψει κονδύλια ύψους 6,5 δισ. ευρώ από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο βρίσκεται η Ελλάδα, λόγω καθυστερήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα, σύμφωνα με έκθεση επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη ζητά να μάθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει  καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξασφάλισης της συγχρηματοδότησης των έργων από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο

Πέτρος Τατούλης «Πρότυπο κοινωνικοποίησης του αθλητισμού η προσφορά δώρων της Σάλκε στους μαθητές των ειδικών σχολείων της Πελοποννήσου».



«Πρότυπο κοινωνικοποίησης του αθλητισμού» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλκε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, να προσφέρει δώρα σε όλους τους μαθητές των ειδικών σχολείων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού καλωσόρισε την πολυμελή αντιπροσωπεία της διοίκησης της ομάδας της Σάλκε, χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα συγκινητική την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές που έλαβαν τα δώρα. Σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η ενέργεια αυτή, αφενός, καταδεικνύει μια διαφορετική ποιότητα στα αθλητικά σωματεία, αφετέρου, ενδυναμώνει την εξωστρέφεια και τις υφιστάμενες σχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με Γερμανικές Περιφέρειες και Κρατίδια.

Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης τη δημιουργία συνδέσμου φίλων της Σάλκε στην Πελοπόννησο, με δεδομένη την έντονη παρουσία Γερμανών πολιτών στην Πελοπόννησο, και ευχήθηκε καλή πορεία στην ομάδα της Σάλκε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως επίσης και στις διοργανώσεις στη Γερμανία.
Απευθυνόμενος στη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Περιφέρεια περιμένει συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να επανεξεταστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές. «Εμείς είμαστε παρόντες σε μια τέτοια κατεύθυνση. Εναπόκειται και στον Αστέρα Τρίπολης να έρθει με μια ολοκληρωμένη πρόταση».   
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ομάδας κ. Gerhard Rehberg από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στην Πελοπόννησο, η οποία αποτελεί γνώριμο τόπο για τους Γερμανούς, όπως επίσης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Rehberg σημείωσε ακόμη ότι η Σάλκε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική της δραστηριότητα και για το σκοπό αυτό διαθέτει ειδικό τμήμα, το οποίο στηρίζεται εθελοντικά από τους οπαδούς και φίλους της ομάδας.
Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν μαθητές ειδικών σχολείων της Πελοποννήσου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σιδέρης και Γιαννακούρας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σταματάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας κ. Ρουμελιώτης και  ο εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης κ. Σκορπίδας.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Κ. ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ



Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρ. Αλεξιάδη, για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση, διά του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ανακοίνωσε τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Με τα νέα, “αριστερά” κριτήρια “πετσοκόβεται” κατά το ήμισυ το σχετικό κονδύλι του Προϋπολογισμού, περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων, μειώνεται το επίδομα σε όσους τελικά χορηγηθεί, ενώ παραπέμπεται για πολύ αργότερα η καταβολή του.
Συνολικά, ο δήθεν “εξορθολογισμός” της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, όπως καταγράφεται στον Προϋπολογισμό, μεταφράστηκε σε περικοπή του επιδόματος, ύψους 105 εκατ. ευρώ για το 2016.
Συνεπώς, ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της δήθεν Αριστεράς καταρρέει, και σε αυτό το πεδίο.
Όπως κατέρρευσε και στο πεδίο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου τελικά δαπανήθηκαν, το 2015, 50% λιγότερα χρήματα από όσα προβλέπονταν.
Η μακρά περίοδος με τα ανέξοδα αριστερά πολιτικά “παραμύθια” έχει τελειώσει».

Επίδομα θέρμανσης: Όλη η υπουργική απόφαση - Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης: Όλη η υπουργική απόφαση - Δείτε αν είστε δικαιούχοι
Υπογράφηκε από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η σχετική απόφαση, για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Τα κριτήρια περιορίζουν κατά πολύ τους δικαιούχους και τα ποσά που θα διανεμηθούν είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες χρονιές.
1. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν:

Σκληρή επίθεση ΑΔΕΔΥ στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ: Τον κατηγορεί ότι καλύπτει χρυσαυγίτικες μεθόδους

Σκληρή επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ,  του δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα. Συγκεκριμένα, ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει τον δήμαρχο Αιγάλεω ότι είναι πολιτικά υπεύθυνος για την τραμπούκικη επίθεση που έγινε προχθές, την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, τονίζει ότι η επίθεση αυτή θυμίζει τα «ταγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής. Και όλα αυτά, την ώρα που η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει κινητοποίηση για σήμερα το βράδυ στο δήμο Αιγάλεω.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και το Προεδρείο του Σώματος είχαν συνάντηση σήμερα, με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al-Sisi.

Μπαλάφας: Οι δήμοι δεν θα καταρρεύσουν

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλαφας γιαννηςΤη διαβεβαίωση ότι δεν θα έχουμε καταρρεύσεις και κλείσιμο δήμων έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, δηλώνοντας  ... 
aireetos.gr

ΣΥΝΕΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 10 Δεκεμβρίου 2015                                
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 17987
                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

                Προς τους κ.κ.
Ø  Δήμαρχο
Ø  Δημοτικούς Συμβούλους
Ø  Πρόεδρο Δ.Κ.Ξυλοκάστρου
Ø  Προέδρους Tοπικών Κοινοτήτων
Ø  Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Ø  Προέδρους   Τοπικών Συμβουλίων Νέων

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη    ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 20:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:    

1.   Έγκριση δημοπράτησης για την προμήθεια  τροφίμων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και των νομικών προσώπων του για το έτος 2016 και  δέσμευσης πίστωσης προϋπολογισμού έτους 2016.
2.   Περί δέσμευσης θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ στην πόλη του Ξυλοκάστρου (Aίτημα ελάσσονος  μειοψηφίας.)
3.   Έγκριση θέσης  PARKING ΑΜΕΑ στο Ξυλόκαστρο στην οδό Δαμασκηνού
4.   Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση της εργασίας «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΥ».
5.   Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «<ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΕΚΒΟΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΥΘΑ».
6.   Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2016.
7.   Περί υλοτόμησης πεύκων στον οδό Καμελίας στην τοπική κοινότητα Μελισσίου.
8.   Αίτημα για κλάδεμα ευκαλύπτων επί της ΠΕΟ στην τοπική κοινότητα Μελισσίου.
9.   Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
10. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
11. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
12. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
13. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
14. Έγκριση 1ου ΑΠΕ για το έργο :<<ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε.ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ>>(Αριθμ.μελ. 11/2015)
15. Έγκριση 1ου ΑΠΕ για το έργο : <<ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΔΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ>> (Αριθμ.μελ.15/2015)
     

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

                                      ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ