Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

 
Εκδόθηκε η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ που αφορά την πρόσληψη 1.575 συμβασιούχους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί πρόγραμμα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών, με φορέα υλοποίησης το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Περιφέρεια Πελοποννήσου "Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία απέναντι σε κάθε μορφή βίας"


Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέας | in.gr 
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εις βάρος του Βουλευτή του Σύριζα Μεσσηνίας κ. Πέτρου Κωνσταντινέα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε έκφραση τυφλής βίας, η οποία σαφώς προκαλεί κοινωνική αναταραχή και απειλεί την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.
Σε κάθε περίπτωση που απειλείται η δημοκρατία, πόσο μάλλον όταν βάλλεται ένας βουλευτής που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο, είναι χρέος μας άμεσα να αντιδράσουμε και να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε "γνωστούς - αγνώστους" με σαφώς ιδιοτελή κίνητρα.
Αναμένουμε την ίδια στάση να τηρήσουν και οι λοιποί θεσμικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου προκειμένου να μην πληγεί το αρραγές μέτωπο της νομιμότητας και της προάσπισης της δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".  

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Κανονικά η σχολική μεταφορά Αργολίδας από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018


Εμφάνιση 20180923_163826.jpg

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του υπολειπόμενου μέρους των μαθητών της Αργολίδας από την Τρίτη 25.09.2018, μετά από την αίσια έκβαση της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ Αργολίδας, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Άγγελου Παπαγγελόπουλου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Αργολίδας κ. Θεοφάνη Στεφανόπουλο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πέτρος Τατούλης «Ιστορικά επιβεβλημένες για τη χώρα οι συνεργασίες των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών κομμάτων»



Εμφάνιση IMG_7953.JPG
Εμφάνιση IMG_7951.JPGΕμφάνιση IMG_7947.JPG«Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η χώρα απαιτεί συνεργασίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τον εορτασμό της Άλωσης της

ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ



Της Λέττας Καλαμαρά

Στην νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα και οι Έλληνες παραμένουμε ουραγοί σε όλες τις αξιολογήσεις και κατατάξεις του δυτικού πολιτισμού. Ένα διαχρονικά αναποτελεσματικό και πελατειακό Κράτος υποδέχεται φιλελεύθερες και αριστερά ριζοσπαστικές εξουσίες με τον ίδιο κοινό παρανομαστή, Διαφθορά, εθνικό

Απονομή του βραβείου Ανθρώπινες Αξίες από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 Εμφάνιση ythumb2014 (2).jpgΕμφάνιση ythumb2014 (1).jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων απένειμε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες σε μια ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας. Η ταινία που βραβεύθηκε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, έχει τίτλο “ Το όνομά μου είναι Julita”. Πρόκειται για μια πολωνική παραγωγή σε σκηνοθεσία Filip Dzierżawski και σενάριο Piotr Borkowski και Filip Dzierżawski, μία ταινία με δυνατές ερμηνείες, που μας μεταφέρει στον σκληρό κόσμο των γυναικείων φυλακών, προσεγγίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι μέσα σε αυτές και αναδεικνύοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής και της συγχώρεσης. 

Στην παράταση πήρε την πρόκριση η Καλαμάτα!

 
Η Καλαμάτα επικράτησε με 2-1 στην παράταση του Πάμισου Μεσσήνης και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Η Καλαμάτα έπαιξε μονότερμα τον Πάμισο Μεσσήνης, είχε  τέσσερα  δοκάριαχαμένες ευκαιρίες   και τελικά έφτασε στην παράταση για να κάμψει την αντίστασή του με 2-1 (1-1 κ.δ.) και να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Οι περίπου 1800 φίλαθλοι στο γήπεδο Μεσσηνιακού, μεταξύ των οποίων και  70  οπαδοί  του 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς «σκότωσε» την ΑΕΚ .ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Πρίγιοβιτς όπως Ζλάταν
Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς «σκότωσε» την ΑΕΚ σημειώνοντας τα δυο γκολ του ΠΑΟΚ (2-0) στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής.
Με δύο τρομερά γκολ στο 29′ και 59′ ο Σέρβος σέντερ φορ υπέγραψε τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0 επί της ΑΕΚ. Η άμυνα της ΑΕΚ έκανε το λάθος να αφήσει μόνο του δύο φορές τον Πρίγιοβιτς ελεύθερο και το πλήρωσε ακριβά.

Κέρδισε με 3-0 και τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0: Ανήσυχα νιάτα

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 4Χ4 στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 3-0 τον Λεβαδειακό και παρέμεινε αήττητος έως τώρα στο πρωτάθλημα.
Οι «πράσινοι» παρουσίασαν δύο πρόσωπα, καθώς στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι με καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστές επιλογές στην επίθεση και κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς (5΄) με τον Καμπετσή.
Ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά με συνέπεια οι γηπεδούχοι

Ξυλοκόπησαν τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα.

Ξυλοκόπησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα.
Το περιστατικό συνέβη κοντά σε στέκι οπαδών της Καλαμάτας, με τον κ. Κωνσταντινέα να δέχεται επίθεση από περίπου 30 άτομα. Σύμφωνα με

Mπάχαλο με δυο αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος λόγω της διαμάχης ΕΠΟ και SuperLeague. Πρέπει να οριστούν εκ νέου


Στον αέρα δυο ματς Κυπέλλου- Πρέπει να οριστούν εκ νέου
Η ΕΠΟ προγραμμάτισε το Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός για την Πέμπτη στις 27 του μήνα. Ωστόσο, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Παναιτωλικός αγωνίζονται το Σάββατο στο πρωτάθλημα.
Το ίδιο ισχύει και για το Πανιώνιος - Λάρισα, καθώς η ΑΕΛ έχει παιχνίδι πρωταθλήματος το Σάββατο. Η ΕΠΟ ζήτησε από τη Superleague να αλλάξει ημερομηνίες αλλά αυτή αρνήθηκε και αντιπρότεινε να οριστούν οι αγώνες την Τετάρτη (26/9).
Ούτε την Τετάρτη πάντως μπορούν να γίνουν οι αγώνες καθώς πρέπει να υπάρχει παρέλευση 48 ωρών για να αγωνιστεί ξανά μία ομάδα. Κατόπιν τούτου, η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ συνεδριάζει εκτάκτως την Δευτέρα για να πάρει τις αποφάσεις της.

Η Πρεμιέρα της Β΄ Κορινθίας


https://apopsi24.gr/wp-content/uploads/2017/11/fb52ee832b10262551e9595ce41c308d_XL.jpg 
Μία ακόμα πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κορινθίας. Εκτός από την πρεμιέρα της Α΄ κατηγορίας,, «σέντρα»  και  για τις 14 ομάδες της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Στο εναρκτήριο  παιγνίδι  της κατηγορίας το Σάββατο στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός γνώρισε την ήττα με 0 - 3 από τον  Ηρακλή Λεχαίου.
Το υπόλοιπό πρόγραμμα της πρεμιέρας της Β΄ Κορινθίας συνεχίστηκε σήμερα.
Στο «Γιάννης Στέφας» στα  Ίσθμια, η Περαχώρα με ανατροπή και με σκόρερ τον Κρίκα ( 57΄+ 84΄) νίκησε με 2 - 1  τον Ολυμπιακό Άσσου που είχε προηγηθεί με τον Αντωνόπουλο, ενώ  στο «Θώδειο» στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου συνέτριψε με 4 - 0 τον ΑΟ Μαψού. 
Στο γήπεδο  του Άσσου ο ΑΟ Λεχαίου έχασε με 0 -3  από τον Ισθμιακό, ενώ στο πλαστικό του Κιάτου ο αγώνας του ΑΟ Ασπροκάμπου με τον Πανευρωστινιακό έληξε με «άσφαιρη» ισοπαλία . 
Στη Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός επικράτησε με 3 – 0 επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού, ενώ τέλος στα Αθίκια ο Αγιάννης  ηττήθηκε  από τον Άρη Βοχαϊκού με 0 – 2 με τέρματα του Μπασιώτη και του Λίλιου.


Η 1η αγωνιστική
Πανσολυγειακός
-
Ηρακλής Λεχαίου        0 - 3
ΑΟ Περαχώρας
-
Ολυμπιακός Άσσου      2 - 1
ΣΦΛ Ολυμπιακός
-
ΑΟ Μαψού                 3 - 0
ΑΟ Λεχαίου
-
Ισθμιακός                  0 - 3
ΑΟ Ασπροκάμπου
-
Πανευρωστινιακός       0 - 0
Εθνικός Ξυλοκερίζης
-
Θύελλα Κ. Διμηνιού     3 - 0
ΑΠΣ Αγιάννης
-
Άρης Βοχαϊκού            0 - 2