Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Στην παράταση πήρε την πρόκριση η Καλαμάτα!

 
Η Καλαμάτα επικράτησε με 2-1 στην παράταση του Πάμισου Μεσσήνης και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Η Καλαμάτα έπαιξε μονότερμα τον Πάμισο Μεσσήνης, είχε  τέσσερα  δοκάριαχαμένες ευκαιρίες   και τελικά έφτασε στην παράταση για να κάμψει την αντίστασή του με 2-1 (1-1 κ.δ.) και να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Οι περίπου 1800 φίλαθλοι στο γήπεδο Μεσσηνιακού, μεταξύ των οποίων και  70  οπαδοί  του 
Πάμισου, είδαν στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν την Καλαμάτα να κυριαρχεί απόλυτα αλλά από ατυχία -κυρίως- και δευτερευόντως αστοχία να μην τελειώνει το ματς και να δίνει το δικαίωμα στον Πάμισο να ελπίζει στο θαύμα.
Οι πράσινοι προσπάθησαν να εγκλωβίσουν την Καλαμάτα σε ένα αργό τέμπο σε ένα σημείο τα κατάφεραν. Όταν οι γηπεδούχοι έβρισκαν ρυθμό ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν αλλά όσο δεν έμπαινε γκολ όλα ήταν ρευστά.
Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε τελικά στο 62’. Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Γιόνδης πρόλαβε τον Τρακάκηκαι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά όμως ο Μίνγκας με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0!
Παραδόξως, μετά το γκολ ο Πάμισος δεν έδειξε διάθεση να βγεί πιο μαζικά στην επίθεση και ουσιαστικά η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια. Τελικά, χρειάστηκε ένα ατομικό λάθος από την Μαύρη Θύελλα για να ξαναμπεί στο ματς. Ο Φούασης βρέθηκε με την μπάλα στο ύψος της περιοχής και έδειξε να την ελέγχει άνετα αλλά ο Αριστομενόπουλοςτον πρέσαρε, έκλεψε την μπάλα αναγκάζοντας τον νεαρό μέσο να τον ανατρέψει!
Ο Ηλίας Αλεξέας έδειξε την άσπρη βούλα και ο Άγγελος Σαραντόπουλος ευστόχησε για το 1-1 στο 81’.
Στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς οι διακοπές για τραυματισμούς των φιλοξενούμενων ήταν συνεχείς. Μόνο ο Μίνγκας στο 90’ είχε ένα συρτό σουτ που έβγαλε στην γωνία του ο Τρακάκης.
Η παράταση ξεκίνησε με τον Πάμισο να βρίσκεται πίσω από την σέντρα ενώ η κούραση πλέον ήταν εμφανής. Ήταν ηλίου φαεινότερο πως οι πράσινοι δεν θα έλεγαν όχι στα πέναλτι αλλά ο Μαστραντωνάκης είχε άλλη άποψη. Ο νεαρός Πατρινός μέσος με κεφαλιά στο 103’ μετά από σέντρα του Τσόπελα έκανε το 2-1 και λύτρωσε την ΜαύρηΘύελλα.
Η Καλαμάτα δεν σταμάτησε να αναζητά ένα ακόμη γκολ και στο 108’ ο Λαθύρης είχε σουτ στο δοκάρι (το 4ο στο ματς!) ενώ ο Πάμισος απείλησε στο 110’ όταν ο Σέγκμπια βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση αλλά ο Βούρας απέκρουσε το πλασέ του ενώ στην επαναφορά ο Αριστρομενόπουλος σούταρε άουτ.
Στο 112΄ο Μαστραντωνάκης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Αλεξέα σε φάση που φαίνεται να υπάρχει φάουλ και θα χάσει το ματς τη πρεμιέρας στην Λέρνα.
Καλαμάτα (Γιάννης Χριστόπουλος): Βούρας, Τσόπελας., Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Ζελέκου (70’ Μαστραντωνάκης), Πινδώνης, Αθανασόπουλος (118’ Μπίζος), Μίνγκας (109’ Ζαχαρόπουλος), Γιόνδης (76’ Λαθύρης)
Πάμισος Μεσσήνης (Νίκος Κακαλέτρης): Τρακάκης, Δημητρακόπουλος, Σαραντόπουλος, Μπριλάκης, Δοδοντσάκης, Μωράκης, Βλάχος (70 Πορής), Ντε Μολ (78’ Αριστομενόπουλος), Νινιός (92’ Κωστάκης), Σέγκμπια, Ηλιόπουλος (57’ Δημητρακόπουλος Οδυσ.)
ΠΗΓΗ: sport365