Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Απονομή του βραβείου Ανθρώπινες Αξίες από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 Εμφάνιση ythumb2014 (2).jpgΕμφάνιση ythumb2014 (1).jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων απένειμε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες σε μια ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας. Η ταινία που βραβεύθηκε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, έχει τίτλο “ Το όνομά μου είναι Julita”. Πρόκειται για μια πολωνική παραγωγή σε σκηνοθεσία Filip Dzierżawski και σενάριο Piotr Borkowski και Filip Dzierżawski, μία ταινία με δυνατές ερμηνείες, που μας μεταφέρει στον σκληρό κόσμο των γυναικείων φυλακών, προσεγγίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι μέσα σε αυτές και αναδεικνύοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής και της συγχώρεσης. 

 Εμφάνιση ythumb2014 (3).jpgΕμφάνιση ythumb2014.jpg
Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Κουράκης. Ο κ. Κουράκης στον χαιρετισμό του τόνισε πως «η Βουλή των Ελλήνων, πιστεύοντας στη συμβολή της τέχνης του κινηματογράφου στη διαμόρφωση κοινωνικών συνειδήσεων, βρίσκεται για τρίτη χρονιά παρούσα στο θεσμό του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, με το βραβείο “ανθρώπινες αξίες”. Ένα βραβείο με μεγάλο κύρος, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Οι “ανθρώπινες αξίες” έχουν μέχρι στιγμής βραβεύσει εξαιρετικές παραγωγές, που δημιούργησαν αίσθηση με τις προσεγγίσεις και με τους χρωματισμούς που προσέδωσαν στις ανθρώπινες σχέσεις, σε καταστάσεις κρίσης, σύγκρουσης, αλλά και ελπίδας, σε διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη». «Αυτή είναι άλλωστε και η στρατηγική κατεύθυνση της τηλεόρασης της Βουλής, η οποία ενδιαφέρεται, τόσο για τις παραγωγές που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, όσο και για τη γενικότερη σχέση που αυτό έχει αναπτύξει με την κινηματογραφική τέχνη, με την κοινότητα των δημιουργών, με την εναλλακτική έκφραση παραγωγών που ξεφεύγουν από το εμπορικό mainstream», επισήμανε ο κ. Κουράκης.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι Κωστής Δήμος, υπεύθυνος προγράμματος, Βασίλης Δούβλης, σκηνοθέτης, και Άρης Φατούρος, σύμβουλος προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής. Η ίδια ταινία έλαβε επίσης το δεύτερο βραβείο από τη διεθνή κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης