Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ν. Φιγαλεία: 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου

 Ν. Φιγαλεία: 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου 

Την 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, διοργανώνουν όλοι οι τοπικοί φορείς Νέας Φιγαλείας και Φασκομηλιάς που ενώνουν τις δυνάμεις τους, την προσεχή Κυριακή 5 Νοεμβρίου , στην κεντρική πλατεία της Ν. Φιγαλείας στις 11 το πρωί.

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, καθώς η περσινή διοργάνωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ηλείας αλλά και της Αρκαδίας. Είναι γεγονός ότι η Ν. Φιγαλεία είναι τόπος ελαιοπαραγωγικός με πολλούς ελαιώνες και το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά προϊόντα της περιοχής που στηρίζει την τοπική οικονομία και σκοπός της Γιορτής είναι να αναδείξει την σημασία του.

Η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις, αγροτικές, ενημερωτικές και πολιτιστικές όπως ομιλίες γεωπόνων για το ελαιόλαδο, έκθεση γεωργικών μηχανημάτων αλλά και τοπικών προϊόντων, κεράσματα τοπικών προϊόντων. Παράλληλα θα υπάρχουν πολιτιστικές δράσεις αλλά και δραστηριότητες για παιδιά, όπως εργαστήριο body percussion, δηλαδή εργαστήριο μουσικής με το σώμα για μικρούς και μεγάλους, κωμικό θεατρικό σκετς, παραδοσιακοί χοροί αλλά και γλέντι με ζωντανή μουσική. Ωστόσο , μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναβίωση του εθίμου της Ειρεσιώνης από μαθητές σχολείων της Ν. Φιγαλείας.


Αυτοκίνητο εν κινήσει καταπλακώθηκε από δέντρο στην Ηλεία.

 Ηλεία: Αυτοκίνητο εν κινήσει καταπλακώθηκε από δέντρο 

 

Στην Φρίξα Κρεστένων, στην Ηλεία,  καταπλακώθηκε σήμερα το πρωί εν κινήσει ένα αυτοκίνητο απο ένα καμένο δέντρο, ευτυχώς ωστόσο χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός στους δύο επιβαίνοντες, που είναι καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την Κρέστενα, ώστε να ανοίξει και πάλι το δρόμο.

Κακοκαιρία – Αχαΐα: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ολυμπία Οδό, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

 Κακοκαιρία – Αχαΐα: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ολυμπία Οδό, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία 

Το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος του Ελαιώνα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί από πολύ νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (2.11.2023) το πρωί.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό, καθώς ανακοινώθηκε ότι όσοι κινούνται από Αθήνα, θα περνούν από το αντίθετο ρεύμα για να συνεχίσουν την πορεία τους

Την ίδια ώρα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στην 80,000 χ/θ στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω λάσπης και χωμάτων από τη βροχή που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην Επαρχιακή Οδό Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από 1,200 χ/θ σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πούντας – Καλαβρύτων, 9,000 χ/θ στο ύψος του Μέγα Σπήλαιου.

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα διοικήσεων στο Δημόσιο - "Ξεριζώνει κατεστημένα" είπε η Κεραμέως

 

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή Διοικήσεων στο Δημόσιο και η Νίκη Κεραμέως μίλησε για μια νέα εποχή, αφού «ξεβολεύει από συνήθειες, αλλάζει νοοτροπίες, ξεριζώνει κατεστημένα, δυσαρεστεί όσους είχαν μάθει να λειτουργούν αλλιώς». Το νομοσχέδιο έφερε τοποθετήσεις, ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, που δήλωσε «παρών». Το ψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

«Η κοινωνία μας παρακολουθεί με βλέμμα δύσπιστο και καχύποπτο. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια μεγάλη τομή. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η ελληνική Πολιτεία επιλέγει τους