Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εκλογές στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης

Εκλογές στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης Παράλληλα επανέλαβε την άποψή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να συνεχίσουν κοινή κυβερνητική πορεία
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή τύπου στη Λάρισα. Παράλληλα επανέλαβε την άποψή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να συνεχίσουν κοινή κυβερνητική πορεία πριν από την συνάντηση από την οποία αποχώρησε ο ίδιος και αναρωτήθηκε ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή όταν κατατεθούν προς συζήτηση οι δυο προτάσεις νόμου που υπέβαλε μαζί με την ΔΗΜΑΡ πριν η τελευταία αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι επιχειρεί - με αποφάσεις όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - να «μπετονάρει» τον πολιτικό της χώρο και εκτίμησε εκ νέου ότι ο πρωθυπουργός με την απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ επεδίωκε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αλλά τελικά ανέκρουσε πρύμναν λόγω πιέσεων που ασκήθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σε ερώτημα σχετικά με το ότι αποδόθηκαν εμμέσως ευθύνες στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και για το θέμα της ΕΡΤ καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Κουβέλης ένθερμα υποστήριξε τις επιλογές του πρώην υπουργού, σχολιάζοντας μάλιστα σκωπτικά ότι «για κάθε σεισμό, λιμό και καταποντισμό φταίει ο Μανιτάκης».

Καλούμενος να σχολιάσει, επίσης, το αν μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχουν ακόμη περιθώρια σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μία επιλογή «κεντροδεξιάς» και όχι «κεντροαριστεράς».

Εντύπωση, πάντως, έκανε η αναφορά του κ. Κουβέλη για τα στελέχη του κόμματος που, όπως αποφασίστηκε, θα παραμείνουν σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει ότι μόνο αυτοί προτάθηκαν κατόπιν αξιολόγησης και όχι ως «ρουσφέτια» αφού το κόμμα του δεν αντιλαμβάνεται ως «λάφυρο» τον χώρο του Δημοσίου.

Απηύθυνε, τέλος, προσκλητήριο συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού εκτιμώντας ότι από δω και πέρα η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει «πολύ πιο δυνατά από ό,τι το προηγούμενο διάστημα».

Ο Στουρνάρας έστειλε ΜΑΤ στον πομπό στα Γεράνεια! Χωρίς αναλογικό σήμα της ΕΡΤ Κορινθιακός, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Σαρωνικός

Ο Στουρνάρας έστειλε ΜΑΤ στον πομπό στα Γεράνεια! Χωρίς αναλογικό σήμα της ΕΡΤ Κορινθιακός, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Σαρωνικός Δήλωση του Δ. Τρίμη, απερχόμενου προέδρου της ΕΣΗΕΑ
Την εισβολή των ΜΑΤ στον πομπό της ΕΡΤ στα Γεράνεια Όρη καταγγέλλει με δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης. Σε δήλωσή του αναφέρει:
«Στα Γεράνεια όρη τα ΜΑΤ με ιδιώτες τεχνικούς ρίχνουν κι άλλο ‘μαύρο’ στην ΕΡΤ – Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας σ’ αυτή τη χώρα;
Με εντολή του υπουργείου Οικονομικών (του Στουρνάρα) τα ΜΑΤ με 2 μισθωμένους ιδιώτες τεχνικούς έσπασαν τις κλειδαριές του πομπού αναμετάδοσης της ΕΡΤ στην κορυφή των Γερανειών, κατέστρεψαν τις εγκαταστάσει κι ‘έριξαν’ το σήμα. (Ο πομπός έδινε σήμα στον Κορινθιακό κόλπο, Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη νοτιοανατολική Αττική και τον Σαρωνικό).
Κι όλα αυτά όταν για 17η μέρα η κυβέρνηση παρανομεί και δεν εφαρμόζει τη ρητή διάταξη -προσωρινή διαταγή- του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι πρέπει αμέσως να επανέλθει το σήμα και η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.
Κάτω το πραξικόπημα Σαμαρά, Στουρνάρα, Κεδίκογλου, Καψή, Μάναλη
Η Δημοκρατία θα νικήσει – οι πραξικοπηματίες θα κάτσουν στο σκαμνί
Η ΕΣΗΕΑ, όλα τα σωματεία του Τύπου και ΜΜΕ, οι ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πρέπει να κηρύξουν γενική πολτική απεργία και να καλέσουν τον δημοκρατικό λαό σε μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Οσο κρύβονται το πραξικόπημα επιβάλλεται.»

Η τραγική μάνα της Κατερίνας που δολοφονήθηκε από τους φυγάδες στα Ίσθμια ζητά δικαίωση - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Η τραγική μάνα της Κατερίνας που δολοφονήθηκε από τους φυγάδες ζητά δικαίωση - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Η νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των κακοποιών

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κορίνθου και παρακολουθεί τις εξελίξεις με το κυνηγητό των κακοποιών δολοφόνων της 25χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια. Η μητέρα της, το μόνο που ζητάει είναι δικαίωση.
Θυμίζουμε ότι η νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των κακοποιών, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της από τη δουλειά της, στις 30 Μαρτίου.
Δείτε το βίντεο απο το δελτίο ειδήσεων του Star

thebest.gr

Βρήκαν τα δύο αυτοκίνητα που είχαν κλέψει οι δραπέτες των Τρικάλων - Σε νέα βάση οι έρευνες για τους αδίστακτους κακοποιούς


Σήμερα, οι Αστυνομικοί, βρήκαν σε ορεινή τοποθεσία, στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, που αναζητούσαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκε το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS , χρώματος μπλε, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 17-06-2013 από τους δραπέτες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε τουμπαρισμένο σε χαράδρα και μάλιστα, οι δραπέτες είχαν φροντίσει να το... καμουφλάρουν με κλαδιά και φύλλα δέντρων!
Το δεύτερο αυτοκίνητο που βρέθηκε, είναι το λευκό φορτηγάκι που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 20-06-2013, από σπίτι στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν κρυμμένο στο δάσος, κοντά στη χαράδρα που βρέθηκε και το πρώτο αυτοκίνητο και ήταν και αυτό, καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ

vouli4
Το απόγευμα κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο κείμενο που είχε θέσει σε διαβούλευση η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης πριν από λίγες εβδομάδες.
Πέραν αυτών, στο νομοσχέδιο επισημαίνεται ότι το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπεται ανταποδοτικό τέλος επισημαίνοντας ότι το ύψος και ο τρόπος είσπραξής του θα καθορίζεται από τον υπουργό Οικονομικών.

ysterografa.gr

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου προτείνει η πλειοψηφία

› Ÿ ’ • ¡ ” Ÿ £
Μέσα σε συνθήκες έντασης, έκλεισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αιτία για την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκριση του πορίσματος της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο-σχέδιο πορίσματος στην Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η ευχέρεια διαβούλευσης. Από την πλευρά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προβάλλονται αποφάσεις προηγούμενων ημερών σύμφωνα με τις οποίες, όπως τονίζουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων, σήμερα όλα τα κόμματα θα έπρεπε να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα.

Ξεκινά η αποστολή εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2011-2012

eforiakoi
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012.
Η πληρωμή του ΦΑΠ αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ η καταβολή του θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, ωστόσο η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2013 θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.
Δεν πρόκειται να αυξηθεί η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις το 2014 κάτι το οποίο άφηνε ανοικτό ως ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε προχθές σε δημόσια διαβούλευση, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι θα παραμείνει στο 20% και ο συντελεστής φορολογίας στις αποζημιώσεις απολύσεων για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, ο οποίος στο νομοσχέδιο ήταν αυξημένος στο 25%.
Ωστόσο δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην προκαταβολή φόρου για ΟΕ και ΕΕ η οποία θα παραμείνει στο 55%.

ysterografa.gr

Νταβούτογλ​ου: Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το πραξικόπημ​α στην Αίγυπτο

χ
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε ως “απαράδεκτη” την εκδίωξη του Μόρσι από τον στρατό, μια παρέμβαση που την ονόμασε “πραξικόπημα”.
«Είναι απαράδεκτο για μια κυβέρνηση, η οποία έχει έρθει στην εξουσία με δημοκρατικές εκλογές, να ανατραπεί με παράνομα μέσα και, ακόμη περισσότερο, από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Νταβούτογλου.

ysterografa.gr

Ήμουν κι εγώ μετανάστης

Toυ Άγη Βερούτη
Έζησα μετανάστης στις ΗΠΑ κυρίως, από τα 18 μου ως τα 36 μου. Μισή ζωή.
Το μεταναστευτικό είναι ένα αγκάθι που πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να γίνει τριαντάφυλλο.
Ένας μεταναστευτικός νόμος πρώτο μέλημα πρέπει να έχει να ωφεληθεί από τη μεταναστευτική εισροή η χώρα υποδοχής, και δευτερευόντως να ωφεληθεί η χώρα εκκίνησης και ο ίδιος ο μετανάστης.
Η Ελλάδα πλέον έχει γίνει χώρα μεταναστευτικής εξόδου των ίδιων των Ελλήνων.
 

Περιμένοντ​ας τη ρευστότητα

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές υγιείς επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία των ΕΣΕΕ και ΓΣΒΕΕ, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις κυβερνητικών και τραπεζικών στελεχών για μερική αξιοποίηση των χρημάτων που έχουν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι τράπεζες αξιώνουν υπερβολικές εγγυήσεις για έγκριση ακόμα και μικρών δανείων, ενώ πολλές φορές αρνούνται να διευθετήσουν ακόμα και τεκμηριωμένα βιώσιμες ρυθμίσεις, χωρίς την ύπαρξη ελεύθερης βαρών ακίνητης περιουσίας.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους περίπου 3 δις €, για να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Πρόκειται για λανθασμένη επιλογή, που θα οξύνει το πρόβλημα ρευστότητας, αφού οι τράπεζες που θα εξαναγκαστούν από την κυβέρνηση να αγοράσουν ΕΓΔ, θα χρειαστεί να καταβάλλουν εξ ιδίων κεφαλαίων περίπου 300 με 450 εκ. €, χρήματα που δεν έχουν και αναπόφευκτα θα αφαιρέσουν από την αγορά. Μια τέτοια επιλογή θα εκθέσει τις ελληνικές τράπεζες σε πιστωτικό κίνδυνο.
Παράλληλα, κυβέρνηση και τραπεζικό σύστημα πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις αναφορικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση αξιοποίησης των πολυδιαφημιζόμενων συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (μόνο 315εκ έχουν δοθεί από το 1,5 δισ. ευρώ που έχει εκταμιευθεί στις τράπεζες), καθώς και σχετικά με τις δυσκολίες που υφίστανται για την ένταξη των επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) και την αδυναμία στήριξης των εξαγωγικών και εισαγωγικών εταιρειών από τη μη έκδοση εγγυητικών επιστολών.
Στο θέμα ειδικά της έλλειψης ρευστότητας, κυβέρνηση, τρόικα και τράπεζες πρέπει ν' αποφασίσουν αν θα είναι μέρος της λύσης ή θα εξακολουθούν να είναι μέρος του προβλήματος.
Πάνος Μιχαλόπουλος
 

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑ​ΝΤΙΝΟΥ


«ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ; ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ;»

 
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα κατατέθηκε το πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ. Ένοχος μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οι άλλοι της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ παρέας, αθώες περιστερές;
Επίσης, μήπως θυμάται ο ΣΥΡΙΖΑ το όχι στην κάλπη για Γιώργο Παπανδρέου  που ζητούσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
Για μια ακόμη φορά η Βουλή των Ελλήνων αυτοεξεφτελίζεται μέσω των Επιτροπών της, οι οποίες αποδεικνύεται ότι είναι κομματικά όργανα και όχι όργανα που μπορούν να εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες στην αναζήτηση της αλήθειας».

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

Από την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.
Η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και τριήμερων εκδρομών έτους 2013 και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000 δικαιούχων ολοκληρώθηκαν και οι κληρωθέντες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Οργανισμού και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας.Τα ονόματα όλων των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oga.gr και στα ΚΕΠ.Να τονιστεί ότι η κλήρωση των δικαιούχων έγινε ηλεκτρονικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας.
Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-03-2014 και τις 31-12-2013, αντίστοιχα.Διαδικασία παραλαβής Για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίζουν:α) Αντίγραφο της Αίτησης Συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) ή β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ - Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)Σημειώνεται: Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων.
Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:
1) εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους
2) τριήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
3) Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου σε 100.000 δικαιούχους από 8 Ιουλίου έως 31-05-2014. Η διανομή δελτίων θα γίνει από τα ΚΕΠ και θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως τους.
4) Δωρεάν παροχή βιβλίων σε 300.000 δικαιούχους από 22 Ιουλίου έως 31-12-2013.
Οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής.

Αχαϊα: Ανατριχιαστικές πληροφορίες για τον γιο που έβγαλε τα μάτια της μάνας του!


Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση γιου στη μητέρα του, ο οποίος της έβγαλε τα μάτια χθες το πρωί. στην Αγιά Πατρών Ο 38χρονος δράστης πάσχει από βαρύ ψυχικό νόσημα. Σύμφωνα με το thebest.gr, εναντίον του ασκήθηκε δίωξη και αναμένεται να απολογηθεί μεθαύριο.

Η γυναίκα στα 71 της χρόνια έχασε το φως της και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου. Ο γιος της από την άλλη νοσηλεύεται φρουρούμενος στην ψυχιατρική, ενώ τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Εισαγγελέας και ανακριτής μετέβησαν οι ίδιοι στο ασθενοφόρο, τον εξέτασαν και άσκησαν ποινική δίωξη Το περιστατικό έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 38χρονος επιτέθηκε στη μάνα του ενώ κοιμόταν, της έβγαλε τα μάτια και τα πέταξε κάτω από το κρεβάτι. Από τις φωνές της άτυχης γυναίκας σηκώθηκε όλη η γειτονιά στο πόδι.

Ο 38χρονος προσπάθησε να διαφύγει από το μπαλκόνι, όμως δεν τα κατάφερε καθώς ενώ έπεσε τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και τη μέση. Ο 38χρονος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και ήταν φιλήσυχος άνθρωπος. Όμως αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια είχε επιδιώξει τη νοσηλεία του νεαρού σε ψυχιατρική κλινική, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω της πληρότητας που εμφανίζουν οι ψυχιατρικές μονάδες στην περιοχή. Την ίδια ώρα γείτονες λένε ότι ο 38χρονος δεν έπαιρνε την αγωγή του...



newsit.gr

Κεραυνός στην Πάτρα: Σκοτώθηκε στο Μεξικό ελληνίδα φοιτήτρια,, κόρη γνωστού κοσμηματοπώλη

Κεραυνός στην Πάτρα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Μπελίζ η Ιωάννα Θωμοπούλου, κόρη του γνωστού Πατρινού χρυσοχόου Γιώργου Θωμόπουλου - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ  Επέβαινε μαζί με δύο φίλες της σε ταξί που συγκρούστηκε με λεωφορείο
Σαν κεραυνός έπεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου της 24χρονης Ιωάννας Θωμοπούλου, κόρης του γνωστού κοσμηματοπώλη χρυσοχόου Γιώργου Θωμόπουλου, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Κορίνθου (και Ερμού)
Σύμφωνα με το thebest.gr,  η άτυχη κοπέλα ήταν απόφοιτος της Σχολής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και εδώ και μερικούς μήνες βρισκόταν στο Μπελίζε του Μεξικού, όπου έκανε μεταπτυχιακό.
Μαζί με δύο φίλες της με τις οποίες έκαναν την ίδια εργασία (η μία από τη Μάλτα και η άλλη από τις ΗΠΑ) αποφάσισαν να μεταβούν στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σήμερα θα γίνονταν εκδηλώσεις για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Αμερικής.
Πήραν ταξί με προορισμό το αεροδρόμιο της πόλης, αλλά στο δρόμο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα συγκρούστηκε με λεωφορείο (ΦΩΤΟ) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις κοπέλες και ο οδηγός.
Λίγες ώρες αργότερα, μέσω της ελληνικής πρεσβείας, η οικογένεια ενημερώθηκε για το συγκλονιστικό συμβάν και όλα πάγωσαν. Συνετριμένοι οι γονείς της Ιωάννας- Γιώργος και Ολυμπία-καθώς και η αδελφή της Τέτη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα μεταφερθεί η σορός της άτυχης κοπέλας στην Πάτρα.

Έφυγε ξαφνικά η φωνή του Δευτέρου προγράμματος Έφη Μεταλληνού


Έφυγε χθες από τη ζωή η ραδιοφωνική παραγωγός του Δεύτερου προγράμματος, Έφη Μεταλληνού.

Η φωνή της είχε συνδεθεί άρρηκτα με το Δεύτερο Πρόγραμμα, ενώ στις εκπομπές της είχε φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού.

Η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο της δημοσιογράφου έσκασε σαν βόμβα. Πριν από τρεις εβδομάδες είχε φύγει από τη ζωή, προδωμένος από την καρδιά του, ο αγαπημένος της σύζυγος Τάσος, ένας καταξιωμένος ηχολήπτης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Μη βιαστούν να πουν κάποιοι πως η Έφη ''έφυγε'' από τη θλίψη της για το μαύρο στην ΕΡΤ, το δεύτερο σπίτι της. Το μαύρο τό'χε νιώσει στην ψυχή της με την αναχώρηση του Τάσου. Στην περίπτωση τους ίσχυε αυτό που λέγεται πως αρκετά ζευγάρια έπειτα από χρόνια συμβίωσης αρχίζουν και μοιάζουν μορφολογικά μεταξύ τους. Και μιλάμε για ένα ζευγάρι ώριμων ανθρώπων που ήταν μαζί από τα πολύ νεανικά τους χρόνια. Ερωτευμένοι μέχρι το τέλος.
Σημειολογικά, πάντως, οι τόσο κοντινοί με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και μεταξύ τους, θάνατοι του Τάσου και της Έφης Μεταλληνού μπορεί και να δηλώνουν την επικράτηση ενός γενικευμένου μαύρου στη δημόσια ζωή αυτού του τόπου, αλλά και στην ιδιωτική ζωή του καθενός προσωπικά.
Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 στο Β΄ Νεκροταφείο του Αγίου Ισιδώρου.

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κλήρωση... EuroCup για τον Ολυμπιακό! - Ανοιχτός ο δρόμος και για Παναθηναϊκό


Η κλήρωση της Ευρωλίγκας έφερε βατούς αντιπάλους στις δύο Ελληνικές ομάδες που είναι τα, θεωρητικά, φαβορί για να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Στο τρίτο γκρουπ ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός και στο 4ο ο Παναθηναϊκός.
Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο με μια ματιά στους τέσσερις ομίλους ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι αρκετά «ευνοημένος» καθώς καμία από τις πέντε αντιπάλους του δε μπορεί να προκαλέσει τρόμο στον πρωταθλητή Ευρώπης!
Όσο εμπειρία και αν κουβαλούν η Σιένα και η Μάλαγα, όσο φιλόδοξη και αν είναι η Γαλατά και όσο υπολογίσιμες η Ζιελόνα και η Μπάγερν, ο Ολυμπιακός δε δικαιούται να στοχεύει σε τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση!
Ο τρίτος όμιλος μοιάζει να είναι ο πιο ισορροπημένος, αλλά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει από τη δεύτερη θέση και κάτω. Δύσκολα κάποιος μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το ποιες θα προκριθούν στο top-16 όσο και αν η Μπάγερν και η Ζιελόνα Γκόρα ως πρωτάρες ξεκινούν ένα βήμα πίσω.

Κάτι παραπάνω από βατός κρίνεται ο όμιλος (Δ') του Παναθηναϊκού για την Α' φάση της; Ευρωλίγκας. Σαφώς και οι «πράσινοι» θεωρούνται το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς, αν φυσικά παρουσιάσουν πρόσωπο βάσει των δυνατοτήτων που διαθέτουν σαν ομάδα.
Καμία αντίπαλος από τις υπόλοιπες πέντε δεν αποτελεί «φόβητρο» με την Μακάμπι να διαθέτει όνομα «βαρύ», αλλά τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.
 Επίσης πρέπει να σταθούμε ότι στον όμιλο βρίσκεται η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νικ Καλάθη (σ.σ. αποτελεί στόχο των «πράσινων»), η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή της μέσω της κατάκτησης του EuroCup.
 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην Ερυθρό Αστέρα, όχι γιατί διαθέτει ισχυρή ομάδα (σ.σ. έχασε εύκολα το πρωτάθλημα Σερβίας από την Παρτιζάν), αλλά γιατί είναι αδελφοποιημένος με τον Ολυμπιακό! Κάτι που σημαίνει ότι ειδικά στο παιχνίδι του Βελιγραδίου το κλίμα θα είναι φανατισμένο απέναντι στους «πράσινους».
 Ενώ βεβαίως οι Σέρβοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και εισιτήρια για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, καθότι δεν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα στο οποία δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις.
Ο όμιλος - φωτιά είναι ο πρώτος. Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως και πέρυσι θα τεθούν αντιμέτωπες ενώ μαζί τους θα είναι η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η Ουκρανική Μπουντιβέλνικ, η Παρτίζαν και η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Ναντέρ.

Στο δεύτερο γκρουπ είναι η Ρεάλ, η Εφές, η Ζαλγκίρις, η Μπάμπεργκ, η Αρμάνι Μιλάνο (οικοδέσποινα του Final 4) και η Στρασμπούρ.


Α όμιλος
Β όμιλος
Γ όμιλος
Δ όμιλος
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αναντολού Εφές
Σιένα
Μακάμπι
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ
Ζαλγκίρις Κάουνας
Μάλαγα
Λαμποράλ Κούτσα
Μπουντιβέλνικ Κίεβο
Μπάμπεργκ
Γαλατάσαραϊ
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Παρτίζαν
Αρμάνι Μιλάνο
Ζιέλονα Γκόρα
Ερυθρός Αστέρας
Ναντέρ
Στρασμπούρ
Μπάγερν
Νικητής προκριματικών

Στο TOP 16 οι δύο ίμιλου των 8 ομάδων ειναι:

5ος όμιλος: Α1, Γ1, Β2, Δ2, Α3, Γ3, Β4, Δ4,
6ος όμιλος: Β1, Δ1, Α2, Γ2, Β3, Δ3, Α4, Γ4

Το Final 4 θα γίνει στο Μιλάνο 15-18 Μαΐου αφού η Ευρωλίγκα δεν έμεινε ικανοποιημένη από το Λονδίνο και έτσι πήρε τη διοργάνωση από την πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Στα προκριματικά που θα γίνουν 1-4 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν Βαρέζε - Όλντενμπουργκ, Λιέτουβος Ρίτας- Ρίγα, Νίμπουρκ - Μπάνβιτ και Χίμκι - Οστάνδη. Οι νικητές των δύο πρώτων και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών θα διασταυρωθούν στα "ημιτελικά".

Η μέρα των θαυμάτων! 9 χρόνια απ'το Έπος της Πορτογαλίας (ΦΩΤΟ & VIDEO)


Πέρασαν κιόλας εννιά χρόνια από τη μέρα που εκατομμύρια Έλληνες βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαν σήμερα, ο Άγγελος Χαριστέας "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Ρικάρντο και η Ελλάδα έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Euro.
Το μαγικό ταξίδι των παιδιών του Ρεχάγκελ στην τελική φάση του Euro ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου του... σωτήριου έτους 2004.

Στη Λισαβόνα, παρέα με χιλιάδες Έλληνες ο Άγγελος Χαριστέας στο 57ο λεπτό με κεφαλιά σημείωσε το πολυτιμότερο γκολ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και χάρισε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Το σφύριγμα της λήξης έβγαλε στους δρόμους εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι γιόρτασαν το "θαύμα" των παιδιών της Εθνικής ομάδας.
Ο MVP του τουρνουά, Θοδωρής Ζαγοράκης, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον... ουρανό της Πορτογαλίας και τον ακολούθησαν οι άλλοι 22 "μικροί ήρωες".
Ο κόσμος παραληρούσε σε όλα τα μέρη της Ελλάδος και περίμενε την αποστολή της Εθνικής ομάδας για να τους ευχαριστήσει.
Την επόμενη ημέρα τα... τείχη έπεσαν και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι υποδέχτηκαν τα παιδιά του Ρεχάγκελ στο Καλλιμάρμαρο.
Δείτε τη μαγική πορεία της Εθνικής ομάδας.



Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi
newsit.gr

Φόβοι ότι έχουν φύγει από την περιοχή των ερευνών οι επικίνδυνοι δραπέτες!


Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τους τέσσερις επικίνδυνους κακοποιούς, που... δεν αποκλείεται, να έστειλαν ως "προπομπούς" τους δύο που σκοτώθηκαν, για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να κινηθούν προς άλλες κατευθύνσεις.
Τίποτα δεν είναι βέβαιο, για το πώς μπορεί να κινούνται οι τέσσερις Αλβανοί. Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός Μ. Κόλα...
Πηγές από την Αστυνομία, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν "χωριστεί" και πάλι οι κακοποιοί ενώ επίσης, δεν αποκλείεται να έχουν καταφέρει να περάσουν σε άλλη περιοχή μέσα από τα βουνά. Κι όσο περνούν οι μέρες, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες της διαφυγής τους, από την ευρύτερη περιοχή των ερευνών...
Μέσα σε όλα αυτά, οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Ευρυτανίας, εξακολουθούν να ζουν με το ενδεχόμενο να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους επικίνδυνους και αδίστακτους Αλβανούς. Ανθρώπους, που δε διστάζουν να σκοτώσουν, ίσως και να πάρουν ομήρους, αθώους πολίτες, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την Αστυνομία.

Ακόμα πάντως κι αν δε συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη περάσει, όχι λίγες, στιγμές αγωνίας και τρόμου.

Το λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό των 2 δραπετών
Οι νεκροί δραπέτες ενεργοποίησαν κινητό τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια από συνεργούς τους προκειμένου να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σχεδόν άμεσα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την «ενεργοποίησή» του, την κεραία εκπομπής και στη συνέχεια το ακριβές στίγμα τους!

Ακολούθησε ο εντοπισμός τους με τις θερμικές κάμερες μέσα στη στάνη, παράλληλα με τις πληροφορίες που έδωσαν κτηνοτρόφοι της περιοχής. Στη συνέχεια στήθηκαν οι αστυνομικές ενέδρες με τη γνωστή αιματηρή κατάληξη.
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο νεκροί κακοποιοί να είχαν τον ρόλο του «λαγού»-προπομπού, προκειμένου να διαφύγουν από την περιοχή και σε άλλη κατεύθυνση οι υπόλοιποι δραπέτες και ο φερόμενος αρχηγός τους Μαριάν Κόλα.

newsit.gr

Αποφασίστηκε παραπομπή Παπακωνσταντίνου - ΓΙΑ 3 ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ - Σκηνές ροκ στους διαδρόμους της Βουλής


Με τις φωνές και τους καβγάδες να μεταφέρονται και εκτός αιθούσης έπεσε η αυλαία της Προανακριτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε σήμερα με αντικείμενο τη σύνταξη πορίσματος.

«Είσαι επίορκος και εισαγγελέας της χούντας» φώναζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λίγο πριν εκείνος κηρύξει το τέλος της 5μηνης προκαταρκτικής εξέτασης…
«Η χούντα ξαναήλθε» φώναζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στους διαδρόμους της Βουλής. «Άντε βρε νούμερο» απάντησε εκνευρισμένος ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε χαρακτηριστικούς διαλόγους στους διαδρόμους της Βουλής
:

Ζωή Κωνσταντονπούλου:Η χούντα ξαναήρθε… Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά.
Παναγιώτης Ρήγας: Αντε βρε νούμερο.

Θόδωρος Δρίτσας προς Χρήστο Μαρκογιαννάκη:
Δεν είναι παραμάγαζο δικό σας η Επιτροπή.

Βασίλης Οικονόμου προς Θόδωρο Δρίτσα: Εχεις πόρισμα; Που είναι;

Ζωή Κωνσταντονπούλου και Θόδωρος Δρίτσας προς Υπάλληλο της Βουλής:Φέρτε μας το πόρισμα να δούμε τις υπογραφές.

Παναγιώτης Ρήγας: Απειλείτε τους υπαλλήλους της Βουλής τώρα; Ντροπή σας!

Βασίλης Καπερνάρος: Η χούντα τουλάχιστον σεβόταν τον εαυτό της και δεν τα έκανε τόσο προκλητικά.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ 3 ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ:
Η πλειοψηφία, εισηγείται την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για 2 βαρύτατα κακουργήματα
Το πόρισμα ετέθη σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και αυτή την ώρα παραδίδεται στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η πλειοψηφία, εισηγείται την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για 2 βαρύτατα κακουργήματα, την απιστία στην υπηρεσία και τη νόθευση εγγράφου, ενώ αναφέρεται και σε παράβαση καθήκοντος, που πάντως έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλει ότι στη συνεδρίαση δεν τους διανεμήθηκε το κείμενο του πορίσματος που συνέγραψε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, όπως επίσης και ότι δεν έγινε συζήτηση και διαβούλευση. Μάλιστα μίλησε για διάτρητη διαδικασία, ίσως και σε δικονομικό επίπεδο, ενώ επέμεινε στη συνέχιση των εργασιών, αίτημα που πάντως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία με ψήφους 7 κατά έναντι 6 υπέρ.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης κατήγγειλε πως όταν άρχισε να αναγινώσκει το πόρισμα, οι βουλευτές τον διέκοπταν και δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει, και αναφέρθηκε πως δέχτηκε ύβρεις του τύπου «είσαι επίορκος και εισαγγελέας της χούντας» δείχνοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ


Θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ δική του πορισματική έκθεση; Οι βουλευτές του δήλωναν με έμφαση πως δεν πρόκειται να το πράξουν σήμερα, γιατί έτσι θα είναι σαν να αποδέχονται τη λήξη των εργασιών.
Το πόρισμα του ΚΚΕ, το οποίο κατέθεσε το μέλος του Σπ. Χαλβατζής, συμφωνεί με την εισήγηση της πλειοψηφίας για παραπομπή Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, τη νόθευση εγγράφου και την παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου.
Η Χρυσή Αυγή έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της πορισματικής της έκθεσης (δείτε την εδώ), την οποία δεν κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή.

newsit.gr

Χρυσή Αυγή: Εγκληματική οργάνωση Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλος

Στον ελληνικό λαό και τη δικαιοσύνη αλλά όχι στην προανακριτική επιτροπή, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «κατέθεσε» η Χρυσή Αυγή το πόρισμά της για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του κόμματος, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, γιατί «απεδείχθη πως στόχευε αποκλειστικά και μόνο στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού».

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελούν εγκληματική οργάνωση «όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 57 του ποινικού κώδικα».
Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει «τις άθλιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που οδήγησαν στη σύνταξη του διάτρητου πορίσματος της πλειοψηφίας» αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ψήφισε κατά της παραπομπής και βίαιης προσαγωγής του Γιώργου Παπανδρέου ενώπιον της επιτροπής.
Ειδικά για τον κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται ότι τα στοιχεία βοούν σε βάρος του και θα έπρεπε να βρίσκεται, ήδη, ενώπιον της δικαιοσύνης, αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν δεν υπήρχε ο «κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου, για νόθευση εγγράφου, για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος.
«Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Μπίκας, Διώτης και Βενιζέλος νόθευσαν τη λίστα Λαγκάρντ και την απέκρυψαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Βοήθησαν τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας να αποφύγουν τον φορολογικό και δικαστικό έλεγχο. Υπεξαίρεσαν τα χρήματα του ελληνικού λαού εκβιάζοντας τον ότι δεν υπήρχε άλλη λύση πέρα από τη δουλεία των Μνημονίων», σημειώνει η Χρυσή Αυγή...

Επίθεση Τατσόπουλου στη Χρυσή Αυγή

tatsopoulos12
Για μια ακόμα φορά ο Πέτρος Τατσόπουλος επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή μέσω της προσωπικής σελίδας του στο facebook.
“Αντιλαμβάνομαι ότι τα Χρυσά Βλαμμένα του Ωραίου Σαν ΄Ελληνα Νικόλα τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στα βιβλία της Ζωολογίας. ΄Οχι να τα διαβάζουν. Να τα μασουλάνε.”, ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr

SARAH BRIGHTMAN – DREAMCHASER

SARAH BRIGHTMAN – DREAMCHASER
της Πέρσας Σούκα
Στην αρχή της καριέρας της, όλος ο ελίτ κόσμος του Λονδίνου την έβλεπε ως την όμορφη μικρή σύζυγο του Arthur Lloyd Webber. Οι σπουδές της στο Juilliard Conservatoire για τον συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων ήταν από αμελητέες έως αδιάφορες. Ο ρόλος της Christine το 1986 στο Phantom of the opera πλάθεται από τον ερωτευμένο συνθέτη πάνω στη δική της...
diastixo.gr
 

Γατούλες, αυτά τα υπέροχα πλάσματα

Γατούλες, αυτά τα υπέροχα πλάσματα Μιχάλης Λουκάς Ιδιωτική έκδοση













της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη
Αν και μιλάει τελείως διαφορετική γλώσσα, ο ευαίσθητος άνθρωπος μπορεί θαυμάσια να επικοινωνήσει με τα ζώα. Τα αντιμετωπίζει με την τρυφερότητα και την κατανόηση που τους αξίζει. Δεν τα βλέπει σαν υποκατάστατο ενός φίλου ή αδελφού, αλλά ως αυθύπαρκτα όντα που γίνονται φίλοι του, σύντροφοι στη μοναξιά του και υπομονετικοί ακροατές. Ακροατές που δε βρίσκουν ανιαρή ή ακατανόητη καμιά ιστορία του, δε διακόπτουν και δεν παρεμβαίνουν ποτέ.
Ο καθηγητής της Γενετικής Μιχάλης Λουκάς ανήκει στη σπάνια αυτή κατηγορία των ανθρώπων που, αν και είναι βαθιά εγκεφαλικοί, διατηρούν ακέραιη την ευαισθησία τους δικαιώνοντας, με τον τρόπο αυτό, το λόγο του στοχαστή.
Ό,τι ξέρω για τον Κόσμο μού το έμαθε η Καρδιά.
Στο βιβλίο του Γατούλες, αυτά τα υπέροχα πλάσματα, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Μιχάλης Λουκάς δίνει στον αναγνώστη πολύτιμες πληροφορίες για την καταγωγή, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα της γάτας, καθώς και στοιχεία Εξελικτικής Βιολογίας με τρόπο απλό, εκλαϊκευμένο, που κάνει την ανάγνωση του βιβλίου απολαυστική. Με λέξεις λιτές, χωρίς ωραιολογία, χωρίς επίθετα, χωρίς κουραστικές περιγραφές ή παράθεση ασήμαντων στοιχείων, ο συγγραφέας καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, που επιγράφεται «Οι γατούλες που αγάπησα», ο Μιχάλης Λουκάς μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα χώρο γραφής διαφορετικό, λογοτεχνικό, πράγμα που δίνει στο βιβλίο ταυτότητα εντελώς diastixo.gr

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ

olme greece
Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, στο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους, ψήφισαν τετρακόσιοι τριάντα επτά εκπαιδευτικοί, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 435 καθώς βρέθηκαν 2 άκυρα.
Οι παρατάξεις έλαβαν:
-Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) 126 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται οι: Ζωγραφάκη Ελένη, Κοτσιφάκης Θέμης και Τζαφάς Βασίλης.
- Η ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατά) 103 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται οι: Πεππές Δημήτρης, Παπαχρήστος Νίκος και Κωνσταντίνου Νικηφόρος.
- Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις Κινήσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλες αριστερές κινήσεις), 75 ψήφους, 2 έδρες. Εκλέγονται οι: Νικολάου Σταμάτης και Τζιορτζιώτης Σταύρος.
-Η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ (ΚΚΕ) έλαβε 71 ψήφους, έδρες 2. Εκλέγονται οι Πατίδης Ηλίας, Δαρδαλής Νίκος.
- Η προοδευτική Ενότητα ΠΑΣΚ ΔΕ – Δημοκρατικές Εκπαιδευτικές Δυνάμεις έλαβε 44 ψήφους, έδρες 1. Εκλέγεται ο Αλεβυζάκης Γιώργος.

O Άδωνις στο Τwitter για πλατεία Ταχρίρ, Αλαβάνο και... Λαζόπουλο

Adonis-Georgiadis
“Βλέπω τις εικόνες από την Πλ.Ταχρίρ και τα Τάνκς στο Κάιρο και θυμάμαι τον Λάκη και τον Αλαβάνο που εύχονταν να κάνουμε το Σύνταγμα-Ταχρίρ”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο, με το “αναίμακτο πραξικόπημα” των Ενόπλων Δυνάμεων, που οδήγησε στην ανατροπή του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία.
Ο Υπουργός Υγείας αναφερόταν σε παλαιότερες δηλώσεις του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, και αντίστοιχες προτροπές του Λάκη Λαζόπουλου, να μετατραπεί και η Αθήνα σε… πλατεία Ταχρίρ, με τους Έλληνες πολίτες να ξεσηκώνονται κατά της κυβέρνησης.

Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης

Προειδοποίηση – τελεσίγραφο προς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ενδεχόμενο αύξησης του κόστους των νοσηλίων, ως μέσο μετακύλισης του βάρους από το σχέδιο για «claw back» στον ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους.
Το σχέδιο για «claw back» στον ΕΟΠΥΥ προβλέπει την εφαρμογή ενός ανώτατου ορίου στις δαπάνες εξετάσεων, με τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα να καλούνται να επωμισθούν την όποια διαφορά σε σχέση με το τελικό κόστος.
«Να υπενθυμίσω ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών πρέπει να τηρήσουν τις συμβάσεις τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτές θα διακοπούν.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: «Λαϊκό δικαστήριο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σαν αυτό που γνωρίζει να στήνει ιστορικά ο Σύριζα»


Με αφορμή καταγγελίες βουλευτών και στελεχών του Σύριζα σχετικά με έργο οδικού άξονα που «ταλαιπωρήθηκε» επί σειρά ετών από σωρεία προβλημάτων, τα οποία κλήθηκε να επιλύσει η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε εξαιρετικά ευτυχής γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου πέτυχε να λύσει το μείζον αυτό ζήτημα και να προχωρήσει κανονικά η ολοκλήρωση του έργου, που ήταν τελματωμένο επί σειρά ετών.

Στην τοποθέτησή του, ωστόσο, δεν παρέλειψε να ρίξει τα πυρά του στο Σύριζα, ο οποίος χωρίς να ενδιαφερθεί ποτέ για την ουσία (παράδοση δηλαδή του έργου στους πολίτες) δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να λαϊκίζει, να δικάζει και να καταδικάζει συλλήβδην.

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ το Περιφερειακό Συμβούλιο να μετατραπεί σε λαϊκό δικαστήριο κύριοι του Σύριζα. Αυτό μπορεί να το έχετε χαραγμένο ιστορικά στο DNA σας, στο ιδεοληπτικό σας DNA. Η χώρα όμως δεν χρειάζεται αφορισμούς, ούτε αυτεπάγγελτες αυθεντίες. Εμείς καταφέρνουμε να προχωράμε μπροστά χωρίς δογματισμούς και χωρίς αποκλεισμούς. Εσείς να συνεχίσετε τις στείρες καταγγελίες. Εκεί που σας συμφέρει καταπίνετε την κάμηλο, εκεί που βρίσκετε ευκαιρία να «φανφαρίσετε» γίνεστε μικροί «γκεμπελίσκοι».

 

Πέτρος Τατούλης: Μεγάλο έργο για την Πελοπόννησο η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης της παράκαμψης της Σπάρτης


Μεγάλο έργο για την Πελοπόννησο και ειδικότερα για τη Λακωνία, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την ολοκλήρωση της παράκαμψης της Σπάρτης, Τμήμα Σκούρα-Πυρί, και μεγάλη στιγμή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013.

«Εξυγιάναμε, ωριμάσαμε και αξιολογήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο το παραλάβαμε με πολλά προβλήματα και η ένταξη του υπολειπόμενου φυσικού αντικειμένου στο ΕΣΠΑ είναι αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη, θα άρει τον «αποκλεισμό» της Νότιας Λακωνίας.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι πολύ σύντομα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη των Βουτιάνων, καθώς και ότι, όταν η Ολυμπία Οδός υλοποιηθεί στο σύνολό της, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Ανατολικού άξονα, η χρηματοδότηση του οποίου με ποσό 450 εκατομμυρίων ευρώ έχει κατά παρέκκλιση εξασφαλιστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο, θα καταστήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου την πιο άρτια περιφέρεια στο επίπεδο υποδομών και προσβασιμότητας.

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία
η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της Πύλου


Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την υπογραφή της σύμβασης της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης Πύλου, προϋπολογισμού 4.650.000 ευρώ .

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για την αίσια έκβαση της κοινής μας προσπάθειας με το Δήμο Πύλου – Νέστορος για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «με την εξέλιξη αυτή καθιστούμε το Δήμο Πύλου – Νέστορος τον πιο ολοκληρωμένο όσον αφορά τη διαχείριση των λυμάτων».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία με το Δήμο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του βιολογικού καθαρισμού της Χώρας και να αποτραπεί ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ.
Αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στα έργα πολιτισμού που προγραμματίζονται στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, με κορυφαίο την αποκατάσταση και ανάδειξη του ανακτόρου του Νέστορα.

«Παραλάβαμε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ διαλυμένο και τώρα με τη μεθοδικότητα και την εργατικότητά μας υλοποιούμε έργα διπλάσιου προϋπολογισμού από τον αρχικό. Είμαστε μάλιστα η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που πέτυχε να πιάσει τους μνημονιακούς στόχους, παρά την αύξησή τους κατά 30% τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η βελτίωση του ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου για τη βελτίωση της επικοινωνίας στην ενδοχώρα.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη στενή συνεργασία, όχι μόνο για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για μια τουριστική περιοχή, αλλά και σε βασικές υποδομές για την ανάπτυξη της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας

ΕΡΤ: Εξαγωγή του ελληνικού αλαλούμ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά από όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου σχετικά με τα διαμειφθέντα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Ολομέλεια του οποίου έγινε συζήτηση για την ΕΡΤ, δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβη επί του θέματος.

Με παρέμβαση τόσο της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, όσο και αυτής των Σοσιαλιστών είχε, δυο μέρες νωρίτερα προαποφασιστεί πως η συζήτηση δεν θα συνοδευόταν από ψήφισμα – κάτι που σημαίνει πως ο σπόρος της αμφιβολίας περί τα πραγματικά περιστατικά υπήρχε.

Ωστόσο, η εικόνα των αντεγκλήσεων μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών, όπως αυτή μεταφέρθηκε επισήμως με ανακοινώσεις τους, κάθε άλλο παρά τιμά τη χώρα μας.

Το μόνο που επιτεύχθηκε, ήταν να μεταφερθεί ένας εσωτερικός καυγάς στο ευρωκοινοβούλιο, όπου αρμόδιος επίτροπος και εκπρόσωπος της λιθουανικής προεδρίας περιορίστηκαν σε αμήχανα σχόλια και ευχολόγια.

Και το χειρότερο:

Όλοι ψάχνουν να βρουν πού είναι ο Μόρσι. “Κρατείται προληπτικά”, επιβεβαιώνει ο στρατός

Morsi-military-leaders
Τις πρώτες ώρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Αίγυπτο, παραμένει ακόμη άγνωστο το που βρίσκεται ο ανατραπείς Πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Μόρσι έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή υπό κατ’ οίκον περιορισμό, πιθανότατα σε κάποιο στρατιωτικό συγκρότημα πληροφοριών, και κανείς δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία μαζί του.
Αρχικά είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Μόρσι κρατείται εντός του Προεδρικού Μεγάρου, κάτι ωστόσο που διαψεύστηκε στη συνέχεια.
Το θρίλερ με την τύχη του Μόρσι προκαλεί πρόσθετο εκνευρισμό και στη Δύση, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτική στην προσέγγισή της για όσα συμβαίνουν από χθες στην Αίγυπτο.
Αξιωματούχοι του στρατού επιβεβαίωσαν ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι “κρατείται προληπτικά”, ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχουν σκέψεις να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

ysterografa.gr

Μετατάξεις εξπρές με αντάλλαγμα 6μηνη διαθεσιμότητα

Κοινό τόπο με το συνυπολογισμό των μετατάξεων στη διαθεσιμότητα από την μια πλευρά και τη μείωση του χρόνου της διαθεσιμότητας από 12 σε 6 μήνες επιχειρούν να βρουν υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Μητσοτάκης θα επαναφέρει στην τρόικα την πρόταση ο αριθμός των μετατάξεων να προστίθεται σε αυτόν της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στη λογική ότι το μετρό αυτό στοχεύει στην αναδιάρθρωση του δημοσίου και όχι στις απολύσεις. Με αυτόν τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να ξεπεράσει το «σκόπελο» των αντιδράσεων της ΟΛΜΕ που σε καμία περίπτωση δεν δέχεται τη διαθεσιμότητα αλλά και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι η επόμενη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας μετά τους εκπαιδευτικούς.
Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έτοιμος να δώσει στην τρόικα τη μείωση του χρόνου παραμονής στη διαθεσιμότητα από 12 σε έξι μήνες. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της τρόικας για περισσότερες απολύσεις, καθώς, πλέον, οι υπάλληλοι θα απολύονται μετά την παρέλευση εξαμήνου και όχι δωδεκαμήνου. Πάντως, από τη Βασιλίσσης Σοφίας διαμηνύουν ότι και στην περίπτωση της εξάμηνης διαθεσιμότητας θα επιχειρηθεί από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην υπάρξουν απολύσεις.

«Σκανάρουν» τους ΟΤΑ για απολύσεις, διαθεσιμότητα
Τους δήμους (κυρίως), τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, φορείς, δηλαδή που αποτελούν βασικές «πηγές» για τη διαθεσιμότητα αλλά και τις απολύσεις «σκανάρουν» στην απογευματινή τους συνάντηση (στις 5) ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Αν και από το υπουργείο Εσωτερικών τηρούν σιγή ασυρμάτου όσο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα είναι οι επόμενοι «στόχοι» των δανειστών μας σε σχέση με το «αγκάθι» που ακούσει το όνομα «μείωση του δημόσιου τομέα».
Για τη διαθεσιμότητα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βασική «δεξαμενή» αναμένεται να αποτελέσουν αρχικά 30 δήμοι, οι οποίοι έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στόχος είναι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να μετακινηθούν μέσω μετατάξεων και όχι διαθεσιμότητα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις.
Αναφορικά με τις απολύσεις, βασική «πηγή» αναμένεται να αποτελέσουν τα νομικά πρόσωπα των δήμων, πολλά από τα οποία θα οδηγηθούν σε κατάργηση. Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η μείωσή τους από περίπου 1000 που είναι σήμερα (χωρίς τις σχολικές επιτροπές που δεν έχουν ούτε προσωπικό ούτε κόστος λειτουργίας) σε περίπου 700.

Η Κατερίνα Οικονόμου για την εκλογή της στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας

Image
Η Νέα Δημοκρατία αναμορφώνεται. Αναμόρφωση που συμπορεύεται με την επανίδρυση του Κράτους. Σε αυτές τις παράλληλες πραγματικότητες η οριστική αντιμετώπιση των παθογενειών, η άμεση αποκατάσταση των αδικιών, οι περισσότερες και ίσες ευκαιρίες για όλους, η ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Και σε αυτούς τους αγώνες, η Κορινθία πρωτοστατεί.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τις φίλες και τους φίλους από όλη την Ελλάδα για τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Την Ο.Ν.ΝΕ.Δ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, την Ο.Ν.ΝΕ.Δ και τη ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας, τους βουλευτές και πολιτευτές του Νομού, όπως και τα στελέχη που συμμετείχαν στις σχετικές διαδικασίες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέσα ενημέρωσης που προέβαλαν την εκλογή μου και όλους εκείνους που με τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους μου δίνουν δύναμη να αγωνιστώ και από αυτό το μετερίζι.
Πρώτα απ' όλα και για όλα, είμαι ευγνώμων στην οικογένειά μου.

Ανήκω σε εκείνη τη γενιά την οποία κάποιοι σκοπίμως καταδικάζουν ως χαμένη. Στην πραγματικότητα όμως είναι η γενιά που όσες ευκαιρίες κι αν της στέρησαν, θα είναι εκείνη που τελικά θα τα αλλάξει όλα.

Σε μια χώρα που δεν ήξερε (;), δεν μπόρεσε (;) δεν ήθελε (;) να κάνει άλματα πιο γρήγορα από τη φθορά, ετούτη την ύστατη στιγμή, σε αυτή την τελευταία ευκαιρία, είμαστε εμείς, με τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και τη δικαιολογημένη απογοήτευση, που συνεπείς στην ιστορία και τα ιδανικά μας, οφείλουμε να αγαπήσουμε την ευθύνη και να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή της εθνικής μάχης. Για να καταφέρουμε,και θα καταφέρουμε,να φτάσουμε την Ελλάδα μας
όπου δεν μπορεί.


Κατερίνα Ι. Οικονόμου

(Πολιτικός Επιστήμονας)
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Προσευχηθείτε για την Ορθοδοξία - Διερχόμαστε τις μυλόπετρες..."

Εντονη ανησυχία επικρατεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μετά το πραξικόπημα στην Αίγυπτο και την καθαίρεση του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από το Στρατό της χώρας.
Υπάρχουν φόβοι μήπως οι μουσουλμάνοι βάλουν στόχο το Πατριαρχείο, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει στην πόλη και οι συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην Προέδρου και όσων ήθελαν την ανατροπή του, οι οποίοι στηρίζονται πλέον από τις δυνάμεις ασφαλείας, είναι σφοδρές. Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής Μόρσι από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, υποστηρικτές και αντίπαλοι του Αιγύπτιου Προέδρου κατέβηκαν στους δρόμους της Αλεξάνδρειας και άρχισαν να συγκρούονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη τέσσερις νεκροί.
  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν πυρά όπλων και οι αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών πέταξαν η μια στην άλλη πέτρες και τούβλα. «Αντιμετωπίζουμε δύσκολη κατάσταση… Καλέσαμε ενισχύσεις στην περιοχή», δήλωσε ο Σερίφ Αμπντελχαμίντ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια.
Οι αναταραχές στην Αίγυπτο έχουν θορυβήσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και προκαλούν μεγάλη ανησυχία για τους Έλληνες της πόλης που σε ώρες ανάγκης καταφεύγουν στο Πατριαρχείο.
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος σε δήλωση του περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνά η Αίγυπτος και ο λαός της, αλλά και τους κινδύνους για την Ορθοδοξία. «Η Αίγυπτος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στη νεώτερη ιστορία της εν μέσω έντονων κλυδωνισμών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Η αιγυπτιακή κοινωνία δοκιμάζεται με την ομόνοια να αποτελεί ζητούμενο και την συνύπαρξη να συνιστά το αντίδοτο στον διχασμό», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος.
Πρόσθεσε πώς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, από την αρχέγονη ιστορική του κοιτίδα, διέρχεται για μια ακόμη φορά τις μυλόπετρες του χρόνου με συνείδηση της ιστορίας του και της ευθύνης του και κατέληξε λέγοντας, «με χαλύβδινη θέληση στεκόμαστε φρυκτωροί της φλόγας της Ορθοδοξίας στη θεοβάδιστη χώρα του Νείλου, παρά το κρίσιμο και το έκτακτο των καιρών». Ο κ. Θεόδωρος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν και να σταθούν νοερά στο πλευρό τους γιατί μόνο έτσι μπορεί να στερεώσει το φρόνημα της Ορθοδοξίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέθανε ο πατέρας του "ποντικιού"

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρωτοπόρος εφευρέτης πληροφορικής, Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» του ποντικιού.
Ο Ένγκελμπαρτ άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, στο σπίτι του στο Άθερτον της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών, SRI.

Ο Ένγκελμπαρτ έλαβε το 2000 το Εθνικό Βραβείο Τεχνολογίας και τα βραβεία Λεμελσον και Τούρινγκ το 1997. Ήταν ο άνθρωπος που παρουσίασε, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο του ποντικιού, τον Δεκέμβριο του 1968. Ο Ένγκελμπαρτ αποκαλούσε αρχικά τη συσκευή «XY ένδειξη θέσης για σύστημα απεικόνισης», η οποία απαρτιζόταν από ένα ξύλινο κουτί με δύο κυλιόμενους δίσκους και ένα μικρό κόκκινο κουμπί.

Η Αίγυπτος στη δίνη του εμφυλίου μετά το πραξικόπημα – Κρατείται από το στρατό ο Μόρσι – Χάος και βία με τέσσερις νεκρούς



Μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του Μοχάμεντ Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων στην εξουσία, τα όνειρα των Αιγυπτίων για δημοκρατία, ποδοπατήθηκαν.
Ο στρατός έκανε αυτό που περίμεναν όλοι τις τελευταίες μέρες: έριξε με πραξικόπημα τον Μοχάμεντ Μόρσι και ανέλαβε την εξουσία. Από την εποχή της εξέγερσης κατά του Χόσνι Μπουμπάρακ, το προσπαθούσε.
Ο στρατός κρατά τον Μοχάμεντ Μόρσι, όχι στο σπίτι του αλλά σε στρατιωτική βάση. Υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο Μόρσι κρατείται και μάλιστα «προληπτικά», κάτι που δείχνει πως ο στρατός δεν αποκλείεται να παραπέμψει σε δίκη τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου.
Πριν συλληφθεί, ο Μόρσι, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του είχε δηλώσει ότι παραμένει «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου», καλώντας παράλληλα το λαό «να υπερασπιστεί τη νομιμότητά (του)».
Εκτός από τον Μόρσι, οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Τετάρτη μέλη του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και άλλους ηγέτες του κινήματος. Ο επικεφαλής του FJP, Σαάντ Ελ-Κατατνί, συνελήφθη μαζί με έναν από τους αναπληρωτές επικεφαλής της Αδελφότητας.

Σύμφωνα με όσα μετέφωσε το Reuters, επικαλούμενο δημοσιεύματα της αιγυπτιακής εφημερίδας, Αλ-Αχράμ, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 300 στελέχη της Αδελφότητας.
Ο εμφύλιος είναι ξανά προ των πυλών της Αιγύπτου. Οι πανηγυρισμοί στους δρόμους του Καΐρου ή άλλων πόλεων για την ανατροπή του Μόρσι, έγιναν μάχες με μολότοφ, πυροβολισμούς και τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς τις τελευταίες ώρες. Όλοι τους υποστηρικτές του Μόρσι, που συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας στην πολιτεία Ματρούχ.
Αξιωματούχοι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου δήλωσαν ότι υποστηρικτές του κινήματος που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε ένα τζαμί σε προάστιο του Καΐρου, δέχτηκαν επίθεση τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγες μόλις ώρες μετά την απομάκρυνση του προέδρου Μόρσι από την εξουσία.
Ο Τζιχάντ Ελ-Χαντάντ, επίσημος εκπρόσωπος του κινήματος, δήλωσε στο Reuters ότι ήταν μεταξύ περίπου 2.000 ανθρώπων που εξακολουθούσαν να παραμένουν στο χώρο, όταν λίγο μετά τις 03:00 (τοπική ώρα) άνδρες με πολιτική περιβολή άρχισαν να πυροβολούν στο πλήθος, πολλοί εκ των οποίων προσεύχονταν. Είπε επίσης ότι είδε πως υπήρχαν πολλοί τραυματίες. Αργότερα ανάρτησε στο Twitter ότι η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.
Ένας ακόμα αξιωματούχος της Αδελφότητας ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, ο Οσάμα Γκάμπο, δήλωσε στο Reuters, ότι άνδρες πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των υποστηρικτών του Μόρσι και άνοιξαν πυρ με κυνηγετικά όλα και τουφέκια.
«Μαύρο» σε τρία κανάλια έριξε ο αιγυπτιακός στρατός και προχώρησε σε συλλήψεις δημοσιογράφων. Πρόκειται για τηλεοπτικούς σταθμούς που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στα γραφεία του ειδησεογραφικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα, ενώ συνελήφθησαν τουλάχιστον 5 δημοσιογράφοι. Τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι. Παράλληλα εργαζόμενοι στο αλ Τζαζίρα Μομπάσερ Μισρ, ένα δίκτυο που ανήκει μια θυγατρική του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα του Κατάρ, συνελήφθησαν μετά την μετάδοση από το σταθμό του μηνύματος του Μόρσι.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Egypt25, ο οποίος πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αναγκάστηκε να σταματήσει τη μετάδοσή και ανώτατα στελέχη συνελήφθησαν λίγο αργότερα, όταν ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ανακοίνωσε το πραξικόπημα. Οι αρχές έκλεισαν επίσης δύο ακόμα τηλεοπτικούς σταθμούς, τους αλ-Χαφίζ και αλ-Νας, δήλωσαν στο Reutres πηγές ασφαλείας.

REUTERS

Σύγκρουση πλοίων ανοιχτά της Άνδρου - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών



Δυο πλοία ελληνικών συμφερόντων συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, στο στενό Καφηρέα. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί.
Το ατύχημα έγινε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.
Τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση, ενώ στο ένα από τα δύο προκλήθηκε εισροή υδάτων και υπάρχει μερική εγκατάλειψη από το πλήρωμα.
Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KATHERINE με σημαία Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας.
Δεκαεπτά άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα έξι παραμένουν πάνω στο πλοίο.
Το φορτηγό πλοίο KATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.
Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων. Το πλοίο μεταφέρει ζάχαρη και είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά για τη Βουλγαρία.
Στην περιοχή του ναυτικού ατυχήματος έχουν καταφθάσει πλωτά του λιμενικού σώματος και παραπλέοντα πλοία ενώ προς το παρόν το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης χαρακτηρίζει την κατάσταση ελεγχόμενη.

newsit.gr

«Σε καλό δρόμο» η συμφωνία για τη διαθεσιμότητα

Την αισιοδοξία τους ότι κατά τη συνάντηση της Πέμπτης (στις 10 το πρωί) «θα βρεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λύση», εξέφραζαν μιλώντας στην aftodioikisi.gr, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο παρουσία του μόνιμου αντιπροσώπου της τρόικας στη χώρα μας, Μπομπ Τράα, ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού απέρριψε την πρόταση των δανειστών για επιπλέον απολύσεις ώστε να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καιθεστώς διαθεσιμότητας έκανε συγκεκριμένη «ρεαλιστική» πρόταση προς τους εκπροσώπους της τρόικας, την οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φαίνεται ότι θα δεχθεί με κάποιες τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με τη συγκεκριμένη πρόταση, της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, διασφαλίζεται αυτό που ζητούσαν οι δανειστές μας: Ότι μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι.

Κάλεσμα σε αντιφασιστ​ική συγκέντρωσ​η-πορεία στην Κόρινθο

Την Παρασκευή 29/6, στο πανηγύρι του Απ. Παύλου, δέκα χρυσαυγίτες νεοναζί επιτίθενται απρόκλητα σε δύο συμπολίτες μας, μπροστά σε δεκάδες άλλους Κορίνθιους. Τους χτυπούν με αλυσίδες στο κεφάλι και δεν έχουμε νεκρούς από καθαρή τύχη. Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε το ναζιστικό μίσος στις γειτονιές μας; Θα φοβόμαστε να περπατήσουμε στην ίδια μας την πόλη; ΩΣ ΕΔΩ! Καλούμε κάθε πολίτη και συλλογικότητα που υπερασπίζεται την ελευθερία να διαδηλώσει μαζί μας, να ενώσουμε τις φωνές μας αυτή την Παρασκευή 5/7 στις 6:30 μμ στα Περιβολάκια, να στείλουμε το μήνυμα: Ποτέ ξανά φασισμός! Δεν θα σας περάσει!
Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας: Καμία ανοχή στους τραμπουκισ​μούς της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο

Σε δελτίο τυπου ο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας αναφέρεται ότι:


"Στις 28/6, ημέρα Παρασκευή και γύρω στις 11 το βράδυ, ομάδα δέκα περίπου φασιστοειδών (κάποιοι με διακριτικά της Χρυσής Αυγής) επιτέθηκαν στο κέντρο της Κορίνθου σε δύο νέους αγωνιστές της πόλης μας, με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες κατά των μνημονίων και του φασισμού, μπροστά σε δεκάδες κορίνθιους, καθώς λίγα μέτρα παραπέρα πραγματοποιούνταν το καθιερωμένο πανηγύρι του Απ. Παύλου. Αυτή η θρασύδειλη δολοφονική επίθεση (10 εναντίον 2, χτυπήματα με αλυσίδες και σιδερογροθιές στο κεφάλι) δείχνει αυτό που λέγαμε από την αρχή της ανόδου αυτής της ναζιστικής συμμορίας: η Χρυσή Αυγή δεν έχει στόχο μόνο τους μετανάστες. Βασικός της στόχος είναι όσοι αγωνίζονται για την ελευθερία, όποιος σηκώνει κεφάλι. Γι'αυτό τη στηρίζουν και την προωθούν ως «αντισυστημική», γιατί τη χρειάζονται για να περάσουν, μέσω του φόβου και του εκμηδενισμού των αντιδράσεων, τις πολιτικές της εξαθλίωσης που προωθούν ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι το μόνο κόμμα που συμφώνησε με τη Νέα Δημοκρατία στο φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ μέσα σε μια νύχτα και στην άμεση απόλυση κι άλλων συνανθρώπων μας ήταν η Χρυσή Αυγή. Τη δυναμώνουν ώστε να τη χρησιμοποιήσουν, τόσο για να τρομοκρατεί αγωνιστές, όσο και ως κυβερνητικό εταίρο αν χρειαστεί.
Έχουν πέσει, λοιπόν, όλες οι μάσκες. Τώρα που αποδείχθηκε ότι δε χτυπάνε μόνο μετανάστες αλλά και Έλληνες, τώρα που χτύπησαν συμπολίτες μας και συναγωνιστές μας, δεν μπορεί να υπάρχει πλέον καμία ανοχή της κορινθιακής κοινωνίας σε αυτή τη ναζιστική συμμορία. Δεν θα τους επιτρέψουμε να λυμαίνονται και να μολύνουν την πόλη μας με τους τραμπουκισμούς και το μίσος τους. Η καταδίκη του φασισμού είναι μέρος του αγώνα που δίνουμε για την ελευθερία, του αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων, την απελευθέρωση από την ΕΕ κι από κάθε κηδεμόνα και το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι και όχι κάποιον γελοίο φίρερ. Είναι κομμάτι αυτού του σάπιου πολιτικού σκηνικού και μαζί θα τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 5/7 στις 6:30 στην πλατεία Περιβολάκια. Δεν θα φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην ίδια μας την πόλη, δεν θα αφήσουμε να γίνει γκέτο των νεοναζί τραμπούκων. Φασίστες και κυβέρνηση δουλεύουνε μαζί, τσακίστε τα μνημόνια και τη Χρυσή Αυγή!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας"

Φοβούνται μην κατέβουν σε κατοικημένες περιοχές οι επικίνδυνοι δραπέτες

Λήξη συναγερμού στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας με την αποχώρηση της αστυνομίας από το σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δύο Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Aerasnews.gr, η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ το χωριό ήταν πραγματικά έρημο μέχρι εκείνη τη στιγμή!
Πάνω από ενενήντα σφαίρες βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, με τέσσερις-πέντε από αυτές να έχουν βρει το κάθε σώμα των δύο Αλβανών σε διάφορα σημεία και όχι στο κεφάλι, ενώ οι έρευνες πλέον στρέφονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω στους δύο δραπέτες βρέθηκε το όπλο (Γκλοκ) του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, του άτυχου 37χρονου Υπαρχιφύλακα με καταγωγή από την Μακρυνεία, που δολοφονήθηκε από τους δραπέτες τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, στο Δίστομο Βοιωτίας.



Πρέπει να σημειώσουμε ότι αμέσως μετά την συμπλοκή στην Κόνισκα, ακολούθησε κυνηγητό μέσα στο δάσος και ένας από τους αστυνομικούς γλύστρισε και έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Οι συνάδελφοί του, όπως αναφέρει το lamiastar τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου διαγνώστηκε κάταγμα ισχύος και ο Δ/ντής της Ορθοπεδικής που ενημερώθηκε και έσπευσε τα ξημερώματα, προχώρησε σε επέμβαση.
Την ίδια ώρα οι τέσσερις επικίνδυνοι και αδίστακτοι κακοποιοί, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στα βουνά της περιοχής και τώρα, ο φόβος και η ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώνεται στην κίνησή των δραπετών σε κατοικημένες περιοχές.
Τους φοβίζει το ενδεχόμενο ομηρίας ή ένοπλης συμπλοκής σε αστική περιοχή, αφού ήδη έχουν καταμετρηθεί δύο νεκροί πολίτες κατά τη διάρκεια "συναντήσεων" των αστυνομικών με τους δραπέτες.  Ο πρώτος πολίτης, ήταν ενας 25χρονος Αλβανός υδραυλικός που σκοτώθηκε στο Βύρωνα, τον Φεβρουάριο του 2010 σε αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς, για την οποία έχει κατηγορηθεί ο 36χρονος δραπέτης Μαριάν Κόλα.
Η δεύτερη, ήταν η 25χρονη Κατερίνα, που έχασε τη ζωή της, όταν βρέθηκε κατά λάθος, στη μέση ανταλλαγής πυροβολισμών στα Ίσθμια, μεταξύ των επικίνδυνων δραπετών και αστυνομικών.
Εκτός βέβαια από τους δύο πολίτες, τη ζωή του έχασε και ο Αστυνομικός στο Δίστομο, ο θάνατος του οποίου, έκανε... ζήτημα τιμής για τους συναδέλφους του, τον εντοπισμό των κακοποιών.
Οι αστυνομικοί πάντως, που έχουν αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή, έχουν δώσει οδηγίες στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καλούν άμεσα τις αρχές, αν αντιληφθούν κάτι περίεργο.
Οι επικεφαλής αξιωματικοί των ερευνών εντοπισμού των δραπετών, είναι σχεδόν βέβαιοι πως πριν ξεκινήσει το θρίλερ αναζήτησής τους στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας, σχεδίαζαν νέα επιχείρηση θεαματικής απόδρασης συνεργών τους, που ήταν έγκλειστοι στις φυλακές Μαλανδρίνου και Δομοκού. Θα ανατίνασσαν με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ την εξωτερική περίφραξη των φυλακών, για να δραπετεύσουν οι συνεργοί τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, συσχετίζοντας και τα ευρήματα που είχαν εντοπίσει στο αυτοκίνητο του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου που είχε κλαπεί από την εξοχική του κατοικία στην Ερατινή Φωκίδας και είχε εντοπιστεί στον Παρνασσό. Μεταξύ άλλων είχαν εντοπιστεί περίπου 5 κιλά ΤΝΤ, πυροκροτητές και περίπου 50 μέτρα καλώδιο πυροδότησης.

Όμως, τα σχέδιά τους χάλασαν, όταν άρχισε να σφίγγει ο Αστυνομικός κλοιός, που είχε ως αποτέλεσμα και τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στην Κόνισκα, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 25χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων LIKA EDISON αλλά και ο θείος του, ο οποίος ήταν επίσης δραπέτης φυλακών και φέρεται να βοήθησε στην οργάνωση της απόδρασης των 8 Αλβανών, από τις φυλακές Τρικάλων, τον περασμένο Μάρτιο.

Aerasnews.gr - newsit.gr