Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

O Άδωνις στο Τwitter για πλατεία Ταχρίρ, Αλαβάνο και... Λαζόπουλο

Adonis-Georgiadis
“Βλέπω τις εικόνες από την Πλ.Ταχρίρ και τα Τάνκς στο Κάιρο και θυμάμαι τον Λάκη και τον Αλαβάνο που εύχονταν να κάνουμε το Σύνταγμα-Ταχρίρ”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο, με το “αναίμακτο πραξικόπημα” των Ενόπλων Δυνάμεων, που οδήγησε στην ανατροπή του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία.
Ο Υπουργός Υγείας αναφερόταν σε παλαιότερες δηλώσεις του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, και αντίστοιχες προτροπές του Λάκη Λαζόπουλου, να μετατραπεί και η Αθήνα σε… πλατεία Ταχρίρ, με τους Έλληνες πολίτες να ξεσηκώνονται κατά της κυβέρνησης.

Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης

Προειδοποίηση – τελεσίγραφο προς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ενδεχόμενο αύξησης του κόστους των νοσηλίων, ως μέσο μετακύλισης του βάρους από το σχέδιο για «claw back» στον ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους.
Το σχέδιο για «claw back» στον ΕΟΠΥΥ προβλέπει την εφαρμογή ενός ανώτατου ορίου στις δαπάνες εξετάσεων, με τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα να καλούνται να επωμισθούν την όποια διαφορά σε σχέση με το τελικό κόστος.
«Να υπενθυμίσω ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών πρέπει να τηρήσουν τις συμβάσεις τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτές θα διακοπούν.

ysterografa.gr