Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Σε καλό δρόμο» η συμφωνία για τη διαθεσιμότητα

Την αισιοδοξία τους ότι κατά τη συνάντηση της Πέμπτης (στις 10 το πρωί) «θα βρεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λύση», εξέφραζαν μιλώντας στην aftodioikisi.gr, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο παρουσία του μόνιμου αντιπροσώπου της τρόικας στη χώρα μας, Μπομπ Τράα, ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού απέρριψε την πρόταση των δανειστών για επιπλέον απολύσεις ώστε να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καιθεστώς διαθεσιμότητας έκανε συγκεκριμένη «ρεαλιστική» πρόταση προς τους εκπροσώπους της τρόικας, την οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φαίνεται ότι θα δεχθεί με κάποιες τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με τη συγκεκριμένη πρόταση, της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, διασφαλίζεται αυτό που ζητούσαν οι δανειστές μας: Ότι μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι.