Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κλήρωση... EuroCup για τον Ολυμπιακό! - Ανοιχτός ο δρόμος και για Παναθηναϊκό


Η κλήρωση της Ευρωλίγκας έφερε βατούς αντιπάλους στις δύο Ελληνικές ομάδες που είναι τα, θεωρητικά, φαβορί για να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Στο τρίτο γκρουπ ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός και στο 4ο ο Παναθηναϊκός.
Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο με μια ματιά στους τέσσερις ομίλους ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι αρκετά «ευνοημένος» καθώς καμία από τις πέντε αντιπάλους του δε μπορεί να προκαλέσει τρόμο στον πρωταθλητή Ευρώπης!
Όσο εμπειρία και αν κουβαλούν η Σιένα και η Μάλαγα, όσο φιλόδοξη και αν είναι η Γαλατά και όσο υπολογίσιμες η Ζιελόνα και η Μπάγερν, ο Ολυμπιακός δε δικαιούται να στοχεύει σε τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση!
Ο τρίτος όμιλος μοιάζει να είναι ο πιο ισορροπημένος, αλλά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει από τη δεύτερη θέση και κάτω. Δύσκολα κάποιος μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το ποιες θα προκριθούν στο top-16 όσο και αν η Μπάγερν και η Ζιελόνα Γκόρα ως πρωτάρες ξεκινούν ένα βήμα πίσω.

Κάτι παραπάνω από βατός κρίνεται ο όμιλος (Δ') του Παναθηναϊκού για την Α' φάση της; Ευρωλίγκας. Σαφώς και οι «πράσινοι» θεωρούνται το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς, αν φυσικά παρουσιάσουν πρόσωπο βάσει των δυνατοτήτων που διαθέτουν σαν ομάδα.
Καμία αντίπαλος από τις υπόλοιπες πέντε δεν αποτελεί «φόβητρο» με την Μακάμπι να διαθέτει όνομα «βαρύ», αλλά τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.
 Επίσης πρέπει να σταθούμε ότι στον όμιλο βρίσκεται η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νικ Καλάθη (σ.σ. αποτελεί στόχο των «πράσινων»), η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή της μέσω της κατάκτησης του EuroCup.
 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην Ερυθρό Αστέρα, όχι γιατί διαθέτει ισχυρή ομάδα (σ.σ. έχασε εύκολα το πρωτάθλημα Σερβίας από την Παρτιζάν), αλλά γιατί είναι αδελφοποιημένος με τον Ολυμπιακό! Κάτι που σημαίνει ότι ειδικά στο παιχνίδι του Βελιγραδίου το κλίμα θα είναι φανατισμένο απέναντι στους «πράσινους».
 Ενώ βεβαίως οι Σέρβοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και εισιτήρια για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, καθότι δεν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα στο οποία δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις.
Ο όμιλος - φωτιά είναι ο πρώτος. Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως και πέρυσι θα τεθούν αντιμέτωπες ενώ μαζί τους θα είναι η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η Ουκρανική Μπουντιβέλνικ, η Παρτίζαν και η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Ναντέρ.

Στο δεύτερο γκρουπ είναι η Ρεάλ, η Εφές, η Ζαλγκίρις, η Μπάμπεργκ, η Αρμάνι Μιλάνο (οικοδέσποινα του Final 4) και η Στρασμπούρ.


Α όμιλος
Β όμιλος
Γ όμιλος
Δ όμιλος
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αναντολού Εφές
Σιένα
Μακάμπι
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ
Ζαλγκίρις Κάουνας
Μάλαγα
Λαμποράλ Κούτσα
Μπουντιβέλνικ Κίεβο
Μπάμπεργκ
Γαλατάσαραϊ
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Παρτίζαν
Αρμάνι Μιλάνο
Ζιέλονα Γκόρα
Ερυθρός Αστέρας
Ναντέρ
Στρασμπούρ
Μπάγερν
Νικητής προκριματικών

Στο TOP 16 οι δύο ίμιλου των 8 ομάδων ειναι:

5ος όμιλος: Α1, Γ1, Β2, Δ2, Α3, Γ3, Β4, Δ4,
6ος όμιλος: Β1, Δ1, Α2, Γ2, Β3, Δ3, Α4, Γ4

Το Final 4 θα γίνει στο Μιλάνο 15-18 Μαΐου αφού η Ευρωλίγκα δεν έμεινε ικανοποιημένη από το Λονδίνο και έτσι πήρε τη διοργάνωση από την πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Στα προκριματικά που θα γίνουν 1-4 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν Βαρέζε - Όλντενμπουργκ, Λιέτουβος Ρίτας- Ρίγα, Νίμπουρκ - Μπάνβιτ και Χίμκι - Οστάνδη. Οι νικητές των δύο πρώτων και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών θα διασταυρωθούν στα "ημιτελικά".