Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ήμουν κι εγώ μετανάστης

Toυ Άγη Βερούτη
Έζησα μετανάστης στις ΗΠΑ κυρίως, από τα 18 μου ως τα 36 μου. Μισή ζωή.
Το μεταναστευτικό είναι ένα αγκάθι που πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να γίνει τριαντάφυλλο.
Ένας μεταναστευτικός νόμος πρώτο μέλημα πρέπει να έχει να ωφεληθεί από τη μεταναστευτική εισροή η χώρα υποδοχής, και δευτερευόντως να ωφεληθεί η χώρα εκκίνησης και ο ίδιος ο μετανάστης.
Η Ελλάδα πλέον έχει γίνει χώρα μεταναστευτικής εξόδου των ίδιων των Ελλήνων.
 Ο μεταναστευτικός μας νόμος πρέπει να μειώσει τις πιέσεις εξόδου των νέων και ικανών.
Αν δεν κάνω λάθος, ο νόμος Ραγκούση ήταν σημαντικά γενναιόδωρος και με παρανόμως ερχόμενους μετανάστες χωρίς δεξιότητες, που δεν μιλούν τη γλώσσα, δεν εργάζονται, και μπορούν να φέρουν και την οικογένειά τους μετά από λίγο καιρό.
Συχνά τα χλωρά καίγονται με τα ξερά.
ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ Ή ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
Είναι εξίσου βέβαιο ότι ένας "γεναιόδωρος" μεταναστευτικός νόμος θα εντείνει το πρόβλημα της παράνομης (λαθρο)μετανάστευσης και τον αριθμό των επιθυμούντων να έρθουν στην Ελλάδα, ακόμη και στην κατάντια που βρίσκεται, διότι απλά νομίζουν ή πραγματικά είναι καλύτερα από τη χώρα τους.
Δεν μπορώ όμως να ζητήσω από τον Έλληνα να δεχθεί να περιθάλψει 2 εκατομμύρια ταλαιπωρημένους ανθρώπους από άλλες χώρες, όταν οι ίδιοι οι γηγενείς Έλληνες εξαθλιώνονται καθημερινά εν μέσω λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ότι οι μαξιμαλιστικές θεωρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατατρεγμένους όλης της υφηλίου, συχνά προσκρούουν στην πραγματικότητα, και στέλνουν τον κόσμο στα άκρα, απλά πιθανόν δε ζει κοντά σε περιοχές με πρόβλημα μεταναστών.
Αν σκεφτούμε πως η αναλογία μεταναστών στη χώρα μας είναι της τάξεως του 15%-20%, αναλογιστείτε την εισροή 80 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ.
Με άλλα λόγια, αν θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος από τις ΗΠΑ να απορροφήσουν τα δυο τρίτα πχ του Μπαγκλαντές σε διάστημα λίγων ετών. Τί αντίδραση θα είχε από τους γηγενείς πολίτες;
Ο μεταναστευτικός νόμος είμαι βέβαιος ότι θέλει εξορθολογισμό, αφαιρώντας όμως εκείνες τις διατάξεις που καθιστούν την Ελλάδα χώρα προορισμό ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ανθρώπων που είναι τόσο διαφορετικοί στις πολιτισμικές καταβολές και τα πιστεύω τους από εμάς (πχ δεν αναγνωρίζουν τη γυναίκα ως άνθρωπο, αλλά ως ιδιοκτησιακό αντικείμενο) και την αξία που δίνουμε στην ανθρώπινη ζωή, που θα διαλυθεί η κοινωνία μας.
Πόσους αλήθεια μπορεί να απορροφήσει η Ελληνική κοινωνία σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζουν με αξιοπρέπεια; Τόσους πρέπει να προβλέπει ο μεταναστευτικός νόμος να ενσωματώσουμε, με προτεραιότητα την τακτοποίηση των ΕΛΛΗΝΩΝ εκ γεννήσεως και παιδείας. Δευτερευόντως τους μορφωμένους και ταλαντούχους εξ αυτών όπως το παιδί-θαύμα του αθλητισμού που είδε ο Πρωθυπουργός τις προάλλες, και σε τελευταία προτεραιότητα τους υπολοίπους με αξιοκρατικά και πραγματικά ανθρωπιστικά κριτήρια.
 
Αλλιώς θα είμαστε μια κοινωνία που θα διαβρώνεται από τη μεταναστευτική ροή, αντί να ενδυναμωνόμαστε, που είναι και το ζητούμενο.
Αλλιώς θα γεμίσουμε Μανωλάδες με μετανάστες-σκλάβους, και αιχμάλωτες πόρνες από τις χώρες τους που θα βιάζονται εκατοντάδες φορές καθημερινά προς οικονομικό όφελος των απαγωγών τους.
Αυτό.