Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Φοβούνται μην κατέβουν σε κατοικημένες περιοχές οι επικίνδυνοι δραπέτες

Λήξη συναγερμού στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας με την αποχώρηση της αστυνομίας από το σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δύο Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Aerasnews.gr, η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ το χωριό ήταν πραγματικά έρημο μέχρι εκείνη τη στιγμή!
Πάνω από ενενήντα σφαίρες βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, με τέσσερις-πέντε από αυτές να έχουν βρει το κάθε σώμα των δύο Αλβανών σε διάφορα σημεία και όχι στο κεφάλι, ενώ οι έρευνες πλέον στρέφονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω στους δύο δραπέτες βρέθηκε το όπλο (Γκλοκ) του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, του άτυχου 37χρονου Υπαρχιφύλακα με καταγωγή από την Μακρυνεία, που δολοφονήθηκε από τους δραπέτες τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, στο Δίστομο Βοιωτίας.



Πρέπει να σημειώσουμε ότι αμέσως μετά την συμπλοκή στην Κόνισκα, ακολούθησε κυνηγητό μέσα στο δάσος και ένας από τους αστυνομικούς γλύστρισε και έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Οι συνάδελφοί του, όπως αναφέρει το lamiastar τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου διαγνώστηκε κάταγμα ισχύος και ο Δ/ντής της Ορθοπεδικής που ενημερώθηκε και έσπευσε τα ξημερώματα, προχώρησε σε επέμβαση.
Την ίδια ώρα οι τέσσερις επικίνδυνοι και αδίστακτοι κακοποιοί, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στα βουνά της περιοχής και τώρα, ο φόβος και η ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώνεται στην κίνησή των δραπετών σε κατοικημένες περιοχές.
Τους φοβίζει το ενδεχόμενο ομηρίας ή ένοπλης συμπλοκής σε αστική περιοχή, αφού ήδη έχουν καταμετρηθεί δύο νεκροί πολίτες κατά τη διάρκεια "συναντήσεων" των αστυνομικών με τους δραπέτες.  Ο πρώτος πολίτης, ήταν ενας 25χρονος Αλβανός υδραυλικός που σκοτώθηκε στο Βύρωνα, τον Φεβρουάριο του 2010 σε αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς, για την οποία έχει κατηγορηθεί ο 36χρονος δραπέτης Μαριάν Κόλα.
Η δεύτερη, ήταν η 25χρονη Κατερίνα, που έχασε τη ζωή της, όταν βρέθηκε κατά λάθος, στη μέση ανταλλαγής πυροβολισμών στα Ίσθμια, μεταξύ των επικίνδυνων δραπετών και αστυνομικών.
Εκτός βέβαια από τους δύο πολίτες, τη ζωή του έχασε και ο Αστυνομικός στο Δίστομο, ο θάνατος του οποίου, έκανε... ζήτημα τιμής για τους συναδέλφους του, τον εντοπισμό των κακοποιών.
Οι αστυνομικοί πάντως, που έχουν αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή, έχουν δώσει οδηγίες στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καλούν άμεσα τις αρχές, αν αντιληφθούν κάτι περίεργο.
Οι επικεφαλής αξιωματικοί των ερευνών εντοπισμού των δραπετών, είναι σχεδόν βέβαιοι πως πριν ξεκινήσει το θρίλερ αναζήτησής τους στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας, σχεδίαζαν νέα επιχείρηση θεαματικής απόδρασης συνεργών τους, που ήταν έγκλειστοι στις φυλακές Μαλανδρίνου και Δομοκού. Θα ανατίνασσαν με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ την εξωτερική περίφραξη των φυλακών, για να δραπετεύσουν οι συνεργοί τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, συσχετίζοντας και τα ευρήματα που είχαν εντοπίσει στο αυτοκίνητο του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου που είχε κλαπεί από την εξοχική του κατοικία στην Ερατινή Φωκίδας και είχε εντοπιστεί στον Παρνασσό. Μεταξύ άλλων είχαν εντοπιστεί περίπου 5 κιλά ΤΝΤ, πυροκροτητές και περίπου 50 μέτρα καλώδιο πυροδότησης.

Όμως, τα σχέδιά τους χάλασαν, όταν άρχισε να σφίγγει ο Αστυνομικός κλοιός, που είχε ως αποτέλεσμα και τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στην Κόνισκα, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 25χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων LIKA EDISON αλλά και ο θείος του, ο οποίος ήταν επίσης δραπέτης φυλακών και φέρεται να βοήθησε στην οργάνωση της απόδρασης των 8 Αλβανών, από τις φυλακές Τρικάλων, τον περασμένο Μάρτιο.

Aerasnews.gr - newsit.gr