Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Έργα σε Μεσσηνία και Αρκαδία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


https://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/4301d21512d318df52f37d3edea57a65_L.jpg
Τις συμβάσεις υλοποίησης και τη δημοπράτηση σημαντικών έργων στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου Πλατανιά – Νέδα, Δήμου Τριφυλίας, Π.Ε. Μεσσηνίας», «Ανέγερση προσθήκης κατ’ επέκταση στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βελανιδιάς Τ.Κ. Κρεμμυδίων, Δήμου Πύλου – Νέστορος», «Βελτίωση – συντήρηση αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΤΒ Παμίσου – Κλειστό δίκτυο ζώνης Αγίου Φλώρου», τη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου Τ.Κ. Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας» στη Μεσσηνία και των συμβάσεων υλοποίησης των έργων «Καθαρισμός ποταμών και υδατορεμάτων περιοχής διοικητικών ορίων Δήμου Τρίπολης» και «Καθαρισμός ποταμών και υδατορεμάτων περιοχής διοικητικών  ορίων Δήμου Βόρειας Κυνουρίας». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ



Καρπούζι για την καρδιά, τον καρκίνο, τη δίαιτα αλλά και τη λίμπιντο


 
Το καρπούζι, Citrullus lanatus, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ανήκει στην οικογένεια των βοτάνων Curcurbitaceae και είναι “ξαδέρφια” με το αγγούρι και την κολοκύθα.
Υπάρχει από το 2.500 π.Χ και πράγματι αποτελείται από 92% νερό. Γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εκτός από το να το καταναλώνουν σαν φρούτο, το μετέφεραν μαζί τους σε ναυτικές και άλλες αποστολές σαν αποθήκη νερού. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. καλλιεργείται στην Κίνα και τον 13ο αιώνα διαδίδεται στην Ευρώπη μέσω των Αράβων. Έγιναν το σύμβολο του μαρτυρίου του Αγίου Λαυρεντίου στην Ιταλία. Κάθε χρόνο, στις 10 Αυγούστου στη Φλωρεντία, ο άγιος των μαγείρων γιορτάζεται με ένα όργιο καρπουζοφαγίας.
Η ελληνική λέξη του φρούτου είναι “υδροπέπων” (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα “watermelon”) και η λέξη “καρπούζι” προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική “karpuz”. ...................

ΑΣΕΠ -3Κ/2018: Στη Διαύγεια οι οριστικοί πίνακες (έγγραφα)

 
Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκαν οι οριστικοί πίνακες της 3Κ/2018 μετά την δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ.

ASEP_3K_YE
ASEP_3K_DE
ASEP_3k_PE-TE
 

Γιορτή λήξης και αποφοίτησης στο Γυμνάσιο - Λυκειο Δερβενίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijtfyNg_vWxp37uOkvb-cqGe_y5dtUEFvhxeh3seHU17jv2wUbPtZV0UOozaew4lTJ-DyREAn45nD8mTXf5t-tEJ4bqjVx9pY-VfsOovwFA_5i6m1bnpYnr6zLZyz1_a80Emewj1mBOfw/s1600/gymnasio+lykeio+d+kor+orizontes.jpgΗ εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Στην Ηλεία και στο Αίγιο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Ηλεία περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το πρωί της Τετάρτης στα πλαίσια της  περιοδείας που την αγορά της ιστορικής πόλης, συνοδευόμενος από πληθώρα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό.
Στις 12:00 ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Φραγμα Αλφειού, τα  Μακρήσπραγματοποιεί στον Νομό. Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία και επισκέφθηκε το

6.250 κεραυνοί την Τρίτη 11 Ιουνίου - Οι περισσότεροι σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα - ΦΩΤΟ


Τι κι αν το ημερολόγιο δείχνει 12 Ιουνίου, ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας παραμένει άστατος σαν να είχαμε Φθινόπωρο ή ακόμη και Χειμώνα. Ειδικά την Τρίτη καταγράφηκαν χιλιάδες κεραυνοί σε ολόκληρη τη χώρα, με την Πελλοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα να δέχονται τη μερίδα του λέοντος της κεραυνικής δραστηριότητας.
Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι βροχερός και σήμερα, στο μοτίβο που

Ύπαιθρος : χώρος να ζεις και να επιχειρείς!!!!

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/64402316_2888485141168282_6654814274805825536_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=2755fadc8cad8b5048a66498e504da72&oe=5D924B75




Γράφει η Κατερίνα Γκέκη -Φαρμάκη
υπ. βουλευτής Κίνημα Αλλαγής
π. βουλευτής Κορινθίας

Ύπαιθρος : χώρος να ζεις και να επιχειρείς!!!!
Η Κορινθία ,μια περιοχή με μεγάλη, ποιοτική παραγωγή αγροτικών προϊόντων βιώνει προβλήματα όπως:
---το μεγάλο κόστος των αγροτικών προϊόντων,
--την έλλειψη υποδομών σχετικά με τα νερά άρδευσης, αλλά ακόμα και την σωστή αξιοποίηση των υπαρχόντων.
--μεγάλες ζημιές στην παραγωγή από τις βροχοπτώσεις του 2018 ,και απογοητευτικές εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ
-μεγάλη φορολογία και μεγάλες εισφορές Εφκα .
Εμείς στο κίνημα αλλαγής ξέρουμε την μεγάλη σημασία του αγροτικού τομέα στο ΑΕΠ της χώρας και όχι μόνο, και προτείνουμε συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο.

Μερικές προτάσεις:
1) Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
2) Επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου του ΕΛΓΑ .
3) Μείωση της φορολογίας των αγροτών και της φορολογίας των ενισχύσεων.
4) Μείωση του κόστους παραγωγής, με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου.
5) Αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και μια δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες και καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού.


Κατερίνα Γκέκη -Φαρμάκη 

Εθνική ξεφτίλα, ταπεινωτική ήττα από την Αρμενία (3-2) μέσα στο ΟΑΚΑ.

 Ελλάδα-Αρμενία 2-3: Μόνο η γκολάρα του Φορτούνη άξιζε (vids)
Στο ίδιο έργο θεατές. Πράγμα… αναμενόμενο αφού τόσο ο σκηνοθέτης (Άγγελος Αναστασιάδης), όσο και ο σεναριογράφος (Βαγγέλης Γραμμένος), παρέμειναν ακμαίοι, σε θέση εντολοδόχου. Αποτέλεσμα, νέα ήττα για την Εθνική μας ομάδα, αυτή την φορά από την Αρμενία με 3-2 στο ΟΑΚΑ.
Προφανώς, πρόκειται για… τραγωδία. Δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί αλλιώς

Άμεση κυβερνητικη προτεραιοτητα απο την ΝΔ Μητσοτάκης από Αχαΐα: Ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα - Υποψηφιος στην Αχαΐα ο Κυριάκος

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/05/mitsotakis-500-19.jpg
 Με βασικό σύνθημα « Ισχυρή ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα» θα κατέβει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η ΝΔ. Αυτό τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στην Πάτρα, στο χώρο της «Αχάια Κλάους», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επίσης ανακοίνωσε ότι θα κατέβει επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας  στην Αχαία, για να γίνει  – όπως είπε – και η Αχαϊα γαλάζια.
Ξεκινώ σήμερα τις κεντρικές παρεμβάσεις μου από την Πάτρα, με μια ομιλία για